Најбоље 3 (+2 Бонус) странице друштвених медија за Б2Б предузећа (и како их искористити)

Ако се борите да одржите присуство на свим веб локацијама друштвених медија на вашем Б2Б бизнису, губите време. Вероватно је да је ваша публика концентрисана на једној или две веб локације, а остале су само додатни посао за вас. Усредсређујући своје напоре на следеће друштвене канале, упакујете већи ударац и ангажујете потенцијалне купце.

Разговарао сам с Б2Б трговцима да пронађем мерку на којој се веб страници дају највећи новци и чак сам украо њихове тајне за максимизирање напора на сваком друштвеном каналу.

ЛинкедИн: Победник, победник, пилећа вечера

Далеко, најпопуларније средство друштвеног медија за Б2Б маркетинг био је ЛинкедИн. С обзиром да ЛинкедИн привлачи више професионалаца него тинејџера који деле видео мачке, то је природан избор за мрежно умрежавање. Ево савета које сам добио.

Придружите се и укључите се у групе

ЛинкедИн Групе

На ЛинкедИн-у постоји група за сваку могућу индустрију, нишу или функцију посла, од маркетинга садржаја до професионалаца за пумпу пожара.

Јулие Графф, веза са друштвеним садржајем за маркетинг положаја на половима, каже да је најбољи начин за успех користећи Групе проналазак оних где су чланови ваше циљне публике активни и пажљиво размотрите ваше делове..

Јулие Графф из маркетинга Поле Поситион

Пазите да се не будете претјерано самопромотивни у овим групама. Требало би да тражите да се укључите у разговоре, пружајући стручне савете и одговарате на питања.

Она каже да ако група то дозволи, требало би да објављујете линкове до свог садржаја, али то учините са опрезом:

Проверите да ли је садржај на који повезујете веома вредан. Покушајте започети дискусију с тим. На пример, недавно сам објавио чланак о идеалној дужини за блог, па сам питао групу шта сматрају идеалном дужином. Поново се уверите да радите више од пуштања веза. Укључите се у остале разговоре у групи.

ЛинкедИн за водеће играче

У току дана, мораћете да обавите много бирања и хладних позива да бисте дошли до доносиоца одлука. Али сада је веза удаљена само један клик. Јодие Цоок, генерални директор ЈЦ Социал Медиа Лимитед, такође аутор књиге „Победа на друштвеним медијима: Све је у интеракцији, каже да је ЛинкедИн генерација олова моћна тактика Б2Б пословања.

Јодие Цоок

Ако знате типичан назив доносиоца одлука у компанији, можда је то старији купац, маркетинг менаџер или финансијски директор, на пример, ЛинкедИн претраге могу вам помоћи да направите листу потенцијалних корисника за контакт. Имали смо велики успех радећи за клијента који испоручује камен за уређење пејзажа – наш посао је пронаћи пејзажне архитекте широм света и започети разговор.

Каже да је важно не слати празне захтеве за повезивање, јер ће они бити игнорисани. Уместо тога:

Направите шаблонску поруку коју можете копирати на стотине људи којима ћете контактирати, али будите сигурни да наглашава шта је то за њих – на пример, бесплатна брошура ваших награђиваних производа. Обавезно покушајте два или три пута по контакту, [и] ваша упорност ће се исплатити.

Страница компаније може појачати СЕО

ЛинкедИн страница за компанију

Ко је знао да би страница о вашем предузећу на ЛинкедИн-у заправо могла да вам помогне да будете пронађени на претраживачима? Ранди Митцхелсон, АПР, који је потпредседник продаје & Маркетинг из иПартнерМедиа каже да пословне странице на ЛинкедИну претражују претраживачи, што га чини вредним алатом у потрази за бољом оптимизацијом претраживача..

Ранди Митцхелсон

У ствари, један од наших клијената дошао је код нас јер су били фрустрирани што њихова веб локација није рангирана. Иронично је да се њихова пословна страница ЛинкедИн рангирала на првој страници Гооглеа, али њихове веб локације није било нигде.

Такође предлаже да сви запослени у предузећу који имају личне ЛинкедИн профиле треба да повежу свој лични профил на компанијску страницу.

Претворите ЛинкедИн у блог (са огромним читањем)

ЛинкедИн ради много више од тога што пружа само велике могућности умрежавања. Такође делује и платформа за објављивање садржаја путем компаније Пулсе. Графф оф Поле Поситион Маркетинг каже да је удруживање блогова објављених на веб локацији компаније на Пулсеу донијело велики успјех:

Наш процес је да објавимо део чланка на ЛинкедИн-у са линком „Настави читање“ који их води на наш блог. То је резултирало драматичним повећањем промета на нашој веб локацији са ЛинкедИна.

