Când vine vorba de date, statistici și numere, sunt un tip geek.

Îmi place să vă comodez prin cifrele mele Google Analytics. Sunt obsedat de măsurarea campaniilor mele de e-mail marketing. Ador graficele și tabelele și numerele.

Cu ajutorul valorilor de marketing prin e-mail, pot vedea imediat cine îmi deschide buletinele informative. Îmi pot vedea cei mai buni clienți și pot să îmi dau seama ce linii de subiect funcționează cel mai bine.

Metrici de marketing prin e-mail

(sursa imaginii)

Prindeți-ne pe ghidul nostru de marketing prin e-mail

  • Partea 1: Cele mai bune 11 formulare de înscriere
  • Partea 2: Upgrade-uri de conținut – cea mai rapidă cale pentru mai mulți abonați
  • Partea 3: Sporirea implicării & venituri cu o serie de bun venit prin e-mail
  • Partea 4: 19 trucuri simple pentru a obține o rată deschisă de e-mail de 40%
  • Partea 5: Linia perfectă a subiectului: 18 trucuri pentru a-l bloca
  • Partea 6: Funcționează marketingul dvs. prin e-mail? 14 valori esențiale de măsurat

De asemenea, pot vedea ce nu funcționează. Ce aș putea face mai bine data viitoare?

Acesta este motivul pentru care statisticile și datele sunt atât de importante. Nu sunt doar interesante, dar sunt esențiale pentru îmbunătățirea afacerii tale.

Există un alt motiv pentru care îmi petrec atât de mult timp analizând e-mailurile:

Oamenii care vă deschid e-mailurile sunt cei mai implicați și importanți adepți. Ei pun în valoare compania dumneavoastră. Ei se implică și interacționează cu tine.

De ce nu ai vrea să afli mai multe despre ele?

datele campaniei prin e-mail

Un glosar rapid al termenilor parametrilor de e-mail

În primul rând, să ne asigurăm că suntem toți pe aceeași pagină. Voi vorbi despre diferiți termeni de marketing prin e-mail în această postare, inclusiv:

Tarif deschis – Procentul total de abonați care v-au deschis e-mailul.

Rata de clic – Procentajul total de abonați care au dat clic pe un link din e-mail.

V-ați dezabonat – Câte persoane s-au dezabonat de pe lista dvs. după o campanie de e-mail.

Dacă ați urmat seria noastră de marketing prin e-mail până acum, ați configurat un formular de înscriere prin e-mail pe site-ul dvs. web, a creat o serie de e-mailuri de bun venit și ați atasat linia de subiect.

Dar cum măsurăm exact cât de performant este marketingul dvs. prin e-mail?

Răspunsul este analiza prin e-mail. Și o mulțime de ei!

În toată această serie de e-mailuri, am folosit MailChimp ca demonstrație. Astăzi nu este diferit, deoarece MailChimp oferă o gamă vastă de statistici și cifre din campaniile dvs..

Pentru a accesa a ta, conectează-te la MailChimp și du-te la „rapoarte”..

rapoarte mailchimp

Gata? Permite să vă cufundați în valorile esențiale.

1. Progresează în raport cu obiectivele generale de afaceri

Înainte de a privi ratele deschise și ratele de clic, vreau să vă gândiți la obiectivele dvs. mai largi de afaceri.

Statisticile și numerele sunt cruciale, dar dacă nu vă conduc către un obiectiv mai mare, sunt doar „valori de vanitate”. Cu alte cuvinte, ar putea arăta bine, dar te ajută să obții ceva?

Gândiți-vă dacă marketingul dvs. de e-mail crește loialitatea, generează mai multe vânzări și duce afacerea la nivelul următor.

Adevărata măsură de succes pentru orice campanie de marketing prin e-mail este dacă îți împinge afacerea în continuare.

2. Rata deschisă

Rata medie deschisă pentru compania de e-commerce – 16,71%

Rata deschisă este adesea cifra pe care se concentrează marketerii. Reprezintă câți oameni v-au deschis e-mailul.

Desigur, căutăm cel mai mare număr posibil aici. Cu cât mai mulți oameni îți deschid e-mailurile, cu atât sunt mai multe șanse de a le converti sau de a le conduce înapoi la site-ul tău.

rata deschisă

O rată deschisă ridicată sugerează, de asemenea, o anumită loialitate. Înseamnă că abonații dvs. sunt dornici să vă deschidă e-mailurile și să vadă ce se află în interior.

Rata medie deschisă pentru o companie de comerț electronic este de 16,71%, așa că dacă atingeți peste asta, faceți treabă bună!

DAR, nu vă bazați doar pe rata deschisă. Trebuie să sapăm mai adânc pentru a vedea dacă acești abonați iau măsuri.

Doriți sfaturi despre îmbunătățirea ratei dvs. deschise? Citiți Partea 4 din Ghidul nostru de marketing prin e-mailuri definitive.

