По-рано миналата година си поставих малко предизвикателство.

За да създадете акаунт в Twitter и да достигнете до 10 000 последователи.

Трябваше да е напълно нов акаунт, като се започне от нула. Тя не беше свързана с никой съществуващ сайт и не използвах съществуващата си мрежа. Просто чист експеримент от нулата.

10k последователи!

Нарекох акаунта в Twitter „Невъзможно“.

И са били нужни само три месеца, за да достигнат 10 000.

Не ме питайте защо започнах това. Това беше просто любопитство и исках да науча какво прави Twitter щракване. И научих много.

Contents

Не става въпрос само за числата …

Разбира се, последователите в Twitter сами по себе си не означават нищо. Така че ключова част от малкото ми предизвикателство беше годежът.

Средната ангажираност в Twitter е 0,7%. Трябваше да се уверя, че съм над това.

Познайте какво имам?

Коефициентът ми на ангажираност беше 13% (в най-добрия ми туит. [И средно над 5-6% за всеки отделен пост])

13% от степента на ангажираност!

И така, как получих 10 000 последователи и 13% степен на ангажираност?

Когато започнах, всъщност нямах стратегия. Трябваха няколко седмици, за да продължим. Но след това започна да се оформя ясна и ефективна рутина. Аз не съм експерт! Но ето как работи.

1. Изберете внимателно темата си

Първо, трябва да знаете как работи Twitter. Прекарах няколко години в платформата с личен акаунт. Голяма част от това време беше прекарано в гледане от кулоарите.

Забелязах, че Twitter е чудесен за три неща:

  1. Новини
  2. Експертен поглед върху конкретни теми
  3. Лекосърдечен релеф

Така че знаех, че трябва да избера нещо, което отговаря на поне две от тези три неща.

Избрах приключенски / екшън спортове, които лесно се вмъкват както в „новини“, така и в „облекчение с леко сърце“.

Изберете Вашата тема!

Знаех също, че има отворен отвор за този тип неща. Има големи гиганти като Red Bull. Но по отношение на малката конкуренция, това е изненадващо тънък избор.

  18 modalități ușoare de a crea o strategie de conținut care conduce efectiv traficul

Направете същото с вашия Twitter процес. Потърсете пропуските на пазара. Потърсете разговорите, които не се водят. И след това започнете тези разговори.

2. Публикувайте ангажиращо съдържание

Растежът в Twitter е прост, когато се замислите.

Вие публикувате готини неща. Хората го ретуират. Повече хора го виждат и ви следват.

Не е нужно да го правите по-сложно от това. Това означава, че приоритетът ви номер едно е да публикувате готини неща!

Social Media Examiner обяснява, че ще получите 150% повече ретуити, ако публикувате изображение. Затова реших, че всеки туит трябва да има прикрепен образ.

Уверете се, че всеки един туит има стойност. Направете го интересна снимка, полезно парче данни или линк към нещо ценно. Ако не си струва да казвате, не го казвайте.

Можете също така да засилите ангажираността, като задавате въпроси, поддържате туитовете си кратки и активно питате за ретуити.

3. Туит по-малко (да, наистина)

Има странен мит, че туитовете с голям обем създават по-добра степен на ангажираност. Просто е грешно. (Отново Social Examiner ще ме подкрепи). Щракането твърде много заглушава важните неща, които казвате. И разрежда съдържанието ви. Това може да раздразни и хората.

Не носете последователите си

Придържах се към един-два туита на ден. Това е всичко, което ми трябва. Общо изпратих само 52 туитове за тези три месеца. Можете да опитате още няколко, но сведете до минимум. Не затрупвайте публиката си и не заглушавайте съдържанието си.

4. Започнете да следите хората

Добре, досега ви научих какво да публикувате. Но как да получите тези първи последователи?

Намерих и този супер труден. Всъщност първите 100 последователи са най-трудните, които някога ще получите. Отне ми малко време, за да разбера тайната, но това е наистина лесно.

Просто започнете да следите хората. Това е.

