A keni nevojë për një Video Sqaruese për Sipërmarrjen tuaj Sipërmarrëse?

Ky është një postim i ftuar nga Jeff Richardson nga Breadnbeyond.com.

Megjithë popullaritetin e saj, një video shpjeguese nuk është një mjet që të gjithë mund ta përfitojnë. Sipërmarrësia është e vështirë – ju duhet të qëndroni përpara konkurrencës. Videot e shpjeguesve janë një mjet efektiv për të dalë jashtë konkurrencës duke qenë se një person me një video të mrekullueshme në faqen e tij të internetit.

Shërbime Video të Shpjeguesit të Breadmbeyond

Por jo çdo sipërmarrës mund të marrë rezultate maksimale nga një video shpjeguese. Kjo varet nga shumë faktorë të tillë si ngrohtëja juaj, buxheti, audienca e synuar dhe shumë më tepër. Unë kam formuluar tre pyetje të cilave duhet t’u përgjigjeni për të gjykuar më mirë nëse duhet t’i investoni burimet tuaja në një video shpjeguese.

1. A keni një faqe në internet ose përdorni media sociale për të promovuar shërbimet tuaja?

Me ndryshimin e madh në zakonin e njerëzve për të kërkuar produkte dhe shërbime në internet, patjetër që duhet të ndryshoni strategjinë tuaj të marketingut në një më shumë të orientuar në dixhital. Në fakt, mbi 95% të amerikanëve kanë blerë diçka në internet të paktën një herë në jetën e tyre. Kjo do të thotë nëse tashmë përdorni një lloj platforme në internet për të promovuar produktet dhe shërbimet tuaja, jeni akoma në konkurrencë.

Të kesh një video shpjeguese në faqen tuaj të internetit ndihmon vizitorët tuaj të kuptojnë më mirë atë që po ofroni, në një mënyrë më të shkurtër dhe më argëtuese. Vendosja e një video shpjeguese në një faqe ulëse mund të ndihmojë të rrëmbeni vëmendjen e vizitorëve tuaj menjëherë kur të vijnë.

Video shpjeguese në një faqe ulje

Media sociale është e ngjashme me një faqe në internet në lidhje me këtë. Dallimi kryesor është se shumica e platformave të mediave sociale janë më të arritshme dhe optimizuar për përdoruesit e celularit. Media sociale mund të jetë një fushë e vështirë për të luajtur kur promovoni produkte ose shërbime, kryesisht për shkak të asaj se sa shpejt njerëzit lëvizin gjërat e kaluara në afatet e tyre.

Kjo është aty ku përmbajtja vizuale si videot shpjeguese mund t’ju ndihmojë të tërhiqni vëmendjen e audiencës tuaj të synuar. Duke pasur një animacion të fortë hapës dhe tërheqës, mund të arrini shumicën e ndjekësve tuaj.

Edhe pse jo të gjitha platformat e mediave sociale janë bërë posaçërisht për përmbajtje vizive, prapë mund të përdorni një video shpjeguese. Këtu janë disa mënyra se si:

 • Në faqen e Facebook shfaqet video
 • Postimi në Instagram
 • Reklamimi i paguar me video në Facebook, YouTube dhe Instagram

Ju nuk mund të drejtoni një dyqan fizik 24/7 nëse nuk keni shumë punonjës që punojnë në ndërrime. Vendosja e një faqe në internet ose media sociale e eleminon atë problem.

Largimi: 

Nëse përdorni media sociale dhe / ose një faqe në internet për të promovuar shërbimet tuaja, mund të merrni rezultate maksimale nga një video shpjeguese.

2. Whatfarë lloj produktesh ose shërbimesh keni shitur?

Lloji i produkteve ose shërbimeve që ju ofroni gjithashtu ndikon nëse ju mund të përfitoni nga një video shpjeguese. Unë e kam shpërndarë në katër kategori kryesore:

 1. Nevojat parësore Nëse po ofroni produkte që janë nën kategorinë e nevojave parësore, siç është ushqimi & pije, veshje ose banesa, nuk keni nevojë për një video shpjeguese. Njerëzit tashmë e dinë që ata kanë nevojë për ato – kështu që ju duhet të shpenzoni burimet tuaja për të rritur markën tuaj.
 2. Programe kompjuterike Nëse jeni një zhvillues ose një tregtar për një softuer si kompani shërbimi (SaaS), me siguri ju po shesni diçka të ndërlikuar. Jo të gjithë kanë një nivel të ngjashëm të ndërgjegjësimit në teknologji dhe kompjuterë. Kjo është aty ku një video shpjeguese mund të ndihmojë blerësin tuaj të synuar ta kuptojë më mirë programin tuaj, duke përdorur fjalë më të thjeshta dhe mjete vizuale. Shtë gjithashtu më e lehtë të theksohen tiparet kryesore dhe unike e softuerit tuaj në krahasim me të tjerët. Këtu është një shembull i një video shpjeguese rreth Pinterest (Të gjithë e njohin Pinterest tani – Unë e marr atë, por kjo video është bërë në vitin 2012).
 3. unik & Mallrat me porosi Produktet që vijnë me karakteristika të veçanta duhet të sqarohen qartë për të tërhequr sa më shumë blerës të jetë e mundur. Videot e shpjeguesve mund t’ju ndihmojnë të vizualizoni më mirë se cilat janë veçoritë speciale dhe si ia vlejnë këto karakteristika.

