Да ли ваш маркетинг е-поште ради? 14 основних мерила за мерење (Дефинитивни водич за маркетинг е-поште, део 6)

Када су у питању подаци, статистика и бројеви, ја сам нека врста маха.


Обожавам да се чешљам кроз своје Гоогле Аналитицс податке. Опсједнут сам мјерењем маркетиншких кампања путем е-поште. Волим графиконе, табеле и бројеве.

Помоћу мерила маркетинга путем е-поште могу се одмах видети ко отвара моје билтене. Могу да видим своје најбоље купце и могу схватити који предмети најбоље раде.

Метрике маркетинга е-поште

(извор слике)

Надоградња на наш дефинитивни водич за маркетинг путем е-поште

  • Део 1: 11 обрасца за највећу претплату за пријаву
  • Други део: Надоградња садржаја – најбржи начин за више претплатника
  • Део 3: Повећајте ангажман & приход са серијом добродошлице путем е-поште
  • Део 4: 19 једноставних трикова како бисте добили 40% отворену стопу е-поште
  • Део 5: Савршена линија предмета: 18 трикова за нокте
  • Део 6: Да ли ваш маркетинг е-поште функционише? 14 основних мерних вредности за мерење

Такође могу да видим шта не ради. Шта бих могао боље урадити следећи пут?

Због тога су статистика и подаци толико важни. Они нису само занимљиви, они су кључни за побољшање вашег пословања.

Постоји још један разлог због којег проводим толико времена гледајући и аналитику е-поште:

Људи који отварају ваше имејлове ваши су најзанимљивији и најважнији следбеници. Они цене вашу компанију. Они се вежу и комуницирају с вама.

Зашто не бисте желели да знате више о њима?

подаци кампање е-поштом

Брзи појмовник услова метричких података е-поште

Прво, прво пазимо да будемо сви на истој страници. У овом посту ћу говорити о различитим терминима маркетинга путем е-поште, укључујући:

Отворена стопа – Проценат свих ваших претплатника који су отворили вашу е-пошту.

Стопа кликова – Проценат ваших укупних претплатника који су кликнули на линк у поруци е-поште.

Одјављен – Колико се људи одјавило са ваше листе након кампање за е-пошту.

Ако сте до сада пратили нашу серију маркетинга е-поште, на вашој веб локацији поставили ћете образац за пријаву путем е-поште, направили серију добродошлице путем е-поште и закуцали предметну линију.

Али како прецизно измерити колико је успешан ваш маркетинг путем е-поште?

Одговор је аналитика е-поште. И пуно њих!

Кроз ову серију е-поште користили смо МаилЦхимп као демонстрацију. Данас се ништа не разликује, јер МаилЦхимп нуди огроман низ статистика и података о вашим кампањама.

Да бисте приступили свом, пријавите се на МаилЦхимп и пређите на „извештаје“.

маилцхимп извјештаји

Спреман? Хајде да заронимо у основне метрике.

1. Напредак у односу на ваше укупне пословне циљеве

Пре него што погледамо отворене цене и стопе кликова, желим да размислите о својим ширим пословним циљевима.

Статистика и бројеви су пресудни, али ако вас не воде ка већем циљу, то су само „показатељи испразности“. Другим речима, они могу изгледати добро, али помажу ли вам да постигнете било шта?

Размислите да ли ваш маркетинг е-поште повећава лојалност, генерише више продаје и подиже ваше пословање на нови ниво.

Права мера успеха било које маркетиншке кампање путем е-поште је ако додатно подстиче ваше пословање.

2. Отвори рате

Просечна отворена стопа за компанију за е-трговину – 16,71%

Отворена стопа је често цифра на коју се трговци фокусирају. Представља колико је људи отворило вашу е-пошту.

Наравно, овде тражимо највећи могући број. Што више људи отвара вашу е-пошту, то су веће шансе да их претворите или вратите на вашу веб локацију.

отворена стопа

Висока отворена стопа такође сугерише одређену лојалност. То значи да ваши претплатници радо отварају ваше имејлове и виде шта је унутра.

Просечна отворена стопа за компанију за е-трговину износи 16,71%, тако да ако погађате изнад тога, добар посао!

Али, не ослањајте се само на отворени курс. Морамо да ископамо дубље да видимо да ли ти претплатници предузимају акције.

Желите савете за побољшање отвореног курса? Прочитајте део 4 нашег Дефинитивног водича за маркетинг путем е-поште.

3. Кликните на Рате

Просечна стопа кликова за компанију за е-трговину – 2,3%

Стопа кликова често је много бољи показатељ успеха ваше кампање. Висока стопа кликова значи да људи не отварају само ваше е-поруке, већ заправо кликну на вашу веб локацију.

