Shtë e vështirë të rijetosh fëmijërinë tënde. Por ka diçka në lidhje me marrjen e një pakete në pragun tuaj që pothuajse mund t’ju kthejë. Shumica prej nesh mund të kujtojë eksitimin dhe gatishmërinë që shoqëruan shqyerjen e hapur një dhuratë në ditëlindjen tonë ose mëngjesin e Krishtlindjes, kur ishim të vegjël.

Por, si i bëni klientët tuaj të kënaqen me eksitimin e marrjes së produktit tuaj? Paketimi dhe prezantimi i kujdesshëm mund të shkojnë shumë përpara. Ka tregje grafike të dizajnit si Designhill që ju sigurojnë modele mahnitëse të paketimit të produkteve për kompaninë tuaj. Këtu mund të merrni paketën tuaj të dizajnuar duke nisur një konkurs për dizajnimin nga projektuesit në të gjithë botën.

Ndërtoni markën tuaj

Po, klienti juaj tashmë ka blerë produktin tuaj, por kjo nuk do të thotë që ju duhet të ndaloni t’i provoni ato. Se si i paketoni dhe paraqisni mallrat tuaja për transportim mund të jetë një mjet i fuqishëm i marketingut – prandaj mos e lini atë si një pasues. Si një shitës me pakicë në internet, ju dëshironi të përqendroheni në përvojën e përgjithshme të klientëve tuaj.

Mos i hidhni thjesht sendet tuaja në një kuti. Në vend të kësaj, përdorni paketimin tuaj si një mënyrë për të ndërtuar më tej markën tuaj. Sipas një studimi nga Shorr Packaging Corp, vetëm 11% e klientëve janë plotësisht të kënaqur me paketimin sot. Wow — kjo është shumë pakënaqësi, e cila ju jep mundësinë të shkëlqeni. Me pak kujdes, ju mund t’i keni gjërat tuaja të tregohen në fushën e mbushur me njerëz të e-Tregtisë dhe do t’i merrni klientët tuaj të kthehen për më shumë.

Njoftoni biznesin tuaj të tregtisë elektronike

Vetëm disa vjet më parë, njerëzit nuk ishin mësuar të blinin gjëra në internet. Sigurisht, ata mund të kenë bërë blerjen e rastit të diçkaje që nuk mund ta merrnin në vend, por tregtia elektronike ishte thjesht një gabim i vogël në ekonominë e përgjithshme. E mia, si kanë ndryshuar kohët.

Sot, njerëzit nuk kanë frikë të blejnë ndonjë dhe gjithçka në internet. Njerëzit blejnë gjithçka nga sende ushqimore dhe pastë dhëmbësh e deri te sendet më të shtrenjta, siç janë kompjuterët dhe madje edhe makinat. Bukuroshe e keni emrin, dhe mund ta blini në internet.

Në vitin 2015, shitjet e Sh.B.A në Sh.B.A arritën në 287 miliardë dollarë. Dhe pjesa tjetër e botës nuk është shumë larg. Kina kishte 247 miliard dollarë në shitje; Japonia kishte 76 miliard dollarë, dhe Sh.B.A kishte afër 67 miliardë dollarë. Trendi duket të jetë gjithnjë në rritje. Kompania e kërkimit të tregut eMarketer parashikon që shitjet globale në internet do të jenë afër 2.4 trilion dollarë në 2017.

Me kaq shumë njerëz që kthehen në internet, ju doni ta bëni veten të qëndrojë mirë dhe të mbahet mend. Për klientët për herë të parë, paketa që zbret në pragun e tyre mund të jetë hera e parë që fizikisht marrin për të parë dhe ndjerë produktin tuaj. Mënyra e arritjes është një mënyrë thelbësore për të ushqyer besnikërinë e markës.

Emociononi klientët tuaj me prezantim të bukur

Gjëja e parë që njerëzit do të vërejnë është kutia ose zarfi. Shitësi me pakicë i e-commerce me energji elektrike Amazon, për pjesën më të madhe, i paketon mallrat e tij në një kuti të thjeshtë kafe, por me shiritin dhe logon e saj të njohshme të paketimit..

