Kur bëhet fjalë për të dhënat, statistikat dhe numrat, unë jam një lloj geek.

Më pëlqen të tregoj figurat e mia të Google Analytics. Unë jam i fiksuar pas matjes së fushatave të marketingut tim. Më pëlqejnë grafikët, tabelat dhe numrat.

Me matjet e marketingut me email, unë mund të shoh menjëherë se kush po hap gazetat e mia. Unë mund të shoh klientët e mi më të mirë dhe mund të kuptoj se cilat linja lëndësh funksionojnë më mirë.

Metrika e marketingut me email

(burimi i figurës)

Përmbushja Në Udhëzuesin tonë Definitive të marketingut me email

  • Pjesa 1: 11 format e regjistrimit më të larta
  • Pjesa 2: Përditësimet e përmbajtjes – mënyra më e shpejtë për më shumë pajtimtarë
  • Pjesa 3: Angazhimi i rritur & të ardhura me një seri të mirëseardhur me email
  • Pjesa 4: 19 hile të thjeshta për të marrë një normë të hapur me email të 40%
  • Pjesa 5: Linja e përsosur e temës: 18 hile për ta gozhduar atë
  • Pjesa 6: A po funksionon marketingu juaj me email? 14 matje thelbësore për të matur

Unë gjithashtu mund të shoh atë që nuk funksionon. Farë mund të bëja më mirë herën tjetër?

Kjo është arsyeja pse statistikat dhe të dhënat janë kaq të rëndësishme. Ata nuk janë vetëm interesante, ato janë thelbësore për të përmirësuar biznesin tuaj.

Ekziston edhe një arsye tjetër që kaloj kaq shumë kohë duke parë analitikë me email:

Personat që hapin postën tuaj elektronike janë ndjekësit tuaj më të angazhuar dhe më të rëndësishëm. Ata vlerësojnë kompaninë tuaj. Ata angazhohen dhe bashkëveprojnë me ju.

Pse nuk do të dëshironit të dini më shumë rreth tyre?

të dhëna për fushatën e postës elektronike

Një fjalor i shpejtë i termave të metrikës së postës elektronike

Së pari gjërat, le të sigurohemi që të gjithë jemi në të njëjtën faqe. Do të flas për terma të ndryshëm të marketingut me email në këtë post, duke përfshirë:

Shkalla e hapur – Përqindja e pajtimtarëve tuaj të përgjithshëm që hapën emailin tuaj.

Shkalla e klikimit – Përqindja e pajtimtarëve tuaj të përgjithshëm që klikuan në një lidhje brenda emailit.

çabonuar – Sa njerëz janë pajtuar nga lista juaj pas një fushate me email.

Nëse keni ndjekur serinë tonë të marketingut me email deri më tani, do të keni vendosur një formular regjistrimi të postës elektronike në faqen tuaj të internetit, të krijoni një seri të mirëseardhjes me email dhe gozhdoni linjën tuaj të temës.

Por si e matim saktësisht se sa mirë po performon marketingu i emailit tuaj?

Përgjigja është analitika e postës elektronike. Dhe shumë prej tyre!

Përgjatë kësaj serie emaili, ne kemi përdorur MailChimp si demonstrim. Sot nuk është ndryshe, pasi MailChimp ofron një gamë të gjerë statistikash dhe shifrash në fushatat tuaja.

Për të hyrë në tuajat, futuni në MailChimp dhe drejtohuni tek “raportet”.

raportet e postës elektronike

Ready? Le të zhyten në metrics thelbësore.

1. Përparoni në drejtim të synimeve të përgjithshme të biznesit tuaj

Para se të shikojmë në normat e hapura dhe normat e klikimeve, dua që ju të mendoni për qëllimet e biznesit tuaj më të gjerë.

Statistikat dhe numrat janë thelbësorë, por nëse nuk ju çojnë drejt një qëllimi më të madh, ato janë thjesht ‘metrikë vanitoze’. Me fjalë të tjera, ato mund të duken mirë, por po ju ndihmojnë të arrini ndonjë gjë?

Mendoni nëse marketingu juaj i emailit po rrit besnikërinë, gjeneron më shumë shitje dhe po e çon biznesin tuaj në nivelin tjetër.

Masa e vërtetë e suksesit për çdo fushatë të marketingut me email është nëse e shtyn biznesin tuaj më tej.

2. Shkalla e hapur

Norma mesatare e hapur për kompaninë e tregtisë elektronike – 16.71%

Shkalla e hapur është shpesh shifra në të cilën përqendrohen tregtarët. Përfaqëson se sa njerëz hapën emailin tuaj.