клика

То значи да су заинтригирани и заинтересовани за садржај ваше поруке е-поште. То такође значи да ваш позив на акцију делује и да ангажујете праву публику.

Просечна стопа кликова је прилично ниска, тако да немојте бити занемарени. Али узмите у обзир оне који кликну. Они су вам највише ангажовани купци.

4. Стопа конверзије на вашој одредишној страници

Многи људи мисле да добра стопа клика значи да је њихов посао завршен. Али, прави тест добре кампање за е-пошту је да ли тај клик покреће конверзију или продају.

Рецимо да водите курс за интернет маркетинг. Претплатницима шаљете е-пошту која промовише курс и упућује их на одредишну страницу.

Пет одсто ваших претплатника кликне на одредишну страницу, али колико се тих људи тада пријави на ваш курс?

Стопа конверзије

(извор слике)

То је право мерило успешности ваше кампање.

Конверзије е-поште можете пратити тако што ћете из Гоогле Аналитицс-а створити УРЛ за праћење и ставити ту везу у билтене.

5. Стопа напуштања почетне странице на вашој одредишној страници

Осим стопе конверзије, волим мерити и стопу напуштања почетне странице. Другим речима, колико људи је слетило на ову страницу и нестало не радећи ништа?

Висок ниво напуштања почетне верзије овде значи да сам убедио људе да кликну на страницу, али нисам учинио довољно да их претворим у конверзију.

Све је у томе да пронађемо те мале слабости на путу и ​​схватимо шта можете боље. За мене, стопа напуштања почетне странице ми говори да морам нешто пооштрити.

6. Приход и стопа продаје

То је слично стопи конверзије, али посебно дизајнирано за онлајн наруџбе и приход од продаје. МаилЦхимп има паметан начин да то израчуна. Тачно вам говори колико сте поруџбина генерисали из кампање за е-пошту.

Такође се дели на приход по наруџби и укупан приход остварен кампањом.

Да бисте ово поставили, мораћете да повежете веб локацију за е-трговину са МаилЦхимп-ом (што је плаћена функција). Једном када повежете продавницу са МаилЦхимп-ом, резултати се приказују на следећи начин:

емаилцхимп емаил кампања

Идеално је за веб сајтове да се види да ли кампања е-поште потиче стварну продају.

7. Откажите стопу

Просечна стопа одјаве за компанију за е-трговину – 0,23%

Природно је очекивати да се неколико људи одјави од ваших билтена или ажурирања. Постоје разне врсте разлога за то. Можда су заборавили да су се пријавили, или су можда већ решили свој проблем.

Ништа страшно.

Али, ако примијетите да вам се стопа одјаве претјерано креће од просјека, можда нешто није у реду. Можда често избацујете билтене и ажурирања. Ваш садржај можда није важан за публику.

Ако вам се стопа одјављивања почне подизати, одвојите мало времена да поново процените стратегију.

8. Незаузети претплатници

Незаузети претплатници су једнако важни као и претплатници. То су људи који остају на вашој листи, али никад не отварају ваше имејлове и не комуницирају с вама.

На пример, рецимо да имате 10 000 претплатника, али 5000 никада није ни отворило е-пошту. Ово су ‘несврстани’ претплатници. Плаћате да шаљете е-пошту људима који их никада не отварају.

Најбоље што овде можете учинити је да их уклоните са своје листе. Наравно, може се осећати погрешно смањити бројеве претплатника на пола, али то је најбоље.

Из овог разлога ХубСпот је недавно са своје листе уклонио 250 000 претплатника!

9. Стопа напуштања почетне странице

Просечан „меки“ одбој за компанију за е-трговину: 0,3%
Просечан „тежак“ одбој за компанију за е-трговину: 0,24%

Е-адреса „одскочи“ је адреса е-поште која се не може испоручити. Постоје две врсте одскока: „тврд одскок“ и „мек одскок“.

стопа напуштања почетне странице

Благи одскок је адреса е-поште која се не може испоручити само привремено. Можда претплатник има проблем са сервером или је њихова поштанска пошта пуна.

Тврд одскок обично значи да адреса е-поште не постоји. Лажни је, погрешно унети или је обрисан.

Софт боунцес су у реду, али желите да уклоните било које адресе е-поште са јаким отклоном. Зашто? Зато што изгледају као знак нежељене поште, а лоше се одражавају на вашу листу е-поште. На крају би ваша листа могла бити на црној листи.

Након сваке кампање очистите било какве поруке е-поште са великим бројем корисника, посебно ако је ваш проценат већи од просека.

