Ово је гост госта Јеффа Рицхардсона са странице Бреаднбеионд.цом.

Упркос својој популарности, видео за објашњавање није алат који свако може да искористи. Предузетништво је тешко – морате остати испред конкуренције. Видео снимци за објашњења су ефикасно средство за издвајање од конкуренције јер је једна особа са сјајним видео записом на својој веб локацији.

Видео сервиси Бреадмбеионд Екплаинер

Али не може сваки предузетник добити максималне резултате из видео записа о објашњавању. То зависи од многих фактора као што су ваша ниша, буџет, циљна публика и још много тога. Формулирао сам три питања на која морате одговорити да бисте боље проценили да ли треба да уложите своје ресурсе у видео објашњења или не.

1. Да ли имате веб локацију или користите друштвене мреже за промоцију својих услуга?

С великим променама у навикама људи да траже производе и услуге на мрежи, дефинитивно морате променити своју маркетиншку стратегију у дигиталнију оријентисану. У ствари, преко 95% Американаца је купило нешто путем интернета барем једном у животу. То значи да ако већ користите неке интернетске платформе за промоцију својих производа и услуга, и даље сте у конкуренцији.

Имајући видео снимак на вашој веб локацији помаже посетиоцима да боље схвате шта нудите, на краћи и забавнији начин. Постављање видео објашњавања на одредишну страницу може вам помоћи привући пажњу ваших посетилаца одмах по доласку.

Објасни видео на одредишној страници

У том погледу друштвени медији су слични веб локацији. Главна разлика је у томе што је већина платформи друштвених медија приступачнија и оптимизованија за мобилне кориснике. Друштвени медији могу бити тешко поље при промоцији производа или услуга, углавном због тога колико људи брзо прелазе ствари кроз своје временске рокове.

Овде вам визуелни садржај попут видео снимака може објаснити пажњу ваше циљне публике. Имајући снажно отварање и привлачну анимацију, можете достићи већину својих следбеника.

Иако нису све платформе друштвених медија направљене посебно за визуелни садржај, и даље можете да употребите објаснивач. Ево неколико начина како:

 • Фацебоок страница садржи видео
 • Инстаграм пост
 • Плаћено видео оглашавање на Фацебооку, ИоуТубеу и Инстаграму

Не можете да покренете физичку продавницу 24/7 ако немате много запослених који раде у сменама. Постављање веб странице или друштвених медија елиминише тај проблем.

Одузети : 

Ако за друштвене мреже и / или веб локацију користите за промоцију својих услуга, можете добити максималан резултат из објашњења.

2. Које производе или услуге продајете?

Врста производа или услуга које нудите такође утиче на то да ли можете искористити предност објашњења видео записа. Поделио сам га у четири главне категорије:

 1. Примарне потребе Ако нудите производе који спадају у категорију примарних потреба, попут хране & пића, одеће или кућишта, не треба вам објаснивач. Људи већ знају да су им потребни – зато бисте требали потрошити своје ресурсе на раст бранда.
 2. Софтвер Ако сте програмер или продавач софтвера као сервисна компанија (СааС), сигурно продајете нешто компликовано. Не постоји свако сличан ниво свести о технологији и рачунарима. Ту видео снимак може помоћи вашем циљном купцу да боље разуме ваш софтвер, користећи једноставније речи и визуелна помагала. Такође је лакше истакнути кључне карактеристике и јединственост софтвера у поређењу са другима. Ево примера видео објашњења о Пинтересту (Сви сад знају Пинтерест – схватам, али овај видео је направљен у 2012).

 3. Јединствен & Производи по мери робе који долазе са посебним карактеристикама морају бити јасно објашњени да би привукли што више купаца. Видео снимци за објашњења могу вам помоћи да визуелно представите које су то посебне карактеристике и како те функције вреди имати.

  Узмимо за пример Фуел Баби, бренд дечје флаше млека са механизмом за пуштање формуле. Сада је то тешко замислити без одговарајуће визуелизације, зар не? Уз визуелну помоћ, много је лакше пробавити концепт јединствених производа као што је овај.

 4. Предузетништво над нишама је огроман свемир. За предузетника који нуди нишне услуге попут дизајнирања пословног модела за друга предузећа, изградње кућица за псе за тибетанске мастифе, масаже за одојчад – или било које друге ултра-специфичне области – видео снимци објашњавача су моћно средство. Дозволи да објасним.

  Ако се ви или неки други предузетници одлучите за употребу ових услуга, мора постојати разлог за то?

  Понекад убедити људе зашто им треба ваша услуга речима може бити изазован задатак за људе који нису добри говорници. Видео снимци за објашњења помажу вам да боље комуницирате шта можете да понудите како бисте могли да нађете одређену групу људи за које је вероватније да ће купити вашу услугу. Ово нас води до последњег питања.

3. Ко је ваш циљни потрошач?

Познавање правог циљаног потрошача једна је од кључних особина успешног предузетника. Ако своје производе или услуге нудите другим компанијама, постоји велика шанса да ће вам видео за објашњење бити од помоћи.

Када је у питању Б2Б (Бусинесс то Бусинесс), техничка је ствар битна. Видео објашњавања може вам помоћи у овом проблему, кондензовање компликованих и техничких информација у једноставан за апсорбирање видеозапис који ваше предузеће може користити да приступи потенцијалним клијентима.

Али ако циљате крајње кориснике и поједине потрошаче, ваше циљање треба да учините специфичнијим.

Видео за објашњавање је дигитална инвестиција, што значи да нема физичке форме и захтева да ваши циљни потрошачи буду способни да користе интернет & технологија уопште. Поделимо их на 4 различите старосне групе:

 • 18-29 година Ово је првобитно доба корисника интернета и наркомана. На основу анкете компаније Пев Интернет, 99% грађана Сједињених Држава унутар ове старосне групе има приступ интернету. Они такође имају највише дневног екранског времена у поређењу с другим старосним групама. Ако циљате ову старосну групу, видео објашњења (и видео садржај уопште) је не-мозак.
 • 30-49 година Слично као у претходној старосној групи, 96% грађана Сједињених Држава унутар овог старосног распона активно користи интернет – иако не са толико времена на екрану. Доказано је да видео снимци повећавају вероватноћу куповине на мрежи за 181%.
 • 50-64 година Постоји 9 од 10 грађана САД-а унутар овог старосног распона који се више не ограничавају на читање физичких извора информација попут новина и часописа. Велики део ове групе је рачунарски писмен. Можете се одлучити за улагање у објаснивач, али велика је вјероватноћа да је њихова писменост ограничена на основне активности као што су листање њихових Фацебоок феедова и гледање ИоуТубе видеа.
 • Старост 65+ технологија је достигла сваку старосну групу у свемиру – али је њен домет старијој популацији (65+) знатно мањи. Људима у овом узрасту потребан је персонализованији канал за комуникацију. Доказано је да контактирање с конвенционалним методама и већи напор да им се приступи лицем у лице доказују боље резултате. Тако, НЕ, Не препоручујем да направите видео за објашњење ако циљате ову специфичну старосну групу.

Пресуда: Да ли вам је потребан видео објашњења?

Одговор на ова три питања помоћи ће вам да одлучите да ли треба улагати у објаснивач или не, али имајте на уму да има много других фактора попут буџета. Неке компаније које се баве производњом видео уређаја за објашњавање наплаћују до 50 000 долара за објаснивач, али постоје мале и средње продукцијске куће које нуде много јефтиније понуде са крајње квалитетним крајњим резултатима..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me