Kutia e Amazonës

Edhe pse kutia kafe është delikate, nuk ka asnjë gabim se nga erdhi paketa. Disa shitës me pakicë pëlqejnë të shtojnë një blic pak më shumë në kutinë e transportit. Walmart nganjëherë mishëron emrin e kompanisë së saj me shkronja të ndritshme në anën e kutisë, dhe nuk ka asnjë gabim zarfet e gjallë portokalli të Shutterfly që ai përdor për të dërguar mallrat e saj. Kutia e transportit mund të ndihmojë në ndërtimin e një sensi intrigash. Ju dëshironi që edhe fqinjët të pyesin veten, çfarë janë në atë paketë?

Natyrisht, tregtarët duhet të jenë të kujdesshëm se si etiketojnë pjesën e jashtme të një kutie. Ju nuk dëshironi të reklamoni një artikull të shtrenjtë për të gjithë botën për të parë të ulur në verandën e dikujt duke lypur të rrëmbehen. Por nëse nuk mund ta bësh atë tërheqëse nga jashtë – shtoni disa stil brenda.

Sot, edhe mallrat e pakthyeshme kanë një aspekt shoqëror. Njerëzit po shkojnë në kanalet e tyre të mediave sociale për të ndarë ngazëllimin e blerjes së tyre të fundit në internet. Whatfarë dobie, si një shitës me pakicë në internet, nëse mund të përfitoni nga kjo reklamë falas për të marrë komente të vlefshme për fjalët e gojës.

Studimi i Paketimit E-Commerce të Dotcom për 2015, duke zbuluar përvojën e klientit, zbuloi se 39% e të anketuarve kanë ndarë një fotografi ose video në mediat sociale, dhe 60% thanë se do të kishin më shumë të ngjarë të ndajnë një imazh të produktit nëse do të vinin një dhuratë- si kuti, në vend se një kafe pa ngjyrosje. A e keni bindur që të shtoni pak oomf në paketimin tuaj?

Njerëzit gëzojnë të marrin dhurata. Pra, bëj që të ndjehen sikur është ditëlindja e tyre. Shkoni përpara dhe shtoni pak ekstra, si letra të bukura të indeve, apo edhe një kartë të personalizuar. Nëse jeni një operacion i mjaftueshëm i vogël, madje shtimi i një përshëndetjeje me emrin e klientit tuaj në pjesën e brendshme të kutisë do t’i bëjë ata të ndjehen të veçantë.

Nëse mund ta tërheqni klientin tuaj të emocionuar, ata do të jenë më të gatshëm të ndajnë përvojën e tyre. Ju madje mund të keni fat dhe t’i bëni ata të ndajnë një video të pakthyer në YouTube. Në mënyrë të pabesueshme, njerëzit po e bëjnë këtë vetëm në numër në masë. Që nga viti 2010, videot në YouTube me “unboxing” në titullin e tyre janë rritur 871%.

Një kompani që nuk ka mungesë të videove pa kuti në YouTube është Apple. Thjesht shkruani “iPhone unboxing”, dhe lart do të shfaqet mbi katër milion e gjysmë hit. Nuk është befasi – pasi Apple është mjeshtri i detajeve të marketingut.

iphone-box

Si shembull, kjo video në YouTube nga iJustine, e cila tregon mosboksimin e saj me një orë të re të Apple, tashmë ka mbi një milion shikime. Ju mund ta ndjeni parashikimin pasi ajo së pari hap kutinë e thjeshtë të transportit, dhe më pas së shpejti gërmon në kutinë e njohur të trashë dhe të bardhë me cilësi të lartë Apple. Entuziazmi i saj është infektiv, dhe kjo lloj reklamimi falas gjeneron, madje edhe më shumë, gumëzhitje për produktet e fundit të Apple.

