De top 3 (+2 bonus) sociale mediasites voor B2B-bedrijven (en hoe u ze kunt gebruiken)

Als u moeite heeft om aanwezig te zijn op elke sociale-mediasite voor uw B2B-bedrijf, verspilt u uw tijd. Waarschijnlijk is uw publiek geconcentreerd op een of twee sites en zijn de andere gewoon extra werk voor u. Door je inspanningen te richten op de volgende sociale kanalen, pak je een grotere stoot en betrek je potentiële klanten.


Ik sprak met B2B-marketeers om de primeur te krijgen op welke sites de meeste waar voor hun geld gaven, en stal zelfs hun geheimen voor het maximaliseren van de inspanningen op elk sociaal kanaal.

LinkedIn: Winnaar, Winnaar, Kippendiner

Verreweg de meest populaire social media-tool voor B2B-marketing was LinkedIn. Omdat LinkedIn meer professionals aantrekt dan tieners die kattenvideo’s delen, is dit de logische keuze voor online netwerken. Hier zijn de tips die ik heb gekregen.

Word lid en neem deel aan groepen

LinkedIn-groepen

Er is een groep op LinkedIn voor elke mogelijke branche, niche of functie, van contentmarketing tot brandweermannen.

Julie Graff, Social Content Liaison for Pole Position Marketing, zegt dat de beste manier om te slagen met Groups is om die te vinden waar leden van je doelgroep actief zijn en je aandelen zorgvuldig te overwegen.

Julie Graff van Pole Position Marketing

Pas op dat u niet overdreven zelfpromotief bent in deze groepen. Je moet op zoek zijn naar gesprekken, deskundig advies geven en vragen beantwoorden.

Ze zegt dat als de groep dit toestaat, je links naar je eigen inhoud moet plaatsen, maar wees voorzichtig:

Zorg ervoor dat de inhoud waarnaar u linkt zeer waardevol is. Probeer er een discussie mee te beginnen. Ik heb bijvoorbeeld onlangs een artikel gepost over de ideale lengte voor een blogpost, dus ik vroeg de Groep wat volgens hen de ideale lengte was. Nogmaals, zorg ervoor dat je meer doet dan alleen het plaatsen van links. Neem deel aan de andere gesprekken in de groep.

LinkedIn voor leads

Vroeger moest u veel kiezen en ongevraagd bellen om een ​​beslisser te bereiken. Maar nu is een verbinding slechts een klik verwijderd. Jodie Cook, Managing Director van JC Social Media Limited, ook de auteur van het boek #Winning at Social Media: Het draait allemaal om de interactie, zegt dat LinkedIn-leadgeneratie een krachtige tactiek is voor B2B-bedrijven.

Jodie Cook

Als u de typische titel van de beslisser in een bedrijf kent, bijvoorbeeld de senior inkoper, marketingmanager of CFO, kunnen LinkedIn-zoekopdrachten u helpen bij het opstellen van een lijst met potentiële klanten om contact mee op te nemen. We hebben veel succes gehad bij het werken voor een klant die steen levert voor landschapsarchitectuur – het is onze taak om landschapsarchitecten over de hele wereld te vinden en een gesprek te beginnen.

Ze zegt dat het belangrijk is om geen blanco verbindingsverzoeken te sturen, omdat ze worden genegeerd. In plaats daarvan:

Maak een sjabloonbericht dat u kunt repliceren voor de honderden mensen waarmee u contact opneemt, maar zorg ervoor dat het benadrukt wat er voor hen in zit – een gratis brochure van uw bekroonde producten bijvoorbeeld. Zorg ervoor dat je twee of drie keer per contact probeert, [en] je volharding zal zijn vruchten afwerpen.

