Top 3 (+2 bonus) site-uri de socializare pentru întreprinderile B2B (și cum să le împrumutăm)

Dacă vă luptați să mențineți o prezență pe fiecare site de socializare din afacerea dvs. B2B, vă pierdeți timpul. Probabil, publicul tău este concentrat pe unul sau două site-uri, iar celelalte sunt doar o muncă suplimentară pentru tine. Concentrându-vă eforturile pe următoarele canale sociale, veți face un pachet mai mare și veți angaja potențiali clienți.

Am vorbit cu marketeriștii B2B pentru a obține scutul pe care site-urile dădeau cea mai mare bătaie pentru buck-ul lor și chiar mi-au furat secretele pentru a maximiza eforturile pe fiecare canal social..

LinkedIn: Câștigător, Câștigător, Cina de pui

De departe, cel mai popular instrument de social media pentru marketingul B2B a fost LinkedIn. Deoarece LinkedIn atrage mai mulți profesioniști decât adolescenții care împărtășesc videoclipuri pentru pisici, este alegerea naturală pentru rețelele online. Iată sfaturile pe care le-am primit.

Alăturați-vă și implicați-vă în grupuri

Grupuri LinkedIn

Există un grup pe LinkedIn pentru fiecare industrie, nișă sau funcție de muncă posibilă, de la marketingul de conținut până la profesioniștii pompelor de pompieri.

Julie Graff, legătura de conținut social pentru marketingul pozițiilor în poziție, spune că cel mai bun mod de a reuși folosind Grupuri este de a găsi cele în care membrii publicului dvs. țintă sunt activi și să luați în considerare acțiunile dvs. cu atenție.

Julie Graff de la Pole Position Marketing

Aveți grijă să nu vă auto-promovați prea mult în aceste grupuri. Ar trebui să căutați să vă implicați în conversații, oferind sfaturi de experti și răspunzând la întrebări.

Ea spune că, dacă Grupul permite, ar trebui să postați link-uri către propriul dvs. conținut, dar face acest lucru cu precauție:

Asigurați-vă că conținutul la care faceți legătura este extrem de valoros. Încercați să începeți o discuție cu ea. De exemplu, am postat recent un articol despre lungimea ideală pentru o postare pe blog, așa că am întrebat Grupul care cred că este lungimea ideală. Din nou, asigurați-vă că faceți mai mult decât postarea de link-uri. Implicați-vă în celelalte conversații din grup.

LinkedIn pentru Oportunități

În ziua respectivă, va trebui să efectuați multe apeluri și apeluri reci pentru a ajunge la un factor de decizie. Dar acum o conexiune este la doar un clic distanță. Jodie Cook, director general al JC Social Media Limited, de asemenea, autorul cărții # Câștigarea la Social Media: Este vorba despre interacțiune, spune că generația principală LinkedIn este o tactică puternică pentru afacerile B2B.

Jodie Cook

Dacă cunoașteți titlul tipic al factorului de decizie într-o companie, poate că este cumpărătorul principal, managerul de marketing sau CFO, de exemplu, căutările pe LinkedIn vă pot ajuta să întocmiți o listă de perspective de contact. Am avut un mare succes lucrând pentru un client care furnizează piatră pentru amenajarea teritoriului – treaba noastră este să găsim arhitecți peisageri din întreaga lume și să începem o conversație.

Ea spune că este important să nu trimiteți cereri de conexiune necompletate, deoarece acestea vor fi ignorate. In schimb:

Creați un mesaj șablon pe care îl puteți reproduce pentru sutele de persoane pe care le veți contacta, dar asigurați-vă că subliniază ceea ce există pentru ele – o broșură gratuită a produselor dvs. premiate, de exemplu. Asigurați-vă că încercați de două sau de trei ori pe contact, [și] persistența dvs. va plăti.

