Er is ongelooflijk veel inhoud die u vertelt hoe u uw e-commerce winkel online kunt promoten, maar er is minder over hoe u deze offline op de markt kunt brengen. En het feit is: je hebt beide nodig. Hoe meer plaatsen u uw bedrijf op de markt brengt, hoe meer zaken u krijgt!

Als u geen van de volgende offline tactieken gebruikt, is het tijd om ze toe te voegen aan wat u doet om uw bedrijf online te promoten.

1. U neemt niet deel aan zakelijke netwerkmogelijkheden

Of het nu uw lokale Kamer van Koophandel is of een branchespecifieke netwerkgroep, u kunt het zich niet veroorloven om niet betrokken te raken bij netwerkmogelijkheden. Natuurlijk voel je je misschien niet op je plek en verstop je je liever in een donkere hoek tijdens je eerste evenement, maar naarmate je mensen leert kennen en waarde toevoegt aan de groep, zullen mensen je gaan vertrouwen en willen ze je helpen. Een geweldige manier om mensen sneller te leren kennen, is door vrijwilligerswerk te doen of naar een kantoor te rennen. Onthoud gewoon: u bent er niet om directe verkopen te doen, maar om in de loop van de tijd relaties op te bouwen.

Jamal Asskoumi, eigenaar van CastleSmart.com, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde makelaar, zegt dat het bijwonen van congressen en bijeenkomsten in zijn branche nuttig is geweest om in contact te komen met potentiële klanten.

CastleSmart.com

Hij zegt dat het bijwonen van deze evenementen “ons in staat stelde te netwerken met verschillende enthousiastelingen uit de industrie die vervolgens gebruikers van onze site werden”, en dat deze inspanningen hun omzet met 15% hebben beloond.

2. U volgt geen bestellingen op

De meeste e-commercebedrijven communiceren alleen met klanten via e-mail, maar er zijn beperkingen. Wat gebeurt er als een klant een product retourneert? Weet je ooit wat er mis mee was? Een snel telefoontje kan u waardevol inzicht geven in wat er mis was en u helpen het proces of uw producten voor toekomstige klanten te verbeteren. Praten met uw klanten kan u ook helpen te begrijpen wat ze willen, zodat u het kunt leveren.

Alex Drysdale, oprichter van Crik Nutrition, zegt dat het praten met zijn klanten een enorme impact heeft om hen terug te laten komen voor meer.

Crik

“Ik probeer elke klant te bellen en te vragen wat ze leuk of haat aan mijn product. Ook bezorg ik persoonlijk en lokale bestellingen persoonlijk en zorg ervoor dat ik voldoende tijd overhoud om 15 minuten met hen te praten. Iedereen houdt van de CEO in zijn huis en beantwoordt alle vragen die ze hebben over waar ze zojuist hun zuurverdiende geld aan hebben uitgegeven. ”

3. U draagt ​​uw visitekaartjes niet altijd bij u

Je denkt: “Ik ga een biertje drinken. Waarom heb ik mijn visitekaartjes nodig? ‘ En misschien heb je ze niet nodig. Maar het is beter om ze te dragen en niet nodig te hebben dan jezelf te schoppen omdat je ze niet hebt meegebracht. Serendipity gebeurt wanneer je het het minst verwacht. Je kunt met je serveerster in gesprek gaan over haar armband en vermelden dat je een Etsy-winkel hebt die vergelijkbare ontwerpen verkoopt. Als ze uw winkel wil bekijken, zorgt uw visitekaartje ervoor dat u er professioneler uitziet en dat ze later gemakkelijk uw winkel kan bezoeken.

Cristina Castro Moral, eigenaar van Sombras Blancas Art & Ontwerp, zegt dat visitekaartjes voor haar essentieel zijn om haar merkbedrijf op de markt te brengen.

sbcard

“Als ik werk met klanten die fysieke bedrijven hebben of vanwege hun baan constant in contact staan ​​met veel verschillende mensen, vraag ik ze meestal of ze het erg zouden vinden als ik ze een paar van mijn visitekaartjes per post zou sturen. Op die manier kunnen ze, als de gelegenheid zich voordoet, mijn kaart overhandigen aan andere mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in mijn diensten. Hierdoor word ik constant benaderd door nieuwe potentiële klanten vanuit veel verschillende locaties. ”

Ze zegt ook dat ze een stapel visitekaartjes in haar tas bewaart en ze bijna als een notitieblok gebruikt.