Будите завирујући Том

Ко је гледао ваш профил?

ЛинкедИн има занимљиву карактеристику која говори корисницима да су људи прегледавали њихов профил. Плаћени чланови, каже Аустен Аллред, старији менаџер за раст на ЛендУп.цом, могу видети списак свих који их провере.

Аустен Аллред

Природно смо радознали да то учинимо. Испада да можете да направите скрипту да не радите ништа него да кликнете од профила до профила, добивши своје име и лице пред десетинама хиљада људи. То сам учинио једном, неко је видео мој профил и препоручио ми посао који сада имам.

Учините ЛинкедИн Фолловуп

Када сретнете људе на сајмовима или пословним догађајима, тешко је запамтити да их пратите након повратка у канцеларију. Али укључивање ЛинкедИна у свој процес праћења је моћан начин да останете повезани.

Митцхелсон из иПартнерМедиа користи ову стратегију након сваког догађаја којем присуствује:

На примјер, након прикупљања посјетница на неком догађају, у року од 24 сата повежем се с тим људима на ЛинкедИн-у и користим тај захтјев за везу да им кажем да цијеним сусрет са њима. Управо данас сам се повезао са 5 нових људи убрзо након што сам са њима квалитетно разговарао.

Ако се повежете на мрежи, већа је вероватноћа да ћете тај однос ојачати брже него путем е-поште или телефона.

Твиттер: Одлично за ангажман један на један

ЛинкедИн није једини алат који Б2Б трговци користе. Твиттер је одличан за ангажовање у стварном времену, посебно за роњење у разговор појединачно. Ево неколико савета стручњака.

Користите претрагу мудро

Твиттер Стреам на ТвеетДецк

Ако користите надзорну плочу друштвених медија попут Хоотсуите или ТвеетДецк, лако можете поставити стреамове да бисте пратили твеете помоћу одређених кључних речи или термина за претрагу. Мари Цоцхран, директор маркетинга за спавање с лакоћом користи ову стратегију да се повеже са људима из области своје циљане публике:

Мари Цоцхран

Имао сам среће у пословном развоју користећи Хоотсуите за постављање термина за претрагу у индустрији и пингирање потенцијала на Твиттеру.

Са стране: И ја користим ову стратегију. Пошто су многи моји клијенти софтверске компаније, пратим изразе „софтвер“ и „мало предузеће“. Чак сам стекао клијента надгледањем тих кључних речи и одговарајућим одговарањем!

Укључите се у дијалог један на један

Будући да је Твиттер (заједно са Инстаграмом) „двосмерна“ платформа на којој можете комуницирати с једним или више људи одједном, Маттхев Мерцури, менаџер за дигитални маркетинг у Дупраи-у, каже да мора бити откривено још више маркетиншког злата.

Маттхев Мерцури

Твиттер / Инстаграм вам такође омогућава да комуницирате са клијентима на начине на које Фацебоок то не чини. Фацебоок је једнодимензионалан. Не можете изаћи и тражити људе да разговарају појединачно са људима као што сте ви на двосмерним платформама. Штавише, друга корист је што Твиттер / Инстаграм пружа тренутне, брзе и духовите одговоре, који су, у одређеном окружењу, веома корисни за трговца.

Такође каже да ће интеракција са људима са којима сте већ пословати учинити да ће клијенти вјероватније пратити вас, што олакшава њихово ангажовање.

Фацебоок: Не само за Б2Ц

Мислите ли да је Фацебоок само за гледање видео записа мачака, а не да ради? Размислите поново. То је права пословна прилика.

Користите паметно оглашавање

Фацебоок је познат по својој једноставној, циљаној огласној платформи. Траци Виллис, цонтент стратег за Н2К Цонсултинг обожава своје рекламне карактеристике:

Траци Виллис

Мој омиљени начин да користим Фацебоок као Б2Б платформу је путем плаћеног оглашавања. Алат за Фацебоок оглас вам омогућава да одаберете свог циљаног купца са изузетно детаљне листе опција.

Способност да циљате, на пример, руководиоце у софтверској индустрији, који зараде 200 000 или више долара помаже вам да циљате тачно кога желите да постигнете помоћу огласа.

Појачајте пост

Појачајте пост

Један специфичан облик оглашавања на Фацебооку је функција Боост а Пост. Уместо да се појављујете као оглас, можете заузети редован пост или ажурирати и проширити га широј публици. Адаф Дарасх, генерални директор Регпацка, забележио је пораст броја резултата као резултат појачавања постова на блогу:

Адаф Дарасх

Најбољи одговор за нас било је потицање поста на нашој компанијској страници, тачније када објављујемо о нашем најновијем ажурирању блога. Проводимо пуно времена радећи на маркетингу садржаја и повећању на Фацебооку био је најбољи начин за који смо установили да не само да преносимо свој садржај пред много људи, већ и видимо да је налет новости недуго након објављивања наших блогова на Фацебоок је појачан!

