Este greu să-ți retrăgi copilăria. Dar există ceva despre a vă livra un pachet în fața ușii care vă poate duce aproape înapoi. Cei mai mulți dintre noi își amintesc emoția și obrăznicia care au însoțit sfâșierea deschide un cadou în ziua noastră de naștere sau dimineața de Crăciun când eram mici.

Dar cum îți faci clienții să se dezvăluie de emoția de a primi produsul tău? Ambalarea atentă și prezentarea pot merge mult. Există piețe de design grafic, cum ar fi Designhill, care vă oferă design-uri uimitoare de ambalaje de produse pentru compania dvs. Aici puteți obține pachetul conceput lansând un concurs de design de la designeri din întreaga lume.

Construiește-ți brandul

Da, clientul dvs. a achiziționat deja produsul dvs., dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să vă opriți din a le juca. Modul în care faceți pachetul și prezentarea mărfurilor pentru expediere poate fi un instrument de marketing puternic, așa că nu îl lăsați ca un răspuns din urmă. Ca retailer online, doriți să vă concentrați pe experiența generală a clienților dvs..

Nu vă aruncați pur și simplu mărfurile într-o cutie. În schimb, folosiți-vă ambalajul ca mod de a vă construi în continuare marca. Conform unui sondaj realizat de Shorr Packaging Corp., doar 11% dintre clienți sunt complet satisfăcuți de ambalaje astăzi. Uau – asta este multă nemulțumire, ceea ce îți oferă ocazia să strălucești. Cu puțină grijă, puteți face ca mărfurile dvs. să iasă în evidență în câmpul aglomerat de comerț electronic și veți primi clienții înapoi pentru mai mult.

Notificați-vă compania de e-commerce

Cu doar câțiva ani în urmă, oamenii nu erau obișnuiți să cumpere lucruri online. Sigur, s-ar putea să fi făcut achiziția ocazională de ceva ce nu au putut obține la nivel local, dar comerțul electronic a fost doar un mic aspect în economia generală. Cum, s-au schimbat timpurile.

Astăzi, oamenii nu le este frică să cumpere nimic și totul online. Oamenii cumpără totul, de la alimente și pastă de dinți, până la articole mai scumpe, cum ar fi computere și chiar mașini. Destul de mult îl numești și îl poți cumpăra online.

În 2015, vânzările de comerț electronic din SUA s-au ridicat la 287 miliarde de dolari. Iar restul lumii nu este în urmă. China a avut vânzări de 247 miliarde de dolari; Japonia avea 76 de miliarde de dolari, iar U.K. avea aproape 67 de miliarde de dolari. Tendința pare să fie tot mai ascendentă. Compania de cercetare de piață eMarketer prevede că vânzările globale online vor fi de aproape 2,4 trilioane de dolari în 2017.

Cu atâția oameni care apelează la internet, vrei să te faci să iasă în evidență și să fii amintit. Pentru clienții care fac prima dată, pachetul care se află pe ușa lor poate fi prima dată când fizic ajung să vadă și să simtă produsul tău. Cum ajunge este un mod esențial de a încuraja loialitatea brandului.

Încântați-vă clienții cu o prezentare frumoasă

Primul lucru pe care oamenii îl vor observa este cutia sau plicul. Magazinul comercial Powerhouse e-Commerce Amazon, în cea mai mare parte, își ambalează mărfurile într-o cutie simplă maro, dar cu banda de ambalare recunoscută și sigla pe partea laterală.

Caseta Amazon

Deși caseta maro este subtilă, nu se confundă de unde a venit pachetul. Unii retaileri le place să adauge ceva mai mult blitz în cutia de transport. Uneori, Walmart îmbracă numele companiei sale cu litere strălucitoare în partea laterală a cutiei și nu există nicio greșeală a plicurilor vibrante portocalii ale lui Shutterfly pe care le folosește pentru a-și expedia marfa. Cutia de transport poate ajuta la crearea unui sentiment de intrigă. Vrei să te întrebi chiar și vecinii, ce se află în acel pachet?

Evident, comercianții trebuie să fie atenți la modul în care etichetează exteriorul unei cutii. Nu doriți să faceți publicitate unui articol scump pentru toată lumea să vadă așezat pe veranda cuiva cerșind să fie smuls. Dar dacă nu o puteți face interesantă la exterior – adăugați un stil în interior.

Astăzi, chiar și ambalarea mărfurilor are un aspect social. Oamenii se duc pe canalele de socializare pentru a-și împărtăși emoția față de cea mai recentă achiziție online. Ce binevoitor, ca retailer online, dacă poți profita de această publicitate gratuită pentru a obține recenzii valoroase.