  Le të marrim si shembull Fuel Baby, një markë e shishe qumështi për fëmijë me një mekanizëm lëshimi për formulën. Tani është mjaft e vështirë të imagjinohet pa një vizualizim të duhur, apo jo? Me ndihmën vizuale, është shumë më e lehtë të tretet koncepti i produkteve unike si kjo.

 4. Ndërmarrjet e Niche Sipërmarrësia është një univers i gjerë. Për një sipërmarrës i cili ofron shërbime të ngrohta, si hartimi i një modeli biznesi për biznese të tjera, ndërtimi i shtëpive qen për Mastiffs Tibetan, masazh për foshnjat – ose ndonjë fushë tjetër ultra specifike – videot e shpjeguesve janë një mjet i fuqishëm. Më lejo të shpjegohem.

  Nëse ju ose disa sipërmarrës të tjerë vendosni të praktikoni ato shërbime, duhet të ketë një arsye prapa saj, apo jo?

  Ndonjëherë të bindurit njerëz pse ata kanë nevojë për shërbimin tuaj me fjalë mund të jenë një detyrë sfiduese për njerëzit që nuk janë folës të mirë. Videot e shpjeguesve ju ndihmojnë të komunikoni më mirë atë që keni për të ofruar në mënyrë që të arrini një grup specifik njerëzish që kanë më shumë të ngjarë të blejnë shërbimin tuaj. Kjo na çon te pyetja e fundit.

3. Kush është konsumatori juaj i synuar?

Njohja e konsumatorit të duhur të synuar është një nga tiparet kryesore të një sipërmarrësi të suksesshëm. Nëse ofroni produkte ose shërbime tuaja kompanive të tjera, ekziston një shans i mirë që do t’i gjeni të dobishëm videot e shpjeguesve.

Kur bëhet fjalë për B2B (Biznes te Biznesi), teknika ka rëndësi. Një video shpjeguese mund të ndihmojë këtë çështje, duke kondensuar informacionin e komplikuar dhe teknik në një video të zhytur lehtë që biznesi juaj mund të përdorë për t’iu qasur klientëve të mundshëm.

Por nëse po synoni përdoruesit fundorë dhe konsumatorët individualë, ju duhet ta bëni shënjestrimin tuaj më specifik.

Një video shpjeguese është një investim dixhital, do të thotë se nuk ka formë fizike dhe kërkon që konsumatorët tuaj të synuar të jenë të aftë të përdorin internetin & teknologjia në përgjithësi. Le t’i ndajmë në 4 grupmoshë të ndryshme:

 • 18-29 vjeç Kjo është epoka kryesore e përdoruesve të internetit dhe hedhurinave në media sociale. Bazuar në një studim të bërë nga Pew Internet, 99% e qytetarëve të SH.B.A-së brenda kësaj grupmoshë kanë qasje në internet. Ata gjithashtu kanë kohën më të përditshme në ekran në krahasim me grupmoshat e tjera. Nëse jeni duke synuar këtë grupmoshë, një video shpjeguese (dhe përmbajtja e videos në përgjithësi) është një ide pa mend.
 • 30-49 vjeç Të ngjashme me grupmoshën e mëparshme, 96% e qytetarëve të SH.B.A-së brenda kësaj periudhe moshe po përdorin në mënyrë aktive internetin – megjithëse jo me aq kohë ekrani. Videot janë provuar të rrisin mundësinë e blerjes në internet me 181%.
 • 50-64 vjeç Ka 9 nga 10 qytetarë të SH.B.A-së brenda kësaj periudhe moshe që nuk kufizohen më në leximin e burimit fizik të informacionit si gazetat dhe revistat. Një pjesë e madhe e këtij grupi është arsimimi i kompjuterave. Ju mund të vendosni të investoni në një video shpjeguese, por ekziston gjithashtu një shans i madh që leximi i tyre të kufizohet në aktivitete themelore si lëvizja poshtë lajmeve të tyre në Facebook dhe shikimi i videos në YouTube.
 • Mosha 65+ Teknologjia ka arritur çdo grupmoshë në univers – por arritja e saj tek popullata e moshuar (65+) është dukshëm më e ulët. Njerëzit në këtë moshë kanë nevojë për një kanal komunikimi më të personalizuar. Kontaktimi i tyre duke përdorur metoda konvencionale dhe duke shpenzuar më shumë përpjekje për t’iu qasur atyre ballë për ballë janë provuar të merrni rezultate më të mira. Kështu që, NO, Unë nuk rekomandoj të bëni një video shpjeguese nëse synoni për këtë grupmoshë specifike.

Verdikti: A keni nevojë për një Video Sqaruese?

Përgjigja e këtyre tre pyetjeve do t’ju ndihmojë të vendosni nëse duhet të investoni apo jo në një video shpjeguese, por mbani në mend se ka shumë faktorë të tjerë si buxhetet. Disa kompani prodhuese video premium shpjeguese ngarkojnë deri në 50,000 dollarë për një video shpjeguese, por ka shtëpi të vogla dhe të mesme të prodhimit që ofrojnë marrëveshje shumë më të lira me rezultate përfundimtare disi të cilësisë..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map