Natyrisht, ne po kërkojmë numrin më të lartë të mundshëm këtu. Sa më shumë njerëz të hapin emailet tuaj, aq më shumë shanse t’i konvertoni ato ose t’i drejtoni ato përsëri në faqen tuaj të internetit.

shkalla e hapur

Një shkallë e lartë e hapur gjithashtu sugjeron një besnikëri të caktuar. Do të thotë që pajtimtarët tuaj janë të etur për të hapur emailet tuaja dhe të shohin se çfarë janë brenda.

Norma mesatare e hapur për një kompani të tregtisë elektronike është 16.71%, kështu që nëse jeni duke arritur mbi këtë, punë e mirë!

POR, mos u mbështetni vetëm në nivelin e hapur. Duhet të gërmojmë më thellë për të parë nëse ata pajtimtarë po ndërmarrin veprime.

Dëshironi këshilla për përmirësimin e nivelit tuaj të hapur? Lexoni Pjesën 4 të Udhëzuesit tonë Definitive të marketingut me email.

3. Klikoni Shkalla

Shkalla mesatare e klikimeve për kompaninë e tregtisë elektronike – 2.3%

Shkalla e klikimeve është shpesh një tregues shumë më i mirë i suksesit tuaj në fushatë. Një normë e lartë e klikimeve do të thotë që njerëzit nuk hapin vetëm email-et tuaj, ata në të vërtetë po klikojnë në faqen tuaj të internetit.

shkalla e klikimit

Do të thotë që ata janë intriguar dhe të interesuar për përmbajtjen e emailit tuaj. Do të thotë gjithashtu se thirrja për veprim po funksionon dhe ju jeni duke angazhuar audiencën e duhur.

Shkalla mesatare e klikimeve është mjaft e ulët, kështu që mos u dekurajoni. Por kini parasysh ato që klikoni përmes. Ata janë klientët tuaj më të angazhuar.

4. Shkalla e konvertimit në faqen tuaj të ndalimit

Shumë njerëz mendojnë se një normë e mirë klikimi do të thotë që puna e tyre është bërë. Por, testi i vërtetë i një fushate të mirë me email është nëse ai klikon drejton një konvertim ose një shitje.

Le të themi se keni një kurs të marketingut në internet. Ju dërgoni një email për pajtimtarët tuaj duke promovuar kursin, dhe t’i drejtoni ato në një faqe ulje.

Pesë përqind e pajtimtarëve tuaj klikojnë në faqen e uljes, por sa prej atyre njerëzve regjistrohen në kursin tuaj?

Shkalla e konvertimit

(burimi i figurës)

Ky është masa e vërtetë se sa e suksesshme ishte fushata juaj.

Ju mund të gjurmoni konvertimet tuaja në email duke krijuar një URL ndjekëse nga Google Analytics dhe duke vendosur atë lidhje në buletinet tuaja.

5. Shkalla e fryrjes në faqen tuaj të uljes

Si dhe shkalla e konvertimit, më pëlqen gjithashtu të matë nivelin e fryrjes. Me fjalë të tjera, sa njerëz zbarkuan në këtë faqe dhe u zhdukën pa bërë asgjë?

Një normë e lartë e fryrjes këtu do të thotë që i kam bindur njerëzit të klikojnë në faqe, por unë nuk kam bërë sa duhet për t’i bërë ata të konvertohen.

’Shtë gjithçka për të gjetur këto dobësi të vogla në udhëtim dhe të kuptosh se çfarë mund të bësh më mirë. Për mua, shkalla e fryrjes më thotë që duhet të shtrëngoj diçka.

6. Shkalla e të ardhurave dhe shitjeve

Kjo është e ngjashme me një normë konvertimi, por e krijuar posaçërisht për porositë në internet dhe të ardhurat nga shitjet. MailChimp ka një mënyrë të zgjuar për ta llogaritur këtë. Kjo ju tregon saktësisht se sa urdhra keni krijuar nga një fushatë me email.

Ai gjithashtu e ndan atë në të ardhura për porosi dhe të ardhura totale të krijuara nga fushata.

Për ta vendosur këtë, do të duhet të lidhni faqen tuaj të tregtisë elektronike me MailChimp (e cila është një veçori e paguar). Pasi të keni lidhur dyqanin tuaj në MailChimp, rezultatet shfaqen si kjo:

fushatë emaili për postë elektronike

Shtë ideale për faqet e internetit të tregtisë elektronike për të parë nëse një fushatë me email drejton shitje të vërteta.

