Ghid în 5 pași pentru angajarea unui manager de social media independent

Acesta este un post de invitat de Maggie Aland de la Fit Small Business.


Există peste 3 miliarde de utilizatori lunari activi pe Facebook, Instagram și Twitter. Popularitatea social media plus costul eficienței publicității pe social media fac din aceasta o platformă de marketing atractivă pentru toate tipurile de afaceri. Drept urmare, se estimează că locurile de muncă în managementul social media din SUA vor crește cu 9% în următorul deceniu. Veți avea concurență dacă doriți să angajați cel mai bun manager independent de socializare.

Acesta este motivul pentru care am creat acest ghid cuprinzător pentru angajarea unui manager independent de social media.

În acest articol, abordăm cum să:

 1. Creați o reclamă de muncă fabuloasă pentru a atrage un manager de social media independent
 2. Dezvoltați un interviu de selecție freelancer
 3. Găzduiește un concurs sau o perioadă de încercare pentru a alege persoana potrivită
 4. Evitați înșelătorii
 5. Scrie un contract de freelancer

Să începem.

Ghid în 5 pași pentru angajarea unui manager de social media independent

1. Creați un anunț fabulos

Managerii de angajare nu știu întotdeauna să creeze cea mai bună descriere a postului sau unde să o posteze. Optimizarea anunțului dvs. de muncă și postarea acestuia pe un site precum Într-adevăr, ceea ce primește mult trafic de solicitanți de locuri de muncă va crește probabilitatea ca candidații să răspundă la postul dvs. în loc de altul.

Ieșiți din marea reclamei de locuri de muncă. Urmați sfaturile noastre de mai jos și atrageți freelanceri de social media de calitate.

Partajează articole interesante despre compania sau echipa ta

Postul dvs. de muncă pe forumurile independente externe servește ca o reclamă, nu doar a jobului, ci a mărcii companiei dvs. Profitați de ocazie pentru a vă vinde compania. Rezistați-vă dorinței de a include doar informații de bază, cum ar fi locația, numele și industria. În schimb, introduceți-vă compania într-un mod care să încânte candidații. Unele site-uri precum Monster vă permit chiar să postați imagini pentru a vă arăta locul de muncă, membrii echipei și activitățile echipei distractive. Să ne uităm la un exemplu din AirBnB.

Prezentare generală a companiei AirBnB

(Introducerea AirBnB pe un anunț de job manager de social media)
Sursa: Buffer Social

În anunțul dvs. de muncă, precum cel arătat mai sus, includeți detalii despre ceea ce face compania dvs. un loc de muncă distractiv sau de angajare, ce faceți pentru a face lumea mai bună sau viața clienților dvs. mai ușoare și care sunt valorile companiei dvs. Cel puțin, descrierea dvs. ar trebui să stârnească interesul solicitanților și ar putea fi suficientă pentru a-i obliga să citească restul postului de muncă și să depună candidatura

Mențineți titlul postului simplu

În timp ce multe companii încearcă să facă lucrurile interesante prin furnizarea de titluri creative de joburi, cum ar fi „Rockstar Social Media Manager”, vă recomandăm să păstrați clar titlul pentru a putea găsi anunțul pentru job. De exemplu, titlul postului, Social Media Manager, este mai frecvent, iar solicitanții de locuri de muncă au mai multe șanse să își găsească anunțul de angajare dacă are un titlu comun.

Titlul „Social Media Manager” aduce peste 2.000 de înregistrări de locuri de muncă pe într-adevăr. În schimb, „Social Media Rockstar” prezintă doar 18 înregistrări de locuri de muncă pe „într-adevăr”.

Titlurile unice de locuri de muncă sunt cel mai probabil clasate sub titluri care se potrivesc exact cu cuvintele cheie căutate. Prin urmare, utilizați un titlu de muncă simplu, precum „Social Media Manager”, pentru a vă crește șansele de a fi găsit de către freelancerii de calitate. Candidații folosesc adesea un set de cuvinte cheie obișnuite atunci când caută un loc de muncă specific pe forumurile de locuri de muncă online. Așadar, le este ușor să le găsească anunțul.

Descrieți membrii echipei distractive cu care vor lucra

Introduceți pe scurt informații despre echipa dvs. Mulți specialiști în social media sunt extrem de sociabili. De fapt, este posibil să fi ales această linie de lucru pentru că le place să se conecteze cu oamenii. Știind că vor face parte dintr-o echipă și nu vor lucra singuri, puteți adăuga apelul la reclama dvs. de locuri de muncă independent.

