Ndërtimi i një liste emaili është gjëja e vetme më e rëndësishme që mund të bëni për biznesin tuaj në internet.

Shtë forma më fitimprurëse dhe efektive e marketingut në internet. Por për fat të keq, nuk është e lehtë.

Nëse e keni ndërtuar listën tuaj një e nga një, ju e dini se sa e ndërlikuar është!

Në pjesën 1 të këtij seriali 6-pjesësh, kemi parë 11 format më të larta konvertuese të regjistrimit dhe ku t’i vendosim ato. Por çfarë duhet të përdorni për të tërhequr njerëzit që të regjistroheni? Një eBook falas? Nje raport? Një webinar?

Sigurisht, këto opsione funksionojnë mirë. Por ka një magn magnet plumbi ’që performon më mirë se të gjithë ata:

“Përmirësimi i përmbajtjes”.

Përmirësimet e përmbajtjes - mënyra më e shpejtë për më shumë pajtimtarë

Unë e përdor atë këtu në Bitcatcha dhe është forma më e efektshme e kapjes në sit. Dhe unë nuk jam i vetmi. Disa blogerë raportojnë rritje të mëdha në konvertimet e regjistrimit duke përdorur metodën e azhurnimit të përmbajtjes.

Së pari, le të kthehemi në bazat …

Përmbushja Në Udhëzuesin tonë Definitive të marketingut me email

 • Pjesa 1: 11 format e regjistrimit më të larta
 • Pjesa 2: Përditësimet e përmbajtjes – mënyra më e shpejtë për më shumë pajtimtarë
 • Pjesa 3: Angazhimi i rritur & të ardhura me një seri të mirëseardhur me email
 • Pjesa 4: 19 hile të thjeshta për të marrë një normë të hapur me email të 40%
 • Pjesa 5: Linja e përsosur e temës: 18 hile për ta gozhduar atë
 • Pjesa 6: A po funksionon marketingu juaj me email? 14 matje thelbësore për të matur

Isfarë është një azhurnim i përmbajtjes?

Ju keni parë të gjithë tradicionalen “magnet kryesor” ose nxitje për t’i tërhequr njerëzit të abonohen. Shpesh është një ebook ose raport mbi marketingun dixhital. Në të kaluarën, ata u konvertuan vërtet mirë.

Në ditët e sotme, këto burime të mëdha janë më pak efektive. Zakonisht janë shumë të përgjithshëm. Shumë e gjerë. Shumë e madhe. Plus, ne kemi të gjithë ebooks falas të grumbulluar në kutinë tonë, kështu që nuk jemi të gatshëm të shkarkoni më shumë!

4051

Përkundrazi, lexuesit tuaj po kërkojnë diçka tjetër. Diçka më e rëndësishme, specifike dhe më e përshtatshme për nevojat e tyre. Diçka që ata vërtet dëshirojnë të shkarkojnë.

Tani për tani, ju jeni duke lexuar këtë artikull për rritjen e një liste emaili. Kështu që unë e di me siguri që marketingu me email është fokusi dhe interesi juaj. Pse do të përpiqem të shtyj një eBook të gjerë në marketing në mediat sociale? Apo SEO? Ose çdo gjë tjetër?

Unë e di se ju jeni të interesuar në marketing me email, kështu që unë duhet të ju ofroj diçka që lidhet me email.

Kjo është ajo ku futet aktualizimi i përmbajtjes. ’Shtë një magnet kryesor që është shumë i rëndësishëm për atë që lexon vizitori juaj dhe ofron vlerë shtesë përtej postimit në blog. Ai fut në përmbajtje, kështu që ju jeni tashmë të fejuar dhe intriguar kur unë e ofroj atë. Ja si duket në vend.

Përmbajtja-upgrade-in-situ

Pra, këtu është hile. Mos ofroni një magn magnet të përgjithshëm ‘në të gjithë sitin tuaj. Harrojini librat elektronikë, gazetat e bardha etj. Përkundrazi, krijoni shumë stimuj më të vegjël të përshtatur për tema të ndryshme.

Natyrisht, duhet kohë për të krijuar përmbajtje shtesë, por ato mund të jenë me madhësi të kafshimit. Mund të jetë një listë kontrolluese e shtypshme që përmbledh postimin, një video shpjegues ose një studim më të detajuar të çështjeve. Do gjë që shton vlerë në përmbajtjen ekzistuese.

Bottom line: Mos ofroni diçka të përgjithshme që lexuesit tuaj mund ta dëshirojnë. Ofroni diçka të vlefshme dhe relevante që dini se doni.

