5 Hapi Udhëzues për Punësimin e një menaxheri të pavarur të mediave sociale

Ky është një postim i ftuar nga Maggie Aland nga Fit Small Business.


Ka mbi 3 miliardë përdorues aktivë mujorë në Facebook, Instagram dhe Twitter të kombinuar. Popullariteti i mediave sociale plus efektiviteti i kostos së reklamimit në mediat sociale e bëjnë atë një platformë tërheqëse të marketingut për të gjitha llojet e bizneseve. Si rezultat, punët e menaxhimit të mediave sociale në SHBA pritet të rriten me 9 përqind gjatë dekadës së ardhshme. Do të keni konkurrencë nëse doni të punësoni menaxherin më të mirë të pavarur të mediave sociale.

Kjo është arsyeja pse ne kemi bashkuar këtë udhëzues gjithëpërfshirës për punësimin e një menaxheri të pavarur të mediave sociale.

Në këtë artikull, ne mbulojmë se si:

 1. Krijoni një shpallje përrallore për punë për të tërhequr një menaxher të pavarur të mediave sociale
 2. Zhvilloni një intervistë për shfaqjen e pavarur
 3. Pritni një konkurs ose periudhë prove për të zgjedhur personin e duhur
 4. Shmangni mashtrimet
 5. Shkruaj një kontratë të pavarur

Le të fillojmë.

5 Hapi Udhëzues për Punësimin e një menaxheri të pavarur të mediave sociale

1. Krijoni një shpallje të mrekullueshme të punës

Menaxherët e punësimit nuk e dinë gjithmonë se si të krijojnë përshkrimin më të mirë të punës ose ku ta postojnë atë. Optimizimi i reklamës suaj të punës dhe postimi i tij në një sit si në të vërtetë që merr shumë trafik të kërkuesve të punës do të rrisë mundësinë e kandidatëve që i përgjigjen postit tuaj në vend të një tjetri.

Dalin nga deti i reklamave të punës. Ndiqni këshillat tona më poshtë dhe tërhiqni përkthyes të pavarur të mediave sociale.

Ndani njoftime interesante në lidhje me kompaninë ose ekipin tuaj

Postimi juaj i punës në bordet e punës së pavarur të pavarur shërben si një shpallje, jo vetëm e punës, por e markës së kompanisë tuaj. Shfrytëzojeni mundësinë për të shitur kompaninë tuaj. Rezistoni ndaj kërkesës për të përfshirë vetëm informacione themelore siç janë vendndodhja, emri dhe industria. Në vend të kësaj, prezantoni kompaninë tuaj në një mënyrë që emocionon kandidatët. Disa site si Monster madje ju lejojnë të postoni fotografi për të treguar vendin tuaj të punës, anëtarët e ekipit dhe aktivitetet e ekipit argëtues. Le të shohim një shembull nga AirBnB.

Përmbledhje e kompanisë AirBnB

(Futja e AirBnB në një njoftim pune për menaxherin e mediave sociale)
Burimi: Buffer Social

Në reklamën tuaj të punës, si ajo e treguar më lart, përfshini detaje rreth asaj që e bën kompaninë tuaj një vend argëtues ose angazhues për të punuar, çfarë bëni për ta bërë botën më të mirë ose jetën e klientëve tuaj më të lehtë, dhe cilat janë vlerat e kompanisë suaj. Së paku, përshkrimi juaj duhet të zgjedh interesin e aplikantëve dhe mund të jetë i mjaftueshëm për t’i detyruar ata të lexojnë pjesën tjetër të postit tuaj të punës dhe të aplikojnë

Mbajeni titullin e punës të thjeshtë

Ndërsa shumë kompani përpiqen t’i bëjnë gjërat interesante duke dalë me tituj krijues të vendeve të punës si “Rockstar Social Media Manager”, ne ju rekomandojmë të mbani saktësisht titullin në mënyrë që të mund të gjendet reklama juaj për punë. Për shembull, titulli i punës, menaxheri i mediave sociale është më i zakonshëm, dhe punëkërkuesit kanë më shumë të ngjarë të gjejnë reklamën tuaj të punës nëse ajo ka një titull të përbashkët.

Titulli “Menaxher i Medias Sociale” sjell mbi 2,000 postime pune në të vërtetë. Në të kundërt, “Social Media Rockstar” sjell vetëm 18 postime pune në të vërtetë.

