Secretele pentru o rată de clic mai mare pe anunțurile FB

Folosesc foarte mult reclamele Facebook.


De fapt, îmi oferă unul dintre cele mai bune rentabilități din investițiile oricărei strategii de marketing …

Și de fiecare dată când conduc o campanie publicitară, obțin rezultate mai bune. Învăț ceva nou.

Astăzi m-am gândit că voi împărtăși cu voi câteva dintre metodele mele de succes.

În primul rând, trebuie să vă setați un obiectiv specific.

1. Stabiliți-vă un obiectiv

Fiți foarte specific în ceea ce doriți să obțineți din anunțul dvs. Facebook.

Este pentru a stimula vânzările? Apoi alege un anumit produs pentru a vă concentra atenția.

Fii specific cu obiectivul tău

După cum puteți vedea în imagine, acest retailer a ales un articol foarte specific pentru a face publicitate pe cronologia mea. Nu vă conduce doar pe site-ul dvs. web. Conduceți-le către un anumit articol sau produs. Îți face mult mai ușor să te orientezi către oamenii potriviți. Aceasta înseamnă o rată de clic mai mare și conversii mai bune.

Facebook vă va ajuta și aici. Vă oferă o mulțime de opțiuni atunci când vine vorba de specificarea anunțului. În acest caz, dorim mai multe clicuri. Deci, asigurați-vă că alegeți una dintre următoarele opțiuni:

Alegeți O singură opțiune

Definirea audienței dvs. & Direcționarea

2. Obiective interesate, hobby-uri și locație

Facebook se află într-o poziție cu adevărat unică pentru a viza utilizatorii în funcție de aprecierile lor, neplăcerile și informațiile demografice.

Facebook colectează toate aceste date, iar acestea le folosesc pentru a viza reclame la noi.

Este o veste excelentă pentru agenții de publicitate și pentru companii. Înseamnă că puteți alege cu exactitate cine ajunge să vă vadă promoțiile.

Puteți face ca anunțurile dvs. să fie afișate bărbaților de 23-25 ​​de ani cărora le place tricotarea și muzica heavy metal … (Acum este o piață de nișă). Cu cât publicul este mai direcționat și mai specific, cu atât rata de clic este mai bună.

Concentrați-vă asupra publicului vizat

3. Direcționați-vă vizitatorii site-ului

Gandeste-te la asta. Oamenii au multe șanse să facă clic pe anunțul dvs. dacă au fost deja pe site-ul dvs. web. Vă recunosc deja numele de marcă.

Acestea deja sunt interesate de ceea ce spui.

Cu Facebook puteți alege să trimiteți reclame numai celor care v-au vizitat site-ul.

Iată cum funcționează. În primul rând, asigurați-vă că cookie-urile sunt activate pe site-ul dvs. web. Acum, când alegeți publicul țintă, faceți clic pe butonul „Creează audiență personalizată”.

Apoi, apăsați pe „Trafic de site-uri web”.

Creați un public personalizat

Facebook va folosi acum cookie-urile de pe site-ul dvs. pentru a urmări vizitatorii site-ului dvs. web și pentru a le trimite reclame atunci când vor reveni pe Facebook.

Este o modalitate excelentă de a vă stabili brandul și de a crea conștientizare. Întrucât vă sunt deja familiarizați, rata dvs. de clic va fi redusă.

4. Direcționați lista de e-mailuri

Abonații de pe lista dvs. de e-mail sunt deja interesați de afacerea dvs..

Dacă ați citit postarea mea pentru „pâlnie de vânzare”, știți că trebuie să continuați să vă alimentați abonații de e-mail. Cu un pic de muncă în plus, îi puteți transforma în clienți plini și plătitori.

Un mod de a face acest lucru este prin promovarea reclame Facebook pe fluxurile lor. Sigur, le puteți trimite pe e-mail, dar este vorba despre conștientizarea mărcii. Au fost deja obișnuiți să vadă mesajele dvs. în căsuța de e-mail. Introducerea numelui în fluxul lor de Facebook le oferă un alt memento blând.

Din nou, veți găsi acest lucru pe „publicul personalizat”. Acum, pur și simplu încărcați un fișier CSV, lipiți manual adresele sau folosiți contul MailChimp. Facebook va căuta acei utilizatori în baza sa de date și le va servi reclame.

Folosiți lista de e-mailuri

Alegerea conținutului potrivit de promovat

5. Încercați să promovați conținut în loc de pagini de vânzări

Gândește-te la modul în care tu și publicul tău folosești Facebook. Nu vom merge acolo pentru a căuta produse și vânzări. Suntem pe Facebook pentru a ne bucura de conținut. Căutăm videoclipuri și bloguri.

