Udhëzues i marketingut me email Pjesa 4: Truket e thjeshtë për 40% Shkalla e Hapur

Nëse keni dërguar ndonjëherë një fushatë me email, ju e dini “frikën” e shtypjes së butonit “dërgoni”.


Do të dërgoni mijëra email atje, por dikush do t’i hapë ato?

Sipas një raporti të fundit, niveli mesatar i hapur i emailit është 22.87%. Por është e mundur për ta arritur këtë shumë më të lartë me disa mashtrime dhe zgjuarje.

Këtu janë rezultatet e një fushate që kam kandiduar kohët e fundit për një klient në industrinë e muzikës që mori një normë të hapur 40.7%:

MailChimp-fushatë

Kjo është më shumë se dyfishi i mesatares së industrisë. Ishte kulmi i shumë provave dhe gabimeve, por unë e bëra atë duke përdorur shumicën e këtyre 19 këshillave. Ata janë gjykuar dhe testuar.

Deri në fund të këtij artikulli, do të keni të gjitha truket që ju nevojiten për të rritur gjithashtu normën tuaj të hapur.

Vetëm mendoni, nëse keni 2000 abonentë, siç bëri klienti im në listën e mësipërme, dhe rritni nivelin e hapur për 5%, kjo është 50 klientë të tjerë të mundshëm.

Këshillë: Ky është artikulli i katërt në serinë time përfundimtare të marketingut me email, kështu që nëse nuk keni munguar në pjesët e tjera, shikoni ato këtu:

 • Pjesa 1: 11 format e regjistrimit më të larta
 • Pjesa 2: Përditësimet e përmbajtjes – mënyra më e shpejtë për më shumë pajtimtarë
 • Pjesa 3: Angazhimi i rritur & të ardhura me një seri të mirëseardhur me email
 • Pjesa 4: 19 hile të thjeshta për të marrë një normë të hapur me email të 40%
 • Pjesa 5: Linja e përsosur e temës: 18 hile për ta gozhduar atë
 • Pjesa 6: A po funksionon marketingu juaj me email? 14 matje thelbësore për të matur

Le të hidhemi drejt në:

Pjesa I: pajtimtarët

Para se të fillojmë tweaking linjat e temave ose kohën e duhur të dërgesave, hapi i parë është shikimi i pajtimtarëve tuaj.

Shkalla e hapur e postës elektronike

(Burimi i figurës)

1. Hiq pajtimtarët joaktivë, ata po vrasin normën tuaj të hapur

Ju mund të keni 100,000 pajtimtarë, por ky numër nuk do të thotë asgjë nëse nuk hapin email-et tuaj. Pasja e një numri të madh të pajtimtarëve duket e shkëlqyeshme, por për fat të keq është thjesht një met metric kotësi ’.

Në vend të sasisë, përqendrohuni në cilësinë e listës suaj. Përqendrohuni te pajtimtarët aktivë që hapin rregullisht posta elektronike. Ata janë ata që duan të dëgjojnë nga ju.

Nëse një pajtimtar nuk ka hapur emailet tuaja në gjashtë muaj, është koha t’i heqni ato. E njëjta gjë vlen për çdo “kërcim të vështirë” (d.m.th. emaili nuk mund të dorëzohet). Po ju kushton para për t’i dërguar, dhe kjo po zvogëlon normën e hapur poshtë.

Siç mund ta shihni, ky pajtimtar më poshtë nuk ka hapur një e-mail ose klikuar një email për mbi tre vjet dhe 23 fushata.

pajtimtarët joaktivë

Kjo nuk do të thotë domosdoshmërisht emailet tuaja thithin! Ata mund të mos kenë më nevojë për shërbimet që ju ofroni ose mbase thjesht nuk e kontrollojnë më atë adresë emaili.

Gjithçka ka të bëjë me sigurimin që lista juaj ka vetëm pajtimtarë me cilësi të lartë. Cilësia mbi sasinë.

Një mashtrim që mund të përdorni është një email i hendekut të fundit. Dërgoni një email për këdo që nuk ka hapur brenda gjashtë muajve me linjën e temës: “Ne nuk kemi dëgjuar nga ju brenda një kohe …” dhe pyesni ata nëse ata dëshirojnë të qëndrojnë në listë. Ju mund të ofroni një zbritje ose nxitje për të qëndruar gjithashtu.