O pagină a companiei poate stimula SEO

Pagina LinkedIn pentru companie

Cine știa că faptul că o pagină pentru afacerea ta pe LinkedIn te poate ajuta de fapt să fii găsit pe motoarele de căutare? Randy Mitchelson, APR, care este vicepreședinte Vânzări & Marketing la iPartnerMedia, spune că paginile de afaceri de pe LinkedIn sunt accesate de motoarele de căutare, ceea ce îl face un instrument valoros în căutarea unei mai bune optimizări a motoarelor de căutare.

Randy Mitchelson

De fapt, unul dintre clienții noștri a venit la noi, deoarece au fost frustrați de faptul că site-ul lor nu se clasează. În mod ironic, pagina lor de afaceri pe LinkedIn s-a clasat pe pagina 1 a Google, dar site-ul lor nu a fost găsit nicăieri.

El sugerează, de asemenea, că toți angajații unei companii care au profiluri personale pe LinkedIn ar trebui să-și lege profilul personal de pagina companiei.

Transformă LinkedIn într-un blog (cu o lectură uriașă)

LinkedIn face mult mai mult decât oferă doar oportunități excelente de rețea. De asemenea, acționează o platformă de publicare de conținut prin intermediul Pulse. Marketingul Graff of Pole Position afirmă că sindicarea postărilor de pe blog publicate pe site-ul companiei sale pe Pulse a adus un mare succes:

Procesul nostru este de a posta o parte din articol în LinkedIn cu un link „Continuați să citiți” care le duce pe blogul nostru. Acest lucru a dus la o creștere dramatică a traficului pe site-ul nostru de pe LinkedIn.

Fii un Tom Peeping

Cine ți-a vizualizat profilul?

LinkedIn are o caracteristică interesantă care le spune utilizatorilor că oamenii și-au vizionat profilul. Membrii plătiti, spune Austen Allred, Senior Growth Manager la LendUp.com, pot vedea o listă a tuturor celor care le verifică..

Austen Allred

Suntem curioși să facem acest lucru. Se pare că puteți construi un script care să nu facă altceva decât să faceți clic pe profil în profil, obținându-vă numele și fața în fața a zeci de mii de oameni. Am făcut asta odată, cineva mi-a văzut profilul și mi-a recomandat slujba pe care o am acum.

Faceți pe LinkedIn urmărirea

Atunci când întâlnești oameni la expoziții comerciale sau evenimente de afaceri, poate fi dificil să-ți amintești să te urmărești odată ce te întorci la birou. Însă încorporarea LinkedIn în procesul dvs. de urmărire este un mod puternic de a rămâne conectat.

Mitchelson din iPartnerMedia folosește această strategie după fiecare eveniment la care participă:

De exemplu, după ce strâng cărți de vizită la un eveniment, în 24 de ore mă conectez cu acei oameni de pe LinkedIn și folosesc acea solicitare de conectare pentru a-i anunța că am apreciat că i-am întâlnit. Chiar astăzi m-am conectat cu 5 oameni noi, la scurt timp după ce am avut conversații de calitate cu ei.

Prin conectarea online, sunteți mult mai probabil să consolidați această relație mai rapid decât prin e-mail sau telefon.

Twitter: Excelent pentru implicarea individuală

LinkedIn nu este singurul instrument pe care marketerii B2B îl folosesc. Twitter este excelent pentru implicarea în timp real, în special pentru scufundări în conversații one-one. Iată câteva sfaturi ale experților.

Utilizați Căutarea în mod înțelept

Twitter Stream pe TweetDeck

Dacă utilizați un tablou de bord de socializare precum Hootsuite sau TweetDeck, puteți configura cu ușurință fluxuri pentru a urmări tweet-urile folosind cuvinte cheie specifice sau termeni de căutare. Mary Cochran, directoarea de marketing pentru somn folosește cu ușurință această strategie pentru a se conecta cu oameni din domeniul publicului țintă:

Mary Cochran

Am avut noroc în dezvoltarea afacerilor, folosind Hootsuite pentru a stabili un termen de căutare în industrie și a face perspectivă pe Twitter.