Titujt unikë të punës kanë më shumë të ngjarë të renditen nën tituj që përputhen saktësisht me fjalët kyçe të kërkuara. Prandaj, përdorni një titull të drejtpërdrejtë të punës si “Menaxher i Medias Sociale” për të rritur shanset tuaj për t’u gjetur nga freelancer të kualitetit. Kandidatët shpesh përdorin një grup fjalësh të zakonshme kur kërkojnë një punë specifike në bordet e punës në internet. Prandaj lehtësoni që ata të gjejnë reklamën tuaj.

Përshkruani anëtarët e ekipit argëtues me të cilët do të punojnë

Përfshini shkurtimisht informacione për ekipin tuaj. Shumë specialistë të mediave sociale janë shumë të shoqërueshëm. Në fakt, ata mund të kenë zgjedhur këtë linjë pune, sepse ata e duan lidhjen me njerëzit. Të dish që ata do të jenë pjesë e një ekipi dhe jo vetëm të punojnë mund të shtojnë apelin e reklamës suaj të pavarur të punës.

Jini të qartë se ku do të bëhet puna

Shtë e rëndësishme që të deklaroni qartë nëse puna kërkon zhvendosje apo nëse puna duhet të bëhet në një sit të caktuar. Zhvendosja mund të jetë një ndërprerje e marrëveshjeve për shumë aplikantë të kualifikuar, veçanërisht për ata që kanë një familje. Nga ana tjetër, nëse puna është e largët, reklamoni atë. Punët që janë 100 për qind të largët tërheqin shumë më shumë aplikues, kështu që njoftoni ata nëse punoni në vend është një opsion.

Siguroni një përmbledhje të pozicionit

Një listë e gjatë e mërzitshme e detyrave të punës dhe detyrave të përditshme vetëm mund të heqë dorë nga çdo eksitim që keni arritur të ngjallni. Përkundrazi, ofroni pamjen e një zogu për atë që pritet nga një menaxher i mediave sociale. Përcaktoni qëllimin e pozicionit, dhe se si e ndihmon kompaninë të arrijë qëllimet e saj. Kandidatët më të mirë janë mjaft tru për të tërhequr konkluzione në lidhje me detyrat ditore, si dhe mjetet e përdorura bazuar vetëm në pasqyrë. Një shembull i mirë i një përmbledhje të punës është treguar më poshtë.

Pasqyrë e përgjithshme e punës

(Shembull përmbledhje e punës)
Burimi: Slack

Reklama juaj e punës duhet të sigurojë një përmbledhje të shpejtë të detyrave duke përdorur fjalë veprimi, siç janë:

 • organizon fushatat dhe strategjitë e marketingut në mediat sociale
 • mban mesazhi i markës nëpër platformat e mediave sociale
 • krijon përmbajtje në formate të ndryshme mediatike për të nxitur angazhimin dhe konvertimin
 • përdorimet metrikë dhe mjete analitike për të përmirësuar dhe maksimizuar fushatat
 • Kryen hulumtim mbi konkurrentët
 • Punon në të gjithë organizatën me menaxherët e markave, dizajnuesit e grafikëve dhe krijuesit e tjerë të përmbajtjes

Theelësi këtu është të mbani listën e plumbave të shkurtër për të shmangur kandidatët e tepërt. Ju mund të diskutoni specifikat e secilës prej këtyre detyrave të punës gjatë një interviste shqyrtimi.

Përcaktoni qartë kërkesat për punë

Një grup i kërkesave të përcaktuara qartë ndihmon kandidatët të vlerësojnë me saktësi nëse ata kanë atë që duhet për të qenë të suksesshëm. Për shembull, a kërkon që freelancer të ketë një diplomë marketingu? Kërkesat e qarta ndihmojnë në largimin e kërkuesve të pakualifikuar të punës dhe për të zvogëluar aplikimet e parëndësishme që përndryshe do të duhet të shikoni. Si rezultat, ju merrni një grup të shëndetshëm të aplikantëve të kualifikuar. Shikoni një shembull të kërkesave të qarta të punës më poshtë.