Een bedrijfspagina kan SEO stimuleren

LinkedIn-pagina voor bedrijf

Wie wist dat het hebben van een pagina voor uw bedrijf op LinkedIn u daadwerkelijk zou kunnen helpen gevonden te worden in zoekmachines? Randy Mitchelson, APR, vice-president verkoop & Marketing bij iPartnerMedia zegt dat bedrijfspagina’s op LinkedIn worden doorzocht door zoekmachines, waardoor het een waardevol hulpmiddel is in de jacht naar betere zoekmachineoptimalisatie.

Randy Mitchelson

Een van onze klanten kwam zelfs naar ons omdat ze gefrustreerd waren dat hun website niet op de ranglijst stond. Ironisch genoeg stond hun LinkedIn-bedrijfspagina op pagina één van Google, maar hun website was nergens te vinden.

Hij stelt ook voor dat alle werknemers van een bedrijf die persoonlijke LinkedIn-profielen hebben, hun persoonlijke profiel aan de bedrijfspagina moeten koppelen.

Verander LinkedIn in een blog (met een enorm lezerspubliek)

LinkedIn doet zoveel meer dan alleen geweldige netwerkmogelijkheden bieden. Het fungeert ook als een platform voor het publiceren van inhoud via Pulse. Graff van Pole Position Marketing zegt dat het syndiceren van de blogberichten die op de website van haar bedrijf op Pulse zijn gepubliceerd, veel succes heeft opgeleverd:

Ons proces is om een ​​deel van het artikel op LinkedIn te plaatsen met een “Lees verder” -link die hen naar onze blog brengt. Dit heeft geresulteerd in een dramatische toename van het verkeer van LinkedIn naar onze site.

Wees een gluurder

Wie heeft uw profiel bekeken?

LinkedIn heeft een interessante functie die gebruikers vertelt dat mensen hun profiel hebben bekeken. Betaalde leden, zegt Austen Allred, Senior Growth Manager bij LendUp.com, kan een lijst zien van iedereen die ze controleert.

Austen Allred

We zijn natuurlijk nieuwsgierig om dit te doen. Het blijkt dat je een script kunt bouwen om niets anders te doen dan van profiel naar profiel te klikken, waardoor je naam en gezicht voor tienduizenden mensen verschijnen. Ik deed dat een keer, iemand zag mijn profiel en raadde de baan aan die ik nu heb.

Maak LinkedIn de follow-up

Wanneer u mensen ontmoet op beurzen of zakelijke evenementen, kan het moeilijk zijn om te onthouden dat u een vervolg moet geven zodra u weer op kantoor bent. Maar LinkedIn integreren in uw vervolgproces is een krachtige manier om verbonden te blijven.

Mitchelson van iPartnerMedia gebruikt deze strategie na elk evenement dat hij bijwoont:

Nadat ik bijvoorbeeld visitekaartjes heb verzameld tijdens een evenement, maak ik binnen 24 uur contact met die mensen op LinkedIn en gebruik ik dat verbindingsverzoek om hen te laten weten dat ik het op prijs stelde ze te ontmoeten. Vandaag heb ik contact gemaakt met 5 nieuwe mensen kort nadat ik kwaliteitsgesprekken met hen had gevoerd.

Door online verbinding te maken, is de kans groter dat je die relatie sneller versterkt dan via e-mail of telefoon.

Twitter: geweldig voor één-op-één-engagement

LinkedIn is niet de enige tool die B2B-marketeers gebruiken. Twitter is geweldig voor in realtime betrokkenheid, met name om in één-op-één-gesprekken te duiken. Hier zijn een paar tips van de experts.

Gebruik verstandig zoeken

Twitter Stream op TweetDeck

Als u een dashboard voor sociale media zoals Hootsuite of TweetDeck gebruikt, kunt u eenvoudig streams instellen om tweets te volgen met behulp van specifieke zoekwoorden of zoektermen. Mary Cochran, marketingdirecteur voor slaap, gebruikt deze strategie gemakkelijk om contact te maken met mensen in het veld van haar doelgroep:

Mary Cochran

Ik heb geluk gehad in bedrijfsontwikkeling met Hootsuite om een ​​zoekterm in de branche op te zetten en de prospect op Twitter te pingen.