3. Faceți clic pe Rate

Rata medie de clic pentru compania de e-commerce – 2,3%

Rata de clicuri este adesea un indicator mult mai bun al succesului campaniei. O rată mare de clicuri înseamnă că oamenii nu deschid doar e-mailurile, ci fac clic pe site-ul dvs. web.

rata de clic

Înseamnă că sunt interesați și interesați de conținutul e-mailului. Înseamnă, de asemenea, că apelul la acțiune funcționează și că angajați publicul potrivit.

Rata medie de clic este destul de scăzută, așa că nu fiți descurajați. Dar luați notă de cele care fac clic pe. Sunt cei mai implicați clienți.

4. Rata de conversie pe pagina dvs. de destinație

Mulți oameni cred că o rată de clic bună înseamnă că munca lor este finalizată. Dar, adevăratul test al unei bune campanii de e-mail este dacă acel clic conduce o conversie sau o vânzare.

Să presupunem că derulați un curs de marketing online. Le trimiteți un e-mail către abonații dvs. care promovează cursul și îi direcționați către o pagină de destinație.

Cinci la sută dintre abonați fac clic pe pagina de destinație, dar câți dintre acești oameni se înscriu atunci la cursul tău?

Rata de conversie

(sursa imaginii)

Aceasta este măsura reală a succesului campaniei dvs..

Vă puteți urmări conversiile prin e-mail creând o adresă URL de urmărire din Google Analytics și plasând acel link în buletinele dvs. informative.

5. Rata de respingere pe pagina dvs. de destinație

La fel ca și rata de conversie, îmi place să măsoresc și rata de respingere. Cu alte cuvinte, câte persoane au aterizat pe această pagină și au dispărut fără să facă nimic?

O rată ridicată de respingere aici înseamnă că sunt convins că oamenii fac clic pe pagina, dar nu am făcut suficient pentru a le converti.

Totul este să descoperi aceste mici puncte slabe în călătorie și să descoperi ce poți face mai bine. Pentru mine, rata de respingere îmi spune că trebuie să strâng ceva.

6. Rata veniturilor și a vânzărilor

Aceasta este similară cu o rată de conversie, dar special concepută pentru comenzi online și venituri din vânzări. MailChimp are o modalitate inteligentă de a calcula acest lucru. Îți spune exact câte comenzi ai generat dintr-o campanie de e-mail.

De asemenea, îl descompun în venituri pe comandă și venituri totale generate în urma campaniei.

Pentru a configura acest lucru, va trebui să conectați site-ul dvs. de e-commerce la MailChimp (care este o caracteristică plătită). După ce ați conectat magazinul la MailChimp, rezultatele sunt afișate astfel:

mailchimp campanie de e-mail

Este ideal pentru site-urile de comerț electronic pentru a vedea dacă o campanie de e-mail conduce vânzări reale.

7. Rata de dezabonare

Rata medie de dezabonare pentru compania de e-commerce – 0,23%

Este firesc să se aștepte ca câteva persoane să se dezaboneze de la buletinele sau actualizările dvs. Există tot felul de motive pentru asta. Poate că au uitat că s-au înscris sau poate că și-au rezolvat deja problema.

Nu e mare lucru.

DAR, dacă observați că rata dvs. de dezabonare este mai mare decât media, s-ar putea să fie ceva în neregulă. Este posibil să împingeți buletinele și actualizările prea des. Conținutul dvs. poate fi irelevant pentru public.

Dacă rata de dezabonare începe să crească, luați ceva timp pentru a reevalua strategia.

8. Abonați neangajați

Abonații care nu sunt angajați sunt la fel de importanți ca și abonații. Acestea sunt persoanele care rămân pe lista ta, dar nu îți deschid niciodată e-mailurile sau nu interacționează cu tine.

De exemplu, să zicem că aveți 10.000 de abonați, dar 5.000 nu au deschis niciodată un e-mail. Aceștia sunt abonați „neangajați”. Plătești pentru a trimite e-mailuri către persoanele care nu le deschid niciodată.

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face aici este să le eliminați din listă. Sigur, se poate părea greșit să slash numerele abonaților la jumătate, dar este cel mai bine.

HubSpot a eliminat recent 250.000 de abonați din lista lor din acest motiv!

9. Rata de respins

Recuperarea medie „soft” a companiei de e-commerce: 0,3%
Recuperarea „dură” medie a companiei de e-commerce: 0,24%

Un e-mail „respingere” este un e-mail care nu poate fi transmis. Există două tipuri de respingeri: un „respingere puternică” și „respingere moale”.

rata de respingere

Un resping soft este un e-mail care nu poate fi livrat doar temporar. Poate abonatul are o problemă cu serverul sau inbox-ul lor este plin.

De obicei, un sut puternic înseamnă că adresa de e-mail nu există. Este fie fals, introdus incorect sau șters.

Sărbători soft sunt în regulă, dar doriți să eliminați orice adrese de e-mail cu sarituri puternice. De ce? Pentru că arată ca un semn de spam și asta se reflectă prost pe lista de e-mailuri. Lista dvs. ar putea fi în cele din urmă listă neagră.

După fiecare campanie, curățați toate e-mailurile cu respingere puternică, mai ales dacă procentul dvs. este mai mare decât media.

10. Performanța 24 de ore

Graficul de performanță al MailChimp de 24 de ore este amuzant și util. Este distractiv pentru că poți urmări în timp real ca abonații să îți deschidă e-mailurile și să interacționeze cu ei.