Fii clar despre locul în care vor fi efectuate lucrările

Este important să afirmați clar dacă munca necesită relocare sau dacă munca trebuie făcută pe un anumit site. Relocarea poate fi un întreruptor pentru mulți solicitanți calificați, în special pentru cei care au o familie. Pe de altă parte, dacă jobul este la distanță, faceți publicitate. Locurile de muncă 100% la distanță atrag mulți solicitanți, așa că anunțați-i dacă lucrul în afara locului este o opțiune.

Oferiți o imagine de ansamblu asupra poziției

O listă lungă plictisitoare de sarcini și sarcini zilnice singure poate smulge orice emoție ai reușit să trezești. În schimb, oferă o imagine de pasăre a ceea ce se așteaptă de la un manager de socializare. Definiți scopul poziției și modul în care ajută compania să își atingă obiectivele. Cei mai buni candidați sunt suficient de înțelepți pentru a atrage inferențe cu privire la sarcinile zilnice, precum și la instrumentele utilizate doar pe baza de ansamblu. Un exemplu bun de prezentare generală a postului este prezentat mai jos.

Prezentare generală a postului de probă

(Prezentare generală a lucrării)
Sursa: Slack

Anunțul dvs. de muncă ar trebui să ofere o scurtă descriere a sarcinilor folosind cuvinte de acțiune, cum ar fi:

 • sulite campanii și strategii de marketing social media
 • menţine mesajul mărcii pe platformele de socializare
 • creează conținut în diferite formate media pentru a conduce implicarea și conversia
 • utilizări valori și instrumente analitice pentru îmbunătățirea și maximizarea campaniilor
 • conduitelor cercetarea concurenților
 • Lucrări în întreaga organizație cu manageri de brand, graficieni și alți creatori de conținut

Cheia aici este menținerea scurtă a listei pentru a evita candidații copleșitori. Puteți discuta despre specificul fiecăreia dintre aceste sarcini în timpul unui interviu de screening.

Definiți clar cerințele postului

Un set de cerințe clar definit îi ajută pe candidați să evalueze cu exactitate dacă au ce trebuie pentru a avea succes. De exemplu, aveți nevoie de freelancerul pentru a avea o diplomă de marketing? Cerințele clare ajută la eliminarea solicitanților de locuri de muncă necalificați și la reducerea aplicațiilor irelevante pe care altfel ar trebui să le analizezi. În consecință, obțineți un grup sănătos de solicitanți calificați. Vedeți un exemplu de cerințe clare de locuri de muncă mai jos.

Definiți clar cerințele postului

(Descrierea jobului cu cerințe clare)
Sursa: LinkedIn

De asemenea, vă ajută dacă aveți clar ce cerințe sunt de fapt cerute și care sunt doar preferate sau plăcute. Nu doriți ca solicitanții să creadă că o abilitate plăcută, cum ar fi familiarizarea cu Hootsuite, este necesară, deoarece acestea nu se pot aplica dacă nu au asta. Adăugarea unei secțiuni de abilități preferate îi cheamă pe candidații dvs. ideali și le oferă mai multe motive pentru a apăsa butonul de candidatură, dar nu scoate la cunoștință, de altfel, freelanceri bine calificați.

Publicitate salariu și avantaje

Într-adevăr, instrumentul de salarizare arată că managerii de social media fac aproximativ 17,84 USD pe oră. Cu toate acestea, veți dori să faceți publicitate la o rată pe oră, deoarece aceasta este mai comună atunci când lucrați cu un freelancer.

Peste 50 la sută dintre companiile americane nu oferă detalii despre salarii în anunțurile de muncă. Dacă doriți totuși să îmbunătățiți numărul de solicitanți, luați în considerare publicarea informațiilor salariale ca parte a anunțului dvs. pentru un freelancer. Cercetările dezvăluie faptul că includerea detaliilor salariale în anunțurile de locuri de muncă duce la o creștere cu 30% a candidaților.

Publicitate salariu și beneficii

(Rata medie pe oră a managerului social media)
Sursa: într-adevăr.com

În plus, luați în considerare includerea câtorva beneficii ca parte a pachetului dvs. general de compensare. A
Sondajul Glassdoor raportează că aproape 60% dintre respondenți spun că consideră cu tărie avantajele atunci când acceptă o ofertă. Beneficiile și beneficiile par deosebit de atractive pentru freelanceri, deoarece știu că prin lege nu vi se cere să oferiți beneficii. Dă impresia că ești un angajator generos.