În loc să inundați hrana oamenilor cu reclame, dați-le ce vor. Dă-le conținut! Creați un conținut excepțional și puneți accentul pe dvs. Obțineți prima dată clic și gândiți-vă să le vindeți mai târziu.

Promovați conținut, nu pagina de vânzări

Acest marketer, de exemplu, nu încearcă să vă vândă nimic. El doar te prezintă la un webinar. Este o bucată interesantă de a te introduce pe ușă.

Asigurați-vă că titlul este tachinător și intrigant. Și asigurați-vă că se aliniază publicului dvs. țintă.

Această tehnică vă va trimite rata de clic prin acoperiș. Vă puteți îngrijora să le vindeți odată ce ajung pe site-ul dvs. Amintiți-vă, 96% dintre oameni nu sunt gata să cumpere de la dvs. imediat. Așadar, punerea unui produs în fața nasului nu va funcționa întotdeauna.

Aici se rezumă la alimentarea. Vă va oferi un profit întârziat al investițiilor, dar este o strategie mai puternică pe termen lung.

Primă

Cum să creezi un conținut excepțional

6. Creați o pagină de destinație personalizată optimizată

Dar ce se întâmplă dacă doriți un profit instantaneu al investiției?

Este posibil să setați o reclamă care se plătește singură. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de o pagină de destinație incredibil de eficientă. Trimiterea vizitatorilor la pagina dvs. de vânzări obișnuită nu o va reduce.

Pagina dvs. de destinație personalizată oferă oamenilor un motiv pentru a cumpăra produsul. Recent am creat unul aici la Bitcatcha pentru vânzarea noastră de Black Friday pe produse de găzduire web.

Creați o pagină de destinație pentru anunțul dvs.

Am fi putut să trimitem oameni pe pagina noastră de pornire și să îi lăsăm să își dea seama. În schimb, am construit o pagină de vânzări extrem de orientată și persuasivă.

Când vine vorba de anunțul dvs., oferiți-le oamenilor un motiv foarte specific pentru a face clic pe link. Când vine vorba de vânzări, trebuie să fie direcționat și exact.

Putere și formulare și imagini

7. Copiere: ajunge direct la punct

Oamenii defilează rapid pe Facebook. Foarte rapid. Ne oprim doar atunci când ceva ne atrage atenția. Gândiți-vă cum vă folosiți cronologia. Defilați și scanați până când vedeți ceva care vă place.

Copia principală este principala modalitate de conectare cu oamenii. Pentru a-i opri în piesele lor și a-i face să ia în seamă.

Trucul este să fii îndrăzneț, simplu și direct. Nu ai avut timp să fii amuzant sau inteligent când vine vorba de reclame Facebook. Propoziții scurte, ascuțite și multe cuvinte cheie sunt tot ce ai nevoie.

Ia drept la punct

Luați, de exemplu, cel mai recent anunț al Shopify. Titlul lor este simplu și direct: Build Your Store on FB!

Dar faceți convingător. Faceți-l convingător.

8. Folosiți o imagine care iese în evidență. Mai bine, folosește un videoclip

Algoritmul Facebook este atent ajustat pentru a da prioritate fotografiilor. Recent, a modificat algoritmul pentru a prioritiza video.

Folosește un videoclip ca reclamă și îți vei spori șansele de a fi văzut. Ochiul uman este mult mai probabil să se oprească și asupra unei bucăți de conținut video.

Consultați acest anunț de Disaronno. Nici măcar nu vă cer să cumpărați nimic. Dar, cu 2,2 milioane de vizualizări, ajunge la publicul lor! Concentrați-vă mai întâi pe captarea atenției, apoi conduceți clicurile.

Utilizați imagini / video frumoase

Test, Test, Test

9. A / B se împarte

Nici măcar cel mai deștept marketer din lume nu știe cu siguranță ce formulare, imagini sau audiență va răspunde mai bine. Cu toate acestea, A / B se divide, textul vă poate spune exact care este cel mai eficient.

Folosesc Adespresso pentru a rula diviziunile mele A / B. Îmi spune clar ce funcționează și care dintre reclamele mele este cea mai bună rată de clic..

Testele A / B se referă la a juca două reclame unul împotriva celuilalt. Fiecare va fi ușor diferit și va fi trimis unui eșantion de public. Facebook vă va spune atunci care a avut o rată de clic mai bună.

Puteți încerca două titluri sau antete diferite. Încercați două imagini diferite sau două audiențe ușor diferite.

Cel care are cele mai multe clicuri este cel în care ați pus toată greutatea în marketing.

Reclamele pe Facebook pot plăti singure dacă obțineți rata perfectă de clic!

Anunță-mă dacă ai întrebări arzătoare despre reclamele tale Facebook. Sunt aici pentru a vă ajuta și mi-ar plăcea să aflu despre propriile campanii!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map