7. Regjistrohu Normën

Shkalla mesatare e abonuesve për kompaninë e tregtisë elektronike – 0.23%

Shtë e natyrshme të presësh që disa njerëz të çabonohen nga gazetat ose azhurnimet e tua. Ekzistojnë të gjitha llojet e arsyeve për këtë. Ndoshta ata harruan se ishin regjistruar, ose ndoshta ata tashmë e zgjidhën problemin e tyre.

Asnjë punë e madhe.

POR, nëse vëreni që niveli juaj i pajtimit të shkojë më lart se mesatarja, mund të ketë diçka të gabuar. Ju mund të nxitni gazetat dhe azhurnimet shumë shpesh. Përmbajtja juaj mund të jetë e parëndësishme për audiencën.

Nëse shkalla juaj e pajtimit fillon të zvarritet, merrni pak kohë për të rivlerësuar strategjinë tuaj.

8. Pajtimtarë të Paangazhuar

Pajtimtarët e papenguar janë po aq të rëndësishëm sa edhe pajtimtarët që nuk janë pajtuar. Këta janë njerëzit që qëndrojnë në listën tuaj, por kurrë mos hapni postën tuaj elektronike ose mos ndërveproni me ju.

Për shembull, le të themi se keni 10,000 pajtimtarë, por 5,000 kurrë nuk kanë hapur as një email. Këta janë pajtimtarë ‘të pa penguar’. Ju po paguani për të dërguar postë elektronike për njerëzit që kurrë nuk i hapin ato.

Gjëja më e mirë që mund të bëni këtu është heqja e tyre nga lista juaj. Sigurisht, mund të ndjeheni të gabuar të zvogëloni numrat e pajtimtarëve përgjysmë, por është më së miri.

HubSpot kohët e fundit hoqi 250,000 abonentë nga lista e tyre për këtë arsye!

9. Shkalla e fryrjes

Kërce mesatare ‘e butë’ për kompaninë e tregtisë elektronike: 0.3%
Kërce mesatare ‘e fortë’ për kompaninë e tregtisë elektronike: 0.24%

Një “fryrje” e-mail është një email që nuk mund të dorëzohet. Ekzistojnë dy lloje të fryrje: një “fryrje e fortë” dhe një “fryrje e butë”.

shkalla e fryrjes

Një fryrje e butë është një email që nuk mund të dorëzohet vetëm përkohësisht. Ndoshta pajtimtari ka një problem të serverit ose kutia e tij është plot.

Një kërcim i fortë zakonisht nënkupton që adresa e postës elektronike nuk ekziston. Eithershtë ose i rremë, është futur gabimisht, ose është fshirë.

Pritjet e buta janë të bukura, por doni të hiqni çdo adresë të fortë të kërcimit të emailit. Pse? Sepse ato duken si një shenjë e spam, dhe kjo reflekton keq në listën tuaj të emailit. Lista juaj përfundimisht mund të renditet në listën e zezë.

Pas çdo fushate, pastroni çdo email të fortë, veçanërisht nëse përqindja juaj është më e lartë se mesatarja.

10. 24 Performanca e Orës

Grafiku i performancës 24-orëshe i MailChimp është argëtues dhe i dobishëm. Shtë kënaqësi sepse mund të shikosh në kohë reale pasi pajtimtarët hapin postat elektronike dhe bashkëveprojnë me ta.

Performanca e emailit 24 orë

Shumica e pajtimtarëve do të hapin postën elektronike brenda orës së parë, kështu që përgjigjja fillestare është një tregues i mirë për shëndetin e listës tuaj të emailit.

Edhe pjesa tjetër e periudhës kohore është gjithashtu e dobishme. Kjo ju tregon maja aktiviteti në periudha të caktuara të ditës. Për shembull, kjo mund t’ju tregojë se një pjesë e madhe e pajtimtarëve tuaj hapën emailin në 10 PM.

Nëse ky është një model i zakonshëm në fushatat tuaja, ju e dini që audienca juaj përgjithësisht është e angazhuar në mbrëmjen e vonë. Informationshtë informacion i dobishëm për të ditur për klientët tuaj.

11. Pajtimtarët me më shumë hapje

Kjo tabelë ju tregon se sa herë pajtimtarët tuaj hapën emailin tuaj dhe i renditin ato. Siç mund ta shihni më poshtë, një pajtimtar hapi emailin tim 73 herë.

hapet emaili

Ky është mjaft i zakonshëm, kështu që unë e di se ky është një klient kryesor për mua. Ata janë aq të interesuar në gazetën time që e kanë hapur 73 herë! Ky person është një përdorues i energjisë. Në të ardhmen, unë mund t’i dërgoja këtij pajtimtari një email special me një zbritje ose një ofertë.

