Ако някога сте изпращали имейл кампания, знаете „страха“ от натискане на бутона „изпрати“.

Ще изпратите хиляди имейли там, но някой ще ги отвори?

Според скорошен доклад средният отворен процент на имейл е 22,87%. Но е възможно да се постигне това много по-високо с няколко хитри трикове и ощипвания.

Ето резултатите от кампания, на която наскоро се кандидатирах за клиент в музикалната индустрия, който получи 40,7% отворена ставка:

MailChimp-кампания

Това е повече от удвоеното средно за индустрията. Това беше кулминацията на много опити и грешки, но го направих, като използвах повечето от тези 19 съвета. Те са изпитани и тествани.

В края на тази статия ще имате всички трикове, които са ви необходими, за да увеличите и отворения курс.

Помислете само ако имате 2000 абонати, като моя клиент в списъка по-горе, и увеличете вашата отворена ставка с 5%, това е 50 повече потенциални клиенти.

Съвет: Това е четвъртата статия в окончателната ми поща за маркетинг по имейл, така че ако сте пропуснали останалите части, разгледайте ги тук:

  • Част 1: 11-те най-високи конвертиращи формуляри за регистрация
  • Част 2: Надстройки на съдържанието – най-бързият начин за повече абонати
  • Част 3: Увеличете ангажираността & приходи със серия за посрещане на имейл
  • Част 4: 19 прости трика, за да получите 40% отворена честота по имейл
  • Част 5: Перфектната тема: 18 трика за ноктите
  • Част 6: Работи ли вашият имейл маркетинг? 14 основни показатели за измерване

Нека скочим направо в:

Contents

Част I: Абонати

Преди да започнем да оправяме предметни линии или да определяме времето на доставките, първата стъпка е да разгледаме вашите абонати.

Отворена тарифа за имейл

(Източник на изображението)

1. Премахнете неактивните абонати, те убиват вашата отворена цена

Бихте могли да имате 100 000 абонати, но този номер не означава нищо, ако те не отварят имейлите ви. Имането на голям брой абонати изглежда страхотно, но за съжаление това е просто „показател на суетата“.

Вместо върху количеството, фокусирайте се върху качеството на вашия списък. Съсредоточете се върху активните абонати, които редовно отварят вашите писма. Те са тези, които искат да чуят от вас.

Ако абонат не е отворил имейлите ви от шест месеца, е време да ги премахнете. Същото важи и за всички „твърди отскачания“ (т.е. имейл не може да бъде доставен). Това ви струва пари, за да ги изпратите, и отвлича отворената тарифа надолу.

Както можете да видите, този абонат по-долу не е отварял имейл или не е щракнал върху имейл повече от три години и 23 кампании.

неактивни абонати

Това не означава непременно, че вашите имейли са гадни! Възможно е вече да не се нуждаят от услугите, които предлагате, или може би просто вече не проверяват този имейл адрес.

Всичко е в това да гарантирате, че списъкът ви има само висококачествени абонати. Качество пред количество.

Един трик, който можете да използвате, е имейл с последен ров. Изпратете имейл на всеки, който не е отворен от шест месеца с темата: „Не сме се чували от вас от доста време…“ и ги попитайте дали биха искали да останат в списъка. Можете да предложите отстъпка или стимул за престой също.

2. Почистете грешно написани имейл адреси

Това е бърз и прост начин да получите още няколко отваряния. Изпълнете списъка си с абонати и коригирайте всички правописни грешки.

Почти винаги има няколко, които са изпратили „[имейл защитени]“ или „[имейл защитени]“. Изменете адреса и ги помолете да потвърдят правилния си имейл.

3. Позволете на абонатите да изберат какви имейли получават и кога

Някои абонати се радват да се чуят от вас два пъти седмично. Други ще предпочитат месечните актуализации.

Някои се интересуват само от отстъпки. Други искат да чуят за всеки нов блог, който публикувате.