2. Pastroni adresat e gabuara të postës elektronike

Kjo është një mënyrë e shpejtë dhe e thjeshtë për të marrë disa hapje të tjera. Drejtoni përmes listës tuaj të pajtimtarëve dhe korrigjoni gabimet drejtshkrimore.

Ka pothuajse gjithmonë disa që kanë paraqitur “[mbrojtur me email]” ose “[mbrojtur me email]”. Ndryshoni adresën dhe kërkoni që ata të konfirmojnë emailin e tyre të saktë.

3. Lërini pajtimtarët të zgjedhin çfarë emaili marrin dhe kur

Disa pajtimtarë janë të lumtur të dëgjojnë nga ju dy herë në javë. Të tjerët do të preferojnë azhurnimet mujore.

Disa janë të interesuar vetëm për zbritje. Të tjerët dëshirojnë të dëgjojnë për çdo blog të ri që publikoni.

Ju mund të shmangni mbingarkesën e pajtimtarëve tuaj duke i lënë të zgjedhin se sa shpesh marrin email dhe çfarë lloj përmbajtjeje dëshirojnë të lexojnë. Shtë më mirë t’i jepni këtyre opsioneve kur të regjistroheni. Shikoni se si kompania e udhëtimit, Skift ju lejon të zgjidhni opsionet ditore, javore dhe të tjera.

Le të zgjedhin pajtimtarët

4. Segmentoni listën tuaj, kështu që pajtimtarët të marrin email përkatës

Një nga arsyet më të mëdha për një normë të ulët të hapur është se postat elektronike thjesht nuk janë të rëndësishme për pajtimtarin.

Për shembull, një pajtimtar në Seattle, ndoshta nuk është i interesuar për “10 kafenetë më të mira në New York”. Në këtë rast, ju mund të veçoni listën e pajtimtarëve tuaj sipas vendndodhjes. Tani mund t’i dërgoni audiencës tuaj përmbajtje specifike për vendndodhjen.

Një llogari pro MailChimp ju lejon të segmentoni listën tuaj sipas demografisë, interesave ose sjelljeve të blerjes. Për shembull, kompania Asos dërgon email të ndryshëm bazuar në gjininë tuaj, preferencën e veshjeve dhe historinë e blerjeve.

Për ta bërë këtë në MailChimp, ju thjesht përdorni etiketat dhe ‘fushat e personalizuara’ për të segmentuar audiencën tuaj në kategori të ndryshme. Një raport sugjeron që 39% e njerëzve që e bënë këtë panë nivele më të larta të hapura. 20% panë edhe shitje më të larta.

Pjesa II: Përmbajtja e postave elektronike

Deri më tani, ne kemi forcuar listën e pajtimtarëve tuaj. Tani le të shohim se si përmbajtja juaj mund të rrisë nivelin e hapur.

5. Shtoni vlerë me çdo email

E vërteta e vështirë është se pajtimtarët do të hapin një email vetëm nëse do të shtojnë vlerë në jetën e tyre. Ju duhet t’u jepni njerëzve një arsye të mirë për të hapur emailet tuaja.

Mënyra më e mirë për ta bërë atë? Siguroni vlerë të prekshme çdo herë.

Për shembull, Vox ju dërgon me email me përmbledhje lajmesh të shkurtra dhe të lezetshme të ditës. Ju nuk mund ta merrni atë në faqen e tyre të internetit, dhe është jashtëzakonisht e dobishme nëse keni pasur një ditë të ngarkuar.

Shtoni vlerën

Nëse një pajtimtar fillon t’i shoqërojë gazetat tuaja me një vlerë të madhe, ata do t’i hapin çdo herë. Ata madje do të fillojnë ta kërkojnë atë.

Kjo është një strategji afatgjatë. Fitoret dhe truket e shpejta si linja të zgjuara subjektesh mund të funksionojnë për fushata të njëfishta, por mënyra e vërtetë për të marrë nivele të hapura vazhdimisht të larta është thjesht duke ndërtuar besnikëri dhe një reputacion përmes përmbajtjes së shkëlqyer. Mundohuni të siguroheni që është diçka që nuk mund ta marrin askund tjetër.

