Изграждането на имейл списък е най-важното нещо, което можете да направите за вашия онлайн бизнес.

Това е най-доходоносната и ефективна форма на онлайн маркетинг. Но за съжаление, далеч не е лесно.

Ако създавате списъка си един по един, знаете колко е сложен!

В част 1 от тази серия от 6 части разгледахме 11-те най-конвертиращи формуляри за регистрация и къде да ги поставите. Но какво трябва да използвате, за да привлечете хората да се регистрират? Безплатна електронна книга? Доклад? Уебинар?

Разбира се, тези опции работят добре. Но има един „оловен магнит“, който се представя по-добре от всички тях:

„Надстройка на съдържанието“.

Надстройки на съдържанието - най-бързият начин за повече абонати

Използвам го тук в Bitcatcha и това е най-ефективната форма за заснемане на сайта. И аз не съм единственият. Някои блогъри съобщават за ОГРОМНО увеличение на реализациите при регистрация, използвайки метода за надграждане на съдържанието.

Първо, да се върнем към основите …

Набиране на нашето окончателно ръководство за маркетинг по имейл

 • Част 1: 11-те най-високи конвертиращи формуляри за регистрация
 • Част 2: Надстройки на съдържанието – най-бързият начин за повече абонати
 • Част 3: Увеличете ангажираността & приходи със серия за посрещане на имейл
 • Част 4: 19 прости трика, за да получите 40% отворена честота по имейл
 • Част 5: Перфектната тема: 18 трика за ноктите
 • Част 6: Работи ли вашият имейл маркетинг? 14 основни показатели за измерване

Какво представлява надстройката на съдържанието?

Всички сте виждали традиционния „оловен магнит“ или стимула да примамвате хората да се абонират. Често е електронна книга или отчет за дигиталния маркетинг. В миналото те преобразуваха наистина добре.

В наши дни тези големи ресурси са по-малко ефективни. Обикновено са твърде общи. Твърде широко. Твърде голям. Плюс това, всички имаме безплатни електронни книги, натрупвани във входящата ни поща, така че не сме склонни да изтегляме повече!

4051

Вместо това вашите читатели търсят нещо друго. Нещо по-уместно, конкретно и по-добре съобразено с техните нужди. Нещо, което наистина искат да изтеглят.

В момента тук четете тази статия за създаването на списък с имейли. Така че знам със сигурност, че маркетингът по имейл е вашият фокус и интерес. Защо бих се опитал да натисна широка електронна книга за маркетинга на социалните медии? Или SEO? Или нещо друго?

Знам, че се интересувате от имейл маркетинг, така че трябва да ви предложа нещо, свързано с имейли.

Това е мястото, където идва надстройката на съдържанието. Това е водещ магнит, който е много подходящ за това, което чете посетителят ви и предлага допълнителна стойност извън публикацията в блога. Той се вписва право в съдържанието, така че вече сте ангажирани и заинтригувани, когато аз го предлагам. Ето как изглежда in situ.

съдържание ъпгрейд-на място

Така че тук е трикът. Не предлагайте един общ „оловен магнит“ в целия ви сайт. Забравете електронните книги, белите книги и т.н. Вместо това създайте много по-малки стимули, съобразени с различни теми.

Очевидно е необходимо време, за да създадете допълнително съдържание, но те могат да бъдат с размер на хапки. Това може да е контролен списък за отпечатване, който обобщава публикацията, видео обяснител или по-подробно проучване на случая. Всичко, което добавя стойност към съществуващото съдържание.

Долен ред: Не предлагайте нещо общо, което вашите читатели могат да искат. Предложете нещо ценно и уместно, което знаете, че искате.

Това е накратко надстройката на съдържанието. Вие надграждате съдържанието в замяна на имейл.

Моето супер-конвертиращо надграждане на съдържанието

Ето пример за това как работи надстройката на съдържанието тук на Bitcatcha.

Започнах с избора на блог с висок трафик: тази статия за „целевите страници“. Тъй като той генерираше голяма част от посетителите и реализира доста добре вече, той беше силен кандидат за конвертиране на още повече абонати.

bitcatcha-статия

Самата публикация е дълъг (2000 + word) ресурс, така че реших, че „надстройката“ трябва да бъде по-опростен списък, който обобщава основните точки.

