18 лесни начина за създаване на стратегия за съдържание, която всъщност води до трафик

Шофирането на трафик е трудно. Наистина трудно.


Отблъскващо е да видите равна линия в анализите си, въпреки цялата ви упорита работа.

Има решение: съдържание. Публикуването на вълнуващо, информативно и завладяващо съдържание привлича хиляди посетители на вашия сайт. Той работи за собствениците на магазини за електронна търговия, блогъри и почти всеки друг бизнес, който можете да си представите.

Вашите читатели ще споделят страхотно съдържание и ще ви помогнат да достигнете до най-отдалечените кътчета на интернет. С всеки нов блог, видео или инфографика ще заснемете нови клиенти и ще ги изпратите обратно на вашия уебсайт.

Има три златни правила за ефективна стратегия и ние я разграждаме на парчета днес:

 1. Очаквайте страхотни идеи
 2. Придържайки се към редовен график на съдържанието
 3. Оптимизирането му за тонове трафик

ЧАСТ 1: Създаване на идеи за съдържание

Има много съдържание навън, така че ще трябва да се открои нещо специално. Трябва да излезете с уникално и мощно съдържание. Но как на земята продължавате да измисляте солидни идеи?

1. Използвайте Buzzsumo, за да видите какво съдържание го убива онлайн

Да речем, че започвате с напълно празен лист. Имате чисто нов уебсайт, но не знаете какво съдържание да създадете. Влезте в Buzzsumo.

Buzzsumo ви показва най-популярното съдържание във всяка дадена категория. (В този случай „бургери в Ню Йорк“. Можете да търсите всичко от „маркетинг в социалните медии“ до „недвижими имоти“.) Както можете да видите, най-доброто съдържание е просто и директно: списък на най-добрите бургери в Ню Йорк Йорк.

buzzsumo

Ако имате съществуващо съдържание на сайта си, можете да използвате Buzzsumo, за да търсите в собствения си уебсайт. Той ще изведе най-популярните ви части от съдържанието в социалните медии.

Съветите тук са прости. Разберете какво работи и го пресъздайте сами. Направете повече от това, което работи.

2. Използвайте Google Analytics, за да видите какво работи досега

google analytics

Ами ако създавате съдържание с месеци с малка възвръщаемост? Нещо не работи, но трябва да подчертаете проблема.

Ето защо Google Analytics е много удобен. Потопете се в профила си в Google Анализ и преминете към „поведение“ > съдържание на сайта “.

google analytics

Тук можете да разгледате всеки блог или част от съдържанието, което сте публикували. Той ще ви покаже кой има най-много трафик, най-дълго време на място и най-ниска степен на отпадане.

Потърсете модели в най-популярното си съдържание. Каква беше темата на съдържанието? Какъв беше форматът? Какво е блог, инфографика или видео? Имаше ли силна титла?

Разберете защо това съдържание работи и направете много повече от него! По същия начин изкопайте всички формати и теми, които не привличат трафик. Това е загуба на вашето време.

3. Маркирайте важни събития в индустрията

Най-лесният начин да излезете с навременно подходящо съдържание е като погледнете света около вас.

За мен едно от най-важните събития в стартовия календар е конференцията на TechCrunch. И така, създадох своевременно част от съдържанието за него. Можете да направите същото във всяка индустрия.

Да речем, че управлявате спортна компания. Знаете, че през август предстои Олимпиадата, която ви дава множество теми за писане.

Маркирайте тази дата в календара си, както и всички други важни събития по пътя. Задайте си напомняне седмица преди всяко събитие и създайте част от него. Това означава, че винаги ще имате готово и подходящо за новините съдържание за голямото събитие.

Simple. Лесно. Това трябва незабавно да започне да попълва вашия календар със съдържание

4. Четете блогове

Стивън Кинг отлично каза:

Стивън Кинг

Ако нямате време да четете, нямате време да пишете.

Четенето не само изостря уменията ви за писане, но също така ви дава идеи и вдъхновение. Прекарвам поне един час в четене на статии и блогове всеки ден. В една сесия ще запиша около десет различни идеи за ново съдържание.

Може би блогът остави някои въпроси без отговор. Може би имате собствено мнение. Потърсете нов ъгъл по отношение на съществуващото съдържание.

5. Въпроси по Quora

Съществуват блогове и видеоклипове, за да отговорят на въпросите на хората.

Хората търсят да научат по нова тема или виждат нещо по-ясно. Хората консумират съдържание, защото имат проблем, който се нуждае от коригиране. Вашата работа е да отстраните техните проблеми. Отговорете на техните въпроси.

