Не бихте искали някой да се ожени за вас на първата среща, нали?

По всякакви стандарти, той е малко силен!

Трябва да направите добро първо впечатление и да изградите връзка с времето. Тогава можете да зададете големия въпрос.

Интернет маркетингът е нещо подобно.

Не можете да принудите някого да купува продукти от вас веднага. И ако се опитате твърде усилено, дори може да ги прогоните.

Оттук идва „серията за посрещане на имейл“.

Добре дошли имейл

Това е трик за маркетинг по имейл, който доказано увеличава дългосрочната ангажираност с 33% и генерира 3 пъти повече приходи.

В тази поредица от имейл маркетинг част първа и втора част ви показах как да увеличите абонаментните си номера. В тази част ще обясня как да се възползвате максимално от абонатите си, да ги подхранвате и да ги превърна в клиенти, плащащи.

Първо, нека да отговорим на очевидния въпрос.

Набиране на нашето окончателно ръководство за маркетинг по имейл

 • Част 1: 11-те най-високи конвертиращи формуляри за регистрация
 • Част 2: Надстройки на съдържанието – най-бързият начин за повече абонати
 • Част 3: Увеличете ангажираността & приходи със серия за посрещане на имейл
 • Част 4: 19 прости трика, за да получите 40% отворена честота по имейл
 • Част 5: Перфектната тема: 18 трика за ноктите
 • Част 6: Работи ли вашият имейл маркетинг? 14 основни показатели за измерване

Каква е поредицата за посрещане на имейл?

Когато се абонирате за имейл бюлетин на уебсайт, обикновено ще получите потвърждение по имейл. Някои сайтове отиват една стъпка по-нататък и ви изпращат „добре дошъл имейл“. Може дори да получите безплатна електронна книга или нещо подобно.

девствена-Америка-добре дошъл-мейл

Но това свършва. След това са обикновени стари бюлетини и промоции.

Поредицата за посрещане на имейл разширява тази първа комуникация над пет до шест имейла. Може би повече. Изпратена в продължение на няколко седмици, серията от имейли бавно предава вашата информация на вашия нов абонат.

(Източник на изображението)

Дава ви по-дълъг период за изграждане на връзка и създава по-голяма вероятност да ги превърнете в клиенти, плащащи.

Защо е толкова ефективен?

Този първи имейл е добре мощен. Статистиката показва, че първият ви имейл може да направи 320% повече приходи от всеки друг.

Така че защо да не го опънете?

Най-новите ви абонати са най-активните, най-включените и най-заинтригувани. По-вероятно е те да отворят имейлите ви и по-вероятно да купуват от вас.

Но след този първи имейл, отворената ставка има тенденция да намалява. Абонатите забравят за вас, те преминаха към други неща. За разлика от тях, добре дошли серията поддържа поддържане на водещи, докато те са все още горещи.

По този начин „подхранването“ на абонатите развива 50% повече клиенти, които са „готови да купят“. Възпитаните клиенти правят и по-големи покупки.

Ето още няколко причини, поради които приветствената поредица работи:

 1. Повторение Има една теория за маркетинг в старата школа, която казва, че клиентите трябва да видят вашата марка и съобщение седем пъти, преди да ви се доверят или да ви купят от вас. Добре дошли серия получава вашето име и марка пред тях многократно. Това е особено важно, ако сте нов бизнес.
 2. Шанс да разкажете историята си Голяма причина да гравитираме към определени марки (и в крайна сметка купуваме от тях) е, че се свързваме с тяхната история и техния етос. Добре дошли имейл ви дава възможност да кажете на абонатите си повече за вас.

  nastygalscase

 3. Изгражда доверие. Клиентите са естествено предпазливи от новите уебсайтове или услуги. Поредица от имейли изграждат доверие, така че когато поискате продажбата, е по-вероятно да натиснете.
 4. Повече шансове за продажба С един добре дошъл имейл, натискът е да се продаде бързо, което може да раздразни някои клиенти. С шест или седем имейла можете да представяте продуктите си бавно, като започнете с малки продукти с нисък риск и работите до големите пистолети.
 5. Не затрупва нови абонати. Маркетолозите са склонни да вмъкнат възможно най-много информация в електронната си електронна поща, но това не винаги е ефективно. Когато абонатите са изправени пред твърде много опции или призиви за действие, те могат да се почувстват претоварени. Добре дошли серия премахва този проблем, което ви позволява да се съсредоточите само върху едно нещо наведнъж. Далеч по-ефективно.
 6. Lead nurturingПредобраната серия ви дава шанс да подхранвате бавно нов абонат с течение на времето. В дългосрочен план това е много по-силна маркетингова техника.
 7. Събиране на навик Както ще видите в моите примери по-долу, добре дошли серия дава условия на нови абонати да се грижат активно за вашите имейли. Вместо да игнорират вашите актуализации, новите абонати ще влязат в навика да ги очакват с нетърпение. Това е рецепта за високи отворени проценти в бъдеще.

