Het verkeer genereren is moeilijk. Echt moeilijk.

Het is ontmoedigend om een ​​platte lijn te zien in je analyses, ondanks al je harde werk.

Er is een oplossing: inhoud. Door spannende, informatieve en boeiende inhoud te publiceren, trekt u duizenden bezoekers naar uw site. Het werkt voor eigenaren van e-commerce winkels, bloggers en vrijwel elk ander bedrijf dat u maar kunt bedenken.

Uw lezers zullen geweldige inhoud delen en u helpen de verste uithoeken van internet te bereiken. Met elke nieuwe blog, video of infographic leg je nieuwe leads vast en stuur je ze terug naar je website.

Er zijn drie gouden regels voor een effectieve strategie, en we verdelen het vandaag in stukjes:

  1. Ideeën bedenken
  2. Vasthouden aan een regelmatig inhoudsschema
  3. Het optimaliseren voor tonnen verkeer

DEEL 1: Contentideeën bedenken

Er is veel inhoud beschikbaar, dus er is iets speciaals voor nodig om op te vallen. Je moet unieke en krachtige inhoud bedenken. Maar hoe blijf je in vredesnaam met solide ideeën komen?

1. Gebruik Buzzsumo om te zien welke inhoud het online vermoordt

Stel dat u begint met een volledig lege lei. U heeft een gloednieuwe website, maar u weet niet welke inhoud u moet maken. Voer Buzzsumo in.

Buzzsumo toont je de meest populaire inhoud in een bepaalde categorie. (In dit geval ‘hamburgers in New York’. U kunt alles zoeken, van ‘social media marketing’ tot ‘onroerend goed’.) Zoals u kunt zien, is de beste inhoud eenvoudig en direct: een lijst met de beste hamburgers in New York.

buzzsumo

Als je bestaande inhoud op je site hebt, kun je Buzzsumo gebruiken om op je eigen website te zoeken. Het zal uw populairste stukjes inhoud op sociale media weergeven.

Het advies hier is simpel. Zoek uit wat werkt en maak het zelf opnieuw. Doe meer van wat werkt.

2. Gebruik Google Analytics om te zien wat tot nu toe werkt

google analytics

Wat als je al maanden content maakt met weinig rendement? Iets werkt niet, maar u moet het probleem benadrukken.

Dat is waar Google Analytics erg handig is. Duik in uw Analytics-account en ga naar ‘gedrag > site-inhoud ‘.

google analytics

Hier kun je inzoomen op elk blog of stuk inhoud dat je hebt gepost. Het zal u laten zien welke het meeste verkeer, de langste tijd ter plaatse en het laagste bouncepercentage heeft.

Zoek naar patronen in uw meest populaire inhoud. Wat was het onderwerp van de inhoud? Wat was het formaat? Wat is een blog, infographic of video? Had het een sterke titel?

Zoek uit waarom die inhoud werkte en doe er nog veel meer van! Gooi ook alle indelingen en onderwerpen weg die niet in het verkeer trekken. Het is zonde van je tijd.

3. Markeer belangrijke branche-evenementen

De eenvoudigste manier om met tijdige, relevante inhoud te komen, is door naar de wereld om je heen te kijken.

Voor mij is een van de belangrijkste evenementen in de opstartkalender de TechCrunch-conferentie. Dus ik heb er een tijdige inhoud over gemaakt. U kunt hetzelfde doen in elke branche.

Stel dat u een sportbedrijf runt. Je weet dat de Olympische Spelen eraan komen in augustus, wat je heel veel onderwerpen geeft om over te schrijven.

Markeer die datum in uw agenda, evenals alle andere belangrijke evenementen onderweg. Stel jezelf een week voor elk evenement een herinnering en maak er een stukje inhoud over. Dat betekent dat je altijd relevante en nieuwswaardige content bij de hand hebt voor het grote evenement.

Gemakkelijk. Gemakkelijk. Dit zou onmiddellijk moeten beginnen met het vullen van uw inhoudskalender

4. Lees blogs

Stephen King zei beroemd:

Stephen King

Als je geen tijd hebt om te lezen, heb je geen tijd om te schrijven.

Lezen verbetert niet alleen je schrijfvaardigheid, maar geeft je ook ideeën en inspiratie. Ik besteed elke dag minstens een uur aan het lezen van artikelen en blogs. In één sessie noteer ik ongeveer tien verschillende ideeën voor nieuwe inhoud.

Misschien heeft de blog enkele vragen onbeantwoord gelaten. Misschien heb je je eigen mening. Zoek naar een nieuwe kijk op bestaande inhoud.

5. Quora-vragen

Er zijn blogs en video’s om de vragen van mensen te beantwoorden.

Mensen zijn op zoek naar een nieuw onderwerp of willen iets duidelijker zien. Mensen consumeren inhoud omdat ze een probleem hebben dat moet worden opgelost. Het is jouw taak om hun problemen op te lossen. Beantwoord hun vragen.