Можете да избегнете претоварването на абонатите си, като им оставите да избират колко често получават имейли и какъв тип съдържание желаят да четат. Най-добре е да им дадете тези опции, когато се регистрират. Вижте как туристическата компания Skift ви позволява да избирате от ежедневни, седмични и други опции.

Нека абонатите да избират

4. Сегментирайте списъка си, така че абонатите да получават подходящи имейли

Една от най-големите причини за ниска отворена тарифа е, че имейлите просто не са подходящи за абоната.

Абонат в Сиатъл, например, вероятно не се интересува от „10-те най-добри кафенета в Ню Йорк“. В този случай можете да разделите списъка си с абонати по местоположение. Сега можете да изпращате специфично за местоположението съдържание на вашата аудитория.

Профилът в MailChimp ви позволява да сегментирате списъка си по демографски признаци, интереси или поведение при покупка. Например, компанията Asos изпраща различни имейли въз основа на вашия пол, предпочитания за облекло и история на покупките.

За да направите това в MailChimp, просто използвате маркери и „персонализирани полета“, за да сегментирате аудиторията си в различни категории. Един доклад предполага, че 39% от хората, които са правили това, са наблюдавали по-високи открити проценти. 20% също видяха по-високи продажби.

Част II: Съдържанието на вашите имейли

Досега затягаме списъка ви с абонати. Сега нека разгледаме как вашето съдържание може да увеличи отворената честота.

5. Добавете стойност с всеки имейл

Твърдата истина е, че абонатите ще отворят имейл само ако ще добавят стойност към живота им. Трябва да дадете основателна причина на хората да отварят имейлите ви.

Най-добрият начин да направите това? Осигурявайте осезаема стойност всеки път.

Vox, например, ви изпраща имейли с кратки, бързи кръгли новини за деня. Не можете да го получите на уебсайта им и е много полезно, ако сте имали натоварен ден.

Добави стойност

Ако абонат започне да свързва вашите бюлетини с огромна стойност, те ще го отварят всеки път. Те дори ще започнат да го гледат.

Това е дългосрочна стратегия. Бързите победи и трикове като умни теми могат да работят за еднократни кампании, но истинският начин да постигнете постоянно високи отворени цени е просто чрез изграждане на лоялност и репутация чрез страхотно съдържание. Опитайте се да се уверите, че това е нещо, което не могат да получат никъде другаде.

6. Създайте блестяща, директна сюжетна линия

Предметните линии правят или нарушават вашите отворени цени. Всъщност те са толкова важни, посвещавам им част пета от тази поща.

Накратко, директните до точката теми са склонни да работят най-добре. MailChimp представи числата на 40 милиона тематични редове по имейл и най-добрите изпълнители бяха изненадващо скучни:

  • [име на компанията] продажби & маркетингов бюлетин или
  • [име на компанията] Информационен бюлетин за май 2005 г.,

което се увеличи с отворена ставка от 60%.

Разбира се, не е болно да се хвърляте няколко и любопитни темани линии в стил clickbait от време на време. Този прост от предприемача Яро Старк беше особено интригуващ:

Yaro интрига клик

През повечето време обаче се съсредоточете върху това да кажете на абонатите точно каква стойност ще получат вътре.

7. Говорете директно с вашия абонат, карайте го да се чувства личен

Електронният бюлетин често излиза на хиляди абонати. Но трикът е да изглеждате като личен имейл, директен на един човек.

Кой имейл е по-вероятно да отворите:

„Ние предлагаме 20% отстъпки за нашите клиенти“… или

“Сара, има 20% отстъпка за теб вътре”

Ако приемем, че се казваш Сара, ще отвориш втората! Изпращате до хиляди, но разговаряйте с всеки абонат поотделно. Използвайте същия, личен тон на гласа и в имейла.

Познавате аудиторията си по-добре от всеки друг. Говорете с тях по начин, който ще се свърже.

