Handleiding voor e-mailmarketing Deel 4: eenvoudige trucs voor een open tarief van 40%

Als je ooit een e-mailcampagne hebt verzonden, weet je ‘de angst’ om op de knop ‘Verzenden’ te drukken.


U staat op het punt duizenden e-mails te verzenden, maar zal iemand ze openen?

Volgens een recent rapport is het gemiddelde open tarief voor e-mail 22,87%. Maar het is mogelijk om dit veel hoger te krijgen met een paar slimme trucs en aanpassingen.

Dit zijn de resultaten van een campagne die ik onlangs heb uitgevoerd voor een klant in de muziekindustrie met een open rate van 40,7%:

mailchimp-campagne

Dat is meer dan het dubbele van het branchegemiddelde. Het was het hoogtepunt van veel vallen en opstaan, maar ik deed het door de meeste van deze 19 tips te gebruiken. Ze zijn beproefd en getest.

Aan het einde van dit artikel heb je alle trucs die je nodig hebt om ook je open rate te verhogen.

Bedenk, als je 2000 abonnees hebt, zoals mijn klant deed in de lijst hierboven, en je open rate met 5% verhoogt, dan zijn dat 50 potentiële klanten.

Tip: dit is het vierde artikel in mijn definitieve serie e-mailmarketing, dus als je de andere delen hebt gemist, bekijk ze dan hier:

 • Deel 1: de 11 hoogst converterende aanmeldingsformulieren
 • Deel 2: Contentupgrades – de snelste manier om meer abonnees te krijgen
 • Deel 3: Verhoog de betrokkenheid & inkomsten met een welkomstserie via e-mail
 • Deel 4:19 eenvoudige trucs om een ​​40% e-mail open tarief te krijgen
 • Deel 5: de perfecte onderwerpregel: 18 trucs om het te pakken
 • Deel 6: Werkt uw e-mailmarketing? 14 essentiële meetwaarden om te meten

Laten we meteen naar binnen springen:

Deel I: Abonnees

Voordat we beginnen met het aanpassen van onderwerpregels of het timen van de leveringen, is de eerste stap het kijken naar uw abonnees.

E-mail open tarief

(Afbeeldingsbron)

1. Verwijder inactieve abonnees, ze vermoorden je open tarief

Je zou 100.000 abonnees kunnen hebben, maar dat aantal betekent niets als ze je e-mails niet openen. Het hebben van een groot aantal abonnees ziet er geweldig uit, maar het is helaas slechts een ‘ijdelheid-statistiek’.

Richt u in plaats van kwantiteit op de kwaliteit van uw lijst. Concentreer u op de actieve abonnees die uw e-mails regelmatig openen. Zij willen van u horen.

Als een abonnee je e-mails zes maanden niet heeft geopend, is het tijd om ze te verwijderen. Hetzelfde geldt voor ‘hard bounces’ (d.w.z. de e-mail kan niet worden bezorgd). Het kost u geld om naar hen te verzenden en het verlaagt de open-rate.

Zoals je kunt zien, heeft deze abonnee hieronder al drie jaar en 23 campagnes geen e-mail meer geopend of op een e-mail geklikt.

inactieve abonnees

Dit betekent niet per se dat uw e-mails waardeloos zijn! Mogelijk hebben ze de services die u aanbiedt niet meer nodig of controleren ze gewoon dat e-mailadres niet meer.

Het gaat erom dat uw lijst alleen abonnees van hoge kwaliteit heeft. Kwaliteit boven kwantiteit.

Een truc die u kunt gebruiken, is een laatste e-mail. Stuur een e-mail naar iedereen die in zes maanden niet is geopend met de onderwerpregel: “We hebben al een tijdje niets van je gehoord …” en vraag hen of ze op de lijst willen blijven. U kunt ook een korting of stimulans aanbieden om te blijven.

2. Ruim verkeerd gespelde e-mailadressen op

Dit is een snelle en eenvoudige manier om nog een paar keer te openen. Doorloop uw abonneelijst en corrigeer eventuele spelfouten.

Er zijn er bijna altijd een paar die “[email protected]” of “[email protected]” hebben ingediend. Pas het adres aan en vraag hen om hun juiste e-mailadres te bevestigen.

3. Laat abonnees kiezen welke e-mails ze ontvangen en wanneer

Sommige abonnees horen graag twee keer per week van u. Anderen geven de voorkeur aan maandelijkse updates.

Sommigen zijn alleen geïnteresseerd in kortingen. Anderen willen horen over elke nieuwe blog die u publiceert.