Përcaktoni qartë kërkesat e punës

(Përshkrimi i punës me kërkesa të qarta)
Burimi: LinkedIn

Ndihmon gjithashtu nëse jeni të qartë se cilat kërkesa kërkohen në të vërtetë dhe të cilat thjesht janë të preferuara ose të këndshme. Ju nuk dëshironi që aplikantët të mendojnë se një aftësi e këndshme, si familjariteti me Hootsuite, kërkohet pasi ato mund të mos zbatohen nëse nuk e kanë atë. Shtimi i një seksioni të preferuar të aftësive bën thirrje për kandidatët tuaj ideal dhe u jep atyre më shumë arsye për të goditur butonin e aplikimit, por nuk i zhdukni ndryshe për pavarësuesit e kualifikuar.

Reklamoni pagën dhe gjallërimet

Në të vërtetë Mjeti i Pagave tregon se menaxherët e mediave sociale bëjnë rreth 17.84 dollarë në orë. Sidoqoftë, do të dëshironi të reklamoni një normë për orë pasi kjo është më e zakonshme kur punoni me një freelancer.

Mbi 50 përqind e kompanive amerikane nuk japin detaje të pagave në reklamat e punës. Nëse doni të përmirësoni numrat e aplikantëve, konsideroni publikimin e informacionit mbi pagën, si pjesë të reklamës tuaj për një shkrimtar i pavarur. Hulumtimet zbulojnë se përfshirja e detajeve të pagave në reklamat e punës çon në një rritje prej 30 përqind të kandidatëve.

Reklamoni Paga dhe Perks

(Norma mesatare për orë e menaxherit të mediave sociale)
Burimi: Në të vërtetë.com

Për më tepër, konsideroni të përfshini disa përfitime si pjesë e paketës tuaj të përgjithshme të kompensimit. A
Studimi i Glassdoor raporton se afro 60 përqind e të anketuarve thonë se ata konsiderojnë fuqimisht gjallëri kur pranojnë një ofertë. Dëshirat dhe përfitimet tingëllojnë veçanërisht tërheqëse për profesionistët e pavarur sepse ata e dinë që nga ligji nuk ju kërkohet të ofroni përfitime. Të jep përshtypjen se je një punëdhënës bujar.

Nëse buxheti juaj lejon, këtu janë burimet tipike që u janë dhënë punëtorëve të pavarur:

 • Bonusi i performancës në të holla për përfundimin e një projekti në fillim ose tejkalimin e qëllimeve të projektit
 • Paguar pushimin pasi keni punuar për një periudhë specifike kohore siç janë 90 ose 120 ditë
 • Bileta falas, udhëtime, ushqime dhe / ose akomodime lokale

Posto punën tënde

Për të marrë më së shumti ekspozim për postimin në vendin tuaj të punës, postojeni atë në disa vende. Kjo përfshin faqet kryesore të postimit të vendeve të punës, të tilla si Në të vërtetë, Përbindëshi dhe Karriera e Ndërtimit. Ju gjithashtu do të përfitoni nga postimi i punës tuaj në faqet që kujdesen për përkthyes të pavarur, të tilla si Upwork, Freelancer.com dhe PeoplePerHour.

2. Zhvilloni një Intervistë për Shfaqjen e Freelancerit Efektiv

Intervista është mundësia juaj për të vlerësuar freelancer të mundshëm si dhe të sigurojë më shumë informacione rreth kompanisë suaj dhe punës. Në një intervistë tipike të punonjësve, intervistuesi shtron pyetje që vlerësojnë njohuritë e kandidatit për kompaninë. Sidoqoftë, kjo rrallë ndodh në një intervistë me një freelancer. Në qoftë se nuk jeni një kompani e njohur me vendndodhje të shumëfishta, qëndroni në pyetje që vlerësojnë sfondin dhe aftësitë teknike të kandidatit.

Këtu janë katër pyetje që mund të përdorni ose modifikoni. Këto do të japin një pasqyrë të mirë të përvojës dhe aftësisë së kandidatit në menaxhimin e mediave sociale.

1. Whatfarë strategjie përdorni për të tërhequr ndjekës në mediat sociale?

Nëse pyesni për arritjet e fundit të kandidatit në mediat sociale, ka shumë të ngjarë të merrni përgjigje që përfshijnë përmirësimin e një numri të metrikës kryesore si psh pëlqime, ndjekës dhe arritje. Eksperti i menaxhimit të markës Emad Abou Elgheit shkruan se vetëm numrat nuk pasqyrojnë nivelin aktual të aftësive, sepse rritja mund të jetë për shkak të një mori faktorësh të tjerë, duke përfshirë PR të fortë, buxhete të mëdha reklamimi dhe një markë të fortë personale.