Në thelb, unë mund të mbaj nën kontroll abonentët e mi më aktivë dhe më të angazhuar.

12. Vendndodhja

Kjo hartë ju tregon saktësisht se ku njerëzit hapën emailin tuaj. Njohja se ku jetojnë klientët dhe pajtimtarët tuaj më të angazhuar është e rëndësishme për kaq shumë arsye.

vendndodhjet kryesore nga e hapura

Para së gjithash, kjo ju jep një tregues të kohës më të mirë për të dërguar buletinin tuaj të postës elektronike, bazuar në zonën kohore të pajtimtarëve tuaj.

Por kjo bën më shumë se kaq. Kjo ju tregon se ku biznesi juaj dhe produktet janë më të njohurat. Kjo ju jep një demografi të qartë që mund të përdorni për promovim të mëtutjeshëm dhe reklama në, të themi, Facebook.

Kjo ju lejon të dini se si të përshtatni marketingun tuaj dhe SEO tuaj lokale.

Hartat e tjera të analitikës (si në Facebook Insights ose Google Analytics) janë gjithashtu të dobishëm. Por harta juaj e emailit është më specifike, sepse këta janë ndjekësit tuaj më të angazhuar.

13. Forcimi

Ne shpesh nuk e konsiderojmë rëndësinë e ‘ndarjes’ të një e-maili, aq sa një postim në internet ose një faqe në internet. Por mund të jetë tepër i fuqishëm.

Për shembull, nëse një mik ju dërgon një email, ju jeni gati 100% do ta lexoni, apo jo? Shtë një rekomandim personal. Kjo është arsyeja pse unë i kushtoj shumë vëmendje nivelit tim “përpara”.

Para së gjithash, kjo do të thotë që përmbajtja ime arrin një lexues të ri, i cili mund të bëhet një klient i ri.

Së dyti, kjo do të thotë se pajtimtari im gjeti diçka me të vërtetë të dobishme në email. Ata u nxitën ta kalojnë atë tek dikush tjetër. Do të thotë (shpresoj) se po bëj diçka të drejtë.

Provoni në mënyrë të qartë duke i kërkuar pajtimtarët tuaj që t’ia përcjellin emailin një shoku tjetër herën tjetër kur të dërgoni një buletin.

14. Kthimi i investimeve

Siç e përmenda në fillim të këtij artikulli, statistikat nuk do të thotë asgjë nëse strategjia juaj e postës elektronike nuk e shtyn biznesin tuaj përpara.

Kthehen në investime

(burimi i figurës)

Një nga mënyrat më të drejtpërdrejta për të matur këtë është investimi i kthimit, ose ROI. Kjo është sa para që gjeneroni në krahasim me investimin që vendosni.

Për shembull, le të themi se keni 5,000 pajtimtarë, që kushton 50 dollarë në muaj me MailChimp. Ju gjithashtu shpenzoni 50 dollarë në muaj në reklamat në Facebook për t’i bërë njerëzit të regjistrohen në listën tuaj të postës elektronike.

Në total, ju po shpenzoni 100 dollarë në muaj për marketing me email. Ju duhet të gjeneroni 100 dollarë çdo muaj, direkt nga postat elektronike, për të mbuluar koston.

Nëse ju bëni 200 dollarë nga shitjet përmes marketingut me email, ju po dyfishoni ROI-in tuaj. Nëse bëni 500 dollarë, ju keni një ROI 5X. Nëse doni të dini ROI tuaj, ju mund të përdorni kalkulatorin ROI të Sleeknote.

Kur bëhet fjalë për një shkallë të madhe, marketingu me email mund të sigurojë deri në 4,300X kthim të investimit.

Të dhënat, shifrat dhe analitikat ju tregojnë gjithçka që ju duhet të dini rreth fushatave tuaja të postës elektronike. A po punojnë? Kush janë klientët tuaj më të mirë? Farë mund të bëje më mirë?

Sidoqoftë, mos u përqendroni vetëm në “metrics e kotësisë”. Sigurohuni që po gërmoni thellë në shifrat që kanë shumë rëndësi.

Metfarë metrike i konsideroni më të rëndësishme me fushatat tuaja të postës elektronike?

Ky post më sjell në fund të serisë sonë të gjashtë pjesëve në marketing me email. Shpresoj ta keni parë të dobishme! Dëshironi një seri tjetër të thelluar për një aspekt specifik të marketingut ose zhvillimit të uebit? Më njoftoni në komente.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me