Even terzijde: ik gebruik deze strategie ook. Omdat veel van mijn klanten softwarebedrijven zijn, volg ik de termen “software” en “kleine bedrijven”. Ik heb zelfs een klant gekregen door deze zoekwoorden te volgen en op de juiste manier te reageren!

Ga een-op-een-dialoog aan

Omdat Twitter (samen met Instagram) een ‘dual-directioneel’ platform is waar je met een of meer mensen tegelijk kunt communiceren, zegt Matthew Mercuri, Digital Marketing Manager bij Dupray, dat er nog meer marketinggoud te ontdekken is.

Matthew Mercuri

Twitter / Instagram stelt je ook in staat om met klanten te communiceren op manieren die Facebook niet doet. Facebook is eendimensionaal. U kunt niet naar buiten gaan en zoeken naar mensen om individueel met mensen te spreken zoals u kunt op dual-directional platforms. Bovendien is het andere voordeel dat Twitter / Instagram onmiddellijke, snelle en grappige reacties biedt, die in bepaalde milieus zeer waardevol zijn voor een marketeer.

Hij zegt ook dat interactie met mensen met wie u al zaken heeft gedaan, uw klanten meer kans zal geven om u terug te volgen, wat het gemakkelijker maakt om hen te betrekken.

Facebook: niet alleen voor B2C

Denk je dat Facebook alleen bedoeld is om kattenvideo’s te bekijken in plaats van te werken? Denk nog eens na. Het is een ware smorgasbord van zakelijke kansen.

Maak gebruik van slimme advertenties

Facebook staat bekend om zijn eenvoudige, gerichte advertentieplatform. Tracy Willis, Content Strategist voor N2Q Consulting is dol op zijn advertentiefuncties:

Tracy Willis

Mijn favoriete manier om Facebook als B2B-platform te gebruiken, is door middel van betaalde advertenties. Met de Facebook Ad-tool kunt u uw doelgroep selecteren uit een uiterst gedetailleerde lijst met opties.

Als u bijvoorbeeld leidinggevenden in de software-industrie kunt targeten, die $ 200.000 of meer verdienen, kunt u precies targeten wie u met uw advertentie wilt bereiken.

Boost een bericht

Boost een bericht

Een specifieke vorm van adverteren op Facebook is de Boost a Post-functie. In plaats van als advertentie te verschijnen, kunt u een gewone post plaatsen of bijwerken en deze voor een breder publiek versterken. Adaf Darash, CEO van Regpack, heeft een toename in leads gezien als gevolg van het stimuleren van blogposts:

Adaf Darash

De beste reactie voor ons is het stimuleren van een bericht op onze bedrijfspagina, met name wanneer we een bericht plaatsen over onze laatste blogupdate. We besteden veel tijd aan contentmarketing en het stimuleren van Facebook is de beste manier die we hebben gevonden om niet alleen onze content voor veel mensen te krijgen, maar we zien een piek in leads kort na onze blogposts op Facebook krijgt een boost!

Word lid van Facebook-groepen

Net als bij LinkedIn bieden Facebook-groepen een fantastische kans om contact te maken met je doelgroep. Willis van N2Q Consulting zegt dat Facebook via zijn groepen nog meer mogelijkheden voor betrokkenheid kan bieden dan LinkedIn:

Deelnemen aan deze groepen in uw branche, zelfs om te luisteren, kan nuttig inzicht geven in wat uw klanten belangrijk vinden. Deze zijn vergelijkbaar met LinkedIn-groepen, maar kunnen vaker worden gebruikt omdat Facebook een veel hoger betrokken gebruikersbestand heeft.

Andere sociale sites die het vermelden waard zijn

Deze tweedeprijswinnaars hebben misschien niet de kracht van LinkedIn, Facebook en Twitter, maar ze kunnen u wel helpen om uw publiek te bereiken.

