Nëse po përpiqeni të mbani një prezencë në çdo faqe të mediave sociale atje për biznesin tuaj B2B, po e humbni kohën tuaj. Ka të ngjarë, audienca juaj është e përqendruar në një ose dy site, dhe të tjerët janë vetëm punë shtesë për ju. Duke përqëndruar përpjekjet tuaja në kanalet e mëposhtme sociale, do të paketoni një grusht më të madh dhe do të angazhoni klientë të mundshëm.

Unë bisedova me tregtarët B2B për të marrë një lugë në të cilën faqet po jepnin zhurmën më të madhe për dajakun e tyre, dhe madje vodha sekretet e tyre për mënyrën e maksimizimit të përpjekjeve në secilin kanal shoqëror.

LinkedIn: Fituesi, Fituesi, Darka e pulave

Deri tani, mjeti më i popullarizuar i mediave sociale për marketingun B2B ishte LinkedIn. Për shkak se LinkedIn tërheq më shumë profesionistë sesa adoleshentët që ndajnë video me mace, është zgjedhja natyrale për krijimin e rrjeteve në internet. Këtu janë këshillat që mora.

Bashkohu dhe angazhohu në grupe

Grupet e lidhura

Ekziston një Grup në LinkedIn për çdo industri, vend apo funksion të mundshëm pune, nga marketing i përmbajtjes deri tek profesionistët e pompës së zjarrit.

Julie Graff, Ndërlidhësi i Përmbajtjes Sociale për Marketingu i Pozicionit Pole, thotë se mënyra më e mirë për të arritur sukses duke përdorur Grupe është të gjeni ato ku anëtarët e audiencës tuaj të synuar janë aktivë dhe i konsideroni aksionet tuaja me kujdes.

Julie Graff nga Marketingu i Pozicionit Pole

Kini kujdes që të mos jeni tepër vetë-promovues në këto grupe. Ju duhet të kërkoni që të përfshiheni në biseda, të ofroni këshilla të ekspertëve dhe t’u përgjigjeni pyetjeve.

Ajo thotë se nëse Grupi lejon, ju duhet të postoni lidhje me përmbajtjen tuaj, por bëni me kujdes:

Sigurohuni që përmbajtja me të cilën po lidhni është shumë e vlefshme. Mundohuni të filloni një diskutim me të. Për shembull, kohët e fundit kam postuar një artikull në lidhje me gjatësinë ideale për një postim në blog, kështu që e pyeta Grupin se si mendonin se ishte gjatësia ideale. Përsëri, sigurohuni që po bëni më shumë sesa thjesht të postoni lidhje. Angazhohen në bisedat e tjera në Grup.

LinkedIn për Drejton

Mbrapa ditës, duhet të bëni shumë thirrje dhe thirrje të ftohta për të arritur një vendimmarrës. Por tani një lidhje është vetëm një klik larg. Jodie Cook, Drejtori Menaxhues i JC Social Media Limited, gjithashtu autori për librin # Fitues në Social Media: Ka të bëjë me bashkëveprimin, thotë se gjenerata e plumbit LinkedIn është një taktikë e fuqishme për biznesin B2B.

Jodie Cook

Nëse e dini titullin tipik të marrësit të vendimeve në një kompani, mbase është blerësi i lartë, menaxheri i marketingut ose CFO, për shembull, kërkimet e LinkedIn mund t’ju ndihmojnë të hartoni një listë të perspektivave për t’u kontaktuar. Ne kemi pasur sukses të madh duke punuar për një klient që furnizon gur për peizazhit – detyra jonë është të gjejmë arkitektë të peizazhit në të gjithë botën dhe të fillojmë një bisedë.

Ajo thotë se është e rëndësishme të mos dërgoni kërkesa për lidhje bosh sepse ato do të injorohen. Në vend të kësaj:

Krijoni një mesazh shablloni që mund të kopjoni për qindra njerëzit me të cilët do të kontaktoni, por sigurohuni që ajo thekson se çfarë është në të për ta – një broshurë falas e produkteve tuaja fituese të çmimeve, për shembull. Sigurohuni që të provoni dy ose tre herë për çdo kontakt, [dhe] këmbëngulja juaj do të shlyhet.

Një faqe e Kompanisë Mund të Nisë SEO

LinkedIn Faqe për kompani

Kush e dinte që të kesh një faqe për biznesin tënd në LinkedIn në të vërtetë mund të të ndihmojë të gjendesh në motorët e kërkimit? Randy Mitchelson, APR, i cili është Zëvendës President i Shitjeve & Marketingu në iPartnerMedia, thotë se faqet e biznesit në LinkedIn janë zvarritur nga motorët e kërkimit, duke e bërë atë një mjet të vlefshëm në kërkimin për një optimizim më të mirë të motorit të kërkimit.