Quora is hiervoor een onbenutte bron. Gebruikers stellen elke dag echte vragen. En als één persoon het vraagt, kun je garanderen dat er nog duizenden zijn die zich hetzelfde afvragen.

Dit zijn de eerste twee vragen die in mijn feed verschijnen wanneer ik me aanmeld bij Quora:

quora

Dat zijn meteen twee fantastische ideeën voor een blogpost. In feite is de hoeveelheid inhoudsideeën die u uit deze twee vragen kunt genereren enorm.

Maak je eigen account op Quora, voer je favoriete onderwerpen in en voila – direct inspiratie.

6. Vraag uw klanten / lezers

Als u serieus verkeer wilt genereren, moet u inhoud maken waar uw doelgroep naar op zoek is. Dus raad eens wie de beste mensen zijn om te vragen … Dat klopt, uw bestaande klanten!

Gebruik uw socialemediakanalen om uw bestaande lezers te vragen wat voor soort inhoud ze graag zouden willen zien. Probeer specifiek te zijn en geef ze een optie. Vraag bijvoorbeeld of ze liever hebben dat je volgende blog zich richt op sociale media of e-mailmarketing. Tel de stemmen op en u heeft uw antwoord.

7. Deel uw ervaringen

Enkele van de meest effectieve stukjes inhoud zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen. Denk aan iets dat u de afgelopen maanden heeft uitgedaagd en deel uw ervaring. Je lezers lezen graag over het echte leven, goed of slecht.

Mijn eerste voorbeeld is een enorm positieve ervaring die (begrijpelijk) een hoop lezers heeft gegenereerd:

Ari Messe

Laten we eerlijk zijn, de meesten van ons hebben geen vier miljoenenbedrijven. Maar welke successen kunt u doorgeven aan uw lezers? Wat heb je onlangs geleerd dat anderen zou helpen?

Het werkt even goed als je eerlijk bent over dingen waar je mee worstelt. Ali Messe is hier fantastisch in:

Ari Messe

Probeer minstens één keer per maand een eerlijk en persoonlijk artikel te schrijven. Het genereert direct verkeer omdat het herkenbaar en uniek is en uw bedrijf een persoonlijkheid geeft.

8. Kijk naar je opmerkingen

Deze is eenvoudig. Duik in het gedeelte met opmerkingen onder je blogs of video’s en zoek naar inzichtelijke opmerkingen. Zoek naar degenen die meer uitleg willen.

Gebruik dat als basis voor uw volgende stuk inhoud. Het laat uw lezers zien dat u actief met hen omgaat en dat u geïnteresseerd bent in hun bijdragen.

Het beantwoordt ook een vraag die waarschijnlijk ook honderden anderen stellen.

DEEL 2: Je contentkalender vullen

Je zou nu moeten overlopen met fantastische inhoudsideeën. Nu is het tijd om ze om te zetten in echte stukjes inhoud en ze in je agenda in te plannen. U kunt de bescheiden Apple iCal gebruiken om de inhoudskalender in te stellen. Ik gebruik Sprout Social ook graag om mijn sociale media- en inhoudsschema te integreren.

sociaal ontspruiten

9. Streef naar wekelijkse deadlines

Als je jezelf geen deadlines geeft, zul je snel merken dat je werk niet wordt gedaan.

Houd u aan een publicatieschema dat realistisch is. Vervolgens zal ik je een paar realistische deadlines doornemen om je aan te houden.

Bouw actief het creëren en publiceren van inhoud in uw wekelijkse tijdschema. Maak er een prioriteit van.

10. Post 2 blogberichten per week

2 blogposts is een eenvoudig, uitvoerbaar doelwit voor elk klein bedrijf. Het duurt niet langer dan een paar uur om een ​​blog samen te stellen. En het geeft u twee grote kansen om wekelijks verkeer naar uw site te leiden.

Op andere dagen kun je de inhoud een tweede duw geven op sociale media voor iedereen die het heeft gemist.

11. Post 1 wolkenkrabberinhoud per maand

Skyscraper-inhoud is een groot, sappig, gedurfd stuk inhoud dat veel interesse genereert. Het is veel effectiever dan kleine blogposts, maar het kost ook veel meer moeite.

In wezen wil je ergens een definitieve bron voor maken. Het kan bijvoorbeeld de complete gids zijn voor social media tools in 2016.

Het kunnen de beste snowboardtrucs aller tijden zijn. Wat je ook kiest, maak het groot, spannend en zeer deelbaar.

Het mooie van wolkenkrabbers is dat je een enorme toestroom van direct verkeer krijgt door direct te delen. Je krijgt ook een mooie long-tail van bezoekers die de inhoud via zoekmachines vinden.

Kom meer te weten: The Key To Huge, Consistent Traffic: The Skyscraper Technique

12. Een video per maand

Wist je dat videocontent de meest gedeelde vorm van content is? Wel het is. Het is niet zo eenvoudig als het uitschakelen van een blogpost, maar op de lange termijn is het misschien veel effectiever.