Kjo është azhurnimi i përmbajtjes me pak fjalë. Ju ‘azhurnoni’ përmbajtjen në këmbim të një email.

Përditësimi im i përmbajtjes super konvertuese

Këtu është një shembull se si azhurnimi i përmbajtjes funksionon këtu në Bitcatcha.

Fillova duke zgjedhur një blog me trafik të lartë: këtë artikull në ‘faqet e uljes’. Meqenëse ishte duke gjeneruar një pjesë të mirë të vizitorëve dhe duke u kthyer shumë mirë tashmë, ishte një kandidat i fortë për konvertimin e edhe më shumë pajtimtarëve.

bitcatcha-artikull

Postimi në vetvete është një burim i gjatë (2,000 + fjalë), kështu që vendosa që ‘azhurnimi’ të jetë një listë kontrolli më e thjeshtë që përmbledh pikat kryesore.

Doja diçka që lexuesit e mi mund të shtypnin dhe t’i referoheshin kur ata po krijonin faqet e tyre të uljes. Diçka që siguronte një vlerë reale, të veprueshme.

Unë e pozicionova lidhjen e zgjedhjes në krye të blogut, kështu që ju nuk mund ta humbisni atë.

Unë gjithashtu e ngulitura në fund të faqes, kështu që ka dy pika të qarta të hyrjes.

Do të vini re gjithashtu se është mbështjellë në një kuti të verdhë të ndritshme. Ajo tërheq syrin. Lexuesi ndihet i detyruar të klikojë mbi të.

Përmbajtja-upgrade-in-situ

Unë gjithashtu isha i prirur të siguroja që azhurnimi i përmbajtjes dukej i shkëlqyeshëm. Disa pika plumbi në një dokument Word nuk dukeshin si një shkëmbim i drejtë për lexuesit e mi.

Kështu që, unë e morra projektin tim grafik në këtë rast, dhe i ktheva ato pika plumbash në këtë:

Përmbajtja-upgrade-content

Ky infografik është shumë më efektiv. Kjo siguron që pajtimtarët e mi të ndjehen sikur kanë diçka me vlerë në këmbim. Ata mund ta shtypnin atë dhe t’i referoheshin ndërsa ndërtonin një faqe ulëse, për shembull.

Përmirësime alternative të përmbajtjes

Para se të shpjegoj procesin hap pas hapi të vendosjes së një sistemi, këtu janë disa azhurnime alternative të përmbajtjes që lehtë mund t’i krijoni vetë.

1. Një fletë mashtrimi

Si një listë kontrolli, fletët mashtruese funksionojnë vërtet mirë për postimet në forma të gjata. Blogjet si ky – me afro 2.500 fjalë – janë shumë për të marrë. Kështu që ju mund të merrni të gjitha pikat e rëndësishme, t’i ziej ato dhe t’i lini lexuesit tuaj të “mashtrojnë”.

Brian Dean në Backlinko përdor këtë teknikë gjithashtu, duke e shndërruar artikujt e tij në një infographic të bukur pdf për pajtimtarët:

Një fletë mashtrimi

2. Transkriptet

Këto janë të shkëlqyera kur pjesa juaj kryesore e përmbajtjes është një video ose përmbajtje. Lexuesit tuaj mund ta shkarkojnë transkriptin dhe ta ruajnë atë më vonë.

3. Studime të rastit

Blogjet janë shpesh një prezantim i një teme. Ju mund të përdorni azhurnimin e përmbajtjes për të hyrë në më shumë detaje. Një studim rasti është intrigues sepse i lejon lexuesit të shohin se si funksionon teoria.

4. Skedarë dhe shabllone të papërpunuara

Lexuesit tuaj do ta pëlqejnë një hile të shpejtë, veçanërisht nëse lidhet me ato që sapo kanë lexuar. Ju mund të dhuroni një shabllon falas me email ose një spreadsheet shembull për produktivitetin. Dizajnuesit e uebit mund të ofrojnë skedarë të papërpunuar PSD për lexuesit e tyre për t’i modifikuar.

Marketer Digital bën një gjë të ngjashme me një “skedar shpullë”. Ju thjesht kopjoni dhe ngjisni titujt e tyre ekzistues të mediave sociale të testuara me formula.

