Изграждането на имейл списък е най-важното нещо, което можете да направите за вашия онлайн бизнес.

Не казвам това леко. В края на краищата знам колко важни могат да бъдат социалните медии, SEO и други цифрови маркетингови трикове.

Но никой от тях не се доближава до силата на електронната поща.

Формите за най-високо преобразуване

Маркетингът по имейл връща $ 38 за всеки изразходван $ 1. Той носи 174% повече реализации от социалните медии и създава 40 пъти повече клиенти, отколкото Facebook и Twitter заедно.

Събирането на имейл адреси и конвертирането на абонати трябва да бъде вашето приоритет номер едно. Но не е лесно.

Как да започнете? Как да убедите хората да предадат имейл адреса си? И как го използвате за продажба на продукти? Тази серия ще ви преведе през целия процес от заснемане на възможно най-много имейли до заковаване на вашата тема.

Преди да започнем, ето два основни източника за четене на фона:

Урок за Mailchimp, за да управлява всички тях – Това обяснява механизмите на създаване на имейл списък и изпращане на вашия първи бюлетин.

Как да създадете неустоим оловен магнит – „оловен магнит“ е мъчителният подарък, който ще предложите в замяна на имейл адрес. Това може да бъде електронна книга, отчет или безплатна пробна версия. Ще ви е необходим страхотен, който да примамва в много абонати.

Когато тази информация е заключена, нека започнем с най-важната стъпка: изграждането на списъка ви с имейли. В част 1 ще ви покажа най-ефективните формуляри за регистрация там и къде да ги поставите на вашия уебсайт за максимална мощност на реализация.

Нека скочим право.

Набиране на нашето окончателно ръководство за маркетинг по имейл

  • Част 1: 11-те най-високи конвертиращи формуляри за регистрация
  • Част 2: Надстройки на съдържанието – най-бързият начин за повече абонати
  • Част 3: Увеличете ангажираността & приходи със серия за посрещане на имейл
  • Част 4: 19 прости трика, за да получите 40% отворена честота по имейл
  • Част 5: Перфектната тема: 18 трика за ноктите
  • Част 6: Работи ли вашият имейл маркетинг? 14 основни показатели за измерване

1. Изскачащите лайтбокси

Ще започна с най-противоречивия вариант: светлинната кутия. Ако често посещавате блогове за дигитален маркетинг, определено сте виждали едно от тях.

Изскачащите лайтбокси

Причината да се преобразуват толкова добре е, че е невъзможно да ги пропуснете. Останалата част от екрана затъмнява, а формата за регистрация доминира над екрана. 100% от посетителите ви го виждат. Той премахва всички възможни разсейвания и фокусира посетителя върху едно нещо: регистрация.

Според съобщенията, Template Monster увеличи абонатите си с 600%, когато започнат да използват такъв. Коефициентът им на конверсия скочи от 0,4% на 2,4%!

Професионален съвет: Изскачащият лайтбокс не винаги е ефективен. Това може да раздразни новите посетители, които дори не са имали шанс да прочетат съдържанието ви. Опитайте да поставите таймер на изскачащите прозорци, така че посетителите да имат шанс да разглеждат първи.

Как да го инсталирате: OptinMonster е една от любимите ми услуги за улавяне на имейли и те ще ви помогнат да проектирате и инсталирате изскачащи светлинни кутии. Mailchimp също имат подобна функция.

2. Страницата за пръскане, известна още като кутия с функции

Подобно на изскачащия прозорец на лайтбокса, „страница за пръскане“ или „поле за функции“ доминира над целия екран, фокусирайки посетителя върху една проста цел. Отново често ще виждате това в блоговете за дигитален маркетинг. Изглежда така:

Backlinko Splash Страница

Той изцяло поема горната половина на екрана, така че това е първото нещо, което всеки посетител вижда. Обикновено след това превъртате надолу, за да намерите съдържанието по-долу.

Един уебсайт отчете 51,7% увеличение на абонатите за една нощ, използвайки този трик, така че със сигурност работи. Големият въпрос е дали това идва за сметка на потребителското изживяване.

Някои посетители ще предпочетат да проучат вашия уебсайт и съдържание, преди да извършат имейл адрес, така че следете анализите си, за да видите дали полето за функции има отрицателно въздействие.

Как да го инсталирате: PlugMatter са изградили прост плъгин, който не изисква кодиране за реализация. Те също се хвалят с 200% увеличение на абонатите, въпреки че аз лично не съм го тествал.

3. Полето за регистрация на страничната лента

Страничната лента е естественият дом на формата за регистрация. Уебсайтовете използват това разположение от години. И има добра причина за това: работи!

