Når det kommer til data, statistik og tal, er jeg en slags nørd.

Jeg elsker at kæmpe gennem mine Google Analytics-tal. Jeg er besat af at måle mine e-mail-marketingkampagner. Jeg elsker grafer og tabeller og tal.

Med markedsføringsmetoder via e-mail kan jeg straks se, hvem der åbner mine nyhedsbreve. Jeg kan se mine bedste kunder, og jeg kan finde ud af, hvilke faglinjer der fungerer bedst.

Metrics for e-mail-marketing

(billedkilde)

Afhentning af vores definitive e-mail-marketingvejledning

  • Del 1: De 11 højeste konverteringsformularer til konvertering
  • Del 2: Opdatering af indhold – den hurtigste måde til flere abonnenter
  • Del 3: Øg engagement & indtægter med en e-mail-velkomstserie
  • Del 4: 19 enkle tricks for at få en 40% open open rate
  • Del 5: Den perfekte emnelinje: 18 tricks til at sømme det
  • Del 6: Fungerer din e-mail-marketing? 14 vigtige målinger at måle

Jeg kan også se, hvad der ikke fungerer. Hvad kunne jeg gøre bedre næste gang?

Derfor er statistik og data så vigtige. De er ikke bare interessante, de er vigtige for at forbedre din virksomhed.

Der er en anden grund til, at jeg bruger så meget tid på at se på e-mail-analyse:

De mennesker, der åbner dine e-mails, er dine mest engagerede og vigtige følgere. De værdsætter din virksomhed. De engagerer og interagerer med dig.

Hvorfor ønsker du ikke at vide mere om dem?

e-mail-kampagnedata

En hurtig ordliste over vilkårene for e-mail-metrics

Først skal vi først sørge for, at vi alle er på samme side. Jeg vil tale om forskellige vilkår for e-mail-marketing i dette indlæg, herunder:

Åben sats – Procentdelen af ​​dine samlede abonnenter, der åbnede din e-mail.

Klikfrekvens – Procentdelen af ​​dine samlede abonnenter, der klikkede på et link i e-mailen.

afmeldt – Hvor mange personer, der afmeldte sig fra din liste efter en e-mail-kampagne.

Hvis du hidtil har fulgt vores e-mail-marketingserie, har du oprettet en formular til tilmelding af e-mail på dit websted, oprettet en velkomstserie via e-mail og spikret din emnelinje.

Men hvordan måler vi nøjagtigt, hvor godt din e-mail-marketing fungerer?

Svaret er e-mail-analyse. Og masser af dem!

Gennem denne e-mail-serie har vi brugt MailChimp som en demonstration. I dag er det ikke anderledes, da MailChimp tilbyder en lang række statistikker og tal på dine kampagner.

For at få adgang til din, skal du logge ind på MailChimp og gå til ‘rapporter’.

mailchimp rapporter

Parat? Lad os dykke ned i de væsentlige målinger.

1. Fremskridt mod dine overordnede forretningsmæssige mål

Inden vi ser på åbne satser og klikfrekvens, ønsker jeg, at du tænker over dine bredere forretningsmæssige mål.

Statistik og tal er afgørende, men hvis de ikke fører dig mod et større mål, er de bare ‘forfængelighedsmetrics’. Med andre ord ser de måske godt ud, men hjælper de dig med at opnå noget?

Tænk på, om din e-mail-marketing øger loyaliteten, skaber mere salg og fører din virksomhed til det næste niveau.

Det rigtige mål for succes for enhver e-mail-marketingkampagne er, hvis den skubber din virksomhed videre.

2. Åben sats

Gennemsnitlig åben sats for e-handelsvirksomhed – 16,71%

Den åbne kurs er ofte det tal, som marketingfolk fokuserer på. Det repræsenterer hvor mange mennesker, der har åbnet din e-mail.

Vi leder naturligvis efter det højest mulige antal her. Jo flere mennesker der åbner dine e-mails, desto større er chancerne for at konvertere dem eller køre dem tilbage til dit websted.

åben sats

En høj åben sats antyder også en vis loyalitet. Det betyder, at dine abonnenter er ivrige efter at åbne dine e-mails og se, hvad der er inde.

Den gennemsnitlige åbne sats for en e-handelsvirksomhed er 16,71%, så hvis du rammer over det, er godt arbejde!

MEN, stol ikke på open rate alene. Vi er nødt til at grave dybere for at se, om disse abonnenter griber ind.

Vil du have tip til forbedring af din open rate? Læs del 4 i vores Definitive Email Marketing Guide.

3. Klik på Rate

Gennemsnitlig klikfrekvens for e-handelsvirksomhed – 2,3%

Klikfrekvensen er ofte en meget bedre indikator for din kampagnesucces. En høj klikfrekvens betyder, at folk ikke bare åbner dine e-mails, de klikker faktisk igennem til dit websted.

klikfrekvens

Det betyder, at de er fascinerede og interesserede i indholdet af din e-mail. Det betyder også, at din opfordring til handling fungerer, og at du engagerer det rigtige publikum.