Добре дошла серия в действие

Първият уебсайт, който намерих с помощта на поредицата за посрещане на имейли, беше Pinterest (сигурен съм, че другите го правят първо, но Pinterest ме излъга). Затова нека разгледаме подробно техните.

Pinterest използва тяхната приветствена поредица, за да капе-полезни полезни съвети и трикове за платформата, без да иска твърде много от абоната. Първият имейл изглежда така:

Pinterest 1-ви имейл

Ще забележите, че темата им гласи „Първи стъпки №1“. Веднага, знаете, че идва ред от имейли.

Съдържанието започва много основно: „Какво е щифт?“ Той разхожда нови потребители през стъпките и завършва с призив за действие, който не е твърде взискателен:

„За сега опитайте да влезете и да намерите съдържание за себе си.“

Не е настойчив Не е прекалено А новите абонати научиха малко за услугата.

Най-хубавото е, че те казват на абоната какво да очаква по-нататък: „През следващите пет дни ще ви изпратим повече информация …“

Това е фин начин да кажете на абоната да внимава за повече имейли през следващите дни. Абонатът активно търси следващата поща. гений.

Вторият имейл изглежда така:

Pinterest 2-ри имейл

Този път той ви запознава с още няколко подробности и ви насърчава да започнете да изграждате своя профил. Отново има раздел „какво следва“, за да ви напомня, че утре има друг.

Ето третия имейл:

Pinterest 3-ти имейл

Този има много по-силен призив за действие. Към момента Pinterest е обхванал основите и сте запознати с платформата.

Но сега това е наистина настоятелно за призива за действие, който е от значение: добавяне на бутон „прикрепете“ към вашия уебсайт.

Това е предложението за първа среща отново. Ако Pinterest беше помолил абонатите да добавят бутона „pin it“ в първия имейл, той ще обърка абонатите и ще ги изплаши.

Pinterest не е единствената компания, която използва този трик.

Asos използва по-кратка серия от добре дошли, само три имейла. Но те не настояват за твърда продажба до третия имейл.

asoscase

Първият ви казва какво да очаквате от бюлетина на Asos и ви насърчава да разглеждате магазина. Нищо настоятелно или взискателно.

Втората ви показва конкретни артикули, които може да ви харесат въз основа на пола ви, и подчертава предимствата на покупката (безплатна доставка и безплатна връщане). Но те все още не са поискали пряко продажбата.

Само в третия имейл те натискат разпродажбата, предлагайки 10% отстъпка и по-силен призив за действие – „пазарувайте сега“.

Това е фино, но мощно. Той бавно подсилва марката и подхранва абоната в продажба.

Как да създадете своя собствена поредица от имейли

За да създадете приветствена поредица от имейли, ще ви е необходим акаунт с услуга за маркетинг по имейл. Това ръководство ще използва MailChimp, но имейл услуги като Aweber, Constant Contact или Emma всички предлагат подобна опция.

Приветстващата серия използва „автоматизация на имейли“. Автоматизацията ви позволява да изпращате имейли, които се задействат от определено събитие. Като задействане на приветствена поредица, когато някой се регистрира за вашия имейл списък. (Също така е полезно за супер трикове като напомняне на клиентите за изоставена количка, изпращане на отстъпка за рождения им ден или използване на историята на покупките на клиента за популяризиране на подобни артикули).

Автоматизацията е платена функция в MailChimp, така че ако имате само стандартния пакет, ще искате да надстроите. Ако сте напълно нов, първо прочетете нашия урок за MailChimp – Как да създадете списък с имейли от нула & изпратете първия си бюлетин

Ето как работи:

Стъпка 1. Влезте в MailChimp и кликнете върху автоматизация

MC-автоматизация

MailChimp нарича кампанията за автоматизация „работен процес“, затова създаваме работен процес за автоматизация.

MC-автоматизация на работния процес,

Стъпка 2. Изберете списъка с абонати, който искате да използвате

Ако имате повече от един списък, изберете правилния!

Стъпка 3. Изберете типа на работния процес

Добре дошли серия

Натиснете опцията „Добре дошли серия“. Ще забележите, че има много други имейли, които можете да автоматизирате тук. Можете да се върнете и да проверите някои от тях по-късно.

Стъпка 4. Дайте име на работния процес и вмъкнете името и имейл адреса, от които ще дойде приветствената серия

Про-съвет, някои блогъри смятат, че увеличава отворената тарифа, за да използват истинско име на подател и компанията заедно. Например „Daren от Bitcatcha“, а не просто „Bitcatcha“.

Стъпка 5. Задайте спусъка

В този случай нашият спусък е „когато абонатът се присъедини“. Точно тогава искаме да започнем да им изпращаме поздравителната поредица.

MC-тригер

Стъпка 6. Задайте, когато имейлът се задейства

За най-добри резултати задайте първия спусък на „незабавно“. С други думи, вашият абонат получава първия имейл от поредицата веднага. Много по-вероятно е те да отворят имейла, ако той пристигне веднага след регистрация – преди да се разсее!