Studiul de ambalare a comerțului electronic 2015 din cadrul Dotcom, Desfacerea experienței clienților, a constatat că 39% dintre respondenți au împărtășit o imagine sau un videoclip pe rețelele de socializare, iar 60% au spus că ar avea mai multe șanse să împărtășească o imagine de produs dacă ar veni într-un cadou. ca o cutie, mai degrabă decât una nondescriptă maro. V-ați convins să adăugați oomph în ambalaj?

Oamenii se bucură că primesc cadouri. Așadar, fă-i să simtă că este ziua lor de naștere. Continuați și adăugați mici suplimente, cum ar fi hârtia de țesut destul de plăcută, sau chiar o carte personalizată. Dacă efectuați o operație suficient de mică, chiar dacă adăugați un salut cu numele clientului dvs. în clapeta interioară a casetei îi va face să se simtă speciali.

Dacă vă puteți emoționa clientul, vor fi mai dispuși să își împărtășească experiența. S-ar putea să aveți noroc și să îi faceți pe aceștia să împărtășească un videoclip pentru unboxing pe YouTube. În mod incredibil, oamenii fac doar acest lucru în număr mare. Din 2010, videoclipurile YouTube cu „unboxing” în titlu au crescut cu 871%.

Apple este o companie care nu are deficiențe de videoclipuri de tip boxing. Trebuie doar să tastați „iPhone unboxing” și vor apărea peste patru milioane și jumătate de accesări. Nici o surpriză – deoarece Apple este stăpânul detaliilor de marketing.

iphone-box

Ca exemplu, acest videoclip YouTube de iJustine, care îi arată unboxing un nou ceas Apple, are deja peste un milion de vizualizări. Puteți simți anticipația în momentul în care deschide mai întâi cutia de transport simplu, apoi în curând săpă în caseta albă groasă familiară de înaltă calitate. Entuziasmul ei este infecțios și acest tip de publicitate gratuită generează, chiar mai mult, zgomotul pentru cele mai noi produse ale Apple.

Folosiți ambalaje care sunt bune pentru clienții dvs.

În timp ce oamenii pot aprecia un pachet frumos, dacă produsele dvs. ajung deteriorate sau sunt greu de deschis, clienții dvs. nu vor fi fericiți. Clienții pot fi amabili și dacă găsesc ceva enervant cu deschiderea pachetului, nu vor ezita să lase o recenzie proastă pentru produsul sau compania dvs..

fragile_box

În cadrul studiului său de preferințe privind ambalarea comerțului electronic din 2016, Shorr Packaging Corp. a întrebat clienții care le-a părut cel mai enervant sau iritant cu experiența lor în pachet. Iată ce au găsit:

  • 55% dintre respondenți au declarat că iritantul numărul unu au fost pachete greu de deschis.
  • Venirea la numărul doi cu 19% a fost un ambalaj excesiv.
  • 13% dintre respondenți au citat ambalajele deteriorate (nu articolul real).
  • 8% dintre oameni s-au enervat de materiale care nu sunt reciclabile.
  • 4% nu au apreciat ambalajele urâte.

Văzând că numărul de dezactivare pentru persoanele care își deschid pachetele este greu de deschis, este o opțiune fără probleme pentru a facilita accesul la bunuri. Nimeni nu vrea să se lupte cu utilizarea unui cuțit ascuțit pentru a deschide ambalaje groase de plastic care nu se vor înflori. De asemenea, oamenii nu apreciază că trebuie să scape de toate ambalajele după ce au lansat obiectul.

Păstrați mediul în minte

O altă abordare interesantă din studiu este că consumatorii sunt din ce în ce mai conștienți de impactul asupra mediului al acestei noi economii online. Ei își dau seama că toată comerțul electronic nu este fără costuri de mediu. Potrivit ambalajelor Agenției pentru Protecția Mediului (EPA) din SUA, este responsabil pentru până la o treime din deșeurile neindustriale din țările dezvoltate.

Doriți să protejați articolele pe care le expediați, dar în calitate de vânzător cu amănuntul online, nu doriți să păstrați un lucru risipitor și nepăsător pentru mediu. Astăzi, există mai multe opțiuni ecologice pentru ambalajul dvs. Așa-numitul ambalaj eco este o afacere în plină expansiune. Cartonul este o alegere excelentă, deoarece poate fi reciclat cu ușurință. Pentru puncte bonus, puteți utiliza carton realizat din conținut reciclat sau conținut post-consumator.

Pentru un plus de umplutură pentru produsele dvs., puteți opta să folosiți tocarea ambalajelor realizate din hârtie reciclată. Este disponibil într-o varietate de culori și poate fi șifonat pentru a adăuga o notă decorativă. Sau, în loc de alune de ambalare Styrofoam de modă veche, există alternative pe bază de amidon făcute din porumb, sorg de cereale și alte culturi. Acestea nu sunt numai mai bune pentru mediu, dar clientul dvs. nu va trebui să se confrunte cu eliminarea. Pur și simplu turnați apa peste alunele pe bază de plante și urmăriți-le să se dizolve în nimic.

