Jam i sigurt që do të pajtoheni me mua kur them:

Marketingu ka të bëjë me provën dhe gabimin.

Ju keni një ide. Provoje. Dhe, shihni se si reagon audienca juaj.

Por problemi me këtë nuk po e provon apo sheh sesi njerëzit reagojnë:

Actuallyshtë në fakt të kesh një ide të mirë për të filluar.

Sepse nuk janë vështirë të vijnë. Dhe kur përqendroheni te rreziqet e zbatimit të idesë suaj, ajo përsëri bëhet edhe më e vështirë.

Pra, çfarë është një tregtar i mirë që duhet të bëjë?

Epo, shoku im, këtu janë studimet e rastit. Ato janë një burim i shkëlqyeshëm i ideve dhe reagimeve të audiencës. Do të thotë pothuajse vjedh ide nga njerëz të tjerë, me më pak rrezik, të ndërtoni planin tuaj të marketingut.

Në këtë artikull, unë dua t’ju sjell më të mirën nga më të mirat. Pra, pavarësisht nëse jeni në media sociale, internet apo edhe marketing të zakonshëm, jeni i detyruar të gjeni frymëzim këtu.

# 1: Marketingu në Facebook i Oreo

Oreo kanë qenë gjithmonë të njohur për fushatat e tyre krijuese të marketingut. Dhe, faqja e tyre në Facebook nuk ka qenë përjashtim nga kjo.

Në vitin 2013 ata drejtuan një fushatë 100 poste në 100 ditë, ku krijuan versione të bazuara në orea të lajmeve popullore, si kjo për pikturën e humbur Da Vinci që u gjet:

Marketingu në Facebook i Oreo

Por çfarë e bën këtë kaq të shkëlqyeshme? Epo ka shumë komponentë për të:

  • Temat e nxehta: Ata flasin për çështje për të cilat po flasin klientët e tyre.
  • Shoqata: “Hej, duke folur për atë Da Vinci, a e pa atë që bëri Oreo?”
  • Funny: Shtë e thjeshtë për tu parë, dhe kjo sjell një buzëqeshje në fytyrën tënde. E shkëlqyeshme për viralitet.
  • Human: Ai shkon përtej të qenit një kompani që prodhon cookie-t.

Mendoni se si mund të përfshini punët aktuale në faqen tuaj ose marketing. Topicsfarë temash ose tregimesh mund të përdorni për t’ju ndihmuar më tej markën tuaj në një dritë pozitive?

# 2: Arti i Banjës së Lushit

Kur mendoni të bëni një banjë, çfarë mendoni për ju?

Relaksimi? Comfort? Ngrohtësi? ikje?

Ju do të kishit të drejtë. Në qoftë se nuk do të thotë kjo, ju jeni Kozmetikë e Lartë. Në vend që t’i shikonin produktet e tyre të banjës në një mënyrë tradicionale, ata vendosën t’i shikojnë ato si art në vend:

Arti i banjës së Lushit

Dhe ata ftojnë klientët e tyre të përfshihen gjithashtu në artet e banjës. Të cilat ata bënë:

Arti i banjës nga klientët

Duke marrë një qasje jodododike se si njerëzit lahen – si ata bëjnë me prodhimin e produkteve të tyre – ato krijojnë çfarë

Të gjitha ndërsa angazhojnë dhe kapin imagjinatat e lexuesve të tyre.

# 3: Kjo Vajzë Mund

Në rregull, unë do të hedh bombën që unë jam anglisht këtu dhe do t’ju godas me diçka nga ana ime e pellgut.

Që nga Lojërat Olimpike në Londër ka pasur një i madh me makinë që gratë të marrin pjesë në sporte dhe stërvitje. Sepse, shumë arsye të ndryshme (dhe të gjitha ato të mira). Por, ishte një detyrë e vështirë.

Të paktën derisa të mbërrinte fushata Kjo Girl Mund.

Kombinon emocionale dhe vizuale për të krijuar një fushatë marketingu që fuqizon gratë të ndërmarrin veprime. Dhe funksionon si për stërvitje, ashtu edhe për jetën.