8. Използвайте приветствена серия, за да установите дългосрочни отворени ставки

Най-новите ви абонати са най-ангажираните и най-вероятно ще отворят имейлите ви. Възползвайте се от това, като им давате тонове стойност още в началото.

Утвърдете се в първите няколко имейла, докато новите ви абонати са горещи и ще създадете силна връзка. Постигането на това гарантира отворени ставки в дългосрочен план и формира навик.

Добре дошли серия

Добре дошлият сериал е най-добрият трик тук. Изпращайки пет или шест последователни имейла веднага след като се абонират, се свързвате с вашия читател. Вашият абонат знае какво да очаква и те формират навик. Те започват да внимават за вашите имейли.

Част 3 от тази електронна поща за маркетинг се фокусира върху приветствената серия, така че върнете назад и я разгледайте.

9. Изпратете го от реално лице, а не от името на фирмата

Статистиката показва, че имейлите от истинско име получават по-добра отворена цена от тези, изпратени от бизнес.

Причината е доста проста. Започнахме да игнорираме имейли от бизнес адрес, тъй като го свързваме с маркетинг или реклама. Използвайки истинското си име, той се чувства по-личен и по-малко продавач.

Лично аз смятам, че е най-добре двете да се смесват. Например, бих изпращал имейлите си от „Daren, в Bitcatcha“.

По този начин осъществявам личната връзка, но също така ви напомням къде сте се регистрирали.

10. Оставете имейлите си на скала

Всички знаем, че най-добрите книги завършват главите си с досаден скала. Нямате търпение да прочетете следващата глава! Можете да направите същото с електронните си бюлетини. Обещайте им нещо специално или тъчете история в множество бюлетини.

Когато след това видят имейла ви в пощата си, те ще имат желание да го отворят и да разберат на какво ще ги научите следващия!

Част III: График

Ако искате висока отворена ставка, от решаващо значение е да коригирате честотата и редовността на кампаниите си. Точното време и ден, в който изпращате въпроси. Нека да разберем защо:

Време за имейл

(Източник на изображението)

11. Изберете идеалното време и ден за вашата аудитория

Избирането на подходящия момент за изпращане на вашия бюлетин е гореща тема сред маркетолозите за електронна поща.

Анализирайки собствените си данни, MailChimp установи, че отворените тарифи са най-високи във вторник, сряда и четвъртък около 10 часа сутринта. В този момент изчистихме входящата си поща от уикенда, настанихме се в седмицата и имейл от 10 часа действа като добре дошъл отвличане на вниманието от работата.

Експеримент обаче провежда подобно проучване и открива, че честотата им на отворени имейли е по-висока през уикенда – когато хората имат по-малко имейли. Те са съгласни, че средата на сутринта е най-ефективното време.

Подозрението ми е, че имейлите от бизнес към бизнес получават най-високата отворена тарифа в средата на седмицата, докато хобитата, електронната търговия и имейлите за свободното време се отварят през уикенда.

Това е просто представа и ви съветвам да експериментирате с публиката си, за да намерите най-доброто време за вас.

Във всички случаи изпратете имейла в средата на сутринта в съответната часова зона на получателя. Можете да направите това в MailChimp, използвайки функцията им „timewarp“.

Функция Timewarp в Mailchimp

12. Изпращайте имейли на редовни и последователни интервали

Изберете график и се придържайте към него. Ако е веднъж седмично в четвъртък сутрин, уверете се, че винаги е веднъж седмично в четвъртък сутрин.

Изпускането и излизането от пощенските кутии на вашите абонати на случаен принцип е объркващо и дезориентиращо. Като правят вашите бюлетини редовни и последователни, абонатите започват да ги очакват и формират навика да ги отварят.

13. Не твърде често, но не твърде често …

Само вие можете да решите колко често да изпращате съобщения, но се пазете от две неща: умора по имейл и забравяне!