10. 24-сатно извођење

24-часовни графикон перформанси компаније МаилЦхимп истовремено је забаван и користан. Забавно је јер у реалном времену можете гледати како претплатници отварају ваше имејлове и комуницирају с њима.

Извођење е-поште од 24 сата

Већина претплатника отвориће вашу е-пошту у првих сат времена, тако да је почетни одговор добар показатељ здравља ваше листе е-поште.

Мада је користан и остатак временског периода. Показује вам врхове активности у одређено доба дана. На пример, може вам показати да је велики део ваших претплатника отворио имејл у 22 сата.

Ако је ово уобичајен образац у вашим кампањама, знате да је ваша публика углавном ангажована у касним вечерњим сатима. То је корисна информација коју знате о својим купцима.

11. Претплатници са највише отварања

Ова табела вам говори колико су пута претплатници отворили вашу е-пошту и рангирали их. Као што видите у наставку, један претплатник је отворио мој е-маил 73 пута.

отвара се емаил

Ово је прилично необично, тако да знам да је ово кључни купац за мене. Толико их занима мој билтен да су га отворили 73 пута! Ова особа је корисник моћи. У будућности бих могао овом претплатнику послати посебан емаил са попустом или понудом.

У суштини, могу да пратим своје најактивније и најактивније претплатнике.

12. Локација

Ова мапа вам показује тачно где су људи отворили вашу е-пошту. Знање гдје живе ваши најзапосленији купци и претплатници важно је из толико разлога.

топ локације отвореном

Пре свега, даје вам назнаку најбољег времена за слање вашег следећег билтена путем е-поште, на основу временске зоне ваших претплатника..

Али то ради и више од тога. То вам говори где су ваше предузеће и производи најпопуларнији. То вам даје јасне демографске податке које можете користити за даљу промоцију и рекламе на, рецимо, Фацебооку.

Омогућује вам да знате како прилагодити свој маркетинг и локални СЕО.

Такође су корисне и друге аналитичке мапе (као што су Фацебоок Инсигхтс или Гоогле Аналитицс). Али ваша мапа е-поште је на неки начин специфичнија, јер то су ваши најзанимљивији следбеници.

13. Прослеђивање

Не разматрамо често важност „дељења“ е-поште, колико блог поруке или веб странице. Али може бити невероватно моћан.

На пример, ако вам пријатељ проследи поруку е-поште, готово 100% ћете је прочитати, зар не? То је лична препорука. Због тога посвећујем доста пажње својој брзини унапред.

Пре свега, то значи да мој садржај стиже до новог читача, који би могао постати нови купац.

Друго, значи да је мој претплатник пронашао нешто заиста корисно у поруци е-поште. Премештени су да би га проследили неком другом. То значи (надам се) да радим нешто добро.

Покушајте изричито тражити од својих претплатника да следећи пут проследе е-пошту пријатељу.

14. Поврат инвестиције

Као што сам напоменуо на почетку овог чланка, статистика не значи ништа ако стратегија е-поште не гура ваше пословање напред.

Поврат инвестиције

(извор слике)

Један од најједноставнијих начина мерења је поврат улагања, РОИ. То је колико новца зарађујете у поређењу са инвестицијом коју сте уложили.

На пример, рецимо да имате 5000 претплатника, што месечно кошта МаилЦхимп, 50 долара. Такође месечно трошите 50 УСД на оглашавање на Фацебооку како бисте натерали људе да се пријаве на вашу листу е-поште.

Укупно трошите 100 долара месечно на маркетинг путем е-поште. Морате да генерирате 100 УСД сваког месеца, директно из е-маилова, како бисте покрили трошкове.

Ако зарадите 200 УСД од продаје путем маркетинга путем е-поште, дуплирате свој РОИ. Ако зарадите 500 УСД, добићете 5Кс РОИ. Ако желите да знате свој РОИ, можете да користите Слеекноте РОИ калкулатор.

Када је достигнут до великог обима, маркетинг путем е-поште може пружити повратну инвестицију до 4.300Кс.

Подаци, бројке и аналитика говоре о свему што требате знати о кампањама путем е-поште. Да ли раде? Ко су вам најбољи купци? Шта можеш боље?

Међутим, не фокусирајте се само на „метрике испразности“. Обавезно копајте дубоко у фигуре које су заиста битне.

Које метрике сматрате најважнијим за ваше кампање е-поште?

Овај пост доводи ме до краја наше шестоделне серије о маркетингу путем е-поште. Надам се да сте га сматрали корисним! Да ли желите још једну детаљну серију о специфичном аспекту маркетинга или веб развоја? Јавите ми у коментарима.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map