3 големи съвета за маркетинг за електронна търговия от експертите

Колко е трудно да продадете уебсайта си за електронна търговия?


Какво трябва да направите, за да създадете информираност за марката и да увеличите трафика?

Склонни сме да правим маркетинга на електронната търговия по-труден, отколкото трябва да бъде. Придържането към основите е най-добрият ви залог.

маркетингови книги

Пример в това отношение? Тези три големи маркетингови съвета от експерти в бранша. Тук няма нищо обикновено. Вероятно е вече да знаете, че трябва да правите тези три неща. Може би имате нужда от напомняне и фокус върху отделянето на време за тях? Ако е така, ето.

Съвет №1: Предварително стартиране на SEO

Свързахме се с Ребека Гил, уеб дизайнер, интернет маркетинг и собственик на Web Savvy Marketing. През седемте години нейната компания се занимава с бизнес, Web Savvy Marketing стана известен като един от най-добрите в бизнеса с уеб дизайн. Rebecca е квалифициран професионалист, чието мнение е много търсено за принос в образователните ресурси по отношение на SEO.

Попитахме какво съветва клиентите, които наемат нейната фирма да изработят нов уебсайт за електронна търговия. Ребека каза, че се тревожи първо за SEO и по-късно да проектира: „Уверете се, че проучванията и планирането са направени за SEO преди проектирането, кодирането или стартирането. SEO след пускането на пазара е много късно. “

Това е интересен съвет, защото мисля, че повечето от нас обръщат това уравнение. Ние просто се притесняваме да създадем сайт и да живеем, след което се фокусираме върху добавянето на SEO елементи.

въвеждане на ръце на компютър

Разбира се, една от най-важните части на SEO е съдържанието, публикувано на вашия сайт. Това е основна грижа както за търсачките, така и за човешките посетители. Така че писането на страхотно копие е задължително, тъй като разказваме в тази статия за 9-те закона за SEO копирайтинг.

И ако искате някой да прочете статията, както и да поиска от търсачките да я индексират правилно, имате нужда от закачливо заглавие. В тази статия предоставяме девет съвета за създаване на неустоими заглавия, събрани от някои от най-добрите писатели на блогове в света.

Съвет №2: Маркетинг на социалните медии

Според Шели Паун, дизайнер на WordPress и собственик на безумно бързорастящата група Spinbird, социалните медии са ключова маркетингова тактика за всеки сайт за електронна търговия, „В зависимост от вашия продукт, увеличавайте го винаги, когато е възможно.“ Нейната десетилетна компания е най-известна с фокуса си към обучението на своите клиенти, а маркетингът в социалните медии е само една област, за която те предоставят персонализирана помощ.

Шели предостави този съвет чрез Twitter, където има над 1800 последователи. Това очевидно е един от любимите й сайтове в социалните медии. Но не забравяйте за Facebook и LinkedIn, както и за Pinterest и Instagram.

социална медия

Всъщност ние идентифицирахме Instagram като най-добрият сайт за социални медии за използване от електронните магазини и дори очертаваме казус на една жена, която прави 15 000 долара всеки път, когато качва спонсорирана публикация. Ако имате само време и ресурси да отделите на една мрежа от социални медии, може би Instagram е вашият най-добър избор; прочетете повече за това тук.

Съвет №3: Списъци с имейли

Шели Паун от групата Spinbird ни даде още един маркетинг златен самород, когато тя каза: „Съберете всички имейли, които можете – по-добре от всякога за бизнеса.“ И за да изглежда съобщенията ви по-професионални, Шели предлага да изтеглите безплатна програма, като HTMLsig, за да добавите персонализирана линия за подпис.

Вече знаехте за създаването на имейл списък, нали? Но има вероятност да сте забравили за неговото значение. Лесно е да се увлечете толкова от SEO и социалните медии, блоговете и разработката и брандирането на продукти, че забравяте за простите, но доказани методи за маркетинг.

Един от най-добрите начини да накарате посетителите да се включат в бъдещи маркетингови имейли е да предложите водещ магнит. Знаете, онези изскачащи кутии, които искат име и имейл адрес в замяна на инфографика или електронна книга или видео, показващи ви 10-те най-добри съвета за… каквото и да е. Можете да намерите всякакви иновативни идеи за създаване на страхотен оловен магнит, като прочетете тази статия.

И когато създадете този перфектен оловен магнит, ще трябва да създадете бутон за призив към действие, който наистина примамва посетителите на вашия сайт, за да се възползват от вашата оферта. Нуждаете се от помощ? Тук имаме съвети за създаване на магнитен призив за действие.

Значи там го имате. Експертите говориха и ми напомниха, че основите на SEO, маркетинг на социални медии и създаване на имейл списък са все още валидни както винаги при промотирането на уебсайта ви за електронна търговия..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map