MC-работния процес

Стъпка 7. Създайте първия си имейл за добре дошли

Сега за забавната част. Напълнете първото си писмо за приветствие със съдържание и използвайте шаблоните на MailChimp, за да го стилизирате. (Засегнахме какво да поставим в поредицата за посрещане на имейл? Имаме още съвети, които се появяват по-долу).

Стъпка 8. Задайте графика

Колко скоро искате абонатът да получи втория, третия и четвъртия имейл? Това ще се различава за всеки един от вас. В някои случаи, като Pinterest, един на ден работи много добре.

За други – особено търговците на дребно и тези, които продават софтуер или цифрови продукти онлайн – може да искате да използвате по-дълги пропуски, за да дадете шанс на абонатите да изградят доверие.

Стъпка 9. Тест, тест, тест

Сега, когато вашата приветствена серия е започнала и работи, следете внимателно анализите. Вижте отворените цени и процентите на кликване. Бихте ли могли да ги подобрите? Ощипвайте темата, съдържанието и графика, докато не я намерите точно.

Бонусни съвети

Преди да отида, нека да преминем през няколко съвета за бонус, за да направим вашата приветствена серия най-добрата.

1. Какви са вашите цели?

Преди да започнете, кои са трите ви основни цели? Ето как решавате какво се случва в вашата поредица от имейли. Ако сте онлайн магазин, това може да е осведоменост, последователи на Instagram и продажби.

В такъв случай първият ви имейл ще бъде за вашата история, вторият ще включва насърчаване да следвате вашия Instagram, а третият ще настоява за продажба.

2. Кой си ти?

Уверете се, че първият ви имейл установява точно кой сте.

hellofresh

3. Подсилете предимствата да бъдете в списъка

Използвайте тази възможност, за да им напомните точно защо са се регистрирали. Дайте им добра причина да продължат да търсят вашите имейли. Дали това е отстъпка или изключителна информация?

4. Разкажете история

Една от любимите ми серии за добре дошли беше с 20 имейла! Това беше финансова компания и използваха приветствената серия, за да разкажат историята как са помогнали на един от своите клиенти.

Използвайки ангажираща история, те успяха напълно да обобщят кои са, какво направиха и как добавят стойност. По пътя те представиха различни продукти, започвайки с електронна книга на ниски цени чак до поръчаната от тях консултантска услуга.

5. Вземете бърза първа продажба

Колкото по-рано клиент купи нещо (нещо), толкова по-добре. След като купуват от вас, има връзка. Има много по-голяма вероятност да отварят имейли в бъдеще и да купуват отново от вас.

Използвайте приветствената серия, за да осигурите малка продажба възможно най-рано.

6. Решете първо какво искате да кажете

Не решавайте само поредица от пет имейла и тогава измислете как да ги попълните. Решете какво искате да кажете, след което го разделете на отделни имейли.

7. Какво следва?

Винаги ги оставяйте със закачалка и ги уведомете кога да очаквате следващия имейл. Уверете се, че го гледат.

Прочетете още

8. Поддържайте последователните имейли

Опитайте се да поддържате дизайна и оформлението последователни през цялата серия. Съхранявайте и последователен ред на тема, като използвате номерирана система или постоянна тема. Това е малък трик, който подсилва вашата марка.

9. Поискайте повече данни

При първоначалната си форма за регистрация е най-добре да избягвате твърде много въпроси. Име и имейл адрес са всичко, което е необходимо, за да получите бързо абонатите през вратата.

Въпреки това, добре дошли серия ви дава възможност да поискате повече информация по-късно. Можете да попитате за пол, местоположение и други предпочитания в третия или четвъртия имейл. Това ще ви помогне да сегментирате списъка си с абонати и да изпратите по-подходящи имейли.

10. Изчакайте, докато приветствената серия приключи, преди да изпратите стандартния си бюлетин

Уверете се, че новият ви абонат не получава вашия нормален бюлетин или промоционални имейли чак след приветствената серия. Малко е объркващо и дезориентиращо.

В последния имейл от поредицата, уведомете ги, че всичко приключи и ги прехвърлете плавно в обикновените бюлетини.

11. Ако абонат използва промо код, не го изпращайте отново!

Ако използвате приветствена серия, за да натискате промо код повече от веднъж, не забравяйте да проследявате продажбите. Не искате да продължите да изпращате на абонат същия промо код, ако вече са го използвали.

Поздравителната серия е перфектният начин за изграждане на лоялност към марката и създаване на по-силни връзки с клиентите за бъдещето. Съобщенията ви дават повече възможности за продажба, докато вашият абонат е най-ангажиран и развълнуван за вашия продукт.

Някой там използва ли приветствена серия или други форми за автоматизация на имейли? Планирате ли в бъдеще? Кажете ми вашите мисли и идеи в секцията за коментари!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me