Randy Mitchelson

Në fakt, një nga klientët tanë erdhi tek ne, sepse ata ishin të irrituar që faqja e internetit e tyre nuk ishte në renditje. Ironikisht, faqja e tyre e biznesit LinkedIn u rendit në faqen një të Google, por faqja e internetit e tyre nuk gjendej askund.

Ai gjithashtu sugjeron që të gjithë punonjësit e një biznesi që kanë profile personale LinkedIn duhet të lidhin profilin e tyre personal në faqen e kompanisë.

Kthejeni LinkedIn në një Blog (Me një lexues të madh)

LinkedIn bën shumë më tepër sesa të sigurojë mundësi të mëdha për rrjetëzim. Ajo gjithashtu vepron një platformë botuese të përmbajtjes përmes Pulse. Graff of Pole Position Marketing thotë se sindikimi i postimeve në blog të publikuar në faqen e internetit të kompanisë së saj në Pulse, ka sjellë sukses të madh:

Procesi ynë është të postojmë një pjesë të artikullit në LinkedIn me një lidhje “Vazhdo leximi” që i çon ata në blogun tonë. Kjo ka rezultuar në një rritje dramatike të trafikut në faqen tonë nga LinkedIn.

Bëhuni një Tom përgjues

Kush e ka parë profilin tuaj?

LinkedIn ka një veçori interesante që u thotë përdoruesve që njerëzit janë duke parë profilin e tyre. Anëtarët e paguar, thotë Austen Allred, Menaxher i Lartë i Rritjes në LendUp.com, mund të shihni një listë të të gjithëve që i kontrollon ato.

Austen Allred

Ne jemi natyrisht kuriozë për ta bërë këtë. Rezulton se ju mund të ndërtoni një skenar për të bërë asgjë, por të klikoni nga profili në profil, duke marrë emrin dhe fytyrën tuaj para dhjetëra mijëra njerëzve. E bëra një herë, dikush pa profilin tim dhe rekomandoi punën që kam tani.

Bëni të Lidhur Me Ndjekjen

Kur takoni njerëz në shfaqje tregtare apo ngjarje biznesi, mund të jetë e vështirë të mbani mend që të ndiqni një herë pasi të ktheheni në zyrë. Por përfshirja e LinkedIn në procesin tuaj të ndjekjes është një mënyrë e fuqishme për të qëndruar të lidhur.

Mitchelson i iPartnerMedia përdor këtë strategji pas çdo ngjarje që merr pjesë:

Për shembull, pas mbledhjes së kartave të biznesit në një ngjarje, brenda 24 orësh lidhem me ata njerëz në LinkedIn dhe e përdor atë kërkesë lidhjeje për t’i njoftuar ata që e vlerësova se i kam takuar. Vetëm sot u lidha me 5 njerëz të rinj menjëherë pasi kisha biseda cilësore me ta.

Duke u lidhur në internet, ju keni shumë më shumë gjasa ta forconi atë marrëdhënie më shpejt sesa përmes postës elektronike ose telefonit.

Twitter: E shkëlqyeshme për Angazhimin Një-në-Një

LinkedIn nuk është mjeti i vetëm që tregtarët B2B janë duke përdorur. Twitter është i shkëlqyeshëm për angazhimin në kohë reale, posaçërisht për zhytjen në biseda një-në-një. Këtu janë disa këshilla nga ekspertët.

Përdorni kërkimin me mençuri

Rrjedha në Twitter në TweetDeck

Nëse përdorni një tryezë të mediave sociale si Hootsuite ose TweetDeck, lehtë mund të vendosni prurje për të ndjekur tweet-et duke përdorur fjalë kyçe specifike ose terma kërkimi. Mary Cochran, Drejtore e marketingut për gjumë përdor me lehtësi këtë strategji për t’u lidhur me njerëzit në fushën e audiencës së saj të synuar:

Mary Cochran

Unë kam pasur fat në zhvillimin e biznesit duke përdorur Hootsuite për të vendosur një term kërkimi në industri dhe për të ping perspektivën në Twitter.

Nga një shënim anësor: Unë përdor këtë strategji gjithashtu. Për shkak se shumë nga klientët e mi janë kompani softuerësh, unë i ndjek termat “softuer” dhe “biznes i vogël”. Unë madje kam marrë një klient duke monitoruar këto fjalë kyçe dhe duke u përgjigjur në mënyrë të duhur!

Angazhohuni në Dialog Një-për-Një

Për shkak se Twitter (së bashku me Instagram) është një platformë “e drejtuar me dy drejtime” ku mund të bashkëveprosh me një ose shumë njerëz në një kohë, Matthew Mercuri, Menaxher i marketingut dixhital në Dupray thotë se ka edhe më shumë ari të marketingut për t’u zbuluar.