La o notă laterală: folosesc și eu această strategie. Deoarece mulți dintre clienții mei sunt companii de software, urmăresc termenii „software” și „afaceri mici”. Chiar am primit un client monitorizând aceste cuvinte cheie și răspunzând în mod corespunzător!

Implicați-vă într-un dialog one-one

Deoarece Twitter (împreună cu Instagram) este o platformă „dual-direcțională” în care poți interacționa cu una sau mai multe persoane simultan, Matthew Mercuri, manager de marketing digital la Dupray spune că mai trebuie să fie descoperit și aur de marketing..

Matei Mercuri

Twitter / Instagram vă permite, de asemenea, să interacționați cu clienții în moduri în care Facebook nu. Facebook este unidimensional. Nu poți ieși și să cauți oameni care să vorbească individual cu persoane ca tine, pe platformele cu două direcții. Mai mult decât atât, celălalt beneficiu este că Twitter / Instagram oferă răspunsuri instantanee, rapide și pline de spirit, care, în anumite aspecte, sunt foarte valoroase pentru un marketer.

El spune, de asemenea, că interacțiunea cu oamenii cu care ați făcut deja afaceri face ca clienții dvs. să fie mai susceptibili să vă urmărească înapoi, ceea ce facilitează implicarea acestora.

Facebook: Nu doar pentru B2C

Crezi că Facebook este doar pentru vizionarea videoclipurilor cu pisici în loc să funcționezi? Mai gandeste-te. Este un adevărat smorgasbord de oportunități de afaceri.

Închideți publicitatea inteligentă

Facebook este renumit pentru platforma sa de anunțuri ușoară și direcționată. Tracy Willis, Strategist de conținut pentru N2Q Consulting adoră caracteristicile sale publicitare:

Tracy Willis

Modul meu preferat de a folosi Facebook ca platformă B2B este prin publicitatea plătită. Instrumentul Facebook Ads vă permite să selectați clientul țintă dintr-o listă de opțiuni extrem de granulare.

Posibilitatea de a viza, de exemplu, directori din industria software, care câștigă 200.000 USD sau mai mult, vă ajută să vizați exact către cine doriți să ajungeți cu anunțul dvs..

Boost un post

Boost A Post

O formă specifică de publicitate pe Facebook este caracteristica Boost a Post. În loc să apară ca un anunț, poți să iei o postare regulată sau să o actualizezi și să o amplifici pentru un public mai larg. Adaf Darash, CEO Regpack, a înregistrat o creștere a numărului de clienți ca urmare a stimulării postărilor de pe blog:

Adaf Darash

Cel mai bun răspuns pentru noi a fost stimularea unei postări pe pagina companiei noastre, mai exact când publicăm despre cea mai recentă actualizare a blogului nostru. Ne petrecem mult timp lucrând la marketingul de conținut și stimularea pe Facebook a fost cea mai bună modalitate prin care am găsit nu doar să ne aducem conținutul în fața multor oameni, dar vedem un impuls în funcționarea la scurt timp după postările noastre de pe blog Facebook este stimulat!

Alăturați-vă grupurilor Facebook

La fel ca în cazul LinkedIn, Grupurile Facebook oferă o oportunitate fantastică de a vă conecta cu piața dvs. țintă. Willis de la N2Q Consulting spune că Facebook poate oferi și mai multe oportunități de implicare decât LinkedIn prin intermediul grupurilor sale:

Alăturarea acestor grupuri în industria dvs., chiar și doar pentru a asculta, poate oferi o perspectivă benefică asupra a ceea ce clienții dvs. consideră importanți. Acestea sunt similare grupurilor LinkedIn, dar pot fi utilizate mai frecvent, deoarece Facebook are o bază de utilizator mult mai mare implicată..

De menționat și alte site-uri sociale

Este posibil ca acești alergători să nu aibă puterea LinkedIn, Facebook și Twitter, dar s-ar putea să vă ajute în continuare să vă atingeți audiența.