Në vend të kësaj, kërkoni strategjinë e përgjithshme të kandidatit. Ju dëshironi dikë që di të bëjë:

 • Kërkoni dhe gjeni fjalët e duhura
 • Lidhu me ndikuesit
 • Identifikoni dhe nxitni trendet
 • Dilni me hashtags përkatës

Këto janë bazat në rritjen e bazës tuaj të tifozëve.

2. Whatfarë metrike përdorni për të përcaktuar nëse fushatat tuaja janë të suksesshme?

Kandidati ideal do të përqendrohet në metrikë të lidhura me angazhimin siç janë numri i aksioneve, komenteve dhe përmendjeve. Individi gjithashtu do të shikojë trafikun në internet që vjen nga kanalet e mediave sociale.

Për më tepër, kandidati ideal duhet të përmend metrikën përfundimtare: shkallën e konvertimit. Mbi të gjitha, ju po vendosni para në marketingun e mediave sociale për të rritur në fund të fundit. Prandaj, kjo pyetje ndihmon në ndarjen e fillestarëve nga të mirat e vërteta. Mbani në mend, ju jeni duke investuar në një menaxher të mediave sociale për të angazhuar klientët dhe për të drejtuar konvertime. Një freelancer i mirë do t’ju sjellë mijëra ndjekës dhe qindra pëlqime, por një i shkëlqyeshëm do t’i angazhojë klientët dhe do t’i shndërrojë ata në klientë.

3. Si do t’i arrinit me ndikuesit në domenin tonë?

Kandidatët me përvojë e dinë rëndësinë e lidhjes me ndikuesit e industrisë për të tërhequr më shumë ndjekës. Ata janë të aftë të identifikojnë shpejt personalitetet e mediave sociale që janë të vlefshme për audiencën tuaj. Strategjia është gjithashtu e thjeshtë:

 • ndiqni ndikuesin
 • ndajnë postimet e influencuesit herë pas here
 • mos harroni të përmendni ndikuesin në secilin post
 • prisni që influencuesi të shprehë mirënjohje për ndarjen
 • dërgoni një mesazh të drejtpërdrejtë ose një email
 • propozojnë përpjekje bashkëpunuese

Nëse kandidati ofron një përgjigje me pak a shumë të njëjtën strategji, atëherë po bisedoni me dikë të përshtatshëm për pozicionin. Kjo tregon se personi mund të rritet një media sociale duke ndjekur nga e para.

Ndërsa kandidatët me mungesë përvoje në menaxhimin e mediave sociale do të përpiqen patjetër t’i përgjigjen kësaj pyetjeje. Mendimi për t’u lidhur me ndikuesit për të rritur audiencën e tyre mund të mos e ketë kapërcyer mendjen sepse kërkon aftësi më të sofistikuara sesa planifikimi i zakonshëm, përgjigjja e komenteve dhe postimi i përmbajtjes.

4. Përshkruani si e keni ndihmuar një markë të përmirësojë praninë e saj në median sociale?

Kjo pyetje i lejon kandidatit të reflektojë dhe të zgjerohet në përgjigjet e tyre për pyetjet e mësipërme. Ju dëshironi që aplikanti i pavarur të flasë për përvojën e tyre, në mënyrë që të përcaktoni nëse ata i kanë ekzekutuar këto aftësi në një mjedis profesional ose thjesht t’i lexojë ato në internet. Kjo pyetje duhet t’i shtyjë kandidatët të flasin për tërheqjen e ndjekësve, lidhjen me influencuesit dhe analizimin e KPI-ve të duhura..

3. Pritni një Konkurrencë ose Drejtoni një Periudhe të Paguar me Pagesë

Shumë uebfaqe të pavarur si Freelancer dhe PeoplePerHour ofrojnë një mundësi për të organizuar një konkurs për një shumë të caktuar parash. Ju ofroni një çmim dhe ia paguani vetëm një pavarësi që fiton ‘duke bërë punën më të mirë. Sshtë një mënyrë e shkëlqyeshme për të provuar shumë aftësi të pavarur para se të punësoni një individ.

Ose konsideroni të drejtoni një periudhë prove të paguar prej 30-90 ditësh, veçanërisht nëse po punësoni një freelancer të largët. Një periudhë prove, e cila mund të jetë e irrituar në marrëdhëniet punonjës-punëdhënës, përgjithësisht pranohet në botën e pavarur. Ndërsa pyetjet e intervistës më të pavarura mund t’ju japin një ide të mirë për aftësitë e kandidatit, nuk do ta dini nëse kandidati është ndeshja perfekte për ju dhe ekipin tuaj derisa të punoni me ta.

