Nu ați solicita cuiva să se căsătorească cu dvs. la prima întâlnire, nu?

În conformitate cu orice standard, este puțin puternic!

Trebuie să faceți o primă impresie bună și să construiți o relație de-a lungul timpului. Apoi puteți deschide marea întrebare.

Comercializarea pe internet este similară.

Nu puteți obliga pe cineva să cumpere produse de la dvs. imediat. Și dacă încerci prea tare, ai putea chiar să-i alungi.

Acolo apare „seria de întâmpinare prin e-mail”.

Bun venit e-mail

Este un truc de marketing prin email care s-a dovedit că stimulează implicarea pe termen lung cu 33% și generează de 3 ori mai mulți venituri.

În această serie de email marketing, prima parte și a doua parte, v-am arătat cum să vă îmbunătățiți numărul de abonați. În această parte, voi explica cum să profitați la maxim abonații dvs., să îi alimentați și să îi transformați în clienți plătitori.

În primul rând, să răspundem la întrebarea evidentă.

Prindeți-ne pe ghidul nostru de marketing prin e-mail

 • Partea 1: Cele mai bune 11 formulare de înscriere
 • Partea 2: Upgrade-uri de conținut – cea mai rapidă cale pentru mai mulți abonați
 • Partea 3: Sporirea implicării & venituri cu o serie de bun venit prin e-mail
 • Partea 4: 19 trucuri simple pentru a obține o rată deschisă de e-mail de 40%
 • Partea 5: Linia perfectă a subiectului: 18 trucuri pentru a-l bloca
 • Partea 6: Funcționează marketingul dvs. prin e-mail? 14 valori esențiale de măsurat

Ce este o serie de e-mailuri de bun venit?

Când vă abonați la buletinul de e-mail al unui site web, veți primi de obicei o confirmare prin e-mail. Unele site-uri merg cu un pas mai departe și vă trimit un „e-mail de bun venit”. S-ar putea să obțineți chiar un eBook gratuit sau ceva similar.

Virgin America-de bun venit la e-mail

Dar de aici se termină. După aceea, vor fi doar buletine și promoții vechi.

O serie de întâmpinare prin e-mail întinde acea primă comunicare pe cinci până la șase e-mailuri. Poate mai mult. Trimisă peste câteva săptămâni, seria de e-mail-uri vă transmite încet informațiile către noul dvs. abonat.

(Sursa imaginii)

Vă oferă o perioadă mai lungă pentru a construi o relație și creează o probabilitate mai mare de a le transforma în clienți plătitori.

De ce este atât de eficient?

Primul e-mail de bun venit este foarte puternic. Statisticile arată că primul dvs. e-mail are potențialul de a face cu 320% mai multe venituri decât oricare altul.

Deci, de ce să nu-l întindeți?

Cei mai noi abonați sunt cei mai activi, cei mai activi și cei mai intrigați. Este mai probabil să vă deschidă e-mailurile și mai probabil să cumpărați de la dvs..

Dar după acel prim e-mail, rata deschisă tinde să scadă. Abonații uită de tine, au trecut la alte lucruri. Dimpotrivă, seria de bun venit păstrează oportunități de îngrijire în timp ce sunt încă fierbinți.

Abonații „Îmbătrânirea” dezvoltă în acest fel cu 50% mai mulți clienți care sunt „gata să cumpere”. Clienții hrăniți fac și achiziții mai mari.

Iată câteva alte motive pentru care seria de bun venit funcționează:

 1. Repetitionare Există o teorie a marketingului din vechile școli care spune că clienții trebuie să vă vadă brandul și mesajul de șapte ori înainte de a se încrede în tine sau a cumpăra de la dvs. O serie de bun venit primește numele și marca în fața lor în mod repetat. Este deosebit de important dacă sunteți o afacere nouă.
 2. O șansă de a-ți spune povestea Un mare motiv pentru care gravităm față de anumite mărci (și în cele din urmă cumpărăm de la ele) este acela că ne conectăm cu povestea și etosul lor. Un e-mail de bun venit vă oferă șansa de a spune abonaților dvs. mai multe despre voi.