Het kan zo simpel zijn als in de camera praten en enkele belangrijke feiten of statistieken schetsen. Zolang u waardevolle informatie verstrekt, kunt u deze op verschillende media proberen.

Het werkte redelijk goed voor Marija Hamed, die 100.000 views kreeg op deze eenvoudige, maar informatieve video.

13. Eén e-boek of groot project per jaar

Naast uw normale inhoud, moet u één groot project per jaar plannen. Dit project kan een eBook of een whitepaper zijn. Dit zijn gezaghebbende gidsen die heel diep gaan over een bepaald onderwerp.

Ze positioneren u als een expert op uw onderwerp en geven lezers een enorm inzicht in uw vaardigheden. Het is perfect om vertrouwen op te bouwen.

Niet alleen dat, maar ze zijn een bewezen verkeerschauffeur. Mensen jagen altijd op eBoeken en uitgebreide inhoud. Beter nog, ze zullen afscheid nemen van een e-mailadres. Door een eBook te gebruiken als ‘lead magnet’, verzamelt u duizenden e-mailadressen.

En – u raadt het al – e-mailnieuwsbrieven genereren veel verkeer.

14. Laat anderen het harde werk voor je doen

Content maken kan vermoeiend zijn. Dus hier is een truc: gebruik door gebruikers gegenereerde inhoud.

Doe wat Starbucks heeft gedaan en laat uw gebruikers foto’s van uw product in actie plaatsen. Starbucks hield een wedstrijd waarbij klanten foto’s van hun cup-doodles konden delen.

Starbucks

Het resultaat? Weken aan geweldige gratis inhoud om online te plaatsen. Wees creatief, je kunt iets soortgelijks doen met zo ongeveer alles.

Hier is een nog eenvoudiger tip: moedig gebruikersrecensies aan voor alles wat u verkoopt. Het is een gemakkelijke manier om regelmatig nieuwe inhoud op de site te krijgen (geweldig voor SEO).

15. Hergebruik alles. Altijd.

Nadat je een nieuwe blog hebt gepubliceerd, stel jezelf een simpele vraag: wat kan ik hier nog meer mee doen?

Kun je die informatie in een podcast veranderen? Kun je de belangrijkste feiten nemen en een krachtige infographic maken? Kun je er een YouTube-video of -animatie van maken?

Je kunt hetzelfde stuk inhoud op zoveel verschillende manieren hergebruiken. Je publiek vertolkt content graag op verschillende manieren, dus geef het ze! Het bespaart u veel onderzoekstijd en u kunt driemaal zoveel verkeer genereren.

Verspreid de hergebruikte inhoud de komende maanden en je agenda begint mooi vol te raken!

DEEL 3: Optimalisatie voor verkeer

Tot dusver heb ik je laten zien hoe je geweldige inhoud kunt bedenken en een solide schema kunt starten. Maar we missen het laatste deel: ervoor zorgen dat het tonnen verkeer genereert.

Immers, als je een blog plaatst en niemand leest het, bestaat het echt?

16. SEO-zoekwoorden

Een van de redenen waarom inhoud zo goed is in het genereren van inhoud, zijn de voordelen van de zoekmachine. Allereerst ziet Google graag veel regelmatige updates en inhoud.

Ten tweede helpt inhoud Google om meer te begrijpen over wie je bent en wat je doet. Door zeer gerichte zoekwoorden in uw inhoud te gebruiken, kunt u veel verkeer via Google genereren.

Kies de zoekwoorden waarnaar u wilt rangschikken en maak ze een groot deel van uw inhoud. Laten we teruggaan naar ons hamburgervoorbeeld. Zorg ervoor dat je inhoud veel verwijzingen bevat naar hamburgers en New York.

Het is zo simpel, maar het werkt.

Kom meer te weten: Creatieve manieren om zoekwoorden met een hoge ranking en conversie te vinden

17. Killer headlines

Als je echt verkeer wilt genereren, moet je je onderscheiden van alle andere content die er is. Uw koppen en titels moeten het lawaai doorbreken en mensen overtuigen om erop te klikken.

Besteed minstens 20% van uw tijd aan het maken van een perfecte titel. Maak het intrigerend, plagend en in je gezicht. Als u dit onderdeel niet goed begrijpt, heeft u uw tijd aan het hoofdartikel verspild!

Pro-tip: ik heb een handige gids geschreven over het maken van geweldige koppen. Gebruik het goed!

18. Voeg altijd kittens toe

Kittens genereren veel verkeer.

katje

Een contentstrategie is nog steeds de beste (en goedkoopste) manier om verkeer naar uw website te leiden. Maar het is niet makkelijk.

Verkeersacquisitie kost tijd, geduld en een planning. Het is de sleutel tot waardevol verkeer op lange termijn.

Daarom is een kalender de beste vriend van de contentproducent! Heeft u vragen of opmerkingen over het onderwerp? Laat het me weten in de comments hieronder.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me