Skedarë dhe shabllone të papërpunuara

Si të vendosni azhurnimin e përmbajtjes tuaj

Pra, tani ne e dimë se çfarë është (dhe pse ju nevojitet) le të flasim specifika. Procesi duket si ky:

 1. Gjeni bloget tuaja më të larta të trafikut.
 2. Krijoni një azhurnim të përmbajtjes për secilën që shton vlerë.
 3. Shtojeni atë në faqen tuaj të internetit.
 4. Shkulni dhe optimizoni kursin e konvertimit.
 5. Drejtoni mijëra trafik në të.
 6. Shikojeni numrin e madh të numrave të pajtimtarëve.

Tingëllon e thjeshtë, por ka disa copa të ndërlikuara për tu vendosur.

Gjetja e blogut tuaj të trafikut më të lartë është pjesa e lehtë. Në përgjithësi, artikujt me më shumë trafik do të gjenerojnë më shumë pajtimtarë. Zhyt në llogarinë tuaj të Google Analytics tani dhe shkruani pesë interpretuesit tuaj më të mirë.

Tani zgjidhni një nxitje për përmirësimin e përmbajtjes që do të shtojë vlerën reale.

Ju mund të zgjidhni një prej azhurnimeve të përmbajtjes që sugjerova më lart, ose të dilni me diçka krejt të re. Sa më kreative dhe unike, aq më mirë!

Shtimi i azhurnimit të përmbajtjes në uebfaqen tuaj

Këtu është pjesa më e ndërlikuar, por unë do t’ju marr hap pas hapi.

Para se të fillojmë, do të të duhet një llogari me LeadPages dhe MailChimp. Këto janë dy mjetet që do të përdorim për të rregulluar azhurnimin e përmbajtjes suaj.

LeadPages është mjeti që do t’ju ndihmojë të krijoni këtë:

Leadbox për përmirësimin e përmbajtjes

… Kutia që shfaqet që mbledh adresat tuaja të postës elektronike. (Quhet edhe një ‘kuti kryesuese’)

Pse të përdorni këtë kuti pop-up LeadPages? Sepse shndërron 30-40% më mirë sesa dërgimi i njerëzve në një faqe tjetër të uljes. Alsoshtë gjithashtu tërheqëse dhe dinamike.

MailChimp është softveri i postës elektronike që mbledh dhe administron të gjithë pajtimtarët tuaj. Gjithashtu shpërthen gazetat dhe emailet tuaja masive.

Lidhni LeadPages dhe MailChimp, kështu që ata bisedojnë me njëri-tjetrin

Le të themi një nga lexuesit e mi, Ben, plotëson kutinë time pop-up të LeadPages.

Unë kam nevojë për LeadPages të them, “hej, MailChimp, unë jam duke dërguar azhurnimin e përmbajtjes tek Ben, a mund ta ruani adresën e tij të postës elektronike në listën time të pajtimtarëve!”

Për ta bërë këtë, duhet të lidhim llogaritë. LeadPages ka një tutorial për ta bërë këtë, por për përmirësimet e përmbajtjes, gjërat janë pak më të hollësishme.

Këtu është problemi: një lexues mund të shkarkojë një azhurnim të përmbajtjes në email, dhe një mund të shkarkojë një azhurnim në median sociale. Por unë dua t’i ruaj të dy ata pajtimtarët në të njëjtën listë të përgjithshme të postës elektronike. Dhe kjo është pak e ndërlikuar.

Le të fillojmë me MailChimp:

MailChimp u ngrit

Ja çfarë duam të arrijmë:

 1. Një listë e thjeshtë që mbledh të gjithë pajtimtarët tuaj.
 2. Por sigurohuni që secili pajtimtar të marrë azhurnimin specifik të përmbajtjes që klikoi.

Unë kam folur me shumë blogerë që po vendosnin me mijëra lista të ndryshme pajtimtarësh për çdo aktualizim të përmbajtjes. Ky është një makth. Ne thjesht duam një.

Ne e shmangim atë duke krijuar “nën-seksione” të listës kryesore të pajtimtarëve tuaj. MailChimp i quan këto “fusha të listave”, dhe ne krijojmë një për secilin përditësim të përmbajtjes.

Në këtë mënyrë, të gjithë marrin nxitjen për të cilën regjistrohen, por të gjithë ushqehen në një listë kryesore të pajtimtarëve.

