Забравете Facebook. Забравете Twitter.

Instagram вече е най-важната социална медия за онлайн търговците на дребно.

Това не са само селфита, коктейли и сладки котета! Това е сериозна възвръщаемост на инвестицията. Това прави хиляди независими собственици на онлайн магазини.

Защо?

Защото публикациите в Instagram събират повече ангажираност, отколкото Facebook и Twitter заедно. И създава нов легион от независими производители на вкус и влияние.

Историята на 15 000 долара

Запознайте се с Даниел Бернщайн. Тя притежава акаунт в Instagram с 1,3 милиона последователи. Тя е на 22 години и води независим онлайн магазин и моден блог. Тя се казва Ние носехме какво, и е огромна.

Даниел - Носехме какво

Няма голям бизнес или корпоративни господари, които дърпат конците. Просто умна жена с лаптоп и акаунт в Instagram. Независим и бутиков.

Тя продава обувки, чанти и дрехи директно през уебсайта си. Тя също така управлява партньорски магазин, като продава дрехи чрез Stella McCartney, Miu Miu и Moda Operandi.

Но ето заглавието Според интервю в Harper’s Bazaar, тя прави 15 000 долара всеки път, когато качва спонсорирана публикация в Instagram.

$ 15 000!!

Това е новият бизнес модел в онлайн търговията на дребно.

Защо работи? Защото отива по-далеч от традиционното пазаруване. да, тя управлява онлайн магазин. Но Даниел също е създател на вкус. Моден гуру и рязка бизнес жена.

Instagram ефектът

В света на онлайн търговците на дребно Instagram превзема. Вече е по-мощен от Facebook и Twitter за независими продавачи.

Ето фактите:

  • Публикациите в Instagram получават 58 пъти повече ангажираност от Facebook.
  • И 120 пъти повече ангажираност от Twitter!

Instagram е и най-бързо развиващата се платформа за социални медии. Току-що изпревари Twitter по отношение на общите потребители.

Темпът на растеж на последователите в Instagram също е значително по-бърз и по-висок от Facebook.

Instagram е най-ангажиращата, най-бързо развиващата се, най-социално подходяща платформа на планетата в момента.

Instagram спонсорство

Нека поговорим повече за доходния модел на Instagram / дребно на Даниел Бернщайн. Благодарение на своя онлайн магазин, блога си и следването си в Instagram, тя се смята за Instagram влияеща.

Именно там са големите пари. Марките харчат повече от 1 милиард долара всяка година за спонсориране на публикации в Instagram. Благодарение на своите 1 милион последователи, тя може удобно да командва между 5000 до 15 000 долара за спонсориран пост.

Например, Даниел ще публикува снимка с определена чанта. Или ще носи слънчеви очила на определена марка срещу заплащане. Постовете на Даниел са много фини и много естествени. Тя е почти възвишена. В същото време всяка публикация изпраща хиляди хора обратно в нейния онлайн магазин и засилва нейната марка.

Достигът на Даниел е огромен, но дори акаунти в Instagram с 5000+ последователи могат да започнат да печелят малко пари чрез спонсорство.

5000 последователи е доста постижим за средния онлайн бизнес, не би ли казал?

Вашият 5 стъпков план за изграждане на Instagram империя

Досега вероятно се чудите как да увеличите броя си! Това е дълъг път към милион последователи, но ще започнем с малки.

1. Използвайте лайфстайл снимки на продукти

Има една проста причина, поради която Instagram прави правила за онлайн търговците на дребно.

Това прави техните продукти да изглеждат истински.

Умните търговци знаят, че най-добрият начин да продадете продукт е да продадете лайфстайл. Не ни казвайте какъв е продуктът, покажете ни как ще промени живота ни.

Мотивационна емисия в Instagram на Nike

Просто погледнете мотивационната емисия от Instagram на Nike. Пълно е с истински хора, които тичат маратони, играят баскетбол, плуват. Всичко е истинско. Той е свързан Това е начин на живот.

2. Използвайте снимки на клиенти

Не много от нас могат да се свържат със снимка на модел в каталог.

Но когато клиентите публикуват реални снимки на вашите продукти в Instagram, той реагира с хората. Изглежда истински. Клиентите могат да си представят, че носят едно и също нещо. Много по-ефективен е за продажба.

Онлайн магазин Nasty Gal моли своите клиенти да направят снимки на себе си и да използват конкретен хештег в Instagram. Те събират изображенията и ги подчертават на уебсайта си.

Снимки на Nasty Gal

Те получават огромен социален обхват и цял каталог от снимки на натурални продукти.

Техните клиенти вършат цялата работа за тях!

3. Използвайте спонсорирани публикации

Можете да платите на Instagram influencers (като Danielle), за да публикувате за вас и вашите продукти. Не много от нас имат 15 000 долара да лежат наоколо! Но, трябва да започнете с по-малки акаунти.

Това наистина работи.

Bachlr

Мъжка модна компания Bachlr започна от почти нулеви последователи на Instagram. Те плащаха различни влиятелни лица за спонсорирани постове. Реакцията беше толкова мощна, че срина сървъра им.

Свързах се и създадох сделки с няколко акаунта със 100k + последователи, които бяха насочени към мъже. За моя изненада, много от тези потребители бяха готови да правят промоционални публикации за около $ 50 … страхотно!

Те вече имат 15 000 последователи и се радваха на 20 000 посетители в магазина им за две седмици.

Не само това, но сега са в състояние да таксуват сами спонсорираните публикации!

4. Вземете последователи от вашите връстници

Най-трудната част от изграждането на Instagram, която следва, е да се търкаля топката. Как да намерите тези първи 100 последователи? Първите 1000?

Най-бързият и най-ефективен метод е издирването на активни потребители, които ще харесат вашите публикации и продукти. Започнете да разглеждате подобни акаунти на вас. Заредете списъка си за следене и започнете да се занимавате с най-активните си последователи.

„Харесвайте“ техните снимки, коментирайте снимки и ги следвайте. Няма да мине много време, преди да получите обратно първото си следване И след това подобно или две. Повторете този процес на малки етапи всеки ден и ще започнете да изграждате добро следване.

5. “Бъди модата!”

Ще завърша един цитат от нашия добър приятел в Кален в Bon Bon Boutique. Наскоро тя ни пусна в тайните зад успеха на своя онлайн магазин.

Един от отличителните цитати на интервюто беше „бъди модата“. Отношение създаде огромен успех за Даниел Бернщайн, за когото говорих в началото на статията.

За да изкарате вашия онлайн магазин на следващото ниво, трябва да станете нещо повече от продавач. Трябва да станете вкусник. Влиятел. Всичко е в създаването на 360 бизнес модел, който надхвърля традиционните покупки и продажби.

И затова Instagram е най-добрата социална медия за онлайн търговците на дребно.

Това е нов модел, който съчетава онлайн продажби и списания / медии. И това е, което можете да овладеете за домашния си бизнес.

Някой там има ли страхотни резултати от Instagram? Бих искал да чуя от вас!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me