Me një periudhë prove, ju duhet të bëni sa më poshtë:

 • respektoni etikën dhe vlerat e punës së pavarësit
 • matni aftësinë e pavarësisë për të mësuar proceset dhe sistemet tuaja
 • vlerësoni nëse freelancer do të funksionojë mirë së bashku me ju dhe ekipin tuaj
 • vlerësoni aftësitë teknike, krijuese dhe vendimmarrëse të pavarur të pavarur
 • vlerësoni përshtatshmërinë e përgjithshme të freelancer-it për të bërë punën

Me këto përfitime, ia vlen të përpiqeni t’ua shesni propozimin kandidatëve tuaj të lartë. Njoftojini se periudha e konkursit ose e provës ofron avantazhe për të dy palët. Nga ana e tyre, ata mund të promovojnë aftësitë e tyre dhe të vlerësojnë nëse kompania, ekipi dhe mundësia juaj i ndihmojnë ata të përmbushin objektivat e tyre të karrierës. Dhe ju përfitoni duke qenë në gjendje të provoni-para-ju-bleni.

Periudhat e provës zakonisht zgjasin midis 30-90 ditësh. Do të keni më shumë se sa mundësi të mjaftueshme për të njohur kandidatin e suksesshëm personalisht dhe profesionalisht në atë kohë.

4. Shmangia e mashtrimeve

Një fjalë e kujdesshme ndërsa jeni duke kërkuar për një shkrimtar të pavarur. Uebfaqet e pavarura shpesh kanë një përqindje të vogël të mashtruesve që duket se kanë çmime të mëdha dhe portofole. Por disa “punojnë sistemin” duke kërkuar pagesa përpara dhe jo duke dorëzuar.

Për shembull, në Guru, një freelancer mund të pretendojë se një projekt është i plotë dhe të paraqesë një faturë që është paguar automatikisht. Nëse nuk jeni të kujdesshëm, freelancer do të paguhet edhe nëse nuk e keni aprovuar punën e tyre. Po, mund të korrigjohet shumicën e kohës, por për të mos u përhapur, klientët duhet të kërkojnë referenca, të shohin një portofol dhe të lexojnë vlerësime të tjera të klientit. Edhe vlerësimet me pesë yje janë të pamend, por ato janë një fillim i mbarë.

Kështu që përdorni sugjerimet në hapin 5 për të mos u mashtruar, dhe kontrolloni paraprakisht klientët e pavarur dhe vlerësimet e klientëve përpara se të pranoni të punoni me këdo në veçanti.

5. Hartoni një kontratë pasi të jetë zgjedhur Freelancer

Pasi të zgjidhni më të mirë të menaxherit më të mirë të mediave sociale për biznesin tuaj, sigurohuni që të mbroni veten, pavarësisht se çfarë uebfaqe të pavarur ose program pagese që përdorni. konsideroni:

 • hartimi i një kontrate me dorëzimet kryesore dhe piketa / metrikë të përcaktuara
 • duke lidhur pagesa në piketa ose arritje të projektit
 • duke përdorur një llogari ruajtje (faqet e internetit më të mirë të pavarur ofrojnë këtë mundësi) për pagesë

Në këtë mënyrë ju si klient keni një shans më të mirë për të përfunduar punën, bërë në kohë, dhe jo për të marrë scammed. Dhe nëse keni një mosmarrëveshje me freelancer, ju do të keni dokumente të ngurta nëse keni nevojë për ndihmë për zgjidhjen e një produkti pune ose çështje pagese.

përfundim

Rritja e popullaritetit dhe efikasiteti i kostos së mediave sociale e bëjnë atë një kanal tërheqës të marketingut për bizneset e vogla, të mesme dhe të mëdha. Shumë kompani regjistrojnë shërbimet e një burimi të pavarur të mediave sociale për t’i ndihmuar ata të rrisin vetëdijen për markën, angazhimin e makinës dhe shitjet e karburantit. Nëse po kërkoni të bëni të njëjtën gjë, filloni duke shkruar një reklamë të shkëlqyer për punë, duke zhvilluar një intervistë efektive, duke ofruar një konkurs ose një periudhë prove dhe duke zhvilluar një kontratë të shëndoshë. Dhe me çdo mënyrë, mos u mashtroni.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map