18 trucs voor de perfecte e-mailonderwerpregel

Onderwerpregels maken of breken uw e-mailcampagne.


Heck, ze kunnen uw bedrijf maken of breken.

E-mailmarketing is de meest effectieve en lucratieve manier om in contact te komen met uw klanten. Maar als uw abonnees uw e-mails niet openen, loopt u een hoop verkopen en conversies mis.

Perfecte onderwerpregel voor e-mail

(afbeeldingsbron)

De cijfers zorgen voor moeilijk lezen.

De meesten van ons ontvangen dagelijks gemiddeld 121 e-mails. Het probleem is dat we er slechts 30% van openen. En als de e-mail afkomstig is van een retail- of zakelijke marketeer, daalt dat open tarief tot 22%.

Dus, hoe snijd je door en zorg je ervoor dat mensen op je e-mail klikken?

Een geweldige onderwerpregel.

Studies tonen aan dat 33% van ons besluit om een ​​e-mail al dan niet te openen op basis van alleen de onderwerpregel. Zo belangrijk is het.

Welkom bij deel 5 van deze 6-delige serie over e-mailmarketing.

Bekijk onze definitieve e-mailmarketinggids

 • Deel 1: de 11 hoogst converterende aanmeldingsformulieren
 • Deel 2: Contentupgrades – de snelste manier om meer abonnees te krijgen
 • Deel 3: Verhoog de betrokkenheid & inkomsten met een welkomstserie via e-mail
 • Deel 4:19 eenvoudige trucs om een ​​40% e-mail open tarief te krijgen
 • Deel 5: de perfecte onderwerpregel: 18 trucs om het te pakken
 • Deel 6: Werkt uw e-mailmarketing? 14 essentiële meetwaarden om te meten

In deel vier heb ik gekeken naar het verhogen van je open rate. Maar ik wil nog een stap verder gaan en kijken naar het belangrijkste aspect: uw onderwerpregel.

Het is een wetenschap die meer dan één opsommingsteken verdient, dus laten we meteen ingaan op mijn 18 onderwerpregeltricks.

1. Rente = voordeel + nieuwsgierigheid

Deze eenvoudige vergelijking is beroemd gemaakt door Gary Bencivenga en is het leidende motto voor elke tekstschrijver. Het wordt over het algemeen gebruikt voor koppen, maar is ook van toepassing op onderwerpregels voor e-mail.

e-mail onderwerp regel nieuwsgierigheid

(afbeeldingsbron)

Uw e-mailonderwerp hoeft slechts twee dingen te doen. Nummer 1, biedt de lezer een voordeel. Vertel ze waarom ze het moeten openen. Leg uit hoe het hun leven op de een of andere manier gemakkelijker of beter zal maken.

En # 2, wek hun nieuwsgierigheid. Dit is een simpele psychologie. Mensen zijn nieuwsgierig en als je ons ergens mee plaagt, willen we altijd meer weten.

Balanceren van ‘voordeel’ met ‘nieuwsgierigheid’ is de eenvoudige (maar duivels moeilijke) formule voor een geweldige onderwerpregel.

2. Houd het kort

Je hebt maar een kleine ruimte om mee te werken als het gaat om onderwerpregels per e-mail. Nog kleiner als je er rekening mee houdt dat 55% van de e-mails wordt geopend op een mobiel apparaat, waar de ruimte voor onderwerpregels klein is.

We scannen onze e-maillijst vrij snel, dus u moet snel de aandacht van uw lezer trekken.

Houd de onderwerpregel van e-mail kort

(afbeeldingsbron)

Deze tip komt rechtstreeks van MailChimp – onze favoriete e-mailmarketingservice – die miljoenen e-mails heeft geanalyseerd die via het platform zijn verzonden. Ze ontdekten dat korte, directe onderwerpregels de hoogste open rates opleveren.

Probeer uw onderwerpregel te beperken tot minder dan 50 tekens. Wees meedogenloos in het weglaten van overbodige woorden of woordgroepen. Streef ernaar om uw boodschap zo kort mogelijk over te brengen.

3. Ga direct ter zake. Vertel me wat erin zit

Uw e-mailabonnees zijn op zoek naar directe waarde. Ze willen precies weten wat ze krijgen als ze op je e-mail klikken.

