Dette er et gæstepost af Jeff Richardson fra Breadnbeyond.com.

På trods af sin popularitet er en forklaringsvideo ikke et værktøj, som alle kan drage fordel af. Iværksætteri er hårdt – du skal være foran konkurrencen. Explainer-videoer er et effektivt værktøj til at skille sig ud fra konkurrencen ved at være den ene person med en fantastisk video på deres hjemmeside.

Breadmbeyond Explainer Video Services

Men ikke enhver iværksætter kan få maksimale resultater fra en forklaringsvideo. Det afhænger af mange faktorer, såsom din niche, budget, målgruppe og mange flere. Jeg har formuleret tre spørgsmål, som du har brug for at besvare for bedre at kunne bedømme, om du skal investere dine ressourcer i en forklaringsvideo.

1. Har du et websted eller bruger sociale medier til at markedsføre dine tjenester?

Med det enorme skift i folks vane med at lede efter produkter og tjenester online, skal du bestemt ændre din markedsføringsstrategi til en mere digitalorienteret strategi. Faktisk har over 95% af amerikanerne købt noget online mindst en gang i deres liv. Det betyder, at hvis du allerede bruger en slags online platforme til at markedsføre dine produkter og tjenester, er du stadig i konkurrence.

At have en forklaringsvideo på dit websted hjælper dine besøgende med at forstå bedre, hvad du tilbyder, på en kortere og mere underholdende måde. Placering af en forklaringsvideo på en destinationsside kan hjælpe med at få dine besøgende opmærksomhed, når de ankommer.

Explainer-video på en destinationsside

Sociale medier ligner et websted i den henseende. Den største forskel er, at de fleste sociale medieplatforme er mere tilgængelige og optimerede for mobilbrugere. Sociale medier kan være et hårdt felt at spille i, når de promoverer produkter eller tjenester, hovedsageligt på grund af hvor hurtigt folk ruller forbi ting i deres tidslinjer.

Det er her, visuelt indhold som forklarervideoer kan hjælpe dig med at fange din målgruppes opmærksomhed. Ved at have en stærk åbning og iøjnefaldende animation kan du nå størstedelen af ​​dine følgere.

Selvom ikke alle sociale medieplatforme specifikt er lavet til visuelt indhold, kan du stadig bruge en forklaringsvideo. Her er nogle måder, hvordan:

 • Facebook-side indeholdt video
 • Instagram-indlæg
 • Betalt videoannoncering på Facebook, YouTube og Instagram

Du kan umuligt drive en fysisk butik døgnet rundt, medmindre du har mange ansatte, der arbejder på skift. Opsætning af et websted eller sociale medier eliminerer dette problem.

Tag væk : 

Hvis du bruger sociale medier og / eller et websted til at markedsføre dine tjenester, kan du få maksimale resultater fra en forklaringsvideo.

2. Hvilken type produkter eller tjenester sælger du?

Den type produkter eller tjenester, du tilbyder, påvirker også, om du kan drage fordel af at have en forklaringsvideo. Jeg har opdelt det i fire hovedkategorier:

 1. Primære behov Hvis du tilbyder produkter, der falder ind under kategorien primære behov, såsom mad & drikkevarer, tøj eller bolig, behøver du ikke en forklaringsvideo. Folk ved allerede, at de har brug for dem – så du bør bruge dine ressourcer på at vokse dit brand.
 2. Software Hvis du er en udvikler eller en marketingmedarbejder for en software som en service-virksomhed (SaaS), sælger du helt sikkert noget kompliceret. Ikke alle har et lignende niveau af opmærksomhed inden for teknologi og computere. Det er her en forklaringsvideo kan hjælpe din målkøber med at forstå din software bedre ved at bruge enklere ord og visuelle hjælpemidler. Det er også lettere at fremhæve nøglefunktionerne og det unikke ved din software sammenlignet med andre. Her er et eksempel på en forklaringsvideo om Pinterest (Alle kender Pinterest nu – jeg får den, men denne video blev lavet i 2012).

 3. Enestående & Brugerdefinerede varer Produkter, der leveres med specielle funktioner, skal forklares tydeligt for at tiltrække så mange købere som muligt. Explainer-videoer kan hjælpe dig med bedre at visualisere, hvad de særlige funktioner er, og hvordan disse funktioner er værd at have.