Slideshare

Diapozitivul nu se ocupă aproape de alte instrumente sociale (până la urmă, trebuie să îți faci timp pentru a crea efectiv o prezentare), dar Kent Lewis, președinte & Fondatorul Anvil, spune că merită remarcat.

Kent Lewis

Nu multe mărci investesc timpul în SlideShare, dar de când a fost achiziționat de LinkedIn, importanța sa (și clasamentele în Google) au crescut doar. Este o platformă excelentă de cercetare și marketing pentru companiile B2B și există mult mai puțin concurență decât alte platforme precum Twitter.

YouTube

Lewis spune că îl surprinde că doar mărcile globale B2B au exploatat în mod corespunzător puterea celui de-al doilea cel mai mare motor de căutare din lume, YouTube.

Din același motiv, ați putea recomanda Google+, Facebook sau Instagram pentru a viza perspectivele B2B, YouTube este logic din mai multe motive. Videoclipul are o rechemare de 5 ori mai mare decât cuvântul scris, așa că de ce spuneți povestea în text când o puteți spune cu videoclipuri?

Obtinerea la maxim a B2B de marketing pe social media

Indiferent de site-urile sociale pe care le utilizați pentru a găsi clienți și clienți pentru compania dvs. B2B, aveți nevoie de strategia potrivită pentru a obține rezultate bune. Asta înseamnă să fii consecvent în actualizările tale, să trimiți conținut relevant și să îți vizezi publicul. Iată sfaturi suplimentare care să vă ajute de la Sandip Banerjee, specialist în hacking în creștere la Web3 Solution.

Sandip Banerjee

1. Momentul este totul
Când postezi este aproape la fel de important ca ceea ce postezi. Este posibil să fie nevoie să experimentați pentru a afla când publicul dvs. este cel mai receptiv la acțiunile dvs. Programul de programare vă permite să scrieți actualizările în avans și să le setați să meargă în direct la momentul ideal.

2. Cunoașterea audienței dvs. este imperativă
Indiferent dacă investești în anunțuri Facebook sau LinkedIn sau vei găsi noi persoane relevante care să le urmeze pe Twitter, vei pierde timpul trimitându-ți mesajul către persoane greșite, cu excepția cazului în care îți filtrezi publicul. Cine folosește cuvintele cheie care sunt relevante pentru demografia dvs.? Cine vorbește despre competiție? Aceștia sunt probabil candidați buni cu care să se conecteze.

3. Conectați punctele relevante
Dacă scrieți o actualizare socială vorbind despre un lucru și includeți un link, acel link nu ar trebui să fie despre altceva în întregime. Oamenii doresc consecvență și, asigurându-vă că ceea ce împărtășiți este relevant pentru link-ul pe care îl postați, vă vor dovedi valoarea și încrederea pentru următorii dvs..

4. Găsiți cadența potrivită
Fiecare canal social operează pe o cadență diferită. Twitter se deplasează cu viteza luminii; ceea ce postezi acum nu va fi văzut de toată lumea, pur și simplu pentru că există mai mulți utilizatori care vin în atenția adepților tăi. Așa că poate trebuie să postați mai des. Cu toate acestea, pe Grupurile LinkedIn, poate exista o activitate redusă, așa că aveți grijă să bombardați Grupul cu o actualizare zilnică dacă sunteți singurul distribuitor.

5. Fii consecvent
Managementul social media își asumă dăruire și consecvență. Oamenii nu vor să vadă că ultima ta actualizare a fost acum șase luni. Dacă nu aveți timp sau energie pentru a vă dedica atenție săptămânală (dacă nu zilnic) conturilor dvs., angajați un consultant de socializare pentru a vă ajuta. Vei obține rezultate mai bune dacă oamenii știu că se pot baza pe tine pentru conținut util și obișnuit.

Prin concentrarea eforturilor dvs. de marketing în mediile sociale B2B în aceste canale, veți angaja mai bine audiența potrivită, veți construi încredere cu ei și veți rămâne în mintea lor atunci când sunt gata să cumpere.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map