1. Hyni dhe drejtohuni tek opsioni “listat” tuaja …

mailchimp1

2. Zgjidhni listën që dëshironi të mbledhni adresat e-mail për…

Zgjidhni listën e postës elektronike

3. Shkoni te cilësimet. Pastaj klikoni “fushat e listës dhe bashkoni etiketat”

MailChimp-bashkojë

4. Krijoni një “fushë liste” për çdo aktualizim të përmbajtjes

Mos harroni, kjo “fushë liste” është si një nën-seksion i listës tuaj më të madhe të pajtimtarëve. Ne do ta emërojmë atë pas çdo përditësimi të përmbajtjes që po vendosni.

Për ta bërë këtë, klikoni “shtoni një fushë” …

shtoni një fushë

dhe pastaj “teksti” …

MailChimp-add-text-fushë

5. Emërtoni fushën e listës pas blog-ut ose azhurnimit të përmbajtjes që po i jepni

Në rastin tim, kjo është një azhurnim i përmbajtjes për blogun e page faqes ulëse ’.

Emërtoni fushën e listës

Ju gjithashtu dëshironi të UNCHECK fushën “e dukshme”.

6. Bërë

Kjo është postuar e postuar me postë elektronike postare. Tani, ne duhet të japim LeadPages gjithë këtë informacion.

Vendosja e lidheve

Ja çfarë do të arrijmë në këtë pjesë:

Integroni MailChimp me LeadPages në mënyrë që të gjitha adresat e postës elektronike të mblidhen.

Sigurohuni që LeadPages i thotë MailChimp të kategorizojë pajtimtarët sipas azhurnimit të përmbajtjes që morën.

1. Hyni, klikoni nëboxbox, dhe pastaj “krijoni kutinë e re”

Krijoni Leadbox të ri

2. Klikoni “Cilësimet e integrimit” dhe më pas zgjidhni MailChimp

Zgjidhni MailChimp

3. Zgjidhni cilën listë të pajtimtarëve për t’u lidhur

Në rastin tim, unë do të zgjidhja “Bitcatcha”.

Zgjidhni një listë emaili

Tani, çdo adresë e-mail e mbledhur nga një kuti Leadpages automatikisht do të ruhet në listën time të pajtimtarëve MailChimp. Por si të sigurohemi që pajtimtari të marrë përmirësimin e duhur të përmbajtjes?

4. Klikoni rregulloje këtë formë

Këtu, do të futim “fushën e listës” që kemi krijuar në MailChimp. Kjo lidh përmirësimin e saktë të përmbajtjes me kutinë e saktë pop-up.

Drejtohuni tek pjesa “fushat e formës” dhe shikoni për “fushat e formave të fshehura” në fund. Kjo është ajo ku ne gjejmë fushën time list Lista e Kontrollit të Pagesave ’që krijova në MailChimp.

Fusha e fshehur e formës

5. Shkruajni “po” në vlerën e paracaktuar

Ky hap i fundit është thelbësor. Do të thotë që një “po” do të shfaqet në listën tuaj të pajtimtarëve MailChimp pranë kujtdo që ka shkarkuar një azhurnim të përmbajtjes.

Thelbësore nëse doni të shmangni dërgimin e pajtimtarëve tuaj të njëjtën përmbajtje dy herë!

Vlera e paracaktuar

6. Bërë!

Tani për pjesën argëtuese – përcaktimi i kutisë suaj të pop-up.

Rregullimi i Leadbox-it tuaj

Rregullimi i Leadbox-it tuaj

Kjo është pika kur ne fillojmë të zgjedhim normën tuaj të konvertimit.

Gjithçka në lidhje me Leadbox-in tuaj duhet të konsiderohet me kujdes për KONVERSIONET E LIDHUR. Mendoni për kopjen tuaj, imazhet dhe ‘thirrjen për veprim’ të gjithë të rëndësishme..

Ne do të na duhet një blog krejtësisht shtesë për të mbuluar këto specifika. Për fat të mirë, ne kemi vetëm artikullin!

Lexoni “Shtatë hapat tanë drejt një thirrje magnetike për veprim” dhe sigurohuni që kutia juaj që shfaqet të drejtojë sa më shumë njerëz për t’u kthyer në jetë e mundur.

Vendosni LeadBox në faqen tuaj të internetit

E vetmja gjë që mbetet për të bërë është ngritja dhe funksionimi në faqen tuaj.

Pasi të keni rregulluar LeadBox-in tuaj, goditni “boto” dhe do të shihni këtë ngatërrim të kodit HTML:

Vendosni LeadBox në faqen tuaj të internetit

Kjo ka nevojë për kopjimin dhe ngjitjen në HTML të postimit tuaj në blog.

Në rastin tim, unë shkoj në prapavijën e WordPress, gjej blogun tim të ‘faqeve të uljes’ dhe ngarkoj HTML.