Performanță de e-mail 24 de ore

Majoritatea abonaților vă vor deschide e-mailurile în prima oră, astfel încât răspunsul inițial este un bun indiciu al stării dvs. de sănătate a listei de e-mailuri.

Restul perioadei de timp este util și. Vă arată vârfuri de activitate în anumite ore ale zilei. De exemplu, s-ar putea să vă arate că o mare parte din abonații dvs. au deschis e-mailul la 10 PM.

Dacă acesta este un model obișnuit în campaniile dvs., știți că publicul dvs. este în general angajat în seara târzie. Sunt informații utile pentru a ști despre clienții tăi.

11. Abonați cu majoritatea deschide

Acest tabel vă arată de câte ori abonații dvs. și-au deschis e-mailul și îi clasează. După cum vedeți mai jos, un abonat mi-a deschis e-mailul de 73 de ori.

se deschide un e-mail

Acest lucru este destul de neobișnuit, așa că știu că acesta este un client cheie pentru mine. Sunt atât de interesați de buletinul meu, încât l-au deschis de 73 de ori! Această persoană este un utilizator de putere. În viitor, aș putea trimite acestui abonat un e-mail special cu reducere sau ofertă.

În esență, pot ține evidența celor mai activi și mai implicați abonați.

12. Locație

Această hartă vă arată exact locul în care oamenii v-au deschis e-mailul. Să știți unde locuiesc cei mai implicați clienți și abonați este important din mai multe motive.

locații de top prin deschidere

În primul rând, vă oferă o indicație despre cel mai bun timp pentru a trimite următorul buletin de e-mail, pe baza fusului orar al abonaților dvs..

Dar face mai mult decât atât. Îți spune unde sunt cele mai populare afacerile și produsele tale. Acesta vă oferă o demografie clară pe care o puteți utiliza pentru promovare ulterioară și reclame pe, să spunem, Facebook.

Vă permite să știți cum să vă adaptați marketingul și SEO-ul local.

Alte hărți analitice (cum ar fi pe Facebook Insights sau Google Analytics) sunt de asemenea utile. Dar harta dvs. de e-mail este mult mai specifică, deoarece aceștia sunt cei mai implicați adepți.

13. Transmiterea

Nu considerăm adesea importanța „partajării” unui e-mail, la fel de mult ca o postare pe blog sau o pagină web. Dar poate fi incredibil de puternic.

De exemplu, dacă un prieten îți transmite un e-mail, aproape 100% îl vei citi, nu? Este o recomandare personală. Acesta este motivul pentru care acord o atenție deosebită ratei mele „forward”.

În primul rând, înseamnă că conținutul meu ajunge la un cititor nou, care ar putea deveni un client nou.

În al doilea rând, înseamnă că abonatul meu a găsit ceva cu adevărat util în e-mail. Au fost mutați să o transmită altcuiva. Înseamnă (sper) că fac ceva corect.

Încercați în mod explicit să solicitați abonaților dvs. să transmită e-mailul unui prieten data viitoare când trimiteți un buletin informativ.

14. Returnarea investițiilor

Așa cum am menționat la începutul acestui articol, statisticile nu înseamnă nimic dacă strategia dvs. de e-mail nu vă împinge afacerea înainte.

Randamentul investițiilor

(sursa imaginii)

Unul dintre cele mai simple moduri de a măsura acest lucru este rentabilitatea investiției sau ROI. Acesta este câți bani generați în comparație cu investiția pe care o investiți.

De exemplu, să spunem că aveți 5.000 de abonați, ceea ce costă 50 de dolari pe lună cu MailChimp. De asemenea, cheltuiți 50 de dolari pe lună pe publicitate pe Facebook pentru a-i determina pe oameni să se înscrie pe lista de e-mailuri.

În total, cheltuiți 100 USD pe lună pentru marketing prin e-mail. Trebuie să generați 100 de dolari în fiecare lună, direct din e-mailuri, pentru a acoperi costurile.

Dacă faceți încasări de 200 USD din vânzări prin marketing prin e-mail, vă dublați ROI. Dacă obțineți 500 USD, veți primi un ROI de 5X. Dacă doriți să știți propriul ROI, puteți utiliza calculatorul ROI al Sleeknote.

Atunci când este amplasat la o scară largă, marketingul prin e-mail poate oferi o rentabilitate de până la 4.300X.

Datele, cifrele și analizele îți spun tot ce trebuie să știi despre campaniile de e-mail. Muncesc? Cine sunt cei mai buni clienți? Ce ai putea face mai bine?

Cu toate acestea, nu vă concentrați doar pe „valorile vanității”. Asigurați-vă că săriți adânc în cifrele care contează cu adevărat.

Ce valori considerați cele mai importante în cadrul campaniilor dvs. de e-mail?

Această postare mă aduce la sfârșitul seriei noastre din șase părți despre marketing prin email. Sper că ai găsit-o utilă! Ați dori o altă serie aprofundată cu privire la un aspect specific al marketingului sau al dezvoltării web? Anunță-mă în comentarii.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me