Handleiding voor e-mailmarketing Deel 1: de 11 hoogste aanmeldingsformulieren voor conversie

Het opbouwen van een e-maillijst is het allerbelangrijkste dat u voor uw online bedrijf kunt doen.


Ik zeg dit niet lichtvaardig. Ik weet tenslotte hoe belangrijk sociale media, SEO en andere trucs voor digitale marketing kunnen zijn.

Maar geen van hen komt in de buurt van de kracht van e-mail.

De hoogst converterende aanmeldingsformulieren

E-mailmarketing levert $ 38 op voor elke bestede $ 1. Het genereert 174% meer conversies dan sociale media en creëert 40 keer meer klanten dan Facebook en Twitter samen.

Het verzamelen van e-mailadressen en het converteren van abonnees moet van jou zijn nummer één prioriteit. Maar het is niet makkelijk.

Hoe ga je aan de slag? Hoe overtuig je mensen om hun e-mailadres over te dragen? En hoe gebruik je het om producten te verkopen? Deze serie neemt je mee door het hele proces, van het vastleggen van zoveel mogelijk e-mails tot het vastleggen van je onderwerpregel.

Voordat we beginnen, zijn hier twee essentiële bronnen voor achtergrondinformatie:

Een Mailchimp-zelfstudie om ze allemaal te regelen – Dit legt de mechanica uit van het opzetten van een e-maillijst en het verzenden van uw eerste nieuwsbrief.

Hoe u een onweerstaanbare loodmagneet maakt – Een ‘loodmagneet’ is het verleidelijke geschenk dat u aanbiedt in ruil voor een e-mailadres. Dit kan een e-book, een rapport of een gratis proefversie zijn. Je hebt een geweldige app nodig om veel abonnees te lokken.

Met die informatie op slot, laten we beginnen met de belangrijkste stap: het bouwen van uw e-maillijst. In deel 1 laat ik je de meest effectieve aanmeldingsformulieren zien die er zijn, en waar je ze op je website kunt plaatsen voor ultieme conversiekracht.

Laten we meteen beginnen.

Bekijk onze definitieve e-mailmarketinggids

 • Deel 1: de 11 hoogst converterende aanmeldingsformulieren
 • Deel 2: Contentupgrades – de snelste manier om meer abonnees te krijgen
 • Deel 3: Verhoog de betrokkenheid & inkomsten met een welkomstserie via e-mail
 • Deel 4:19 eenvoudige trucs om een ​​40% e-mail open tarief te krijgen
 • Deel 5: de perfecte onderwerpregel: 18 trucs om het te pakken
 • Deel 6: Werkt uw e-mailmarketing? 14 essentiële meetwaarden om te meten

1. De pop-up Lightbox

Ik begin met de meest controversiële optie: de lightbox-pop-up. Als je regelmatig digitale marketingblogs bezoekt, heb je zeker een van deze gezien.

De Lightbox Pop-up

De reden dat ze zo goed converteren, is dat het onmogelijk is om ze te missen. De rest van het scherm wordt donker en het aanmeldingsformulier domineert het scherm. 100% van uw bezoekers zien het. Het verwijdert alle mogelijke afleidingen en richt de bezoeker op één ding: aanmelden.

Template Monster verhoogde naar verluidt hun abonnees met 600% toen ze er een begonnen te gebruiken. Hun conversieratio steeg van 0,4% naar 2,4%!

Pro tip: De pop-up van de lightbox werkt niet altijd. Het kan nieuwe bezoekers irriteren die niet eens de kans hebben gehad om uw inhoud te lezen. Probeer een timer op de pop-up te plaatsen, zodat bezoekers eerst kunnen bladeren.

Hoe het te installeren: OptinMonster is een van mijn favoriete services voor het vastleggen van e-mail en ze helpen je bij het ontwerpen en installeren van een lightbox-pop-up. Mailchimp heeft ook een vergelijkbare functie.