Faceți mai ușor pentru clienții dvs. returnarea articolelor

Mulți retaileri online de succes apreciază că trebuie să fii dispus să accepți returnări dacă vrei ca cineva să aibă o șansă pe tine. Chiar și cei mai buni clienți doresc să știe că pot returna un articol dacă nu se potrivește, este deteriorat sau nu funcționează cu ceea ce aveau în minte.

Shorr Packaging Corp. a constatat că cumpărătorii premium (cei definiți ca cheltuind mai mult de 200 de dolari pe lună pentru cumpărături online) realizează o mulțime de profituri. Au descoperit că 22% dintre acești cumpărători au declarat că returnează cel puțin un sfert din cumpărăturile online. Însă 95% dintre acești clienți au declarat că vor face afaceri repetate dacă procesul de returnare este ușor.

Doriți să le faceți cât mai ușor pentru oameni să le returneze articolele, dacă nu sunt mulțumiți. O soluție ușoară pe care o folosesc o mulțime de comercianți de îmbrăcăminte este de a include pachete de poștă retur. Faceți ușor pentru clientul dvs. să-și pună articolele înapoi în cutie și să respecte pur și simplu o etichetă.

Nordstrom, o companie care s-a mândrit de mult cu un serviciu de calitate pentru clienți include o etichetă de retur și, de asemenea, plătește pentru costurile de transport retur. Dacă locuiți în SUA, tot ce trebuie să faceți este să vă aruncați mărfurile înapoi în cutie, să dați o palmă pe o etichetă și să le înmânați transportatorului dvs. poștal. Nu trebuie să vă confundați cu trecerea la oficiul poștal sau UPS pentru a vă calcula pachetul și poșta poștală.

Uneori, sunt lucrurile mărunte. Trunk Club include chiar și bandă pentru ca clientul să închidă cutia înapoi. Pentru că serios, cine are timp să vâneze un sul de bandă. Alți comercianți cu amănuntul precum Stitch Fix includ o geantă de returnare, care este mai ieftină și mai ușor de trimis prin poștă, apoi o cutie.

trunk_club

Mențineți-vă costurile

Creativitatea este minunată, dar nu vrei să te înnebuni. Încă trebuie să țineți cont de costurile de transport.

Astăzi, mulți dintre cei mai importanți transportatori, inclusiv FedEx, UPS și DHL, folosesc greutatea dimensională pentru a calcula taxele de transport pe pachete la sol mai puțin de trei metri cubi. Aceasta înseamnă că iau în considerare dimensiunea cutiei dvs., precum și greutatea. Asigurați-vă, așadar, căsuța pe care o alegeți se potrivește cu produsele dvs. Expeditorii pot fi, de asemenea, o opțiune dacă produsul dvs. este mic.

Indiferent de dimensiunea cutiei dvs., asigurați-vă că aruncați niște căptușeli, chiar dacă nu pot fi rupte. Nu doriți ca mărfurile dvs. să se plimbe în interiorul cutiei. Aveți grijă să nu adăugați prea multă greutate odată cu umplutura. Puteți încerca una dintre opțiunile ecologice menționate mai sus, sau ambalaj cu bule ușoare, pe care le puteți obține în foi, rulouri sau saci.

Folosiți-vă ambalajul pentru a lăsa o impresie pozitivă, de durată

Ca retailer online, este posibil să nu aveți un magazin fizic, dar doriți totuși să le oferiți clienților o experiență personalizată și luxoasă, ca și cum ar fi cumpărături la o mică boutique. Cu alte cuvinte, vrei să se simtă speciali. Probabil faceți deja acest lucru cu site-ul dvs. web și cu alte interacțiuni, dar nu uitați de o zonă care este adesea neglijată – ambalarea.

Modul în care faceți pachetul și prezentarea mărfurilor pentru expediere va lăsa o impresie de durată – nu doar cu clienții dvs., ci potențial cu prietenii lor și chiar cu prietenii, prin intermediul rețelelor de socializare.

S-ar putea să vă simțiți satisfăcut că v-ați făcut vânzarea, dar nu pierdeți o oportunitate de aur. Cu un ambalaj drăguț, dar practic, puteți atrage clienți noi și, la fel de important, păstrați-i pe cei pe care îi aveți deja. Clienții care returnează cheltuiesc în medie cu 67% mai mult decât clienții pentru prima dată, așa că doriți să impresionați chiar și pe cei care au făcut deja o achiziție de la dvs..

Vrei să iei în considerare întregul proces al tranzacției clienților tăi. Tranzacția lor nu este finalizată atunci când faceți clic pe butonul Cumpărați. Trebuie să le udați la sosirea pachetului. Aceasta poate fi diferența dintre un client unic și cineva care este fidel fidel brandului dvs. și face achiziții repetate.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me