U kunt overbelasting van uw abonnees voorkomen door hen te laten kiezen hoe vaak ze e-mails ontvangen en wat voor soort inhoud ze willen lezen. Het is het beste om ze deze opties te geven wanneer ze zich aanmelden. Kijk eens hoe reisorganisatie Skift u in staat stelt te kiezen uit dagelijkse, wekelijkse en andere opties.

Laat abonnees kiezen

4. Segmenteer uw lijst, zodat abonnees relevante e-mails ontvangen

Een van de grootste redenen voor een laag open tarief is dat e-mails gewoon niet relevant zijn voor de abonnee.

Een abonnee in Seattle is bijvoorbeeld waarschijnlijk niet geïnteresseerd in de ’10 beste cafés in New York’. In dit geval kunt u uw abonneelijst op locatie scheiden. Nu kunt u locatiespecifieke inhoud naar uw publiek sturen.

Met een pro MailChimp-account kunt u uw lijst segmenteren op demografie, interesses of koopgedrag. Het bedrijf Asos stuurt bijvoorbeeld verschillende e-mails op basis van je geslacht, kledingvoorkeur en aankoopgeschiedenis.

Om dit in MailChimp te doen, gebruikt u eenvoudig tags en ‘aangepaste velden’ om uw doelgroep in verschillende categorieën te segmenteren. Een rapport suggereert dat 39% van de mensen die dit deden hogere open rates zagen. 20% zag ook hogere verkopen.

Deel II: de inhoud van uw e-mails

Tot dusver hebben we uw lijst met abonnees aangescherpt. Laten we nu eens kijken hoe uw inhoud het openingspercentage kan verhogen.

5. Voeg waarde toe bij elke e-mail

De harde waarheid is dat abonnees alleen een e-mail openen als dit waarde toevoegt aan hun leven. Je moet mensen een goede reden geven om je e-mails te openen.

De beste manier om dat te doen? Geef elke keer tastbare waarde.

Vox e-mailt u bijvoorbeeld met korte, pittige nieuwsoverzichten van de dag. Je kunt het niet op hun website krijgen en het is super handig als je een drukke dag hebt gehad.

Waarde toevoegen

Als een abonnee uw nieuwsbrieven met grote waarde begint te associëren, zal hij deze elke keer openen. Ze zullen er zelfs op gaan letten.

Dit is een langetermijnstrategie. Quick wins en tricks zoals slimme onderwerpregels werken misschien voor eenmalige campagnes, maar de echte manier om consistent hoge open rates te krijgen, is simpelweg door loyaliteit en een reputatie op te bouwen door middel van geweldige inhoud. Zorg ervoor dat het iets is dat ze nergens anders kunnen vinden.

6. Maak een briljante, directe onderwerpregel

Onderwerpregels maken of breken uw open tarieven. Ze zijn zelfs zo belangrijk dat ik deel vijf van deze e-mailserie aan hen opdraag.

Kortom, directe to-the-point onderwerpregels werken meestal het beste. MailChimp zette de nummers op 40 miljoen onderwerpregels voor e-mail en de best presterende waren verrassend saai:

 • [bedrijfsnaam] verkopen & marketing nieuwsbrief, of
 • [bedrijfsnaam] Nieuwsbericht van mei 2005,

wat een open tarief van 60% opleverde.

Natuurlijk doet het geen pijn om af en toe een paar nieuwsgierige onderwerpregels in clickbait-stijl in te voeren. Deze eenvoudige van ondernemer Yaro Stark was bijzonder intrigerend:

Yaro intrigeert clickbait

Meestal is het echter de bedoeling om abonnees precies te vertellen welke waarde ze binnenkrijgen.

7. Spreek rechtstreeks met uw abonnee, zodat deze persoonlijk aanvoelt

Een e-mailnieuwsbrief gaat vaak naar duizenden abonnees. Maar de truc is om het een persoonlijke e-mail te laten lijken, rechtstreeks aan één persoon.

Welke e-mail opent u eerder:

“We bieden onze klanten 20% korting” … of

“Sarah, je krijgt binnen 20% korting”

Ervan uitgaande dat je naam Sarah is, ga je de tweede openen! Je verzendt naar duizenden, maar praat met elke abonnee afzonderlijk. Gebruik dezelfde, persoonlijke toon ook in de e-mail.

Je kent je publiek beter dan wie dan ook. Praat met ze op een manier die verbinding maakt.