  nastygalscase

 3. Creează încredere Clienții se tem în mod natural de noile site-uri sau servicii. O serie de e-mailuri creează încredere, astfel încât atunci când solicitați vânzarea, este mai probabil să faceți clic pe.
 4. Mai multe șanse de a vinde Cu un e-mail de bun venit, presiunea este de a vinde ceva rapid, ceea ce poate irita unii clienți. Cu șase sau șapte e-mailuri, puteți introduce produsele dvs. încet, începând cu produse mici, cu risc redus și lucrând până la armele mari.
 5. Nu copleșește abonații noi, vânzătorii tind să arunce cât mai multe informații în e-mail-ul lor de bun venit, dar acest lucru nu este întotdeauna eficient. Când abonații se confruntă cu prea multe opțiuni sau apeluri la acțiune, se pot simți copleșiți. O serie de bun venit înlătură această problemă, permițându-vă să vă concentrați asupra unui singur lucru simultan. Mult mai eficient.
 6. O serie de bun venit vă oferă o șansă de a hrăni lent un nou abonat în timp. Pe termen lung, aceasta este o tehnică de marketing mult mai puternică.
 7. Construirea locuințelor Așa cum vedeți în exemplele mele de mai jos, o serie de bun venit condiționează noii abonați să se uite activ la e-mailurile dvs. În loc să ignorăm actualizările, noii abonați vor avea obiceiul să le aștepte cu nerăbdare. Aceasta este o rețetă pentru tarife deschise în viitor.

O serie binevenită în acțiune

Primul site web pe care l-am găsit folosind seria de întâmpinare prin e-mail a fost Pinterest (sunt sigur că alții o făceau mai întâi, dar Pinterest m-a retras). Să aruncăm o privire mai detaliată a lor.

Pinterest folosește seria lor de bun venit pentru a scăpa de hrana sfaturi utile și trucuri despre platformă, fără a cere prea mult abonaților. Primul e-mail arată astfel:

Pinterest Primul e-mail

Veți observa că subiectul lor spune „Noțiuni introductive # 1”. Imediat, știi că vin o serie de e-mailuri.

Conținutul începe foarte simplu: „Ce este un ac?” Parcurge utilizatorii noi prin pietrele de pas și se încheie cu un apel către acțiune care nu este prea solicitant:

„Deocamdată, încercați să vă conectați și să găsiți conținut pentru dvs.”.

Nu este apăsător. Nu este copleșitor. Iar noii abonați au aflat puțin despre acest serviciu.

Cel mai bine, ei îi spun abonaților la ce să se aștepte: „În următoarele cinci zile, vă vom trimite mai multe informații …”

Este o modalitate subtilă de a spune abonatului să caute mai multe e-mailuri în următoarele zile. Abonatul se uită activ la următorul mail. Geniu.

Al doilea e-mail arată astfel:

Pinterest al doilea e-mail

De această dată, vă prezintă câteva alte detalii și vă încurajează să începeți să vă construiți profilul. Din nou, există o secțiune „ce urmează” pentru a vă reaminti că va mai veni una alta.

Iată al treilea e-mail:

Pinterest Al treilea e-mail

Acesta are un apel la acțiune mult mai puternic. Până acum, Pinterest a acoperit elementele de bază și vă familiarizați cu platforma.

Însă, acum face eforturi pentru apelul la acțiune care contează: adăugarea unui buton „fixați-l” pe site-ul dvs. web.

Aceasta este prima propunere pentru prima dată. Dacă Pinterest ar fi solicitat abonaților să adauge butonul „fixați-l” în primul e-mail, i-ar fi încurcat pe abonați și i-ar fi speriat..

Pinterest nu este singura companie care folosește acest truc.

Asos folosește o serie mai scurtă de bun venit, doar trei e-mailuri. Dar, ei nu fac eforturi pentru o vânzare grea până la al treilea e-mail.

asoscase

Primul vă spune la ce să vă așteptați de la newsletter-ul Asos și vă încurajează să navigați în magazin. Nimic împingător sau solicitant.

A doua vă arată anumite articole care v-ar putea dori în funcție de sex și evidențiază avantajele de cumpărare (livrare gratuită și retururi gratuite). Dar încă nu au cerut în mod clar vânzarea.