Исках нещо, което моите читатели да разпечатат и да се позовават, когато създават свои собствени целеви страници. Нещо, което осигури реална, действителна стойност.

Позиционирах връзката за включване в горната част на блога, така че абсолютно не можете да го пропуснете.

Вградих го и в долната част на страницата, така че има две ясни входни точки.

Също така ще забележите, че е увита в ярко жълта кутия. Тя привлича окото. Читателят се чувства принуден да щракне върху него.

съдържание ъпгрейд-на място

Аз също исках да се уверя, че надстройката на съдържанието изглежда страхотно. Няколко точки на куршума върху документ в Word не изглеждаха като честна размяна за моите читатели.

И така, аз взех моя графичен дизайнер на случая и превърнах тези точки от куршума в това:

съдържание за надстройване на съдържание

Тази инфографика е далеч по-ефективна. Това гарантира, че моите абонати се чувстват, че са получили нещо ценно в замяна. Те биха могли да го разпечатат и да го препратят, докато създават целевата страница, например.

Алтернативни надстройки на съдържанието

Преди да обясня стъпка по стъпка процеса на настройване, ето няколко алтернативни надстройки на съдържанието, които лесно можете да създадете сами.

1. Мамят лист

Подобно на контролен списък, мамящите листове работят много добре за публикации в блогове с дълга форма. Блогове като този – с близо 2500 думи – са много за участие. Така че можете да вземете всички важни точки, да ги свалите и да оставите читателите си да „изневерят“.

Брайън Дийн от Backlinko също използва тази техника, превръщайки статиите си в красива pdf инфографика за абонати:

Мамят лист

2. Преписи

Те са чудесни, когато основното ви съдържание е видео или съдържание. Вашите читатели могат да изтеглят преписа и да го запазят за по-късно.

3. Казуси

Блоговете често са въведение в тема. Можете да използвате надстройката на съдържанието, за да влезете в още повече подробности. Един казус е интригуващ, защото позволява на читателите да видят как действа теорията в действие.

4. Сурови файлове и шаблони

Вашите читатели ще харесат бърз хак, особено ако е свързан с това, което току-що прочетоха. Можете да раздадете безплатен шаблон за имейл или примерна електронна таблица за производителност. Уеб дизайнерите могат да предложат сурови PSD файлове за своите читатели, които да променят.

Digital Marketer направи подобно нещо с „прекарайте пръст“. Вие просто копирате и залепвате техните тествани с формули съществуващи заглавия в социалните медии.

Сурови файлове и шаблони

Как да настроите надграждането на съдържанието си

И така, сега знаем какво е (и защо имате нужда от него), нека да поговорим специфики. Процесът изглежда така:

 1. Намерете най-високия си трафик блогове.
 2. Създайте надстройка на съдържанието за всеки, който добавя стойност.
 3. Добавете го към вашия уебсайт.
 4. Настройте и оптимизирайте процента на конверсия.
 5. Привлечете тонове трафик към него.
 6. Гледайте вашите абонатни номера, които се покачват.

Звучи просто, но има няколко сложни бита, които трябва да настроите.

Намирането на блога с най-голям трафик е лесната част. Като цяло статиите с най-много трафик ще генерират най-много абонати. Потопете се в профила си в Google Анализ сега и запишете петте си най-добри изпълнители.

Сега изберете стимул за надграждане на съдържанието, който ще добави реална стойност.

Можете да изберете една от надстройките на съдържанието, която предложих по-горе, или да излезете с нещо напълно ново. Колкото по-творчески и уникален, толкова по-добре!

Добавяне на надстройка на съдържанието към вашия уебсайт

Ето най-трудната част, но ще ви преведа стъпка по стъпка.

Преди да започнем, ще ви трябва акаунт с LeadPages и MailChimp. Това са двата инструмента, които ще използваме, за да настроим надстройката на вашето съдържание.

LeadPages е инструментът, който ще ви помогне да създадете това:

Leadbox за надграждане на съдържанието

… Изскачащото поле, което събира вашите имейл адреси. (Нарича се още „водеща кутия“)

Защо да използвате тази изскачаща кутия на LeadPages? Защото той преобразува 30-40% по-добре от изпращането на хора до друга целева страница. Освен това е привлекателен и динамичен.

MailChimp е софтуерът за електронна поща, който събира и управлява всички ваши абонати. Той също така взривява вашите бюлетини и масови имейли.