Përdorni paketimin që është mirë për klientët tuaj

Ndërsa njerëzit mund të vlerësojnë një paketë të bukur, nëse produktet tuaja vijnë të dëmtuara, ose janë të vështira për t’u hapur, klientët tuaj nuk do të jenë të lumtur. Konsumatorët mund të jenë të prerë dhe nëse gjejnë diçka të bezdisshme me hapjen e paketës së tyre, ata nuk do të hezitojnë të lënë një vlerësim të keq për produktin ose kompaninë tuaj.

fragile_box

Në Sondazhin e Preferencës së Paketave E-Commerce në 2016, Shorr Packaging Corp pyeti klientët se çfarë ata konsideruan se ishin më të bezdisshëm ose irritues me përvojën e tyre të paketave. Ja çfarë gjetën:

  • 55% e të anketuarve thanë që ngacmuesit numër një ishin pako që vështirë të hapeshin.
  • Hyrja në numrin dy me 19% ishte paketim i tepërt.
  • 13% e të anketuarve përmendën paketimin e dëmtuar (jo sendin aktual).
  • 8% e njerëzve u mërzitën nga materiale jo të riciklueshme.
  • 4% nuk ​​e vlerësuan paketimin e shëmtuar.

Duke parë që kthesa numër një për njerëzit që hapin paketat e tyre është e vështirë të hapen, është një inovator që e bën më të lehtë për njerëzit të arrijnë te mallrat e tyre. Askush nuk dëshiron të luftojë me përdorimin e një thikë të mprehtë për të hapur paketimin e trashë plastik që nuk do të bie. Njerëzit gjithashtu nuk e vlerësojnë që të heqin qafe të gjitha paketimet pasi të kenë lëshuar artikullin e tyre.

Mbajeni mjedisin në mendje

Një tjetër avantazh interesant nga studimi është se konsumatorët po bëhen gjithnjë e më të vetëdijshëm për ndikimin mjedisor të kësaj ekonomie të re në internet. Ata e kuptojnë që e gjithë kjo tregti elektronike nuk është pa kosto mjedisore. Sipas paketimit të Agjencisë së Sh.B.A-së për Mbrojtjen e Mjedisit (EPA) është përgjegjëse për deri në një të tretën e mbeturinave jokomunikuese në vendet e zhvilluara.

Ju dëshironi të mbroni artikujt që po transportoni, por si shitës me pakicë në internet, nuk dëshironi të takoheni aq të kota dhe të padenjë për mjedisin. Sot, ka gjithnjë e më shumë mundësi miqësore me mjedisin për paketimin tuaj. E ashtuquajtura eko-paketim është një biznes i lulëzuar. Kartoni është një zgjedhje e shkëlqyeshme pasi lehtë mund të riciklohet. Për pikat e bonusit, ju mund të përdorni karton të bërë nga përmbajtja e ricikluar ose përmbajtja pas konsumit.

Për mbushjen shtesë për produktet tuaja, ju mund të vendosni të përdorni copëza të copëzuara të bëra nga letra të riciklueshme. Ajo vjen në një larmi ngjyrash dhe mund të shtypet për të shtuar një kontakt dekorativ. Ose, në vend të kikirikëve të paketimit të modës së Styrofoam, ekzistojnë alternativa të bazuara në niseshte të bëra nga misri, sorgami i grurit dhe të lashtat e tjera. Këto jo vetëm që janë më të mira për mjedisin, por klienti juaj nuk do të duhet të shqetësojë me asgjësimin. Thjesht derdhni ujë mbi kikirikë me bazë bimore dhe shikojini që ato të shpërndahen në asgjë.

Bëni më lehtë për klientët tuaj të kthejnë artikujt

Shumë shitës me pakicë të suksesshëm në internet vlerësojnë se ju duhet të jeni të gatshëm të pranoni kthime nëse dëshironi që dikush të marrë një shans për ju. Edhe klientët tuaj më të mirë duan të dinë që ata mund të kthejnë një artikull nëse nuk përshtatet, është i dëmtuar ose nuk punon me atë që kishin në mendje.

Shorr Packaging Corp. zbuloi se blerësit e primit (ata të përkufizuar si shpenzojnë më shumë se 200 dollarë në muaj për blerjet në internet) bëjnë shumë kthime. Ata zbuluan se 22% e këtyre blerësve thanë se kthehen të paktën një e katërta e blerjeve të tyre në internet. Por 95% e këtyre klientëve deklaruan se do të bëjnë biznes të përsëritur nëse procesi i kthimit është i lehtë.

