Eerder vorig jaar stelde ik mezelf een kleine uitdaging.

Om een ​​Twitter-account aan te maken en 10.000 volgers te bereiken.

Het moest een volledig nieuw account zijn, beginnend bij nul. Het was niet aangesloten op een bestaande site en ik heb mijn bestaande netwerk niet gebruikt. Gewoon een puur experiment vanaf nul.

10k Volgers!

Ik heb het Twitter-account ‘Onmogelijk’ genoemd.

En het duurde slechts drie maanden om 10.000 te bereiken.

Vraag me niet waarom ik hiermee begonnen ben. Het was gewoon nieuwsgierigheid en ik wilde weten wat Twitter doet tikken. En ik heb veel geleerd.

Contents

Het gaat niet alleen om de cijfers …

Natuurlijk betekenen Twitter-volgers op zichzelf niets. Dus een belangrijk onderdeel van mijn kleine uitdaging was betrokkenheid.

De gemiddelde Twitter-betrokkenheid is 0,7%. Ik moest ervoor zorgen dat ik hier boven stond.

Raad eens wat ik heb?

Mijn betrokkenheidspercentage was 13% (op mijn beste tweet. [En een gemiddelde van meer dan 5-6% op elke afzonderlijke post])

13% van het engagementpercentage!

Dus hoe kreeg ik 10.000 volgers en een betrokkenheidspercentage van 13%?

Toen ik begon, had ik niet echt een strategie. Het kostte een paar weken om op gang te komen. Maar daarna begon er een duidelijke en effectieve routine vorm te krijgen. Ik ben geen expert! Maar zo werkte het.

1. Kies je onderwerp zorgvuldig

Allereerst moet je weten hoe Twitter werkt. Ik heb een paar jaar op het platform doorgebracht met een persoonlijk account. Veel van die tijd werd besteed vanaf de zijlijn.

Ik heb gemerkt dat Twitter geweldig is voor drie dingen:

  1. Nieuws
  2. Deskundig inzicht in specifieke onderwerpen
  3. Luchtige opluchting

Dus ik wist dat ik iets moest kiezen dat bij ten minste twee van die drie dingen paste.

Ik koos voor avontuur / actiesporten die gemakkelijk in zowel ‘nieuws’ als ‘luchtige opluchting’ gleden.

Kies uw onderwerp!

Ik wist ook dat er een open gat was voor dit soort dingen. Er zijn de grote reuzen zoals Red Bull. Maar in termen van kleine concurrentie zijn het verrassend kleine keuzes.

  Come ho ottenuto 10.000 follower su Twitter e tasso di coinvolgimento del 13%

Doe hetzelfde met je Twitter-proces. Zoek naar de hiaten in de markt. Zoek naar de gesprekken die niet worden gevoerd. En begin dan die gesprekken.

2. Plaats boeiende inhoud

Twitter-groei is eenvoudig als je erover nadenkt.

Je plaatst coole dingen. Mensen retweeten het. Meer mensen zien het en volgen je.

U hoeft het niet ingewikkelder te maken dan dat. Dat betekent dat je nummer één prioriteit is om coole dingen te posten!

Social Media Examiner legt uit dat je 150% meer retweets krijgt als je een afbeelding plaatst. Dus besloot ik dat elke tweet een afbeelding moest hebben.

Zorg ervoor dat elke tweet waarde heeft. Maak er een interessante foto van, een nuttig stukje data of een link naar iets waardevols. Als het niet de moeite waard is om te zeggen, zeg het dan niet.

Je kunt de betrokkenheid ook vergroten door vragen te stellen, je tweets kort te houden en actief om retweets te vragen.

3. Tweet minder (ja, echt)

Er is een vreemde mythe dat tweets met een hoog volume een betere betrokkenheid opleveren. Het is gewoon fout. (Nogmaals, Social Media Examiner zal me steunen). Te veel tweeten overstemt de belangrijke dingen die je zegt. En het verwatert uw inhoud. Het kan ook mensen irriteren.

Verveel uw volgers niet

Ik hield vast aan een of twee tweets per dag. Dat is alles wat ik nodig had. In totaal stuurde ik in die drie maanden maar 52 tweets. Je kunt er nog een paar proberen, maar houd het tot een minimum beperkt. Overweldig uw publiek niet en verdrink uw inhoud niet.

4. Begin mensen te volgen

Oké, tot nu toe heb ik je geleerd wat je moet posten. Maar hoe krijg je die eerste volgers?

Ik vond dit ook super lastig. In feite zijn de eerste 100 volgers de moeilijkste die je ooit zult krijgen. Het kostte me een tijdje om het geheim te achterhalen, maar het is heel gemakkelijk.