Për shembull, kjo pamje ishte në stacionin e autobusit në fund të rrugës time për muaj të tërë:

Kjo vajzë mund

Duke kombinuar klishet e zakonshme me mesazhe fuqizuese dhe shkrime të shkëlqyera, ata shndërruan atë që mund të ishte një mesazh “Gratë duhet të ushtrojnë më shumë” në një lëvizje të fuqishme shoqërore.

Aq sa shumë që tweet-et #thisgirlcan janë bërë një nga më të njohurit në të gjithë vendin.

Ndërsa statistikat se sa gra kanë marrë pjesë në më shumë sporte nuk janë lëshuar ende, unë mendoj se mbulimi i tyre i lajmeve dhe mediat e mëdha sociale pas tyre, flasin vetë:

Një numër i madh i ndjekësve!

# 4: Coca-Cola’s Share A Coke

Këtu është një fakt argëtues për ju:

"Personalizimi mund të rrisë shitjet tuaja me 19%. Dhe, 74% e tregtarëve e dinë atë. Ndërsa vetëm 19% e atyre tregtarëve përfitojnë ndonjëherë prej saj."

Burimi këtu.

Kjo do të thotë që nëse keni produkte që klientët tuaj mund të personalizohen, duhet të filloni.

Shikoni këtë shembull nga Coke:

Ndani një fushatë koksi
burimi i imazhit: http://www.calgarysun.com/

Fushata e tyre Share A Coke ka qenë një fenomen mbarëbotëror. Dhe, është tepër e thjeshtë:

  • Ata filluan me emrat më të zakonshëm në botë
  • Vendosini ato në anën e shisheve
  • Kur mania u kap, ata u zgjeruan
  • Ata madje shtojnë edicionet e festave, si emrat e Reindeer

Po pse e bënë këtë? Është e thjeshtë:

Ata u dhanë pronësi klientëve të tyre.

Njerëzit ndiheshin më të lidhur me shishen, dhe produktin, sepse kishte emrin e tyre në të. Ata u bënë një pjesë të produktit.

Shtë e njëjta arsye pse NikeID po vazhdon ende pas një kohe kaq të gjatë. Duke i lënë njerëzit të ndjehen se nuk posedojnë vetëm një produkt nga kompania juaj. Ata zotërojnë produktet e tyre nga kompania juaj.

# 5: Njoftimi për Twitter i American Airlines

Kthehu në vitin 2012 American Airlines paraqiti falimentim. Ata ishin bërë, për të gjitha qëllimet dhe qëllimet, për të.

Derisa ata ri-konfirmuan dhe u kthyen si një American Airlines e re. Me një imazh të ri dhe një zë të ri dhe një identitet të ri. Dhe ajo që ishte në zemër të këtij rebranding?

Mediat sociale.

Ata bëhen një markë për njerëzit e tyre. Përqendrimi në shërbimin ndaj klientit dhe angazhimin dhe hyrjen në biseda dhe bërjen njerëzore.

Nga cicërimat që tërheqin për fletushkat e tyre të reja:

#SquadGoals

Për mesazhe të përzemërta nga njerëzit që kanë bërë udhëtime me ta:

Ndaj zemër të përzemërt nga American Airlines

Dhe duke iu përgjigjur çdo pyetjeje që vjen në rrugën e tyre me një zë të kujdesshëm njerëzor:

Toni i Kujdesit

Kjo është më shumë sesa të kesh vetëm një ushqim në Twitter. Becomeshtë bërë Shtabi Amerikan i Airlines për shumë njerëz. Dhe, është diçka që ju mund të aplikoni në planin tuaj të marketingut brenda sekondave.

Mbi ty…

Shtë një gjë që lidh të gjitha këto studime të rastit së bashku:

Ata kanë të bëjnë me njerëzit.

Ata i bëjnë thirrje personit në skajin tjetër. Ata janë në lidhje me përvojën dhe emocionet e tyre dhe ndjenjat dhe shoqërimin me produktin tuaj. Pra, përqëndrohuni në atë aspekt me të gjitha idetë tuaja.

Por, cila nga këto fushata ju ka dhënë idenë më të mirë? Më tregoni në komente…

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me