Dacă bugetul dvs. permite, iată care sunt avantajele tipice acordate lucrătorilor independenți:

 • Bonus de performanță în numerar pentru finalizarea unui proiect mai devreme sau depășirea obiectivelor proiectului
 • Timpul de plată concediat după o perioadă de timp specifică, cum ar fi 90 sau 120 de zile
 • Bilete gratuite, călătorii, mese și / sau cazare locală

Postează-ți locul de muncă

Pentru a obține cea mai mare expunere pentru postarea ta, postează-o în mai multe locuri. Aceasta include site-uri de postare majore, cum ar fi într-adevăr, Monster și CareerBuilder. De asemenea, veți beneficia de publicarea postului dvs. pe site-uri care se ocupă de freelanceri, precum Upwork, Freelancer.com și PeoplePerHour.

2. Dezvoltați un interviu eficient de selecție freelancer

Interviul este oportunitatea dvs. de a evalua potențiali freelanceri, precum și de a oferi mai multe informații despre compania dvs. și locul de muncă. Într-un interviu obișnuit cu angajații, intervievatorul pune întrebări care evaluează cunoștințele candidatului despre companie. Totuși, asta se întâmplă rar într-un interviu cu un freelancer. Cu excepția cazului în care sunteți o companie cunoscută cu mai multe locații, rămâneți la întrebări care evaluează fondul și abilitățile tehnice ale candidatului.

Iată câteva întrebări pe care le puteți utiliza sau modifica. Acestea vor oferi o imagine bună a experienței și competenței candidatului în managementul social media.

1. Ce strategie utilizați pentru a atrage adepți pe social media?

Dacă vă întrebați despre cele mai recente realizări ale candidatului pe rețelele de socializare, veți primi cel mai probabil răspunsuri care implică îmbunătățiri într-o serie de valori cheie, cum ar fi aprecieri, adepți și abordări. Expertul în managementul mărcii, Emad Abou Elgheit, scrie că doar numerele nu reflectă nivelul de competență real, deoarece creșterea se poate datora unei multimi de alți factori, inclusiv PR-uri puternice, bugete imense de publicitate și un brand personal puternic.

În schimb, cereți strategia generală a candidatului. Doriți pe cineva care să știe cum:

 • Cercetează și găsește cuvintele cheie potrivite
 • Conectați-vă cu influențarii
 • Identificați și utilizați tendințele
 • Vino cu hashtag-uri relevante

Acestea sunt elementele de bază în creșterea bazei de fani.

2. Ce valori utilizați pentru a determina dacă campaniile dvs. au succes?

Candidatul ideal se va concentra pe metrici legate de implicare, cum ar fi numărul de acțiuni, comentarii și mențiuni. Persoana fizică va analiza, de asemenea, traficul de pe site-urile provenind de pe canalele de social media.

În plus, candidatul ideal ar trebui să menționeze metrica finală: rata de conversie. Afterall, plătești bani pe marketingul social media pentru a-ți stimula linia de jos. Prin urmare, această întrebare ajută la separarea începătorilor de adevărații profesioniști. Rețineți că investiți într-un manager de social media pentru a angaja clienți și a genera conversii. Un freelancer bun vă va aduce mii de urmăritori și sute de like-uri, dar unul excelent va angaja clienți și îi va converti în clienți.

3. Cum ați ajunge la influențați în domeniul nostru?

Candidații cu experiență știu importanța conectării cu influențarii industriei pentru a atrage mai mulți adepți. Sunt abili să identifice rapid personalități de socializare care sunt valoroase pentru publicul tău. Strategia este de asemenea simplă:

 • urmează influencerul
 • distribuie din când în când postările influencerului
 • nu uitați să menționați influencerul pentru fiecare postare
 • așteptați ca influencerul să își exprime recunoștința pentru partajare
 • trimiteți un mesaj direct sau un e-mail
 • propune eforturi de colaborare

Dacă candidatul oferă un răspuns cu mai mult sau mai puțin aceeași strategie, atunci vorbești cu cineva potrivit pentru poziția respectivă. Acest lucru arată că persoana poate crește un social media după zero.

În timp ce candidații cu lipsă de experiență în managementul social media se vor lupta cu siguranță să răspundă la această întrebare. Gândul de a se conecta cu influențarii pentru a-și crește audiența poate că nu și-a trecut prin minte, deoarece necesită abilități mai sofisticate decât programarea obișnuită, răspunsul la comentarii și postarea de conținut..

4. Descrieți cum ați ajutat o marcă să-și îmbunătățească prezența pe social media?

Această întrebare permite candidatului să reflecte și să își extindă răspunsurile la întrebările de mai sus. Doriți ca solicitantul independent să vorbească despre experiența lor, astfel încât să puteți stabili dacă au executat aceste abilități într-un cadru profesional sau doar citiți-le online. Această întrebare ar trebui să-i determine pe candidați să vorbească despre atragerea de adepți, conectarea cu influențarii și analizarea indicatoarelor corecte de IP.