8. Gebruik een welkomstserie om open tarieven op lange termijn vast te stellen

Uw nieuwste abonnees zijn uw meest betrokken en zullen waarschijnlijk uw e-mails openen. Profiteer daarvan door ze van meet af aan veel waarde te geven.

Vestig jezelf in die eerste paar e-mails, terwijl je nieuwe abonnees hot zijn en je een sterke band zult vormen. Hierdoor worden open tarieven op lange termijn gegarandeerd en vormt het een gewoonte.

Welkom serie

Een welkomstserie is hier de beste truc. Door vijf of zes opeenvolgende e-mails te verzenden direct nadat ze zich hebben geabonneerd, maakt u verbinding met uw lezer. Je abonnee weet wat hij kan verwachten en ze vormen een gewoonte. Ze beginnen op je e-mails te letten.

Deel 3 van deze serie e-mailmarketing was gericht op de welkomstserie, dus loop terug en bekijk het.

9. Stuur het van een echte persoon, niet van een bedrijfsnaam

Statistieken tonen aan dat e-mails van een echte naam een ​​betere open rate krijgen dan die van een bedrijf.

De reden is vrij simpel. We negeren e-mails van een bedrijfsadres omdat we dit koppelen aan marketing of advertenties. Door je echte naam te gebruiken, voelt het persoonlijker en minder verkoopgericht.

Persoonlijk denk ik dat het het beste is om de twee te combineren. Ik stuur bijvoorbeeld mijn e-mails van ‘Daren, bij Bitcatcha’.

Door dat te doen, leg ik de persoonlijke connectie, maar ik herinner je ook aan waar je je hebt aangemeld.

10. Laat je e-mails achter op een cliffhanger

We weten allemaal dat de beste boeken hun hoofdstukken afsluiten met een prikkelende cliffhanger. Je kunt niet wachten om het volgende hoofdstuk te lezen! U kunt hetzelfde doen met uw e-mailnieuwsbrieven. Beloof ze iets speciaals of verwerk een verhaal in meerdere nieuwsbrieven.

Wanneer ze uw e-mail vervolgens in hun inbox zien verschijnen, willen ze deze graag openen en ontdekken wat u ze vervolgens gaat leren!

Deel III: Timing

Als je een hoge open rate wilt, is het cruciaal om de frequentie en regelmaat van je campagnes goed te krijgen. De exacte tijd en dag die u verstuurt, is ook van belang. Laten we eens kijken waarom:

E-mailtiming

(Afbeeldingsbron)

11. Kies de perfecte tijd en dag voor uw publiek

Het juiste moment kiezen om uw nieuwsbrief te verzenden, is een hot topic onder e-mailmarketeers.

Na het analyseren van hun eigen gegevens, ontdekte MailChimp dat de open tarieven het hoogst waren op dinsdag, woensdag en donderdag rond 10.00 uur. Op dit moment hebben we onze inbox van het weekend gewist, in de week gesetteld en een e-mail van 10.00 uur fungeert als een welkome afleiding van het werk.

Experion voerde echter een soortgelijk onderzoek uit en ontdekte dat het aantal openstaande e-mails in het weekend hoger was – toen er minder e-mails binnenkwamen. Ze waren het erover eens dat halverwege de ochtend de meest effectieve tijd was.

Mijn vermoeden is dat business-to-business e-mails halverwege de week het hoogste open tarief krijgen, terwijl e-mails met hobby’s, e-commerce en vrije tijd in het weekend worden geopend.

Dat is maar een voorgevoel en ik raad je aan om met je publiek te experimenteren om de beste tijd voor je te vinden.

Stuur in alle gevallen de e-mail halverwege de ochtend in de respectievelijke tijdzone van de ontvanger. Je kunt dit in MailChimp doen met hun ‘tijdwarp’ functie.

Tijdwarp-functie in Mailchimp

12. Stuur e-mail met regelmatige en consistente intervallen

Kies een schema en houd je eraan. Als het een keer per week is op donderdagochtend, zorg er dan voor dat het altijd een keer per week is op donderdagochtend.

Willekeurig in en uit de inbox van je abonnees komen is verwarrend en desoriënterend. Door uw nieuwsbrieven regelmatig en consistent te maken, beginnen abonnees ze te verwachten en maken ze er een gewoonte van om ze te openen.

13. Niet te vaak, maar niet te vaak …

Alleen u kunt beslissen hoe vaak berichten worden verzonden, maar pas op voor twee dingen: e-mailmoeheid en vergeetachtigheid!

Ten eerste, als abonnees te vaak te veel e-mails ontvangen, raken ze gefrustreerd. De e-mails blijven dan ongelezen.