Свържете LeadPages и MailChimp, така че те да си говорят помежду си

Нека кажем, че един от моите читатели, Бен, попълва изскачащото ми поле за LeadPages.

Имам нужда от LeadPages, за да кажа: „ей, MailChimp, изпращам ъпгрейда на съдържанието до Бен, можете ли да съхраните неговия имейл адрес в списъка ми с абонати!“

За целта трябва да свържем сметките. LeadPages има урок за това, но за надстройките на съдържанието нещата са малко по-подробни.

Ето проблема: един четец може да изтегли надстройка на съдържанието на имейли, а един може да изтегли надстройка в социалните медии. Но искам да съхраня и двамата тези абонати в един и същ общ имейл списък. И това е малко сложно.

Да започнем с MailChimp:

MailChimp настроен

Ето какво искаме да постигнем:

 1. Един прост списък, който събира всички ваши абонати.
 2. Но уверете се, че всеки абонат получава надстройката на конкретното съдържание, върху която са кликнали.

Говорих с много блогъри, които създаваха множество различни списъци с абонати за всяко надграждане на съдържанието. Това е кошмар. Искаме само едно.

Избягваме това чрез създаване на „подсекции“ от основния ви списък на абонати. MailChimp извиква тези „списъчни полета“ и ние създаваме такова за всяко надстройване на съдържанието.

По този начин всеки получава стимула, за който се е регистрирал, но всички те са включени в един основен списък на абонатите.

1. Влезте и се насочете към опцията „списъци“ …

mailchimp1

2. Изберете списъка, за който искате да събирате имейл адреси за…

Изберете списъка с имейли

3. Насочете се към настройките. След това кликнете върху „списък с полета и обединяване на маркери“

MailChimp Разделяне

4. Създайте „поле за списък“ за всяко надграждане на съдържанието

Не забравяйте, че това „списъчно поле“ е като подраздел на по-големия ви списък на абонати. Ще го кръстим след всяко надстройване на съдържанието, което настройвате.

За целта кликнете върху „добавяне на поле“…

добавете поле

и след това „текст“…

MailChimp-добавка текст поле

5. Назовете полето на списъка след надстройката на блога или съдържанието, която раздавате

В моя случай това е надграждане на съдържанието за блога с „целевата страница“.

Назовете полето на списъка

Вие също искате да ПРЕВИГАТЕ полето „видимо“.

6. Съставено

Това е MailChimp за всички. Сега трябва да дадем на LeadPages цялата тази информация.

Настройка на LeadPages

Ето какво ще постигнем в този раздел:

Интегрирайте MailChimp с LeadPages, така че всички имейл адреси да се събират.

Уверете се, че LeadPages казва на MailChimp да категоризира абонатите според надстройката на съдържанието, което са получили.

1. Влезте, щракнете върху водещи полета, след това „създайте нова водеща кутия“

Създайте нов Leadbox

2. Щракнете върху „Настройки за интегриране“ и след това изберете MailChimp

Изберете MailChimp

3. Изберете кой списък на абонатите да се свържете

В моя случай бих избрал „Bitcatcha“.

Изберете имейл списък

Сега всеки имейл адрес, събран от полето Leadpages, автоматично ще се съхранява в моя списък с абонати на MailChimp. Но как да се уверим, че абонатът получи правилното надграждане на съдържанието?

4. Кликнете върху персонализиране на този формуляр

Тук ще въведем „списъчно поле“, което създадохме в MailChimp. Това свързва правилното надграждане на съдържанието с правилното изскачащо поле.

Насочете се към раздела „Полета на формуляр“ и потърсете „скритите полета на формата“ в долната част. Тук откриваме моето поле „Контролен списък на целевите страници“, което създадох в MailChimp.

Скрито поле на формуляра

5. Въведете „да“ в стойността по подразбиране

Тази последна стъпка е от решаващо значение. Това означава, че „да“ ще се появи в списъка Ви с абонати на MailChimp до всички, които са изтеглили надстройка на съдържанието.

От съществено значение, ако искате да избегнете изпращане на абонатите си едно и също съдържание два пъти!

Стойност по подразбиране

6. Съставено!

Сега за забавната част – проектиране на вашата изскачаща кутия.

Персонализиране на вашия Leadbox

Персонализиране на вашия Leadbox

Това е моментът, в който започваме да оптимизираме процента на реализация.