“Elke keer dat iemand om mijn e-mail / telefoon vraagt, ook al is het niet zakelijk, geef ik mijn kaart en gebruik ik de achterkant om eventuele extra informatie te krabbelen. Je weet nooit waar die kaart terechtkomt en de kans is groot dat een van die vele kaarten een potentiële klant bereikt. ”

4. Je laat je producten niet zien

Er zijn veel meer mensen zijn niet bekend met uw merk in uw stad dan degenen die zijn. Het is aan jou om ze eraan voor te stellen. Annabel Annunziata van online winkel Beauty At Its Finest zegt dat het hosten van een show in uw gemeenschap – zelfs als deze bij u thuis is – een geweldige manier is om mensen met uw producten te verbinden.

Pronk met uw producten

Ze zegt dat ze een show heeft gehouden in een plaatselijke salon, die ervoor heeft geadverteerd via hun sociale mediakanalen. Ze stelde haar producten tentoon en zorgde ervoor dat haar visitekaartje prominent aanwezig was. Ze had ook haar e-commerce winkel opgezet op haar laptop om mensen te laten zien en bood zelfs een promotie aan zonder verzending voor bestellingen die die dag op haar site werden gedaan.

“Niet alleen zagen de klanten in de salon hoe mijn winkel eruit zag en wat sommige producten waren, maar [ook] familie en vrienden van deze klanten keken naar mijn site en gaven hun families de opdracht om het voor hen op te halen.”

Ze zei dat dit evenement veel verkopen in de salon veroorzaakte en dat de resultaten verder gingen dan die dag, omdat de salon nu een stapel van haar visitekaartjes op hun toonbank bewaart.

5. Je onderhoudt geen relaties met de media

Journalisten schrijven nog steeds voor gedrukte publicaties, geloof het of niet. En lokale bedrijven zijn altijd interessant. Maar die van jou is het niet als journalisten niets van je weten! De beste manier om een ​​journalist over u te laten schrijven, is door een relatie met hen op te bouwen voordat wil je iets. Lees hun inhoud. Reageer er online op. Volg ze op social media. Schud hun handen tijdens een netwerkevenement. Breng ze naar de koffie. Positioneer jezelf dan als een betrouwbare bron wanneer ze er een nodig hebben.

Alex Reichmann, CEO van iTestCash, heeft succes gehad met deze tactiek:

“Een campagne die voor mij werkte, was contact opnemen met een bankmagazine en een verhaalidee voorstellen. Hierdoor schreven ze uiteindelijk een artikel over vals geld en kreeg ik een vermelding en quote in hun tijdschrift en op hun website. ”

Relaties met media

Hij zegt dat hij een paar klanten op zijn website heeft gekregen die zeiden dat ze hem via het tijdschriftartikel hadden gevonden.

6. U zoekt geen partnerschappen

In plaats van te denken aan de andere man in de stad die ook op maat gemaakte huisdierproducten als concurrentie verkoopt, probeer het dan opnieuw te omschrijven als een potentiële kans voor een partnerschap. Waarschijnlijk verkoopt u geen identieke producten, dus er kunnen manieren zijn waarop u kunt samenwerken of zaken naar elkaar kunt verwijzen. Als u een branche-evenement bijwoont, loop dan niet weg voor de concurrentie. Stel jezelf voor en kijk waar het gesprek naartoe gaat. Ik ging er ooit van uit dat een vrouw die ook een marketingbedrijf leidde, concurrentie was, maar ze bracht me uiteindelijk om te helpen met een groot project en de relatie was jarenlang wederzijds voordelig.

Candice Galek, CEO & Oprichter van Bikini Luxe, zegt dat ze, toen ze voor het eerst haar bikini-e-commerce winkel lanceerde, haar lokale markt in Miami Beach over het hoofd zag. Toen ze eenmaal wijs was geworden, ging ze naar lokale ondernemers en bood aan om flyers te maken met de advertenties van Bikini Luxe aan de ene kant en die van hen aan de andere en plaatste de flyers in hun bedrijf (in servetdispensers, enz.)

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me