Als je het echter te lang laat tussen e-mails, kunnen abonnees vergeten wie je bent of waarom ze zich hebben aangemeld. Ze kunnen de e-mail gewoon negeren, verwijderen of zich afmelden.

Er zijn uitzonderingen op deze regel. Sommige dagelijkse nieuwsbrieven werken prima, maar als je deze route kiest, zorg er dan voor dat abonnees weten waarvoor ze zich hebben aangemeld!

Als abonnees last krijgen van e-mailmoeheid, gebruik dan een laatste bericht om te voorkomen dat ze zich volledig afmelden. Thrillist vraagt ​​bijvoorbeeld aan degenen die op het punt staan ​​om zich af te melden of ze in plaats daarvan minder e-mails willen ontvangen.

ontvang minder e-mails

14. Stuur het twee keer!

Dit is een stiekeme truc en ik gebruik deze niet zelf. Maar ik ken een aantal marketeers die dat wel doen, dus ik laat u beslissen.

Wacht een week nadat uw nieuwsbrief is verschenen en kijk terug op uw open tarief. Verzamel alle e-mailadressen die het de eerste keer niet hebben geopend en stuur het opnieuw naar hen.

U kunt deze keer proberen de titel van het onderwerp aan te passen om meer mensen aan te moedigen deze te openen. Een marketeer, Neal Taparia, wist met deze techniek 55% meer bereik te bereiken.

Deel IV: Bonustrucs

De trucs die nergens anders passen!

15. Blijf uit de buurt van spamfilters

E-mailclients zijn goed opgeleid in het herkennen van spamachtige e-mails. Onderwerpregels met een duidelijke promotionele kopie worden waarschijnlijk afgewezen, dus zet caps-lock uit en blijf uit de buurt van het uitroepteken!

Bekijk ook deze lijst met spam-triggerwoorden en vermijd ze ten koste van alles.

16. Houd een consistent ontwerp

Degenen met de hoogste klikfrequenties beheersen de kunst van de loyaliteit van abonnees. Ze openen e-mails omdat de afzender vertrouwd en vertrouwd is. Een consistente lay-out en ontwerp helpen deze loyaliteit en vertrouwdheid op te bouwen.

MailChimp heeft talloze verschillende ontwerpsjablonen, maar weersta de drang om deze voor elke campagne te wijzigen.

17. Zorg ervoor dat het werkt op een mobiel apparaat

Werk op smartphones en mobiele apparaten

66% van de e-mails wordt nu geopend op een smartphone, dus zorg ervoor dat je nieuwsbrief er geweldig uitziet op een iPhone, tablet of een ander mobiel apparaat.

De meeste e-mailservices gebruiken ‘responsive design’ om er automatisch voor te zorgen dat uw e-mail werkt op een mobiel apparaat, maar voer een test uit voordat u deze naar iedereen verzendt.

18. Vraag abonnees waarom ze zijn vertrokken

Als je wilt weten waarom mensen je e-mails niet lezen, vraag het dan aan degenen die zich hebben afgemeld. Eerlijke en eerlijke feedback is niet altijd gemakkelijk te horen, maar je leert er het meeste van.

Wanneer een gebruiker zich abonneert, vink dan een selectievakje aan om te vragen waarom ze vertrekken. E-mail je te vaak? Is uw informatie irrelevant geworden?

Als u deze vraag beantwoordt, kunt u uw service aan bestaande abonnees verbeteren.

19. Test, test, test! En test opnieuw

Het moeilijke van marketing is dat er geen goed antwoord is. Er is geen ‘beste’ onderwerpregel of ‘perfecte’ tijd om een ​​nieuwsbrief te verzenden.

Als je het niet zeker weet, voer dan een split-test uit om erachter te komen. Kunt u niet kiezen tussen onderwerpregels? Voer een split-test uit met een klein deel van uw abonneelijst. Welke de hoogste open rate veroorzaakt, is uw beste onderwerpregel.

Probeer op verschillende dagen en tijden een split-test uit te voeren. Wanneer reageert uw publiek het meest?

Dat is alles voor deel 4 van mijn e-mailserie! Vergeet niet om terug te gaan naar deel 1, deel 2 en deel 3, en kijk uit voor de komende sectie over het maken van de perfecte onderwerpregel.

Heeft u het open tarief van uw e-mail getest en aangepast? Wat is jouw ervaring en wat werkt het beste voor jou? Laat het me weten in het commentaargedeelte.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map