кутия за регистрация на страничната лента

Посетителите очакват да го видят там, така че ако някой иска да се регистрира, това е първото място, на което ще отиде.

Нийл Пател – един от най-успешните дигитални търговци на планетата – използва ПЕТИ форми за регистрация (или връзки за регистрация) в страничната лента на блога си.

Как да го инсталирате: Ако използвате Mailchimp, те ще ви преведат през процеса и ще ви покажат как да приложите необходимия код.

4. Полето за регистрация с намерение за излизане

Това е гениална идея, която обслужва изскачаща или запълваща страница малко преди посетител да отиде да напусне страницата ви. Това е напомняне за последен ров, за да се регистрирате преди да заминат.

оферта за намерение за излизане

Това не прекъсва потребителското изживяване, защото потребителят вече напуска. Софтуерът проследява движението на курсора, показва изскачащата или пръскащата страница точно когато посетителят ви е на път да затвори раздела. Social Media Examiner използва „технология за изход на намерение“, за да добави 95 000 абонати в списъка си.

Той е особено полезен за сайтовете за електронна търговия. Да речем, че клиентът ви има количка, пълна с продукти, но забравя за него и отива да излезе от вашия сайт. Един прост изскачащ прозорец може да им напомни и да ги насърчи да се регистрират.

форма за намерение за излизане

Как да го инсталирате: Отново OptinMonster е една от най-добрите услуги там. Той е много адаптивен и супер лесен.

5. Кутията за превъртане

Досега изглеждахме много „натрапчиви“ модели. Изскачащите прозорци и страниците за пръскане са мощни, но те могат да имат отрицателен ефект върху потребителското изживяване.

Ако търсите нещо малко по-фино, опитайте „кутия за превъртане“ или „плъзнете вътре“. Това е по-малък изскачащ прозорец, който се плъзга в изгледа, обикновено в долния десен ъгъл на екрана. Това не затъмнява съдържанието или прекъсва потребителското изживяване.

Кутия за превъртане

Още по-добре можете да планирате полето да се плъзга, след като посетителят премине определено разстояние надолу по екрана. Изчаква се, докато посетител покаже интерес към вашия уебсайт, когато е на половината път през блог или страница със съдържание. В този момент посетител може да е достатъчно убеден, за да се регистрира.

Как да го инсталирате: Приложението SumoMe е прост и добре изглеждащ плъгин, който работи добре.

6. По поръчка на целевата страница

Всички горепосочени трикове използват формуляри за регистрация, които плават във и около основния ви уебсайт или съдържание. Но какво да кажем за създаването на цяла целева страница, посветена на заснемането на имейли?

Целева страница

Обичам да използвам реклами във Facebook, за да насочам тонове трафик към една целева страница. На тази страница ще създам убедително съдържание, което вдъхновява и убеждава хората да изпратят своя имейл адрес.

Целевите страници са наука сама по себе си, така че разгледайте моето ръководство за оптимизация на целевите страници, за да научите как да увеличите реализациите.

Как да го инсталирате: Leadpages е с ръка надолу най-добрият създател на целевата страница, но можете също така да използвате безплатен плъгин за целевата страница в WordPress.

7. След публикация в блог

Може би си спомняте, че наскоро написах статия за това как никой наистина не чете онлайн. Всъщност по-малко от 20% от хората стигат до края на публикацията в блога … Така че защо бих предложил да поставите формуляр за регистрация там?

Е, тези няколко души, които успяват да стигнат до края на публикацията ви в блога, са супер ангажирани. Те четат всяка дума, до края. Това определено искате в списъка си с имейли! И много по-вероятно е някой да се абонира – явно им хареса съдържанието ви.

Както показва тази графика (с любезното съдействие на Slate.com), по-голямата част от ангажираността на вашия уебсайт (т.е. прекарано време за четене, кликвания, регистрации и т.н.) се случва под фолд. В тази област може да има по-малко посетители, но тези, които го правят, са много по-активни и следователно по-вероятно да се абонират. Уверете се, че им давате шанс.

Ангажираща топлинна карта

Как да го инсталирате: Тук ще работят най-простите форми за регистрация. MailChimp, Aweber и всички най-добри доставчици на имейл ще ви преведат през процеса.

8. Подобряване на съдържанието по време на публикацията в блога

„Надграждането на съдържанието“ вероятно е най-новата форма на улавяне на имейли, плаваща около блогосферата на дигиталния маркетинг. Той е и един от най-мощните там.

Backlinko считат, че те увеличават процента на конверсия със 785% с този един малък трик. И така, как работи?