Първо, ако абонатите получават твърде много имейли твърде често, те се разстройват. След това имейлите се оставят непрочетени.

Ако обаче го оставите твърде дълго между имейлите, абонатите може да забравят кой сте или защо са се регистрирали. Те може просто да игнорират имейла, да го изтрият или да се отпишат.

Има изключения от това правило. Някои ежедневни бюлетини работят чудесно, но ако изберете този маршрут, уверете се, че абонатите знаят за какво са се регистрирали!

Ако абонатите започнат да страдат от умора по имейл, използвайте съобщение за последен ров, за да не се отпишете напълно от тях. Например, Thrilist помолете онези, които се канят да се отпишат, ако искат вместо това да получават по-малко имейли.

получавате по-малко имейли

14. Изпратете го два пъти!

Това е подъл трик и аз самият не го използвам. Но знам някои маркетолози, които го правят, така че ще ви оставя да решите.

След като бюлетинът ви излезе, изчакайте една седмица и погледнете отново към отворения курс. Съберете всички имейл адреси, които не го отвориха за първи път, и ги изпратете отново.

Този път можете да опитате да оправите заглавието на темата, за да насърчите повече хора да го отворят. Един маркетолог, Нийл Тапария, успя да достигне 55% по-нататъшно достигане с помощта на тази техника.

Част IV: Бонусни трикове

Триковете, които не се вписваха никъде другаде!

15. Избягвайте от филтрите за спам

Клиентите по имейл са добре обучени да забелязват спам имейли. Темите с очевидно рекламно копие вероятно ще бъдат отхвърлени, така че изключете шапки-заключване и стойте далеч от удивителния знак!

Погледнете и този списък със задействащи спам думи и ги избягвайте на всяка цена.

16. Пазете последователен дизайн

Тези с най-висока честота на кликване са усвоили изкуството на лоялност на абонатите. Те отварят имейли, защото подателят е познат и има доверие. Постоянното оформление и дизайн помага да се изгради тази лоялност и познатост.

MailChimp има много различни шаблони за дизайн, но устоявайте на желанието да го промените за всяка кампания.

17. Уверете се, че работи на мобилно устройство

Работете върху смартфон и мобилни устройства

66% от имейлите вече са отворени на смартфон, така че уверете се, че вашият бюлетин изглежда страхотно на iPhone, таблет или друго мобилно устройство.

Повечето имейл услуги използват „отзивчив дизайн“, за да се уверят, че имейлът ви работи на мобилно устройство, но проверете тест, преди да изпратите всички.

18. Попитайте от абонатите защо са напуснали

Ако искате да знаете защо хората не четат имейлите ви, попитайте тези, които са се отписали. Откровена и честна обратна връзка не винаги е лесна за чуване, но вие ще научите максимума от нея.

Когато потребителят се абонира, имайте отметка, за да ги попитате защо напускат. Изпращате ли имейл твърде често? Стана ли вашата информация неотносима?

Отговорът на този въпрос ще ви помогне да подобрите услугата си за съществуващи абонати.

19. Тест, тест, тест! И тествайте отново

Трудната част за маркетинга е, че няма правилен отговор. Няма „най-добрият“ тема или „перфектно“ време за изпращане на бюлетин.

Ако не сте сигурни, извършете сплит тест, за да разберете. Не можете да решавате между темите? Извършете сплит тест с малък подраздел на вашия списък с абонати. Който и да задейства най-високата отворена честота, е най-добрият ви предмет.

Опитайте да изпълните разделен тест в различни дни и в различно време. Кога вашата аудитория е най-отзивчива?

Това е всичко за част 4 от поредицата ми по имейл! Не забравяйте да проверите отново към част 1, част 2 и част 3 и потърсете предстоящия раздел за изработването на перфектната тема.

Тествали ли сте и ощипвате отворената тарифа за имейл? Какъв е вашият опит и кое ви работи най-добре? Уведомете ме в секцията за коментари.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me