3. Găzduiește un concurs sau execută o perioadă de încercare plătită

Multe site-uri web freelancer precum Freelancer și PeoplePerHour oferă o opțiune de a găzdui un concurs pentru o sumă fixă ​​de bani. Oferiți un premiu și îl plătiți doar freelancerului care „câștigă” făcând cea mai bună treabă. Este o modalitate excelentă de a testa multe abilități de freelancer înainte de a angaja o persoană.

Sau luați în considerare să efectuați o perioadă de încercare plătită de 30-90 de zile, mai ales dacă angajați un freelancer la distanță. O perioadă de încercare, care poate fi încruntată în relațiile dintre angajat și angajator, este în general acceptată în lumea freelancing. În timp ce întrebările interviului pentru freelancer vă pot oferi o idee bună despre capacitățile candidatului, nu veți ști dacă candidatul este meciul perfect pentru dvs. și echipa dvs. până nu veți lucra cu aceștia.

Cu o perioadă de încercare, veți face următoarele:

 • respectați etica și valorile freelancerului
 • evaluează capacitatea freelancerului de a-ți învăța procesele și sistemele
 • evaluați dacă freelancerul va funcționa bine împreună cu dvs. și cu echipa dvs.
 • evaluați abilitățile tehnice, creative și de luare a deciziilor freelancer-ului
 • evaluați capacitatea generală a freelancerului de a face munca

Cu aceste beneficii, merită efortul de a vinde propunerea către candidații dvs. de top. Anunțați-le că concursul sau perioada de probă oferă avantaje ambelor părți. De partea lor, își pot promova abilitățile și pot evalua dacă compania, echipa și oportunitatea dvs. îi ajută să își îndeplinească obiectivele de carieră. Și beneficiați de posibilitatea de a încerca înainte de a cumpăra.

Perioadele de încercare se desfășoară de obicei între 30-90 de zile. Veți avea ocazia mai mult decât suficientă pentru a cunoaște candidatul de succes personal și profesional în acel timp.

4. Evitarea escrocheriei

Un cuvânt de precauție în timp ce căutați un freelancer. Site-urile independente au adesea un procent mic de escroci care par să aibă prețuri și portofolii mari. Dar unii „funcționează sistemul”, solicitând plata în avans și nu livrează.

De exemplu, pe Guru, un freelancer poate solicita ca un proiect să fie complet și să trimită o factură plătită automat. Dacă nu sunteți atenți, freelancerul va fi plătit chiar dacă nu ați aprobat munca lor. Da, poate fi remediat de cele mai multe ori, dar pentru a nu fi înșelat, clienții ar trebui să solicite referințe, să vizualizeze un portofoliu și să citească alte recenzii ale clienților. Chiar și clasamentele de cinci stele sunt neperformante, dar sunt un început bun.

Așa că utilizați sfaturile de la pasul 5 pentru a preveni să fiți înșelat și verificați evaluările anterioare ale clienților și ale evaluatorilor de către freelanceri înainte de a fi de acord să lucrați cu cineva, în special.

5. Redactarea unui contract după ce selecția freelancer este selectată

După ce alegeți cel mai bun freelancer manager de social media pentru afacerea dvs., asigurați-vă că vă protejați, indiferent de site-ul freelancer sau software-ul de plată pe care îl utilizați. Considera:

 • redactarea unui contract cu livrări cheie și repere / valori precizate
 • conectarea plăților la etapele sau realizările proiectului
 • folosind un cont escrow (cele mai bune site-uri web independente oferă această opțiune) pentru plată

Astfel, în calitate de client, aveți o șansă mai bună de a finaliza lucrările, de a face la timp și de a nu fi înșelat. Și dacă aveți o dispută cu freelancerul, veți avea o documentație solidă dacă aveți nevoie de ajutor pentru soluționarea unui produs de lucru sau a unei probleme de plată..

Concluzie

Popularitatea în creștere și eficiența costurilor de pe social media o fac un canal de marketing atractiv pentru întreprinderile mici, mijlocii și mari. Multe companii înscriu serviciile unei resurse independente de social media pentru a le ajuta să crească nivelul de conștientizare al mărcii, implicarea în vehicule și vânzările de combustibil. Dacă doriți să faceți același lucru, începeți să scrieți un anunț de muncă excelent, să realizați un interviu eficient, să oferiți un concurs sau o perioadă de încercare și să dezvoltați un contract solid. Și, prin toate mijloacele, nu vă înșelați.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map