2. De Splash-pagina, ook wel Feature Box genoemd

Net als bij de lightbox-pop-up domineert een ‘splash-pagina’ of ‘feature box’ het hele scherm en richt de bezoeker op één eenvoudig doel. Nogmaals, u zult dit vaak zien op blogs over digitale marketing. Het ziet er zo uit:

Backlinko Splash-pagina

Het neemt de bovenste helft van het scherm volledig over, dus het is het eerste dat elke bezoeker ziet. Normaal gesproken scrolt u vervolgens naar beneden om de onderstaande inhoud te vinden.

Een website meldde een toename van 51,7% van het aantal abonnees ‘s nachts met behulp van deze truc, dus het werkt zeker. De grote vraag is of dit ten koste gaat van de gebruikerservaring.

Sommige bezoekers verkennen uw website en inhoud liever voordat ze een e-mailadres opgeven, dus houd uw analyse in de gaten om te zien of het functievak een negatieve invloed heeft.

Hoe het te installeren: PlugMatter heeft een eenvoudige plug-in gebouwd die geen codering vereist om te implementeren. Ze hebben ook een toename van 200% van het aantal abonnees, hoewel ik het niet persoonlijk heb getest.

3. Het aanmeldingsvenster in de zijbalk

De zijbalk is de natuurlijke thuisbasis van het aanmeldingsformulier. Websites gebruiken deze plaatsing al jaren. En daar is een goede reden voor: het werkt!

zijbalk aanmeldbox

Bezoekers verwachten het daar te zien, dus als iemand zich wil aanmelden, is dit de eerste plaats waar ze naartoe gaan.

Neil Patel – een van de meest succesvolle digitale marketeers ter wereld – gebruikt VIJF aanmeldingsformulieren (of aanmeldingslinks) in zijn blogzijbalk.

Hoe het te installeren: Als je Mailchimp gebruikt, zullen ze je door het proces leiden en je laten zien hoe je de benodigde code kunt implementeren.

4. Het aanmeldingsvenster voor exit-intent

Dit is een ingenieus idee dat een pop-up- of splash-pagina serveert net voordat een bezoeker uw pagina verlaat. Het is een laatste herinnering om je aan te melden voordat ze gaan.

intentie aanbieding afsluiten

Het onderbreekt de gebruikerservaring niet, omdat uw gebruiker al vertrekt. De software volgt de beweging van de cursor en geeft de pop-up- of splash-pagina weer op het moment dat uw bezoeker op het punt staat het tabblad te sluiten. Social Media Examiner gebruikte ‘exit-intent technology’ om 95.000 abonnees aan hun lijst toe te voegen.

Het is vooral handig voor e-commercesites. Stel dat uw klant een winkelwagentje vol producten heeft, maar dit vergeet en uw site verlaat. Een simpele pop-up kan hen eraan herinneren en hen aanmoedigen zich aan te melden.

intentieformulier afsluiten

Hoe het te installeren: Nogmaals, OptinMonster is een van de beste services die er zijn. Het is zeer aanpasbaar en supereenvoudig.

5. Het schuifvak

Tot dusver hebben we veel ‘opdringerige’ modellen bekeken. Pop-ups en splash-pagina’s zijn krachtig, maar kunnen de gebruikerservaring negatief beïnvloeden.

Als je op zoek bent naar iets subtielers, probeer dan het ‘schuifvak’ of de ‘schuif erin’. Het is een kleinere pop-up die in beeld schuift, meestal in de rechterbenedenhoek van het scherm. Het verdoezelt de inhoud niet en onderbreekt de gebruikerservaring niet.

Bladervak

Sterker nog, u kunt het vak zo instellen dat het naar binnen schuift zodra de bezoeker een bepaalde afstand over het scherm heeft gescrold. Het wacht totdat een bezoeker interesse toont in uw website, wanneer ze halverwege een blog of inhoudspagina zijn. Op dat moment kan een bezoeker voldoende overtuigd zijn om zich aan te melden.