Doar în cel de-al treilea e-mail împing vânzarea, oferind o reducere de 10% și o apelare la acțiune mai puternică – „cumpărați acum”.

Este subtil, dar puternic. Întărește încet brandul și îl hrănește pe abonat într-o vânzare.

Cum să vă creați propria serie de e-mailuri

Pentru a crea o serie de e-mailuri de bun venit, veți avea nevoie de un cont cu un serviciu de e-mail marketing. Această etapă va utiliza MailChimp, dar serviciile de e-mail precum Aweber, Constant Contact sau Emma oferă toate o opțiune similară.

O serie de bun venit utilizează „automatizarea prin e-mail”. Automatizarea vă permite să trimiteți e-mailuri care sunt declanșate de un anumit eveniment. Cum ar fi declanșarea unei serii de bun venit atunci când cineva se înscrie în lista de e-mailuri. (De asemenea, este util pentru super trucuri, cum ar fi să le amintești clienților despre un coș abandonat, să le trimită un discount la ziua de naștere sau să folosească istoricul de achiziții al unui client pentru a promova articole similare).

Automatizarea este o caracteristică plătită pe MailChimp, așa că dacă ai doar un pachet standard, vei dori să faci upgrade. Dacă sunteți total nou, citiți mai întâi tutorialul nostru MailChimp – Cum să construiți o listă de e-mailuri de la zero & trimiteți prima dvs. newsletter

Iată cum funcționează:

Pasul 1. Conectați-vă la MailChimp și faceți clic pe automatizare

mc-automatizare

MailChimp numește campania de automatizare „flux de lucru”, așa că creăm un flux de lucru automatizat.

mc-automatizare-flux de lucru

Pasul 2. Alegeți lista de abonați pe care doriți să o utilizați

Dacă aveți mai multe liste, alegeți-o pe cea corectă!

Pasul 3. Alegeți tipul de flux de lucru

welcome-series

Apăsați opțiunea „seria de bun venit”. Veți observa că există o mulțime de alte e-mailuri pe care le puteți automat aici. Poți să te întorci și să le verifici pe unele mai târziu.

Pasul 4. Dați fluxului de lucru un nume și introduceți numele și adresa de e-mail care vor primi seria de bun venit

Pro-tip, unii bloggeri cred că crește rata deschisă pentru a utiliza un nume expeditor real și compania împreună. De exemplu, „Daren din Bitcatcha”, mai degrabă decât „Bitcatcha”.

Pasul 5. Alocați declanșatorul

În acest caz, declanșatorul nostru este „când abonatul se alătură”. Atunci vom dori să începem să le trimitem seria de bun venit.

mc-declanșare

Pasul 6. Setați când e-mailul este declanșat

Pentru cele mai bune rezultate, setați primul declanșator la „imediat”. Cu alte cuvinte, abonatul dvs. primește imediat primul e-mail din serie. Ei sunt mult mai susceptibili să deschidă e-mailul dacă ajunge imediat după înregistrare – înainte de a se distrage!

mc-flux de lucru

Pasul 7. Proiectează-ți primul e-mail de bun venit

Acum pentru partea distractivă. Umpleți prima scrisoare de bun venit cu conținut și folosiți șabloanele MailChimp pentru a-l stila. (Urmați ce să introduceți în seria de întâmpinare prin e-mail? Mai jos avem mai multe sfaturi).

Pasul 8. Setați programul

Cât de curând doriți ca abonatul să primească al doilea, al treilea și al patrulea e-mail? Acest lucru va diferi pentru fiecare dintre voi. În unele cazuri, cum ar fi Pinterest, unul pe zi funcționează foarte bine.

Pentru alții – în special comercianții cu amănuntul și cei care vând software online sau produse digitale online – este posibil să doriți să utilizați decalaje mai lungi pentru a oferi șanselor abonaților să obțină încredere.

Pasul 9. Testează, testează, testează

Acum, că seria dvs. de bun venit este în funcțiune, urmăriți cu atenție analizele. Priviți tarifele deschise și ratele de clic. Le-ai putea îmbunătăți? Trageți linia subiectului, conținutul și programarea până când veți obține corect.

Sfaturi bonus

Înainte de a merge, să parcurgem câteva sfaturi bonus pentru ca seria dvs. de bun venit să funcționeze la maxim.