6. Artizanat një linjë të drejtpërdrejtë, të drejtpërdrejtë lëndësh

Linjat e subjektit bëjnë ose prishin normat e hapura. Në fakt, ato janë kaq të rëndësishme, unë po ua kushtoj pjesën e pestë të kësaj serie emaili për ta.

Me pak fjalë, linjat lëndore direkte në pikat priren të funksionojnë më mirë. MailChimp renditi numrat në 40 milion linja lëndësh me email dhe interpretuesit më të mirë ishin çuditërisht të mërzitshëm:

 • [emri i ndërmarrjes] shitjet & buletinin e marketingut, ose
 • [emri i kompanisë] Buletini i lajmeve maj 2005,

i cili shkumëzoi një normë të hapur 60%.

Sigurisht, nuk është e dëmshme të hedhësh disa linja lëndësh kurioze, të stilit clickbait tani dhe përsëri. Kjo e thjeshtë nga sipërmarrësi Yaro Stark ishte veçanërisht intriguese:

Intrigimi Yaro clickbait

Sidoqoftë, shumica e kohës përqendrohen në tregimin e pajtimtarëve saktësisht se çfarë vlere do të marrin brenda.

7. Flisni drejtpërdrejt me pajtimtarin tuaj, bëjeni që të ndjehet personal

Një buletin i postës elektronike shpesh u del mijëra pajtimtarëve. Por mashtrim është ta bësh të duket si një email personal, direkt tek një person.

Cilin email keni më shumë të ngjarë të hapni:

“Ne po ofrojmë zbritje 20% për klientët tanë” … ose

“Sara, ka një zbritje prej 20% për ty brenda”

Duke supozuar se emri juaj është Sara, ju do të hapni të dytën! Ju po dërgoni me mijëra, por bisedoni me secilin pajtimtar individualisht. Përdorni këtë tingull të njëjtë, personal të zërit brenda emailit, gjithashtu.

Ju e dini audiencën tuaj më mirë se kushdo tjetër. Bisedoni me ta në një mënyrë që do të lidhet.

8. Përdorni një seri të mirëpritur për të vendosur norma të hapura afatgjata

Abonentët tuaj më të rinj janë më të angazhuarit tuaj dhe ka shumë të ngjarë të hapin emailet tuaja. Kapitalizoni në atë duke u dhënë atyre ton vlera të drejtë në fillim.

Vendoseni veten në ato email të parë, ndërsa pajtimtarët tuaj të rinj janë të nxehtë dhe do të formoni një lidhje të fortë. Bërja e kësaj garanton norma të hapura në planin afatgjatë dhe formon një zakon.

Seria e mirëseardhjes

Një seri e mirëpritur është mashtrimi më i mirë këtu. Duke dërguar pesë ose gjashtë email radhazi menjëherë pasi të regjistroheni, ju lidheni me lexuesin tuaj. Pajtimtari juaj e di se çfarë të presin dhe ata formojnë një zakon. Ata fillojnë të shikojnë për emailet tuaja.

Pjesa 3 e kësaj serie të marketingut me email të përqendruar në serinë e mirëseardhjes, kështu që vraponi prapa dhe kontrollojeni.

9. Dërgoni atë nga një person i vërtetë, jo nga një emër biznesi

Statistikat tregojnë se postat elektronike nga një emër i vërtetë marrin një normë më të mirë të hapur sesa ato të dërguara nga një biznes.

Arsyeja është mjaft e thjeshtë. Kemi ardhur për të shpërfillur postat elektronike nga një adresë biznesi pasi i shoqërojmë me marketing ose reklamë. Duke përdorur emrin tuaj të vërtetë, ajo ndjehet më personale dhe më pak shitje.

Personalisht, unë mendoj se është më mirë të përzieni të dy. Për shembull, unë do të dërgoja emailet e mia nga ‘Daren, në Bitcatcha’.

Duke bërë atë, unë bëj lidhjen personale, por gjithashtu ju kujtoj se ku jeni regjistruar.