Придружите се Фацебоок групи

Као и код ЛинкедИна, Фацебоок-ове групе пружају фантастичну прилику за повезивање са вашим циљаним тржиштем. Виллис из Н2К Цонсултинга каже да Фацебоок може пружити још више прилика за ангажман од ЛинкедИна путем својих група:

Придруживање тим групама у вашој индустрији, чак и само за слушање, може пружити користан увид у то шта су ваши купци сматрани важним. Те су сличне ЛинкедИн групама, али могу се чешће користити јер Фацебоок има много већу базу корисника.

Друге друштвене веб локације вреди поменути

Ови тркачи можда немају моћ ЛинкедИн-а, Фацебоока и Твиттера, али они ће вам ипак моћи помоћи да досегнете своју публику.

Слидесхаре

Слидесхаре не добија скоро игру других друштвених алата (уосталом, за стварање презентације морате издвојити време), али Кент Левис, председник & Оснивач Анвила, каже да то треба напоменути.

Кент Левис

Много марки не улаже време у СлидеСхаре, али откад га је преузео ЛинкедИн, његов значај (и рангирање у Гоогле-у) се само повећава. То је одлична платформа за истраживање и маркетинг за Б2Б компаније и постоји много мање конкуренције у односу на друге платформе попут Твиттера.

ЈуТјуб

Левис каже да га изненађује што су само глобални Б2Б брендови правилно искористили снагу другог највећег светског претраживача, ИоуТубе.

Из истог разлога због којих можете да препоручите Гоогле+, Фацебоок или Инстаграм да бисте циљали Б2Б изгледе, ИоуТубе је логичан из више разлога. Видео има 5 пута већу опозив од написане речи, па зашто онда причати причу у тексту, кад можете то испричати видео записима?

Добивање максимума из Б2Б маркетинга на друштвеним медијима

Без обзира које друштвене странице користите за проналажење потенцијалних купаца и купаца за своју Б2Б компанију, потребна вам је исправна стратегија за постизање добрих резултата. То значи да сте доследни у својим ажурирањима, делите релевантни садржај и циљате своју публику. Ево додатних савета који ће вам помоћи од Сандип Банерјее, стручњак за хакирање раста, у Веб3 Солутион.

Сандип Банерјее

1. Време је све
Када објављујете, готово је исто важно колико и пост. Можда ће бити потребно експериментирање да бисте сазнали када публика највише реагује на ваше дељење. Софтвер за заказивање омогућава вам да унапред напишете своја ажурирања и подесите их да уживо крећу у идеалном тренутку.

2. Познавање ваше публике је императив
Без обзира да ли улажете у Фацебоок или ЛинкедИн огласе или пронађете нове релевантне људе које ће пратити на Твиттеру, изгубићете време слањем поруке погрешним људима, осим ако не филтрирате своју публику. Ко користи кључне речи које су релевантне за вашу демографску категорију? Ко прича о такмичењу? Ово су вероватно добри кандидати за повезивање.

3. Повежите тачке у релевантности
Ако напишете друштвено ажурирање у којем говорите о једној ствари и укључите везу, та веза не би требало да буде у вези са нечим другим. Људи желе доследност и осигуравајући да оно што делите је релевантно за везу коју објавите, доказаћете вредност и поузданост својим следбеницима.

4. Пронађите праву каденцу
Сваки друштвени канал дјелује на различиту каденце. Твиттер се креће брзином светлости; оно што тренутно објавите неће видети сви једноставно зато што више корисника навија за пратиоце. Због тога ћете можда требати чешће да објавите. На ЛинкедИн Групама, међутим, може бити мало активности, зато будите опрезни да бомбардујете Групу свакодневним ажурирањем ако сте једини који дели.

5. Будите доследни
Управљање друштвеним медијима преузима посвећеност и доследност. Људи не желе да виде да је ваш последњи упдате пре шест месеци. Ако немате времена или енергије да недељно посветите пажњу (ако не свакодневно) својим рачунима, ангажујте консултанта за друштвене медије који ће вам помоћи. Добићете боље резултате ако људи знају да се могу ослонити на вас због редовног, корисног садржаја.

Концентришући своје Б2Б маркетиншке напоре на друштвеним медијима на ове канале, боље ћете ангажовати праву публику, изградити поверење са њима и остати у њиховом уму када су спремни да купе.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map