Den gennemsnitlige klikfrekvens er temmelig lav, så lad ikke være modmod. Men vær opmærksom på dem, der klikker igennem. De er dine mest engagerede kunder.

4. Konverteringsfrekvens på din destinationsside

Mange mennesker tror, ​​at en god klikfrekvens betyder, at deres arbejde er udført. Men den virkelige test af en god e-mail-kampagne er, om dette klik driver en konvertering eller et salg.

Lad os sige, at du kører et online marketingkursus. Du sender en e-mail til dine abonnenter, der promoverer kurset, og dirigerer dem til en destinationsside.

Fem procent af dine abonnenter klikker igennem til destinationssiden, men hvor mange af disse mennesker tilmelder dig derefter dit kursus?

Omregningskurs

(billedkilde)

Det er det egentlige mål for, hvor succesrig din kampagne var.

Du kan spore dine e-mail-konverteringer ved at oprette en sporings-URL fra Google Analytics og placere det link i dine nyhedsbreve.

5. Afvisningsprocent på din destinationsside

Ud over konverteringsfrekvensen vil jeg også gerne måle afvisningsprocenten. Med andre ord, hvor mange mennesker landede på denne side og forsvandt uden at gøre noget?

En høj afvisningsprocent her betyder, at jeg har overbevist folk om at klikke igennem til siden, men jeg har ikke gjort nok for at få dem til at konvertere.

Det handler om at finde disse små svagheder på rejsen og finde ud af, hvad du kan gøre bedre. For mig fortæller afvisningsprocenten, at jeg er nødt til at stramme noget op.

6. Omsætning og salgssats

Dette ligner en konverteringsfrekvens, men specifikt designet til online ordrer og indtægter fra salg. MailChimp har en smart måde at beregne dette på. Den fortæller dig nøjagtigt, hvor mange ordrer du har genereret fra en e-mail-kampagne.

Det opdeles også i indtægter pr. Ordre og samlede indtægter genereret fra kampagnen.

For at konfigurere dette skal du linke dit e-handelswebsted til MailChimp (som er en betalt funktion). Når du har tilsluttet din butik til MailChimp, vises resultaterne sådan:

mailchimp e-mail-kampagne

Det er ideelt til e-handelswebsteder at se, om en e-mail-kampagne driver reelt salg.

7. Fjern abonnementsrate

Gennemsnitlig abonnementsrate for e-handelsvirksomhed – 0,23%

Det er naturligt at forvente, at et par mennesker afmelder sig på dine nyhedsbreve eller opdateringer. Der er alle mulige grunde til dette. Måske glemte de, at de tilmeldte sig, eller måske løste de allerede deres problem.

Ikke noget særligt.

MEN, hvis du bemærker, at din afmeldingshastighed skubber højere end gennemsnittet, kan der være noget galt. Du skubber muligvis ud nyhedsbreve og opdateringer for ofte. Dit indhold kan være irrelevant for publikum.

Hvis din udmeldingsrate begynder at krybe op, skal du tage noget tid på at revurdere din strategi.

8. Ubegrundede abonnenter

Uanmeldte abonnenter er lige så vigtige som ikke-abonnenter. Dette er de mennesker, der forbliver på din liste, men åbn aldrig dine e-mails eller interagerer med dig.

Lad os sige, at du har 10.000 abonnenter, men 5.000 har aldrig engang åbnet en e-mail. Dette er “uengaserede” abonnenter. Du betaler for at sende e-mails til folk, der aldrig åbner dem.

Det bedste du kan gøre her er at fjerne dem fra din liste. Selvfølgelig kan det føles forkert at skære abonnentnumre i halve, men det er til det bedste.

HubSpot fjernede for nylig 250.000 abonnenter fra deres liste af denne grund!

9. Bounce Rate

Gennemsnitligt “blødt” opspring for e-handelsvirksomhed: 0,3%
Gennemsnitligt “hårdt” opspring for e-handelsvirksomhed: 0,24%

En e-mail “bounce” er en e-mail, der ikke kan leveres. Der er to typer bounce: en ‘hård bounce’ og en ‘soft bounce’.

Afvisningsprocent

En blød afvisning er en e-mail, der ikke kun kan leveres midlertidigt. Måske har abonnenten et serverproblem, eller deres indbakke er fuld.

Et hårdt opspring betyder normalt, at e-mail-adressen ikke findes. Den er enten forfalsket, indtastet forkert eller blevet slettet.

Bløde afvisninger er fine, men du vil fjerne eventuelle e-mail-adresser med hård returvisning. Hvorfor? Fordi de ligner et tegn på spam, og det afspejles dårligt på din e-mail-liste. Din liste kan i sidste ende blive sortlistet.

Efter hver kampagne skal du rense eventuelle e-mails med hårdt hopp, især hvis din procentdel er højere end gennemsnittet.