Hoe het te installeren: De SumoMe-app is een eenvoudige en goed uitziende plug-in die goed werkt.

6. Een op maat gemaakte bestemmingspagina

Alle bovenstaande trucs gebruiken aanmeldingsformulieren die in en rond uw hoofdwebsite of inhoud zweven. Maar hoe zit het met het maken van een volledige bestemmingspagina gewijd aan het vastleggen van e-mails?

Bestemmingspagina

Ik gebruik graag Facebook-advertenties om tonnen verkeer naar één bestemmingspagina te leiden. Op die pagina maak ik boeiende inhoud die mensen inspireert en overtuigt om hun e-mailadres op te geven.

Bestemmingspagina’s zijn een eigen wetenschap, dus bekijk mijn gids voor het optimaliseren van bestemmingspagina’s om te leren hoe u conversies kunt stimuleren.

Hoe het te installeren: Leadpages is zonder twijfel de beste maker van een bestemmingspagina, maar u kunt ook een gratis plug-in voor bestemmingspagina’s gebruiken op WordPress.

7. Na een blogpost

Misschien herinner je je nog dat ik onlangs een artikel heb geschreven over hoe niemand echt online leest. Sterker nog, minder dan 20% van de mensen haalt het einde van een blogpost … Dus waarom zou ik voorstellen om een ​​aanmeldingsformulier daar te plaatsen?

Nou, die paar mensen die het einde van je blogpost halen, zijn super betrokken. Ze lezen elk woord tot het einde. Dat is iemand die je zeker op je e-maillijst wilt hebben! En het is iemand die zich veel vaker abonneert – ze hebben duidelijk genoten van uw inhoud.

Zoals deze grafiek (met dank aan Slate.com) laat zien, gebeurt het grootste deel van de betrokkenheid van uw website (d.w.z. tijd besteed aan lezen, klikken, aanmeldingen enz.) Onder de vouw. Er zijn misschien minder bezoekers in dit gebied, maar degenen die het maken, zijn veel actiever en daarom eerder geneigd zich te abonneren. Zorg ervoor dat je ze de kans geeft.

Engagement heatmap

Hoe het te installeren: Hier werken de meest eenvoudige aanmeldingsformulieren. MailChimp, Aweber en alle grote e-mailproviders begeleiden u bij het proces.

8. Een ‘content-upgrade’ tijdens de blogpost

De ‘inhoudsupgrade’ is waarschijnlijk de nieuwste vorm van e-mailregistratie die rondzwemt in de digitale marketingblogosfeer. Het is ook een van de krachtigste die er is.

Backlinko denkt dat ze hun conversieratio met 785% hebben verhoogd met deze ene kleine truc. Dus hoe werkt het?

Het is gewoon een ‘upgrade’ die is afgestemd op een specifieke blogpost of stuk inhoud. Zo ziet het er in het wild uit:

inhoud upgrade

Dit is er een die ik momenteel gebruik op Bitcatcha in een blogpost over bestemmingspagina’s. Merk op dat de ‘lead magnet’ die ik aanbied zeer specifiek is voor wat er in de blogpost staat. Het ‘upgradet’ de inhoud.

Het is specifieker dan bijvoorbeeld een e-book of rapport, dus bezoekers zullen het eerder downloaden en zich abonneren. Je kunt vijf of zes van deze kleinere ‘upgrades’ maken en deze op je best presterende blogposts plaatsen.

Het is niet opdringerig, het is zeer relevant voor wat je leest en het biedt extra waarde.

Hoe het te installeren: Deze is wat lastiger in te stellen, daarom zal ‘Deel 2’ van deze serie specifiek gericht zijn op de ‘content upgrade’ setup.

9. De Hallo-balk

De ‘Hallo Bar’ is een prachtig klein ontwerp dat te allen tijde bovenaan uw website zweeft. Het biedt een constante herinnering om u te abonneren, ongeacht waar bezoekers op uw site zijn.

hallo bar

Derek Halpern van Social Triggers heeft in 30 dagen 1.000 extra e-mails verzameld met deze ene plug-in. Het mooie is dat het niet opdringerig of invasief is. Het is er gewoon voor uw bezoekers wanneer ze klaar zijn om zich vast te leggen.