Quora е неизползван ресурс за това. Потребителите публикуват истински въпроси всеки ден. И ако един човек пита, можете да гарантирате, че има още хиляди, които се чудят едно и също.

Ето първите два въпроса, които се появяват в емисията ми, когато вляза в Quora:

Quora

Точно, това са две фантастични идеи за публикация в блог. Всъщност количеството идеи за съдържание, което можете да генерирате от тези два въпроса, е огромно.

Вземете собствен акаунт в Quora, въведете любимите си теми и voila – моментално вдъхновение.

6. Попитайте вашите клиенти / читатели

Ако искате да задвижвате сериозен трафик, трябва да създадете съдържание, което вашата целева аудитория търси. Така че, познайте кои са най-добрите хора, които питате … Точно така, съществуващите ви клиенти!

Използвайте каналите си за социални медии, за да попитате съществуващите си читатели какъв вид съдържание искат да видят. Опитайте се да бъдете конкретни и им дайте опция. Например, попитайте дали биха предпочели следващия ви блог да се фокусира върху социалните медии или маркетинга по имейл. Наберете гласовете и ще получите своя отговор.

7. Споделете вашите преживявания

Някои от най-ефективните съдържания черпят от лични преживявания. Помислете за нещо, което ви е предизвикало през последните няколко месеца, и споделете опита си. Вашите читатели обичат да четат за реалния живот, независимо дали е добър или лош.

Първият ми пример е изключително положителен опит, който (разбираемо) генерира един тон читатели:

ари месе

Да си признаем, повечето от нас нямат четири многомилионни бизнеса. Но какви успехи можете да предадете на своите читатели? Какво научихте наскоро, че би помогнало на другите?

Той работи еднакво добре, когато си честен за нещата, с които се бориш. Али Месе е фантастичен в това:

ари месе

Опитайте се да пишете честна и лична статия поне веднъж месечно. Той незабавно задвижва трафика, защото е свързан, уникален и придава на компанията ви индивидуалност.

8. Погледнете вашите коментари

Този е прост. Гмурнете се в секцията за коментари под блоговете или видеоклиповете си и потърсете проницателни коментари. Потърсете тези, които искат допълнително обяснение.

Използвайте това като основа за следващото си съдържание. Показва на вашите читатели, че активно се занимавате с тях, и се интересувате от техния принос.

Той също така отговаря на въпрос, който стотици други вероятно също задават.

ЧАСТ 2: Попълване на съдържателния ви календар

Досега би трябвало да преливате от фантастични идеи за съдържание. Сега е време да ги превърнете в истински части и да ги планирате в календара си. Можете да използвате скромния Apple iCal, за да настроите съдържателен календар. Също така обичам да използвам Sprout Social, за да помогна за интегрирането на моя график за социални медии и съдържание.

покълнат социален

9. Ангажирайте се със седмичните срокове

Ако не си поставите крайни срокове, бързо ще установите, че работата ви не е свършена.

Придържайте се към график за публикуване, който е реалистичен. След това ще ви поговоря през няколко реалистични срока, за които да се ангажирам.

Активно изградете създаване и публикуване на съдържание в седмичното си разписание. Направете го приоритет.

10. Публикувайте 2 публикации в блога на седмица

2 блог публикации е проста, изпълнима цел за всеки малък бизнес. Блогът не отнема повече от няколко часа, за да се съберат. И това ще ви даде два големи шанса да задвижвате трафика към сайта си всяка седмица.

В алтернативни дни можете да дадете на съдържанието втори тласък в социалните медии за всеки, който го е пропуснал.

11. Публикувайте 1 съдържание на небостъргач на месец

Съдържанието на небостъргача е голямо, сочно, дръзко парче съдържание, което предизвиква голям интерес. Той е много по-ефективен от малките публикации в блога, но също така е много повече усилия.

По същество търсите да създадете окончателен източник на нещо. Това може да бъде пълното ръководство за инструментите за социални медии през 2016 г. например.

Може да са най-добрите трикове за сноуборд на всички времена. Каквото и да изберете, направете го голям, вълнуващ и много споделен.

Красотата на небостъргачите е, че получавате огромен приток на незабавен трафик чрез незабавно споделяне. Освен това получавате хубава дълга опашка от посетители, които намират съдържанието чрез търсачките.

Научете повече: Ключът към огромен и постоянен трафик: техниката на небостъргача

12. Един видеоклип на месец

Знаете ли, че видеосъдържанието е най-споделяната форма на съдържание? Ами е така. Това не е толкова просто, колкото да извадите публикация в блог, но може да бъде много по-ефективно в дългосрочен план.