  Посібник з маркетингу електронної пошти Частина 3: Збільшення доходу за допомогою серії електронних листів

Begin gewoon mensen te volgen. Dat is het.

Begin mensen te volgen!

(Marketingexpert Neil Patel heeft de tijd genomen om 100.000 mensen te volgen! Hij heeft iets op het spoor.)

Maak een lijst van Twitter-accounts met een doelgroep die u wilt, en sla ze op in uw ‘lijsten’.

Voor mij waren dit actiesportmagazines, outdoorkledingbedrijven enz. Ik weet zeker dat je genoeg accounts kunt kiezen uit je eigen gekozen niche.

Laad nu de laatste paar tweets van die accounts. Volg daarna iedereen die er een favoriet van heeft gemaakt, heeft geretweet of erop heeft gereageerd. Dit zijn de meest actieve en boeiende volgers en je wilt ze!

Tussen 30% -40% volgt u meestal terug. Dat is het mooie van Twitter – de meeste mensen volgen het graag.

Waarschuwing

Laat je hier niet gek maken. Als je meer dan 100 mensen per dag volgt, begint Twitter wantrouwend te worden. Meer dan dit, en je spamt gewoon mensen. Je kunt (en wordt) geschorst van Twitter als je te ver gaat.

Maar algemeen volgen is prima. Het wordt aangemoedigd.

5. Besteed elke dag 15 minuten aan dit

Het opbouwen van een Twitter-volgers is een dagelijkse bezigheid. Je moet hier behoorlijk meedogenloos over zijn. Plan 15 minuten per dag om iets cools te posten. Besteed dan wat tijd aan het volgen van mensen in uw niche.

Ik deed dit drie maanden lang elke dag en volgde uiteindelijk ongeveer 8000 mensen. Ongeveer 40% volgde terug en de resterende 7.000 waren afkomstig van retweets en organische groei.

Als je denkt dat dit tijdverspilling is, kijk dan naar het Twitter-account van Neil Patel hierboven. Hij heeft 100.000 mensen gevolgd sinds hij bij het platform kwam. En niemand zou hem beschuldigen van het verspillen van kostbare marketingtijd!

6. Retweet, favoriet en commentaar

Twitter is niet alleen eenrichtingsverkeer. Als je niet deelneemt aan het gesprek, schreeuw je alleen maar naar het universum. Twitter is een gesprek. Raak betrokken.

  17 podniků, které vyplácejí na Pokemon Go (a jak můžete také)

Retweet nuttige informatie die je op iemands tijdlijn hebt gezien. Schrijf een kleine opmerking of favoriet gewoon hun tweet. Wees niet die kerel die gewoon tweets uitzendt zonder te reageren.

Ik moet vooral Jason, de sociale-mediamanager van Bitcatcha, hiervoor prijzen. Wanneer iemand op Twitter met Bitcatcha communiceert, antwoordt hij met een bedankje. Hij beheert ook hun website via onze snelheidscontrole en laat hen weten hoe het ermee gaat.

Hallo @clickshiftca!

7. Zet links op uw website, Facebook en e-mailhandtekening

Ik had deze luxe niet, maar het is een goede manier om snel een paar honderd volgers te krijgen. (Ik heb uiteindelijk een rudimentaire website gebouwd, om te experimenteren met het plaatsen van gelinkte inhoud op Twitter, maar het was geen factor in mijn 10k.)

Zet uw Twitter-link in uw e-mailhandtekening om al uw collega’s vast te leggen. Dat is een gemakkelijke manier om je netwerk op te bouwen. Gebruik vervolgens de API van Twitter om een ​​’volg’-knop op uw website te plaatsen. Gemakkelijk. Gemakkelijk. Effectief.

8. Stel een doel

Er gebeurt niets totdat je een doel hebt gesteld. Dus ga ervoor. Denk groot. Waarom niet schieten voor 10.000? Of 100.000? Of een miljoen?

Een ding heb ik verkeerd gedaan …

… slaagde er niet in om uit te gaan zonder een bredere strategie.

Aangezien dit slechts een experiment was, had ik geen groter plan.

U moet erachter komen hoe uw aanwezigheid op Twitter in uw algehele bedrijfsmodel past. Wilt u meer verkopen of webverkeer genereren? Wil je bewustwording opbouwen of een bijzonder lucratieve markt aanboren?

Dat is één ding dat ik niet heb gedaan, en nu moet ik achteruit werken om erachter te komen hoe ik deze bron kan gebruiken.

Probeer het zelf, mensen …

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me