Slideshare

Slideshare krijgt bijna niet het spel van andere sociale tools (je moet tenslotte de tijd nemen om een ​​presentatie te maken), maar Kent Lewis, president & Oprichter van Anvil, zegt dat het het vermelden waard is.

Kent Lewis

Niet veel merken investeren de tijd in SlideShare, maar sinds de overname door LinkedIn is het belang (en de rangschikking in Google) alleen maar toegenomen. Het is een uitstekend onderzoeks- en marketingplatform voor B2B-bedrijven en er is veel minder concurrentie dan andere platforms zoals Twitter.

YouTube

Lewis zegt dat het hem verbaast dat alleen wereldwijde B2B-merken de kracht van de op één na grootste zoekmachine ter wereld, YouTube, hebben benut.

Om dezelfde reden dat je Google+, Facebook of Instagram kunt aanbevelen om B2B-prospects te targeten, is YouTube om verschillende redenen logisch. Video heeft een 5x grotere herinnering dan het geschreven woord, dus waarom zou je het verhaal in tekst vertellen als je het met video’s kunt vertellen?

Haal het meeste uit B2B-marketing op sociale media

Welke sociale sites u ook gebruikt om leads en klanten voor uw B2B-bedrijf te vinden, u heeft de juiste strategie nodig om goede resultaten te behalen. Dat betekent consistent zijn in uw updates, relevante inhoud delen en uw publiek targeten. Hier zijn aanvullende tips om u te helpen van Sandip Banerjee, Growth Hacking Specialist bij Web3 Solution.

Sandip Banerjee

1. Timing is alles
Wanneer je een bericht plaatst, is bijna net zo belangrijk als wat je plaatst. Het kan wat experimenteren vergen om erachter te komen wanneer uw publiek het meest reageert op uw aandelen. Met planningssoftware kunt u uw updates van tevoren schrijven en instellen dat ze op het ideale moment live gaan.

2. Je publiek kennen is absoluut noodzakelijk
Of u nu investeert in Facebook- of LinkedIn-advertenties of nieuwe relevante mensen vindt om te volgen op Twitter, u zult uw tijd verspillen aan het verzenden van uw bericht aan de verkeerde mensen, tenzij u uw doelgroep filtert. Wie gebruikt de zoekwoorden die relevant zijn voor uw doelgroep? Wie heeft het over de wedstrijd? Dit zijn waarschijnlijk goede kandidaten om contact mee te maken.

3. Verbind de punten in relevantie
Als je een sociale update schrijft waarin je over één ding praat en een link opneemt, mag die link niet helemaal over iets anders gaan. Mensen willen consistentie en door ervoor te zorgen dat wat u deelt relevant is voor de link die u plaatst, bewijst u uw waarde en betrouwbaarheid voor uw volgers.

4. Vind de juiste cadans
Elk sociaal kanaal werkt volgens een andere cadans. Twitter beweegt met de snelheid van het licht; wat je op dit moment plaatst, wordt niet door iedereen gezien, simpelweg omdat er meer gebruikers strijden om de aandacht van je volgers. Mogelijk moet u dus vaker posten. Op LinkedIn-groepen kan er echter weinig activiteit zijn, dus wees voorzichtig met het bombarderen van de groep met een dagelijkse update als u de enige bent die deelt.

5. Wees consistent
Beheer van sociale media vereist toewijding en consistentie. Mensen willen niet zien dat uw laatste update zes maanden geleden was. Als je niet de tijd of energie hebt om wekelijks (zo niet dagelijks) aan je accounts te besteden, huur dan een social media consultant in om je te helpen. U krijgt betere resultaten als mensen weten dat ze op u kunnen rekenen voor regelmatige, nuttige inhoud.

Door uw B2B-marketinginspanningen op sociale media te concentreren op deze kanalen, kunt u de juiste doelgroep beter betrekken, vertrouwen met hen opbouwen en in hun gedachten blijven wanneer ze klaar zijn om te kopen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map