Në imazhin e mësipërm, a shihni se ka një rresht teksti të fshehur në HTML që thotë “Klikoni këtu për t’u pajtuar me listën time të postimeve”?

Ju dëshironi ta zëvendësoni atë tekst me tekstin tuaj personal. Në rastin tim, “shkarkoni një listë kontrolli falas”:

Përmbajtja-upgrade-in-situ

Kështu që HTML do të përfundojë fjalët që po përdorni.

Tani, kur dikush klikon në atë lidhje, shfaqet kutia që shfaqet.

i thjeshtë!

Ofrimi i azhurnimit të përmbajtjes suaj

Në këtë pikë, ne jemi gati atje.

Faza e fundit është në të vërtetë dërgimi i sendit tek pajtuesi juaj. Këtu është mënyra më e lehtë për ta bërë atë:

Sistemi magnetik i plumbit

Me këtë metodë, kur pajtimtari juaj i ri godet butonin ‘dorëzoni’, LeadPages automatikisht dërgon azhurnimin e përmbajtjes përmes emailit.

Në të njëjtën kohë, ajo ruan atë adresë të re të postës elektronike në MailChimp.

Këtu është procesi:

1. Hyni në LeadPages, klikoni në cilësimet > dorëzimi i magnetit plumb

plumb magnet-dorëzimit

2. Vendosni skedarin tuaj për përmirësimin e përmbajtjes

upload-çojë-magnet

3. Vendosni rreshtin dhe mesazhin

upload-çojë-magnet-2

4. Kthehu në formën LeadBox, ndizni këtë ndërprerës dhe zgjidhni magnetin e plumbit që keni ngarkuar më parë

email-ofrimit-Setup

5. Bërë!

Kur një pajtimtar hits të paraqesë, ata do të shtohen në listën tuaj të pajtimtarëve MailChimp, dhe LeadPages menjëherë do t’u dërgojë atyre përmbajtjen tuaj të përmbajtjes me email.

Ky është opsioni që unë përdor sepse verifikon së pari adresën e postës elektronike të pajtimtarit. Sidoqoftë, ekziston një mundësi më e shpejtë nëse preferoni:

Përndryshe: Dërgojini drejtpërdrejt te të mirat

Në vend që t’ua dërgoni atyre azhurnimin e përmbajtjes përmes emailit, mund t’i dërgoni në një faqe ulëse, ku mund ta shkarkojnë.

Kjo është gjithashtu e thjeshtë për tu vendosur, dhe ne e bëjmë atë me një faqe falënderimi.

1. Klikoni në opsionin e faqes ‘faleminderit’

thank-q-dorëzimit

2. Krijoni faqen tuaj të uljes

LeadPages është tërësisht e dedikuar për krijimin e faqeve të mrekullueshme të uljes. Luajnë rreth e rrotull dhe përdorni një prej shablloneve të tyre për të ndërtuar një për të cilin jeni të kënaqur.

Pastaj mund të përfshini një lidhje për të shkarkuar azhurnimin tuaj të përmbajtjes. Ose nëse është një video ose një webinar, mund ta vendosni menjëherë në faqen e uljes.

3. Fshihni opsionin ‘përdorni përdorimin e faqes së paracaktuar të uljes’

Nëse nuk e bëni këtë, LeadPages do ta dërgojë pajtuesin tuaj në një faqe të përgjithshme “faleminderit”, dhe ata nuk do ta marrin përmbajtjen e tyre të përmbajtur.

thank-q-dorëzimit-2

4. Bërë!

Tani ne vërtet jemi bërë.

Me ngritjen e përmbajtjes sonë të përmbajtjes, ne tani kemi një gyp pajtimtarësh shumë konvertues dhe një magnet të mrekullueshëm plumbi për lexuesit.

E vetmja gjë që mbetet për të bërë?

Ndizni një trafik serioz në të! Pasi të keni provuar azhurnimin e përmbajtjes dhe ta shkulni atë për të arritur një normë të fortë të konvertimit, mund ta shkallëzoni atë.

Më pëlqen ta drejtoj trafikun në postë përmes reklamave në Facebook, zakonisht me një kosto prej 0,433 dollarë për vizitë, dhe le që grade azhurnimi ’i mia shumë konvertues të kthejë vizitorët e mi në pajtimtarë.

A po përdorni teknikën e përmirësimit të përmbajtjes? Unë do të doja të dëgjoja për përvojat tuaja dhe nëse funksionon për ju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me