Ju dëshironi ta bëni sa më të lehtë që njerëzit të kthehen artikujt e tyre nëse nuk janë të kënaqur. Një zgjidhje e lehtë që përdorin shumë shitës me pakicë të veshjeve është të përfshini fletë poste kthimi. Bëni të lehtë për klientin tuaj që të vendosë artikujt e tyre përsëri në kuti dhe thjesht të përmbajë një etiketë.

Nordstrom, një kompani që ka kohë që krenohet me shërbimin cilësor të klientit përfshin një etiketë kthimi dhe gjithashtu paguan për kostot e transportit të kthimit. Nëse jetoni në SH.B.A., gjithçka që duhet të bëni është të hedhni mallrat tuaja përsëri në kuti, të vendosni një etiketë dhe t’ia dorëzoni transportuesit tuaj postar. Ju nuk duhet të shqetësoheni me tërheqjen në zyrën postare ose UPS për të peshuar paketën tuaj dhe postën..

Ndonjëherë janë gjërat e vogla. Trunk Club madje përfshin shirit që klienti të mbyll kutinë e kopjuar. Sepse seriozisht, kush ka kohë të gjuajë një rrip kasetë. Shitësit e tjerë si Stitch Fix përfshijnë një qese kthimi, e cila është më e lirë dhe më e lehtë për të dërguar me postë sesa një kuti.

trunk_club

Mbaji kostot tuaja poshtë

Kreativiteti është i shkëlqyeshëm, por nuk dëshiron të çmendesh shumë. Ju ende duhet të merrni parasysh kostot e transportit.

Sot, shumë nga transportuesit kryesorë, duke përfshirë FedEx, UPS dhe DHL, përdorin peshë dimensionale për të llogaritur tarifat e transportit në paketat tokësore më pak se tre këmbë kub. Kjo do të thotë që ata marrin parasysh madhësinë e kutisë suaj, si dhe peshën. Prandaj sigurohuni që kutia që ju zgjidhni përshtatet me mallrat tuaja. Dërguesit mund të jenë gjithashtu një mundësi nëse produkti juaj është i vogël.

Pavarësisht nga madhësia e kutisë suaj, sigurohuni që të hidhni disa mbushje, edhe nëse nuk është e prishshme. Ju nuk dëshironi që artikujt tuaj të rrotullohen brenda kutisë. Kini kujdes që të mos shtoni shumë peshë me mbushjen tuaj. Mund të provoni një prej opsioneve eko-miqësore të përmendur më lart, ose mbështjellës të lehtë me flluska, të cilin mund ta merrni në çarçafë, rrotulla ose çanta.

Përdorni paketimin tuaj për të lënë një përshtypje të qëndrueshme, pozitive

Si një shitës me pakicë në internet, ju mund të mos keni një dyqan fizik, por ju ende dëshironi t’u jepni klientëve tuaj një përvojë të personalizuar dhe luksoze, një lloj sikur të ishin në blerje në një butik të vogël. Me fjalë të tjera, ju dëshironi që ata të ndjehen të veçantë. Ju ndoshta e bëni këtë tashmë me uebfaqen tuaj dhe ndërveprimet e tjera, por mos harroni një zonë që shpesh është anashkaluar – paketimi.

Se si i paketoni dhe paraqisni mallrat tuaja për transportim do të lënë një përshtypje të qëndrueshme – jo vetëm me klientët tuaj, por potencialisht me miqtë e tyre, dhe madje edhe miqtë e miqve, përmes mediave sociale.

Ju mund të ndjeheni të kënaqur që keni bërë shitjen tuaj, por mos e kurseni një mundësi të artë. Me paketim të bukur, por praktik ju mund të tërheqni klientë të rinj, dhe po aq më e rëndësishmja, të ruani ato që keni tashmë. Konsumatorët që kthehen harxhojnë mesatarisht 67% më shumë sesa klientët për herë të parë, kështu që ju doni të bëni përshtypje edhe ata që tashmë kanë bërë një blerje nga ju.

Ju dëshironi të merrni në konsideratë të gjithë procesin e transaksionit të klientëve tuaj. Transaksioni i tyre nuk është i plotë kur klikojnë butonin e blerjes. Ju duhet t’i wow ato kur të arrijë paketa e tyre. Ky mund të jetë ndryshimi midis një klienti një herë dhe një personi që është besnik i markës tuaj dhe bën blerje të përsëritura.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me