Pro tip: Het conversiepercentage van Hellobar is sterk afhankelijk van de kopie die u gebruikt. Er is maar een kleine ruimte om mee te spelen, dus kies je formulering zorgvuldig en test, test, test totdat je de hoogste conversie-optie vindt.

Hoe het te installeren: Begin op Hellobar.com en volg de stappen om het te installeren.

10. De ‘Content Gate’

Deze truc is een riskante manoeuvre, maar het is nog steeds de moeite van het bekijken waard. De ‘contentgate’ verbergt uw blogs of video’s achter een aanmeldingsformulier. Met andere woorden, bezoekers hebben er pas toegang toe als ze hun e-mailadres hebben overhandigd.

Content Gate in NYTimes

Het wordt gebruikt door enkele van de grotere namen in de uitgeverij, zoals The New York Times en Financial Times. Op deze sites kunt u vaak vier of vijf artikelen lezen voordat u de deur dichtslaat. Op dat moment hoopt de website dat u voldoende geïntrigeerd bent om uw e-mailadres in te voeren.

Hoewel het voor de grootste sites werkt, moet u voorzichtig zijn met het gebruik van deze techniek op uw eigen site. Het kan het tegenovergestelde effect hebben en bezoekers gewoon wegjagen.

Pro tip: Gebruik een ‘contentgateway’ voor uw allerbeste premiuminhoud, zoals toegang tot lange artikelen, video’s of rapporten. Geef de gebruiker het gevoel dat ze een kijkje achter de schermen krijgen.

Hoe het te installeren: Met een plug-in genaamd ‘Before and After’ kunt u inhoud verbergen achter een ‘gate’.

11. Extra plaatsen voor e-mailaanmelding

Uw ‘Over’ pagina is waarschijnlijk een van uw meest populaire ‘evergreen’ pagina’s. Controleer uw analyses en overtuig uzelf. Duizenden nieuwe bezoekers komen hier om meer over u te weten te komen, dus het is de perfecte gelegenheid om wat e-mails vast te leggen.

Met een aantal slimme bewoordingen, een geweldige afbeelding en een meeslepende ‘hoofdmagneet’, zul je hier elke keer nieuwsgierige nieuwe bezoekers zien.

Een andere goede plek is je voettekst. Alleen uw meest betrokken en geïntrigeerde bezoekers staan ​​in de voettekst. Mensen zullen hier instinctief scrollen om meer informatie te vinden. Dit zijn mensen die je wilt vastleggen, dus mis deze kans niet!

Dit zijn niet de hoogst converterende aanmeldingsplekken, maar je veegt een paar achterblijvers op en elke kleine telt!

Maar stop niet alleen bij uw website. Denk buiten de doos. Plaats aanmeldingsformulieren of links op uw sociale mediaplatforms en voeg er een toe aan uw e-mailhandtekening.

Facebook, Google+, Twitter, LinkedIn zijn allemaal gebieden met veel verkeer die honderden abonnees aan uw lijst kunnen toevoegen. En bedenk eens hoeveel e-mails u per dag verstuurt met uw handtekening erin. Mis deze kansen niet.

Hoe het te installeren: Voeg eenvoudige links toe in uw handtekening en biografieën op sociale media en gebruik een eenvoudig MailChimp-formulier voor uw voettekst en ‘ongeveer’ pagina’s.

Dat brengt ons bij het einde van deel 1, mensen. Nu weet u precies welke aanmeldingsformulieren u op uw website moet gebruiken en waar u ze moet plaatsen.

Experimenteer met de verschillende opties en vind de meest converterende oplossingen voor jou.

In het tweede deel van onze serie gaan we dieper in op een van de meest effectieve technieken – inhoudsupgrades – de snelste manier om meer abonnees te krijgen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map