3 velika savjeta stručnjaka za marketing o e-trgovini

Koliko je teško tržište vašeg web mjesta za e-trgovinu?


Što trebate učiniti kako biste stvorili svijest o robnoj marki i pokrenuli promet?

Skloni smo marketingu e-trgovine teže nego što treba biti. Pridržavanje osnova je vaša najbolja opklada.

marketinške knjige

Slučaj u točki? Ova tri velika marketinška savjeta stručnjaka iz industrije. Ovdje nema ničeg neobičnog. Vjerojatno već znate da biste trebali raditi ove tri stvari. Možda vam treba podsjetnik i usredotočenje na stvaranje vremena za njih? Ako je tako, evo ga.

Savjet br. 1: Pokretanje SEO-a

Kontaktirali smo Rebecca Gill, web dizajnera, internet trgovca i vlasnika web Savvy Marketinga. U sedam godina poslovanja njene tvrtke, Web pametni marketing postao je poznat kao jedan od najboljih u poslovanju web stranica. Rebecca je vješt stručnjak čije je mišljenje vrlo traženo za doprinos obrazovnim resursima u pogledu SEO-a.

Pitali smo što ona savjetuje klijentima koji angažuju njenu tvrtku da dizajniraju novu web stranicu za e-trgovinu. Rebecca je rekla da brine prvo zbog SEO-a, a kasnije dizajniraj: “Provjerite da li se istraživanje i planiranje vrši za SEO prije dizajniranja, kodiranja ili pokretanja. SEO lansiranje je prekasno. “

To je zanimljiv savjet, jer mislim da većina nas okreće tu jednadžbu. Samo se brinemo kako web mjesto izraditi i uživo, a zatim se usredotočimo na dodavanje SEO elemenata.

kucanje ruku na računalu

Naravno, jedan od najvažnijih dijelova SEO je sadržaj objavljen na vašoj web stranici. Ovo je glavna briga podjednako za tražilice i ljudske posjetitelje. Dakle, pisanje sjajne kopije neophodno je, kao što smo objasnili u ovom članku o 9 zakona o SEO kopiranju.

A ako želite da netko pročita članak, kao i da tražite tražilice da ga indeksiraju ispravno, potreban vam je zanimljiv naslov. U ovom članku dajemo devet savjeta za stvaranje neodoljivih naslova sabranih od nekih od najboljih svjetskih pisaca blogova.

Savjet br. 2: Marketing na društvenim mrežama

Prema Shelly Peacock, WordPress dizajneru i vlasniku ludo brzo rastuće Spinbird Grupe, društveni mediji ključna su marketinška taktika bilo koje web lokacije za e-trgovinu, “Ovisno o vašem proizvodu, pojačajte ga kad god je to moguće.” Njena desetljetna tvrtka najpoznatija je po tome što je usmjerena na obrazovanje svojih kupaca, a marketing na društvenim medijima samo je jedno područje za koje pružaju prilagođenu pomoć.

Shelley je ovaj savjet dala putem Twittera, gdje ima preko 1800 sljedbenika. To joj je očito jedno od najdražih stranica na društvenim mrežama. Ali nemojte zaboraviti na Facebook i LinkedIn kao i na Pinterest i Instagram.

društveni mediji

Zapravo smo identificirali Instagram kao najbolje web mjesto za društvene mreže koje se koriste putem e-kalendara, pa čak i zacrtali studiju slučaja jedne žene koja zaradi 15.000 dolara svaki put kad prenese sponzorirani post. Ako imate samo vremena i resursa da se posvetite jednoj mreži društvenih medija, to bi mogao biti da je Instagram vaš najbolji izbor; pročitajte više o tome ovdje.

Savjet br. 3: Popisi e-pošte

Shelly Peacock iz tvrtke Spinbird Group dodala nam je još jedan marketinški zlatni nug kad je rekla: “Prikupite svu e-poštu koju možete – to je bolje nego ikad za posao.” A da bi vaše poruke izgledale profesionalnije, Shelly predlaže preuzimanje besplatnog programa poput HTMLsig-a za dodavanje prilagođene linije potpisa.

Već ste znali za izradu popisa e-pošte, zar ne? Ali vjerojatno ste zaboravili na njegovu važnost. Lako se toliko zaokupiti SEO-om i društvenim medijima, bloganjem i razvojem proizvoda i brendiranjem da zaboravite na jednostavne, ali provjerene metode marketinga.

Jedan od najboljih načina da se posjetitelji prijave na buduće marketinške e-poruke je ponuditi vodeći magnet. Znate, one skočne okvire koji traže ime i adresu e-pošte u zamjenu za infografiku ili e-knjigu ili videozapis koji prikazuju 10 najboljih savjeta za … štogod. Čitajući ovaj članak možete pronaći sve vrste inovativnih ideja za stvaranje sjajnog olovnog magneta.

A kada stvorite ovaj savršeni olovni magnet, morat ćete osmisliti gumb za poziv na radnju koji zaista privlači posjetitelje vaše web stranice kako bi iskoristili vašu ponudu. Trebate pomoć u vezi s tim? Ovdje imamo savjete za stvaranje magnetskog poziva na akciju.

Dakle, tu ga imate. Stručnjaci su govorili i podsjetili su nas da osnove SEO-a, marketinga na društvenim mrežama i izrada popisa e-pošte i dalje vrijede kao i uvijek u promociji vaše web stranice o e-trgovini..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map