Nogmaals, MailChimp analyseerde miljoenen onderwerpregels en open tarieven om dit te bevestigen. Kijk naar hun tabel met de beste en slechtste onderwerpregels. Degenen met de beste open tarieven zijn eenvoudig. Ze zijn zelfs ronduit saai. Maar ze werken. Sommige van de meer creatieve onderwerpregels hebben vreselijke open rates.

Bedenk hoe u door uw eigen e-mailinbox bladert. De onderwerpregel die direct ter zake komt, valt vaak op.

Bekijk de recente marketingmail van SkyScanner: “10 koopjesvluchten voor oudejaarsavond”.

onderwerpregel-direct

Het vertelt me ​​precies wat ik zal vinden als ik de e-mail open. Geen franjes.

4. … Maar soms werken ook grappige en nieuwsgierige werken

Hoewel het vaak loont om direct te zijn, zal een beetje speelsheid en nieuwsgierigheid ook vaak de aandacht van uw lezer trekken.

Groupon zijn experts in geestige marketing en ze hebben deze onderwerpregel genageld:

“Best of Groupon: de deals waar we trots op zijn (in tegenstelling tot onze neef, Steve)”

Met dank aan HubSpot voor het ophalen van deze. Deze onderwerpregel is geweldig omdat het het beste van twee werelden is. Het is beschrijvend maar geestig, terwijl de toon van Groupon behouden blijft. Geen gemakkelijke mix om goed te krijgen.

Nieuwsgierigheid werkt ook. Ik heb onlangs een e-mail ontvangen met een onderwerpregel die luidt:

“Ben je bang? Dat zou je moeten zijn! ‘

Hoewel het me niets vertelde over wat er in de e-mail stond, was het mijn nieuwsgierigheid om erop te klikken.

Wees voorzichtig met het te vaak gebruiken van deze truc, omdat de gimmick snel oud kan worden en je het risico loopt op deze fatale fout:

5. Stel niet teleur!

Beloof nooit iets in de onderwerpregel dat u niet kunt waarmaken. Het is de snelste manier om je lezers te ergeren en ervoor te zorgen dat je volgende e-mail niet wordt gelezen.

Als u belooft “50% korting op alle producten!” in je onderwerpregel, zorg ervoor dat je doorgaat.

Dit is waar nieuwsgierigheid en ‘clickbait’-stijl onderwerpregels gevaarlijk terrein betreden. Zorg er altijd voor dat de uitbetaling de plaag waarmaakt!

6. “Je hebt nog maar 24 uur over!” Inspireer urgentie

Niets geeft mensen een kick op de achterkant als een tikkende klok. Een goede onderwerpregel zou ons een reden moeten geven om actie te ondernemen. De dreiging dat een verkoop of aanbieding afloopt, is een eenvoudige manier om dit te doen.

Zet urgentie in de onderwerpregel

SEO-goeroe, Brian Dean, heeft een zoekmachineoptimalisatiecursus genaamd ‘SEO That Works 2.0’ met een beperkte aanmeldingsperiode. Na een of twee aftelprompts luidt zijn laatste e-mailonderwerpregel:

“SEO That Works 2.0 sluit vanavond (geen uitzonderingen)”

Het geeft je niet alleen een laatste duwtje in de rug, het ‘geen uitzonderingen’ is een fantastische stimulans om actie te ondernemen.

7. Personaliseer de onderwerpregel met een echte naam

“Er is geen zoeter geluid in iemands oor dan het geluid van zijn eigen naam.”

Dit beroemde citaat van de Amerikaanse schrijver Dale Carnegie legt uit waarom deze truc zo goed werkt. We zijn geprogrammeerd om op te letten wanneer we onze eigen naam zien of horen.

Een vorig jaar uitgevoerd onderzoek toonde aan dat de open rates met 29,3% stegen wanneer een onderwerpregel de naam van de ontvanger bevatte.

(grafiekbron)

Ik heb gemerkt dat ik de laatste tijd veel meer van dit soort e-mails ontvang:

Shaw Academie: “Hallo Daren, het is de laatste dag!”
Airbnb: ‘Daren, waarom verken je Stockholm niet?’