  Lad os tage et eksempel som Fuel Baby, et mærke af babyens mælkeflaske med en frigørelsesmekanisme til formlen. Nu er det ret svært at forestille sig uden en ordentlig visualisering, ikke? Med visuel hjælp er det meget lettere at fordøje konceptet med unikke produkter som dette.

 4. Niche Services Entreprenørskab er et stort univers. For en iværksætter, der tilbyder nichetjenester som design af en forretningsmodel til andre virksomheder, at bygge hundehuse til tibetanske mastifter, massage til spædbørn – eller andre ultra-specifikke felter – er forklaringsvideoer et kraftfuldt værktøj. Lad mig forklare.

  Hvis du eller nogle andre iværksættere beslutter at praktisere disse tjenester, skal der være en grund bag det, ikke sandt?

  Nogle gange kan det være en udfordrende opgave at overbevise folk om, hvorfor de har brug for din tjeneste med ord. Explainer-videoer hjælper dig med bedre at kommunikere, hvad du har at tilbyde, så du kan nå ud til en bestemt gruppe mennesker, der er mere tilbøjelige til at købe din service. Dette fører os til det sidste spørgsmål.

3. Hvem er din målforbruger?

At kende den rigtige målforbruger er et af de vigtigste træk hos en succesrig iværksætter. Hvis du tilbyder dine produkter eller tjenester til andre virksomheder, er der en god chance for, at du finder forklarervideoer nyttige.

Når det kommer til B2B (Business to Business), er teknisk betydning. En forklaringsvideo kan hjælpe dette problem ved at kondensere kompliceret og teknisk information til en let at absorbere video, som din virksomhed kan bruge til at henvende sig til potentielle kunder.

Men hvis du er målrettet mod slutbrugere og individuelle forbrugere, skal du gøre din målretning mere specifik.

En forklaringsvideo er en digital investering, hvilket betyder, at der ikke er nogen fysisk form, og den kræver, at dine målkunder er i stand til at bruge internettet & teknologi generelt. Lad os opdele dem i 4 forskellige aldersgrupper:

 • 18-29 år gammel Dette er den primære alder for internetbrugere og social media junkies. Baseret på en undersøgelse foretaget af Pew Internet har 99% af U.S.-borgere inden for denne aldersgruppe internetadgang. De har også den mest daglige skærmtid sammenlignet med andre aldersgrupper. Hvis du er målrettet mod denne aldersgruppe, er en forklaringsvideo (og videoindhold generelt) en no-brainer.
 • 30-49 år gammel I lighed med den tidligere aldersgruppe bruger 96% af U.S.-borgere inden for dette aldersinterval aktivt internettet – omend ikke med så meget skærmtid. Det er bevist, at videoer øger sandsynligheden for online køb med 181%.
 • 50-64 år gammel Der er 9 ud af 10 amerikanske borgere inden for dette aldersgruppe, der ikke længere begrænser sig til at læse fysisk kilde til information som aviser og magasiner. En stor del af denne gruppe er computerkendte. Du kan vælge at investere i en forklaringsvideo, men der er også en stor chance for, at deres læseevne er begrænset til grundlæggende aktiviteter som at rulle ned på deres Facebook-nyhedsfeeds og se YouTube-videoer.
 • Alder 65+ Teknologi har nået alle aldersgrupper i universet – men dens rækkevidde til den ældre befolkning (65+) er markant lavere. Mennesker i denne alder har brug for en mere personlig kommunikationskanal. Det viser sig at få bedre resultater at kontakte dem ved hjælp af konventionelle metoder og bruge en større indsats for at henvende sig til dem ansigt til ansigt. Så, INGEN, Jeg anbefaler ikke at lave en forklarende video, hvis du sigter mod denne specifikke aldersgruppe.

Bedømmelse: Har du brug for en forklaringsvideo?

Besvarelse af disse tre spørgsmål vil hjælpe dig med at beslutte, om du skal investere i en forklaringsvideo eller ej, men husk, at der er mange andre faktorer som budgetter. Nogle premium-forklarende videoproduktionsvirksomheder opkræver op til $ 50.000 for en forklarer-video, men der er små til mellemstore produktionshuse, der tilbyder meget billigere tilbud med noget anstændige slutresultater.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me