Всичко, свързано с вашия Leadbox, трябва да бъде внимателно обмислено като ПОДКЛЮЧЕНИ КОНВЕРСИИ. Помислете за вашето копие, изображенията и най-важното „призив за действие“.

Имаме нужда от цял ​​допълнителен блог, за да покрием тези специфики. За щастие имаме само статията!

Прочетете нашите „Седем стъпки към магнитния призив за действие“ и се уверете, че изскачащото ви поле задвижва възможно най-много хора да конвертират.

Вградете LeadBox на вашия уебсайт

Всичко, което ви остава, е да стартирате това и да стартирате на сайта си.

След като персонализирате вашия LeadBox, натиснете „публикуване“ и ще видите този сблъсък на HTML код:

Вградете LeadBox на вашия уебсайт

Това се нуждае от копиране и поставяне в HTML на вашата публикация в блога.

В моя случай се насочвам към бекенда на WordPress, намирам блога си за „целеви страници“ и зареждам HTML.

На изображението по-горе виждате ли, че има HTML текст, скрит в HTML, който казва „Кликнете тук, за да се абонирате за моя пощенски списък“?

Искате да замените този текст с персонализиран текст. В моя случай „изтеглете безплатен контролен списък“:

съдържание ъпгрейд-на място

Така HTML кодът ще обгърне формулировката, която използвате.

Сега, когато някой кликне върху тази връзка, се появява изскачащото поле.

прост!

Предоставяне на надграждането на съдържанието ви

В този момент ние сме почти там.

Последният етап всъщност е изпращането на нещата до вашия абонат. Ето най-лесният начин да направите това:

Водещата магнитна система

С този метод, когато новият ви абонат натисне бутона „изпрати“, LeadPages автоматично изпраща надстройката за съдържание чрез имейл.

В същото време той съхранява този нов имейл адрес в MailChimp.

Ето процеса:

1. Влезте в LeadPages, щракнете върху настройки > доставка на оловен магнит

оловно-магнит-доставка

2. Качете файла за надграждане на съдържанието

качване-оловно-магнит

3. Въведете темата и съобщението

качване-оловно-магнит-2

4. Върнете се във формуляра LeadBox, включете този превключвател и изберете водещия магнит, който сте качили преди

имейл-доставка-настройка

5. Съставено!

Когато абонаментните посещения се изпратят, те ще бъдат добавени към вашия списък с абонати на MailChimp и LeadPages незабавно ще им изпрати вашето надграждане на съдържанието по имейл.

Тази опция използвам, защото първо проверява имейл адреса на абоната. Има обаче една по-бърза опция, ако предпочитате:

Като алтернатива: Изпратете ги направо на благините

Вместо да им изпращате ъпгрейда на съдържанието по имейл, можете вместо това да ги изпратите на целевата страница, където те могат да го изтеглят.

Това също е лесно за настройване и го правим със страница с благодарности.

1. Щракнете върху опцията на страницата „благодаря“

благодаря-р-доставка

2. Създайте вашата целева страница

LeadPages е изцяло посветен на създаването на страхотни целеви страници. Играйте наоколо и използвайте един от техните шаблони, за да изградите един, от който сте доволни.

След това можете да включите връзка, за да изтеглите надграждането на съдържанието си. Или ако е видео или уебинар, можете да го вградите в целевата страница.

3. Премахнете отметката от опцията „използвайте целевата страница по подразбиране“

Ако не направите това, LeadPages ще изпрати абоната ви на обща страница „благодаря“ и те няма да надстроят съдържанието си.

благодаря-р-доставка-2

4. Съставено!

Сега наистина сме готови.

С нашата настройка за надстройка на съдържанието, сега имаме силно конвертираща абонатна фуния и страхотен водещ магнит за читателите.

Единственото, което остава да направя?

Задвижете малко сериозен трафик към него! След като тествате надграждането на съдържанието и го оправите, за да постигнете силен процент на реализация, можете да го увеличите.

Обичам да задвижвам трафик до публикацията чрез реклами във Facebook, обикновено на цена от 0,433 долара на посещение и позволявам на моята силно преобразуваща „надстройка“ да превърне посетителите ми в абонати.

Използвате ли техника за надграждане на съдържанието? Бих искал да чуя за вашите преживявания и дали работи за вас.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me