Het is gemakkelijk te begrijpen waarom deze werkt. Het enige wat u hoeft te doen is de naam van de abonnee te verzamelen wanneer hij zich aanmeldt. Gebruik vervolgens de functie ‘samenvoegen’ van MailChimp om de naam van de ontvanger in te voegen.

8. Personaliseer ook de locatie

Deze is veel zeldzamer, maar doet wonderen. Ik ben aangemeld bij Thrillist met mijn voorkeuren ingesteld op New York (voor een reis die ik daar onlangs heb gemaakt).

Nu ontvang ik regelmatig Thrillist-e-mails die rechtstreeks op New York zijn afgestemd, zoals deze:

onderwerpregel-lokalisatie

Ze sturen ongetwijfeld vergelijkbare e-mails naar abonnees met voorkeuren ingesteld op Seattle of Londen of LA.

Het is een gemakkelijke manier om mij de e-mail te laten openen, omdat ze al weten dat ik geïnteresseerd ben in inhoud in New York.

9. Probeer een emoji voor de lol

De snelst groeiende taal ter wereld is ook leuk, speels en kleurrijk. Gebruik een smiley in een onderwerpregel en het springt naar je abonnee.

Het wordt ook populairder. Mailchimp heeft in totaal 1,4 miljard emoji’s naar de inbox van mensen gestuurd.

Experian heeft zelfs het gebruik van emoji’s getest tegen open tarieven voor e-mail. Het verhoogde de open rente met 45%. (Pro-tip: emoji’s verschijnen niet op elke e-mailclient, dus voer eerst een test uit).

Benieuwd welke emoji’s het populairst zijn in onderwerpregels? Nou, volgens MailChimp zijn het deze:

onderwerpregel-emoji

10. Schakel het in en blijf creatief

Hoeveel e-mails ontvang je met de onderwerpregel:

“[Bedrijfsnaam] nieuwsbrief”

Te veel, toch? Hoewel studies aantonen dat eenvoudige onderwerpregels voor ‘nieuwsbrief’ in het begin hoge open rates genereren, lopen ze vrij snel af. Het wordt repetitief en onze hersenen stemmen ze af. In één rapport daalde het aantal openstaande tarieven met 18% wanneer het woord ‘nieuwsbrief’ herhaaldelijk werd gebruikt.

Probeer in plaats daarvan creatief te blijven. Bedenk nieuwe ideeën. Markeer uw belangrijkste verhalen en bedenk unieke koppen.

11. Maak je abonnees bang!

Speel voorzichtig met deze truc, maar ‘negatieve marketing’ is vele malen succesvol gebleken.

onderwerpregel-e-mail

Onderwerpregels als deze (een andere van de mensen bij Thrillist) werken goed:

“Bega deze wreedheden op Instagram NIET!”

Het prikkelt niet alleen je nieuwsgierigheid, maar roept ook een reactie op. Bega ik wreedheden op Instagram??

12. Gebruik nummers en lijsten – onze ogen worden er naar getrokken

Dezelfde psychologische reacties die ons ertoe aanzetten om op blogposts en kopteksten te klikken, lokken ons ertoe ook e-mails te openen.

onderwerpregelnummers

We weten dat cijfers en lijsten werken als het gaat om de aandacht trekken. Het garandeert ook een nuttige, beknopte lijst die we snel kunnen consumeren. Dat betekent dat we veel vaker op een e-mail klikken met nummers in de onderwerpregel.

Net als kopteksten en blogposts werken oneven cijfers beter. Wie weet?!

13. Stel een vraag?

Het stellen van een vraag in uw onderwerpregel is een fantastische manier om uw abonnee dood in hun tracks te stoppen.

Vlak voor de Amerikaanse verkiezingen kreeg ik een marketingmail met de onderwerpregel die luidde:

“Wie zal er winnen? Clinton, Trump … Of JIJ? ‘

Dit spreekt niet alleen rechtstreeks tegen mij, wat copywriting 101 is, het is een psychologische truc om me te laten nadenken.

Er zijn nog twee stiekeme trucs in deze onderwerpregel. Het wekt nieuwsgierigheid op. Hoe win ik? En het speelt in op recente gesprekspunten en nieuws. Het is relevant.