10. 24-timers ydelse

MailChimp’s 24-timers performance chart er både sjovt og nyttigt. Det er sjovt, fordi du kan se i realtid, når abonnenter åbner dine e-mails og interagerer med dem.

24 timers e-mail-ydelse

De fleste abonnenter åbner dine e-mails inden for den første time, så det første svar er en god indikation af din e-mail-liste sundhed.

Resten af ​​tidsperioden er dog også nyttig. Det viser dig toppe af aktivitet på bestemte tidspunkter af dagen. For eksempel kan det vise dig, at en stor del af dine abonnenter åbnede e-mailen kl. 22.00.

Hvis dette er et almindeligt mønster i dine kampagner, ved du, at dit publikum generelt er engageret i den sene aften. Det er praktisk information at vide om dine kunder.

11. Abonnenter med flest åbner

Denne tabel fortæller dig, hvor mange gange dine abonnenter åbnede din e-mail og rangerer dem. Som du kan se nedenfor, åbnede en abonnent min e-mail 73 gange.

e-mail åbnes

Dette er helt usædvanligt, så jeg ved, at dette er en nøglekunde for mig. De er så interesserede i mit nyhedsbrev, at de har åbnet det 73 gange! Denne person er en strømbruger. I fremtiden kunne jeg sende denne abonnent en særlig e-mail med en rabat eller et tilbud.

Grundlæggende kan jeg holde styr på mine mest aktive og engagerede abonnenter.

12. Placering

Dette kort viser dig nøjagtigt, hvor folk åbnede din e-mail. At vide, hvor dine mest engagerede kunder og abonnenter bor, er vigtigt af så mange grunde.

top placeringer ved åben

Først og fremmest giver det dig en indikation af det bedste tidspunkt at sende dit næste e-mail-nyhedsbrev, baseret på dine abonnenters tidszone.

Men det gør mere end det. Det fortæller dig, hvor din virksomhed og dine produkter er mest populære. Det giver dig en klar demografi, som du kan bruge til yderligere promovering og annoncer på fx Facebook.

Det giver dig mulighed for at skræddersy din marketing og din lokale SEO.

Andre analysekort (som på Facebook Insights eller Google Analytics) er også nyttige. Men dit e-mail-kort er langt mere specifikt, fordi dette er dine mest engagerede følgere.

13. Videresendelse

Vi overvejer ikke ofte vigtigheden af ​​at “dele” en e-mail, lige så meget som et blogindlæg eller en webside. Men det kan være utroligt magtfuldt.

For eksempel, hvis en ven videresender dig en e-mail, vil du næsten 100% læse den, ikke? Det er en personlig anbefaling. Derfor er jeg meget opmærksom på min ‘fremad’ -rente.

Først og fremmest betyder det, at mit indhold når en ny læser, der kunne blive en ny kunde.

For det andet betyder det, at min abonnent fandt noget virkelig nyttigt i e-mailen. De blev flyttet til at videregive det til en anden. Det betyder (forhåbentlig) at jeg gør noget rigtigt.

Prøv eksplicit at bede dine abonnenter om at videresende e-mailen til en ven næste gang du sender et nyhedsbrev.

14. Afkast på investering

Som jeg nævnte i starten af ​​denne artikel, betyder statistikkerne intet, hvis din e-mail-strategi ikke skubber din virksomhed fremad.

Investeringsafkast

(billedkilde)

En af de mest ligefremste måder til at måle dette er afkast-på-investering eller ROI. Dette er hvor mange penge du genererer sammenlignet med den investering, du lægger i.

Lad os sige, at du har 5.000 abonnenter, som koster $ 50 pr. Måned med MailChimp. Du bruger også $ 50 pr. Måned på Facebook-annoncering for at få folk til at tilmelde dig din e-mail-liste.

I alt bruger du $ 100 pr. Måned på e-mail-marketing. Du skal generere $ 100 hver måned direkte fra e-mails for at dække omkostningerne.

Hvis du tjener $ 200 tilbage fra salg via e-mail-marketing, fordobler du dit ROI. Hvis du tjener $ 500, har du et 5X ROI. Hvis du vil vide din egen ROI, kan du bruge Sleeknotes ROI-regnemaskine.

Når det krænkes op i stor skala, kan e-mail-marketing give op til 4.300X return-on-investering.

Data, tal og analyser fortæller dig alt hvad du har brug for at vide om dine e-mail-kampagner. Arbejder de? Hvem er dine bedste kunder? Hvad kunne du gøre bedre?

Dog ikke kun fokusere på ‘forfængelighedsmetrics’. Sørg for, at du graver dybt ned i de tal, der virkelig betyder noget.

Hvilke målinger finder du mest vigtigt med dine e-mail-kampagner?

Dette indlæg bringer mig til slutningen af ​​vores seks-dels-serie om e-mail-marketing. Jeg håber du har fundet det nyttigt! Ønsker du en anden dybdegående serie om et specifikt aspekt af marketing eller webudvikling? Fortæl mig det i kommentarerne.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me