  Ang Nangungunang 3 (+2 Bonus) Mga Social Media Site para sa Mga Negosyo sa B2B (at Paano Maikilos ang mga ito)

Започнете да следвате хората!

(Маркетинг експертът, Нийл Пател, отдели време да следи 100 000 души! Той е на нещо.)

Направете списък с Twitter акаунти, които имат желана целева аудитория, и ги запазете в своите „списъци“.

За мен това бяха екшън спортове, компании за дрехи на открито и т.н. Сигурен съм, че можете да изберете много акаунти от избраната от вас ниша.

Сега заредете последните няколко туитове от тези акаунти. След това следвайте всеки, който го е харесал, ретуитирал или коментирал. Това са най-активните и ангажиращи последователи и вие ги искате!

Между 30% -40% обикновено ще ви последват. Това е красотата на Twitter – повечето хора с удоволствие следват.

Внимание

Не луди тук. Ако следвате повече от 100 души на ден, Twitter започва да става подозрителен. Не повече от това, а вие сте просто спам хора. Можете (и ще) да бъдете спрени от Twitter, ако отидете твърде далеч.

Но общото следване е добре. Насърчава се.

5. Прекарвайте 15 минути, правейки това всеки ден

Изграждането на Twitter след това е ежедневна дейност. Трябва да бъдете доста безмилостни по отношение на това. График 15 минути на ден, за да публикувате нещо готино. След това отделете известно време, следяйки хората във вашата ниша.

Правих това всеки ден в продължение на три месеца и в крайна сметка следях около 8000 души. Около 40% последваха обратно, а останалите 7 000 идваха от ретуити и органичен растеж.

Ако смятате, че това е загуба на време, вижте профила в Twitter на Нийл Пател по-горе. Той следи 100 000 души, откакто се присъедини към платформата. И никой не би го обвинил, че губи ценно маркетингово време!

6. Ретуирайте, любима и коментирайте

Twitter не е просто еднопосочна улица. Ако не се присъедините към разговора, просто викате във Вселената. Twitter е разговор. Включете се.

  3 duże wskazówki od ekspertów dotyczące marketingu elektronicznego

Презаредете полезна информация, която сте видели на нечия времева линия. Напишете малко коментар или просто любимият им туит. Не бъдете този човек, който просто взривява туитове без отговор.

Трябва да аплодирам Джейсън, мениджър на социалните медии на Биткача, за това по-специално. Когато някой взаимодейства с Bitcatcha в Twitter, той отговаря с благодарност. Той също така управлява уебсайта им чрез нашата проверка на скоростта и им дава информация как се развива.

Здравейте @clickshiftca!

7. Поставете връзки на вашия уебсайт, Facebook и подпис на имейл

Не съм имал този лукс, но ще бъде добър начин бързо да получите няколкостотин последователи. (В крайна сметка създадох рудиментарен уебсайт, за да експериментирам с публикуването на свързано съдържание в Twitter. Но това не беше фактор в моите 10 к.)

Поставете връзката си в Twitter във вашия имейл подпис, за да заснемете всички ваши колеги. Това е лесен начин за изграждане на вашата мрежа. След това използвайте API на Twitter, за да поставите бутон „следва“ на вашия уебсайт. Simple. Лесно. ефективен.

8. Поставете си цел

Нищо не се случва, докато не си поставите цел. Така че продължете. Мисли мащабно. Защо да не стреля за 10 000? Или 100 000? Или милион?

Едно нещо сгреших …

… Не успя да изложи без по-широка стратегия.

Тъй като това беше просто експеримент, нямах по-голям план.

Трябва да разберете как присъствието ви в Twitter се вписва в цялостния ви бизнес модел. Искате ли да стимулирате повече продажби или уеб трафик? Искате ли да изградите информираност или да влезете в особено доходоносен пазар?

Това е едно нещо, което не съм правил и сега ще трябва да работя назад, за да разбера как да използвам този ресурс.

Опитайте сами, хора …

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me