Of u kunt directer zijn, zoals deze onderwerpregel van vastgoedbedrijf Zillow:

‘Wat kun je je veroorloven?’

14. Geef me een speciaal gevoel

Nieuwsbrieven en marketing-e-mails zijn van nature massale e-mails. Als je het speciaal en persoonlijk kunt laten voelen, ben je een winnaar.

Uitnodigingen werken hier goed (in feite zijn onderwerpregels met het woord ‘uitnodiging’ een van de hoogste open tarieven van MailChimp). Je kunt ook iets proberen als:

“Hier is een cadeau voor jou, [naam].

15. Probeer bij twijfel iets nieuws …

Natuurlijk is dit advies niet erg nuttig. Maar sommige van de beste onderwerpregels volgen geen bepaald patroon of een bepaalde formule. Ze werken gewoon.

Neem de iconische onderwerpregel van Barack Obama:

“Hallo”

subect-line-obama-hey

Daar zou ik op klikken.

Of Buzzfeed’s:

“Ja graag!” of “Hier ga je”

Deze onderwerpregels vertellen me niets over wat erin zit. Ze zijn niet grappig, slim of zelfs bijzonder nieuwsgierig. Als er iets is, zijn ze lui. Maar ze werken.

16. Vermijd de $ e SPAM-filtermagneten!!!

De snelste manier om je open rate te doden is door in de spamfolder te belanden. Je abonnees zullen je onderwerpregel niet eens zien, laat staan ​​lezen.

onderwerpregel-spamfilter

Als ik een kijkje neem in mijn huidige spamfilter, krijg ik een goed idee van wat niet werkt:

“Grootste autoverkoop evenement ooit!”
“Bespaar tot 62% op Black Friday!”
“VLIEG VOOR MINDER! 40% korting op vluchten! “

Dit zijn allemaal mailinglijsten waarop ik me heb geabonneerd en die nog steeds in de spammap zijn terechtgekomen. Het is vrij gemakkelijk te zien waarom. Alle doppen, uitroeptekens en overdreven aanbiedingen zorgen ervoor dat je in de prullenbak wordt gegooid.

MailChimp heeft een uitgebreide handleiding over het vermijden van spamfilters. Behandel het als uw e-mailbijbel.

17. Gebruik verschillende onderwerpregels voor verschillende segmenten van uw lijst

In deel vier heb ik de enorme voordelen uitgelegd van het opdelen van uw e-maillijst in segmenten. Door alleen relevante e-mails naar abonnees te sturen, zal uw open tarief dramatisch stijgen.

Zelfs als je de inhoud niet te veel verandert, probeer dan een andere onderwerpregel voor verschillende delen van je abonneelijst. Segmenteer ze op locatie, leeftijd, branche en interesses als u die gegevens verzamelt.

ASOS verandert bijvoorbeeld hun onderwerpregels op basis van geslacht.

18. Test, test, test

Uiteindelijk zijn de onderwerpregels nog steeds een mysterie. Soms werken ze, soms niet.

Probeer in plaats van te raden een paar verschillende ideeën te bedenken en te testen.

MailChimp heeft een handige functie genaamd ‘onderzoeker’. Wanneer u uw onderwerpregel gaat typen, klikt u op de link ‘Hoe schrijf ik een goede onderwerpregel’.

subject-line-mailchimp-onderzoeker

Vervolgens kunt u verschillende woordgroepen of de volledige onderwerpregel typen. MailChimp scant alle vergelijkbare onderwerpregels in zijn database en toont u een 5-sterrenbeoordeling voor eerdere onderwerpregels.

onderwerpregel-mailchimp-resultaten

Ik stel ook voor om een ​​A / B-splitcampagne uit te voeren. Dat betekent dat u twee verschillende onderwerpregels naar een klein deel van uw e-maillijst moet sturen. Welke het beste open tarief ook is, het is het beste! Gebruik die gewoon voor de rest van je lijst.

Wat is uw best presterende onderwerpregel?

Het laatste stuk in onze serie e-mailmarketing komt binnenkort. Het onderwerp? Hoe u uw campagnes analyseert en welke statistieken van belang zijn. Zie je dan!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map