10. Lërini postat elektronike në një shkëputës

Ne të gjithë e dimë se librat më të mirë i mbarojnë kapitujt e tyre me një klithmë tantaluese. Ju nuk mund të prisni të lexoni kapitullin tjetër! Ju mund të bëni të njëjtën gjë me buletinet tuaja elektronike. Premtoni atyre diçka të veçantë ose gërshetoni një histori nëpër buletina të shumta gazetash.

Kur ata të shohin më pas postën tuaj elektronike në kutinë e tyre, ata do të dëshirojnë ta hapin atë dhe të zbulojnë se çfarë do t’u mësosh atyre tjetër!

Pjesa III: Koha

Nëse dëshironi një normë të lartë të hapur, është e rëndësishme që të merrni saktësinë e frekuencës dhe rregullsisë së fushatave tuaja. Koha dhe dita e saktë që ju dërgoni gjithashtu çështje. Le të zbulojmë pse:

Koha e postës elektronike

(Burimi i figurës)

11. Zgjidhni kohën dhe ditën e përsosur për audiencën tuaj

Zgjedhja e momentit të duhur për të dërguar buletinin tuaj është një temë e nxehtë midis tregtarëve të postës elektronike.

Pasi i analizoi të dhënat e tyre, MailChimp zbuloi se normat e hapura ishin në nivelin më të lartë të martave, të mërkurave dhe të enjteve rreth orës 10 të mëngjesit. Në këtë pikë, ne kemi pastruar kutinë tonë nga fundjava, u vendosëm në javë, dhe një email 10:00 vepron si një shpërqendrim i mirëpritur nga puna.

Eksperienca, megjithatë, zhvilloi një studim të ngjashëm dhe zbuloi se nivelet e tyre të hapura të postës elektronike ishin më të larta gjatë fundjavës – kur njerëzit kishin më pak email që hynin. Ata pranuan që mesi i mëngjesit ishte koha më efektive.

Dyshimi im është që email-et e biznesit ndaj biznesit marrin nivelin më të lartë të mesit të javës, ndërsa hobi, e-commerce dhe emailet e kohës së lirë hapen gjatë fundjavës.

Kjo është vetëm një zgjatje, dhe unë ju këshilloj të eksperimentoni me audiencën tuaj për të gjetur kohën më të mirë për ju.

Në të gjitha rastet, dërgoni emailin në mes të mëngjesit në zonën përkatëse kohore të marrësit. Ju mund ta bëni këtë në MailChimp duke përdorur funksionin e tyre “timewarp”.

Funksioni i Timewarp në Mailchimp

12. Dërgoni email në intervale të rregullta dhe të qëndrueshme

Zgjidhni një orar dhe rrini në të. Nëse është një herë në javë një mëngjes të enjten, sigurohuni që të jetë gjithmonë një herë në javë në një mëngjes të enjten.

Hedhja brenda dhe jashtë e kutive të pajtimtarëve tuaj në mënyrë të rastësishme është konfuze dhe çorientuese. Duke i bërë gazetat tuaja të rregullta dhe të qëndrueshme, pajtimtarët fillojnë të presin prej tyre dhe të formojnë një zakon për hapjen e tyre.

13. Jo shumë i shpeshtë, por jo shumë shpesh…

Vetëm ju mund të vendosni sa shpesh të dërgoni komunikime, por kini kujdes nga dy gjëra: lodhja me email dhe harresa!

Së pari, nëse pajtimtarët marrin shumë e-mail shumë shpesh, ata bëhen të irrituar. E-mail-et më pas lihen të palexuara.

Sidoqoftë, nëse e lini shumë gjatë mes emailave, pajtimtarët mund të harrojnë se kush jeni, ose pse regjistroheni. Ata thjesht mund të injorojnë emailin, ta fshijnë atë ose të çabonohen.

Ekzistojnë përjashtime nga ky rregull. Disa gazetat ditore funksionojnë shumë, por nëse zgjidhni këtë rrugë, sigurohuni që pajtimtarët të dinë se për çfarë janë regjistruar!

Nëse pajtimtarët fillojnë të vuajnë nga lodhja e postës elektronike, përdorni një mesazh të hendekut të fundit për t’i ndaluar ata të mos abonohen plotësisht. Për shembull, Thrillist, pyesni ata që janë gati të abonohen nëse dëshirojnë të marrin më pak email në vend.

marrin më pak email

14. Dërgojeni dy herë!

Ky është një mashtrim i poshtër, dhe unë nuk e përdor këtë vetë. Por, unë njoh disa tregtarë që bëjnë, kështu që unë do t’ju lejoj të vendosni.