Това е просто „ъпгрейд“, съобразен с конкретна публикация в блога или част от съдържанието. Ето как изглежда в природата:

надграждане на съдържанието

Това е, което в момента използвам в Bitcatcha в публикация в блога относно целевите страници. Забележете как предлаганият от мен магнит е много специфичен за това, което е в публикацията в блога. Той „надгражда“ съдържанието.

Той е по-специфичен от, да речем, електронна книга или отчет, така че е много по-вероятно посетителите да я изтеглят и да се абонират. Можете да създадете пет или шест от тези по-малки „ъпгрейди“ и да ги поставите в най-ефективните си публикации в блога.

Тя не е натрапчива, тя е изключително подходяща за това, което четете, и осигурява допълнителна стойност.

Как да го инсталирате: Това е малко по-сложно за настройване, поради което „Част 2“ от тази серия ще се съсредоточи конкретно върху настройката за „надстройване на съдържанието“..

9. The Hello Bar

„Hello Bar“ е красив малък дизайн, който плава в горната част на вашия уебсайт по всяко време. Той осигурява постоянно напомняне за абонамент, независимо къде се намират посетителите на вашия сайт.

здравей бар

Дерек Халперн от Social Triggers засне 1000 допълнителни имейла за 30 дни, използвайки тази приставка. Красотата на това е, че не е натрапчива или инвазивна. То е само за вашите посетители, когато са готови да поемат ангажимент.

Професионален съвет: Степента на конверсия на Hellobar силно зависи от копието, което използвате. Има само малко пространство, с което да играете, така че изберете формулировката си внимателно и тествайте, тествайте, тествайте, докато не намерите най-високата опция за конвертиране.

Как да го инсталирате: Започнете от Hellobar.com и следвайте стъпките, за да го инсталирате.

10. „Порталът на съдържанието“

Този трик е рискована маневра, но все пак си струва да проверите. „Порталът на съдържанието“ крие вашите блогове или видеоклипове зад форма за регистрация. С други думи, посетителите не могат да получат достъп до него, докато не предадат своя имейл адрес.

Съдържание Gate в NYTimes

Той се използва от някои от по-големите имена в издателството, като The New York Times и Financial Times. Тези сайтове често ви позволяват да прочетете четири или пет статии, преди да затръшнете вратата. Към този момент уебсайтът се надява да сте достатъчно заинтригувани, за да въведете своя имейл адрес.

Въпреки че работи за най-големите сайтове, внимавайте да използвате тази техника прекалено силно в собствения си сайт. Може да има обратен ефект и просто да прогони посетителите.

Професионален съвет: Опитайте да използвате „портал за съдържание“ за най-доброто си, първокласно съдържание, като например достъп до статии, видеоклипове или отчети с дълги форми. Накарайте потребителя да почувства, че получава опит зад кулисите.

Как да го инсталирате: Плъгин, наречен „Преди и след“, ви позволява да скриете съдържание зад „порта“.

11. Допълнителни места за регистрация по имейл

Вашата страница „Всичко за“ е вероятно една от най-популярните ви „вечнозелени“ страници. Проверете анализите си и се уверете сами. Хиляди нови посетители идват тук, за да научат повече за вас, така че това е перфектната възможност за заснемане на някои имейли.

С малко интелигентни формулировки, страхотно изображение и завладяващ „оловен магнит“ ще привличате тук всеки път любопитни нови посетители..

Друго добро място е вашият футър. Само вашите най-ангажирани и заинтригувани посетители ще се окажат в основата. Хората инстинктивно ще превъртат тук, за да открият повече информация. Това са хора, които искате да уловите, така че не пропускайте възможността!

Те няма да са най-конвертираните ти места за регистрация, но ще помиташ няколко души, и всяка малка бройка!

Но не се спирайте само на вашия уебсайт. Мислете извън кутията. Поставете формуляри за регистрация или връзки на вашите платформи за социални медии и добавете такъв към подписа си по имейл.

Facebook, Google+, Twitter, LinkedIn са всички области с голям трафик, които могат да добавят стотици абонати към вашия списък. И просто помислете колко имейла изпращате на ден с подписа си. Не пропускайте тези възможности.

Как да го инсталирате: Добавете прости връзки в биографията на вашия подпис и социални медии и използвайте прост формуляр за MailChimp за вашия футър и страници „около“.

Това ни довежда до края на част 1, хора. Сега вече знаете точно какви формуляри за регистрация да използвате на вашия уебсайт и къде да ги поставите.

Експериментирайте с различните опции и намерете най-добрите решения за конвертиране за вас.

Във втората част на поредицата ни навлизаме задълбочено с една от най-ефективните техники – надстройки на съдържанието – най-бързият начин за повече абонати.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me