1. Care sunt obiectivele tale?

Înainte de a începe, care sunt cele trei obiective principale ale tale? Așa decideți ce se întâmplă în seria dvs. de e-mailuri. Dacă sunteți un magazin online, ar putea fi conștientizare, urmăritori Instagram și vânzări.

În acest caz, primul tău e-mail va fi despre povestea ta, al doilea va include încurajare să-ți urmezi Instagramul, iar al treilea va impune o vânzare.

2. Cine ești tu?

Asigurați-vă că primul dvs. e-mail stabilește exact cine sunteți.

hellofresh

3. Întăriți avantajele de a fi pe listă

Utilizați această ocazie pentru a le reaminti exact de ce s-au înscris. Dă-le un motiv bun pentru a continua să te uiți la e-mailurile tale. Este o reducere sau o informație exclusivă?

4. Spune o poveste

Una dintre seriile mele de bun venit preferate a avut 20 de e-mailuri! Era o companie financiară și au folosit seria de bun venit pentru a spune povestea modului în care au ajutat unul dintre clienții lor.

Folosind o poveste captivantă, au reușit să rezume complet cine sunt, ce au făcut și cum adaugă valoare. Pe parcurs, au introdus diverse produse, începând cu un e-book cu preț redus până la serviciul de consultare personalizat.

5. Obțineți o primă vânzare rapidă

Cu cât un client cumpără ceva (ceva) cu atât mai bine. După ce au cumpărat de la dvs., există o conexiune. Este mult mai probabil să deschizi e-mailuri în viitor și să cumpere din nou.

Folosiți seria de bun venit pentru a asigura o vânzare mică cât mai devreme.

6. Decide ce vrei să spui mai întâi

Nu decideți doar o serie de cinci e-mailuri și apoi dați seama cum să le completați. Decideți ce doriți să spuneți, apoi împărțiți-o în e-mailuri individuale.

7. Ce urmează?

Lasă-le întotdeauna cu un cuier de stâncă și anunță-le când trebuie să se aștepte la următorul e-mail. Asigurați-vă că o caută.

Citeste mai mult

8. Mențineți e-mailurile consecvente

Încercați să mențineți designul și aspectul consecvent în toată seria. Păstrați o linie de subiect consistentă, de asemenea, folosind un sistem numerotat sau o temă constantă. Este un mic truc care vă consolidează marca.

9. Cereți mai multe date

În formularul inițial de înscriere, este bine să evitați prea multe întrebări. Un nume și o adresă de e-mail este tot ce ai nevoie pentru a obține abonații prin ușă rapid.

Cu toate acestea, o serie de bun venit vă oferă șansa de a solicita mai multe informații ulterior. Puteți solicita preferințe de gen, locație și alte preferințe în al treilea sau al patrulea e-mail. Acest lucru vă va ajuta să vă segmentați lista abonaților și să trimiteți e-mailuri mai adecvate.

10. Așteptați până când seria de bun venit s-a încheiat înainte de a trimite newsletter-ul dvs. standard

Asigurați-vă că noul dvs. abonat nu va primi buletinul informativ sau e-mailurile promoționale decât după seria de bun venit. Este puțin confuz și dezorientant.

În ultimul e-mail al seriei, anunțați-le că a trecut și treceți-le fără probleme în buletinele informative obișnuite.

11. Dacă un abonat utilizează un cod promoțional, nu îl mai trimiteți!

Dacă utilizați o serie de bun venit pentru a împinge un cod promoțional de mai multe ori, asigurați-vă că urmăriți vânzările. Nu doriți să trimiteți un abonat același cod promoțional dacă l-au folosit deja.

Seria de bun venit este modalitatea perfectă de a construi loialitatea mărcii și de a crea o relație mai puternică cu clienții pentru viitor. Mesajele vă oferă mai multe oportunități de a vinde în timp ce abonatul dvs. este cel mai implicat și încântat de produsul dvs..

Este cineva acolo folosind o serie de bun venit sau alte forme de automatizare prin e-mail? Aveți de gând să faceți în viitor? Lasă-mă să-ți cunosc gândurile și ideile din secțiunea de comentarii!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me