7 неща, които трябва да направите, за да пускате офлайн вашия онлайн магазин

Има невероятно количество съдържание, което ви казва как да популяризирате онлайн магазина си за електронна търговия, но има по-малко за това как да го предлагате офлайн. И факт е: имате нужда и от двете. Колкото повече места търсите бизнеса си, толкова повече бизнес ще получите!


Ако не използвате някоя и всички от следните офлайн тактики, е време да ги добавите към това, което правите, за да пускате на пазара бизнеса си онлайн.

1. Не участвате в възможности за бизнес мрежи

Независимо дали става въпрос за вашата местна търговска камара или специфична за индустрията мрежа за мрежа, не можете да си позволите да не се забърквате с възможности за работа в мрежа. Разбира се, може да се почувствате не на място и предпочитате да се скриете в тъмен ъгъл на първото си събитие, но докато опознаете хората и осигурите стойност на групата, хората ще започнат да ви се доверяват и искат да ви помогнат. Чудесен начин да опознаете по-бързо хората е доброволческата работа или кандидатурата за офис. Само не забравяйте: не сте там, за да правите незабавни продажби, а по-скоро да изграждате взаимоотношения във времето.

Джамал Аскуми, собственик на CastleSmart.com, агент, базиран в Обединеното кралство, казва, че присъствието на конвенции и срещи в неговата индустрия е полезно за свързване с потенциални клиенти.

CastleSmart.com

Той казва, че присъствието на тези събития „ни позволи да се свържем с няколко ентусиасти в бранша, които след това бяха потребители на нашия сайт“, и че тези усилия се изплатиха с 15% увеличение на продажбите.

2. Не следвате проследяване на поръчки

Повечето компании за електронна търговия взаимодействат с клиентите само по имейл, но има ограничения. Какво се случва, ако клиент върне продукт? Знаете ли някога какво не е наред с него? Бързото обаждане по телефона може да ви даде ценна представа какво не е наред и да ви помогне да подобрите процеса или вашите продукти за бъдещи клиенти. Разговорите с вашите клиенти също могат да ви помогнат да разберете какво искат, за да можете да го доставите.

Алекс Драйсдейл, основател на Crik Nutrition, казва, че разговорът с клиентите му има огромно влияние върху това да ги накара да се върнат за повече.

Crik

„Опитвам се да се обадя на всеки един клиент и да ги питам какво харесва или мрази в моя продукт. Също така сам лично доставям и местни поръчки и се уверявам, че оставям достатъчно време да говоря с тях в продължение на 15 минути. Всички обичат главния изпълнителен директор в къщата им да отговаря на всякакви въпроси, свързани с нещото, за което току-що са похарчили трудно спечелените си пари. “

3. Не винаги носите визитки

Смятате, че „излизам на бира. Защо ще ми трябват визитките? “ И може би няма да са ви нужни. Но е по-добре да ги носите и да нямате нужда от тях, отколкото да се ритате, защото не сте ги докарали. Serendipity се случва, когато най-малко го очаквате. Можете да влезете в разговор със своята сервитьорка относно гривната й и да споменете, че имате магазин Etsy, продаващ подобни дизайни. Ако тя иска да провери вашия магазин, наличието на визитката ви с вас ви прави да изглеждате по-професионални и улеснява посещението ви по-късно.

Кристина Кастро Морал, собственик на Sombras Blancas Art & Дизайнът казва, че визитните карти са от основно значение за предлагането на пазара на нейната маркова компания.

sbcard

„Когато работя с клиенти, които притежават физически бизнес или са в постоянен контакт с много различни хора поради работата си, обикновено ги питам дали биха имали против да им изпратя част от моите визитни картички по пощата. По този начин, ако се появи възможност, те могат да предадат моята карта на други хора, които може да се интересуват от моите услуги. Благодарение на това постоянно се свързвам с нови потенциални клиенти от много различни места. “

Освен това казва, че държи в торбата си куп визитки и ги използва почти като тефтерче.

„Всеки път, когато някой поиска имейла / телефона ми, дори и да не е свързан с бизнеса, предавам картата си и използвам гърба, за да изписвам всякаква допълнителна информация, необходима. Никога не знаете къде ще се озове тази карта и има вероятност една от тези много карти да достигне до потенциален клиент. “

4. Не показвате продуктите си

Има много повече хора, които не са запознат с вашата марка във вашия град от тези, които сте. От вас зависи да ги представите. Annabel Annunziata от онлайн магазин Beauty At Its Finest казва, че провеждането на шоу в общността ви – дори и да е в къщата ви – е чудесен начин да свържете хората с вашите продукти.

Показване на продуктите си

Тя споделя, че е провеждала шоу в местен салон, който рекламира за това чрез своите канали в социалните медии. Тя постави продуктите си на показ, като се увери, че визитната й картичка е видна. Освен това тя имаше своя магазин за електронна търговия, създаден на лаптопа си, за да показва на хората и дори предложи промоция без доставка за поръчки, направени на нейния сайт този ден.

„Не само клиентите в салона видяха как изглежда моят магазин и какви са някои продукти, но и [семейството] и приятелите на тези клиенти разглеждаха моя сайт и дадоха поръчки на семействата си да го вземат за тях.“

Тя казва, че това събитие е създало много продажби в салона, а резултатите са надминали този ден, тъй като сега салонът държи куп техния визитки на гишето си.

5. Не поддържате отношения с медиите

Журналистите все още пишат за печатни издания, вярвате или не. И местният бизнес винаги е от интерес. Но твоето не е, ако журналистите не знаят за теб! Най-добрият начин да накарате журналист да пише за вас е да изградите връзка с тях преди искаш нещо. Прочетете тяхното съдържание. Коментирайте го онлайн. Следвайте ги в социалните медии. Стиснете ръцете си на събитие в мрежа. Заведете ги на кафе. След това се позиционирайте като доверен ресурс, когато имат нужда от такъв.

Алекс Райхман, изпълнителен директор на iTestCash, постигна успех с тази тактика:

„Една кампания, която работи за мен, се свързах с банково списание и предложих идея за история. Чрез това те написаха статия за фалшивите пари и аз споменах и цитирам в списанието им и на уебсайта им. “

Връзки с медиите

Той казва, че е намерил няколко клиенти на уебсайта си, които са казали, че са го намерили чрез статията на списанието.

6. Не търсите партньорства

Вместо да мислите за другия човек в града, който също продава потребителски продукти за домашни любимци като конкуренция, опитайте да го префрагирате като потенциална възможност за партньорство. Вероятно не продавате идентични продукти, така че може да има начини да работите заедно или да насочвате бизнес един към друг. Ако присъствате на индустриално събитие, не бягайте от конкуренцията. Представете се и вижте къде отива разговорът. Веднъж предположих, че жена, която също ръководи маркетингова фирма, е конкуренция, но в крайна сметка ме накара да помогна за голям проект и отношенията бяха взаимно изгодни от години.

Кандис Галек, изпълнителен директор & Основателят на Bikini Luxe казва, че когато за пръв път стартира своя магазин за електронна търговия на бикини, тя пренебрегва местния си пазар в Маями Бийч. След като се разчувства, тя отиде при собствениците на местни фирми и предложи да създаде флаери с рекламата на Bikini Luxe от едната страна и тяхната от другата и постави флаерите в техните фирми (в дозатори за салфетки и т.н.)

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map