Това може да бъде толкова просто, колкото да говорите в камерата и да очертаете някои основни факти или статистически данни. Докато предоставяте ценна информация, опитайте я в най-различни медии.

Работи доста добре за Мария Хамед, която натрупа 100 000 гледания в това просто, но информативно видео.

13. Една книга или голям проект годишно

Освен обичайното си съдържание, трябва да насрочите един голям проект на година. Този проект може да бъде електронна книга или бяла книга. Това са авторитетни ръководства, които наистина се задълбочават в определена тема.

Те ви позиционират като експерт по вашата тема и дават на читателите огромна представа за вашите умения. Той е идеален за изграждане на доверие.

Не само това, но те са доказан шофьор на трафика. Хората винаги ще търсят електронни книги и разширено съдържание. Още по-добре, те ще се разделят с имейл адрес, за да го получат. Използвайки електронна книга като „водещ магнит“, ще събирате хиляди имейл адреси.

И – познахте ли – електронните бюлетини привличат сериозно количество трафик.

14. Оставете другите да свършат усилията за вас

Създаването на съдържание може да бъде изтощително. И така, ето един трик: използвайте съдържание, генерирано от потребители.

Направете това, което Starbucks направи, и накарайте потребителите си да публикуват снимки на вашия продукт в действие. Starbucks проведоха състезание, в което клиентите можеха да споделят снимки на своите чаши-рисунки.

Старбъкс

Резултатът? Седмици на стойност страхотно безплатно безплатно съдържание за публикуване онлайн. Бъдете креативни, можете да направите нещо подобно с почти всичко.

Ето още по-лесен съвет: насърчете потребителските отзиви за всичко, което продавате. Това е лесен начин редовно да получавате ново съдържание на сайта (чудесно за SEO).

15. Повторно приложете всичко. През цялото време.

След като публикувате нов блог, задайте си един прост въпрос: какво друго мога да направя с това?

Бихте ли могли да превърнете тази информация в подкаст? Бихте ли могли да вземете основните факти и да създадете мощна инфографика? Можете ли да го превърнете във видеоклип или анимация в YouTube?

Можете да използвате повторно едно и също съдържание по толкова различни начини. Вашата аудитория обича да усвоява съдържание по различни начини, така че им го дайте! Това ви спестява много време за изследвания и можете да генерирате три пъти повече трафик.

Разстелете пренареденото съдържание през следващите няколко месеца и вашият календар започва да се запълва добре!

ЧАСТ 3: Оптимизиране за трафика

Досега ви показах как да създадете страхотно съдържание и да започнете солиден график. Но ние пропускаме последната част: да се уверим, че тя задвижва тонове трафик.

В крайна сметка, ако публикувате блог и никой не го чете, наистина ли съществува?

16. SEO ключови думи

Една от причините, поради които съдържанието е толкова добро за шофиране на съдържание, са предимствата на търсачката. На първо място, Google обича да вижда много редовни актуализации и съдържание.

Второ, съдържанието помага на Google да разбере повече за това кой сте и какво правите. Използвайки силно насочени ключови думи в съдържанието си, можете да задвижвате много трафик чрез Google.

Изберете ключовите думи, които искате да класирате, и ги направете огромна част от съдържанието ви. Да се ​​върнем към нашия пример за бургер Ще искате да се уверите, че съдържанието ви съдържа много препратки към бургери и Ню Йорк.

Толкова е просто, но работи.

Научете повече: Творчески начини за намиране на ключови думи с високо класиране и конвертиране

17. Заглавия на убиеца

Ако наистина искате да задвижвате трафик, трябва да се откроите от всички останали части от съдържанието. Заглавията и заглавията ви трябва да пробият шума и да убедят хората да кликнат върху тях.

Прекарайте поне 20% от времето си, изработвайки перфектно заглавие на думите. Направете го интригуващ, закачлив и в лицето си. Ако не получите тази част правилно, значи сте загубили времето си в основната статия!

Професионален съвет: Написах удобно ръководство за създаването на заглавия на убийците. Използвайте го добре!

18. Винаги включвайте котенца

Котенцата карат много трафик.

коте

Съдържателната стратегия все още е най-добрият (и най-евтиният) начин за привличане на трафик към вашия уебсайт. Но не е лесно.

Придобиването на трафик изисква време, търпение и график. Това е ключът към дългосрочния и ценен трафик.

Ето защо един календар е най-добрият приятел на производителя на съдържание! Имате ли въпроси или мисли по темата? Уведомете ме в секцията за коментари по-долу.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map