Pasi që gazeta juaj të ketë dalë, prisni një javë dhe shikoni përsëri në normën tuaj të hapur. Mblidhni të gjitha adresat e postës elektronike që nuk i hapën për herë të parë përreth dhe dërgoju përsëri atyre.

Ju mund të përpiqeni të shkulni titullin e temës këtë herë për të inkurajuar më shumë njerëz ta hapin atë. Një tregtar, Neal Taparia, arriti një 55% më tej duke përdorur këtë teknikë.

Pjesa IV: Truket Bonus

Truket që nuk përshtateshin askund tjetër!

15. Qëndroni jashtë filtrave të spamit

Klientët me email janë të trajnuar mirë në gjetjen e postave elektronike spammy. Linjat e subjektit me një kopje të dukshme promovuese ka të ngjarë të refuzohen, kështu që fikni kapakët dhe mbylleni larg shenjës së thirrjeve!

Shikoni edhe në këtë listë të fjalëve të shkaktuara spam dhe gjithashtu shmangni ato me çdo kusht.

16. Mbani një model të qëndrueshëm

Ata me normat më të larta të klikimit, kanë zotëruar artin e besnikërisë së pajtimtarëve. Ata hapin email sepse dërguesi është i njohur dhe i besuar. Një plan urbanistik dhe dizajn i qëndrueshëm ndihmojnë në ndërtimin e kësaj besnikërie dhe familjariteti.

MailChimp ka mijëra modele të ndryshme të projektimit, por i rezistojnë kërkesës për ta ndryshuar atë për çdo fushatë.

17. Sigurohuni që funksionon në një pajisje celulare

Puna në smartphone dhe pajisje mobile

66% e postave elektronike janë hapur tani në një smartphone, prandaj sigurohuni që gazeta juaj të duket tërheqëse në një iPhone, tabletë ose ndonjë pajisje tjetër celular.

Shumica e shërbimeve të postës elektronike përdorin ‘modelin përgjegjës’ për të siguruar automatikisht postën tuaj elektronike në një pajisje të lëvizshme, por ekzekutoni një provë para se t’i dërgoni të gjithëve.

18. Pyetni abonuesit pse u larguan

Nëse doni të dini pse njerëzit nuk po lexojnë emailet tuaja, pyesni ata që janë abonuar. Reagimi i sinqertë dhe i sinqertë nuk është gjithmonë i lehtë për t’u dëgjuar, por do të mësoni më shumë nga kjo.

Kur një përdorues pajtohet, keni një kuti kontrolluese për t’i pyetur ata pse po largohen. A dërgoni me email shumë shpesh? A është bërë informacioni juaj i parëndësishëm?

Përgjigja e kësaj pyetje do t’ju ndihmojë të përmirësoni shërbimin tuaj për pajtimtarët ekzistues.

19. Test, provë, provë! Dhe provë përsëri

Pjesa e vështirë për marketing është se nuk ka përgjigje të duhur. Nuk ka asnjë linjë “më të mirë” temë ose kohë “të përsosur” për të dërguar një buletin.

Nëse nuk jeni i sigurt, ekzekutoni një test të ndarë për të zbuluar. Nuk mund të vendosni midis linjave të temave? Drejtoni një provë të ndarë me një nën-pjesë të listës së pajtimtarëve tuaj. Kushdo që shkakton nivelin më të lartë të hapur është linja juaj më e mirë e subjektit.

Provoni të ekzekutoni një test të ndarë në ditë të ndryshme dhe në periudha të ndryshme. Kur është audienca juaj më e përgjegjshme?

Kjo është gjithçka për pjesën 4 të serisë sime të emailit! Mos harroni të kontrolloni përsëri tek pjesa 1, pjesa 2 dhe pjesa 3 dhe kërkoni kujdes për seksionin e ardhshëm për hartimin e linjës së përsosur të temës.

A keni testuar dhe tweaked email tuaj normën e hapur? Cila është përvoja juaj, dhe çfarë funksionon më mirë për ju? Më njoftoni në pjesën e komenteve.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map