Mateu Mercuri

Twitter / Instagram gjithashtu ju lejon të bashkëveproni me klientët në mënyra që Facebook nuk i bën. Facebook është një-dimensionale. Ju nuk mund të dilni jashtë dhe të kërkoni që njerëzit të flasin individualisht me njerëz si ju në platformat me dy drejtime. Për më tepër, përfitimi tjetër është se Twitter / Instagram siguron përgjigje të menjëhershme, të shpejtë dhe të mençur, të cilat, në një mjedis të caktuar, janë shumë të vlefshëm për një tregtar.

Ai gjithashtu thotë se bashkëveprimi me njerëzit me të cilët tashmë keni bërë biznes, do t’i bëjë klientët tuaj më të predispozuar që t’ju ndjekin, gjë që e bën më të lehtë angazhimin e tyre.

Facebook: Jo vetëm për B2C

Mendoni se Facebook është vetëm për të parë videot e maceve në vend që të punoni? Mendohu perseri. Shtë një smorgasbord i vërtetë i mundësive të biznesit.

Reklamim i zgjuar i levave

Facebook është i njohur për platformën e tij të thjeshtë, të synuar të reklamave. Tracy Willis, Strategjist për përmbajtjen për N2Q Consulting i pëlqen tiparet e saj të reklamimit:

Tracy Willis

Mënyra ime e preferuar për të përdorur Facebook si një platformë B2B është përmes reklamimit me pagesë. Vegla në Facebook Ad ju lejon të zgjidhni klientin tuaj të synuar nga një listë jashtëzakonisht e madhe e opsioneve.

Të jesh në gjendje të synosh, për shembull, drejtuesit në industrinë e programeve kompjuterike, të cilët fitojnë 200,000 dollarë ose më shumë, të ndihmojnë të synosh saktësisht se kë dëshiron të arrish me reklamën tënde.

Nxit një postim

Nxit një postim

Një formë specifike e reklamimit në Facebook është veçoria Boost a Post. Në vend që të paraqiteni si reklamë, mund të merrni një postim të rregullt ose të azhurnoni dhe ta përforconi atë për një audiencë më të gjerë. Adaf Darash, CEO i Regpack, ka parë një rritje të avantazheve si rezultat i rritjes së postimeve në blog:

Adaf Darash

Përgjigja më e mirë për ne ka qenë nxitja e një postimi në faqen e kompanisë sonë, konkretisht kur postojmë në lidhje me azhurnimin tonë të fundit në blog. Ne kemi shpenzuar shumë kohë duke punuar në marketing me përmbajtje dhe nxitje në Facebook ka qenë mënyra më e mirë që kemi gjetur jo vetëm që të marrim përmbajtjen tonë para shumë njerëzve, por shohim një rritje të shpejtë menjëherë pas postimeve në blog. Facebook janë rritur!

Bashkohu në Grupet në Facebook

Ashtu si me LinkedIn, Grupet e Facebook ofrojnë një mundësi fantastike për t’u lidhur me tregun tuaj të synuar. Willis i N2Q Consulting thotë se Facebook mund të sigurojë edhe më shumë mundësi për angazhim sesa LinkedIn përmes Grupeve të tij:

Bashkimi i këtyre grupeve në industrinë tuaj, madje edhe vetëm për të dëgjuar, mund të sigurojë një pasqyrë të dobishme për atë që klientët tuaj e konsiderojnë të rëndësishëm. Këto janë të ngjashme me grupet e LinkedIn, por mund të përdoren më shpesh pasi Facebook-u ka një bazë përdoruesi shumë më të angazhuar.

Faqet e tjera sociale që vlen të përmenden

Këta vrapues mund të mos kenë fuqinë e LinkedIn, Facebook dhe Twitter, por ato ende mund të ju ndihmojnë të arrini audiencën tuaj.

Slideshare

Slideshare nuk merr gati lojën e mjeteve të tjera sociale (në fund të fundit, ju duhet të merrni kohën për të krijuar një prezantim), por Kent Lewis, President & Themeluesi i Anvil, thotë se ia vlen të theksohet.

Kent Lewis

Jo shumë marka investojnë kohën në SlideShare, por që kur u mor nga LinkedIn, rëndësia e tij (dhe renditja në Google) vetëm është rritur. Sshtë një platformë e shkëlqyeshme e kërkimit dhe marketingut për kompanitë B2B dhe ka shumë më pak konkurrencë sesa platformat e tjera si Twitter.

YouTube

Lewis thotë se e surprizon atë që vetëm markat globale B2B kanë ngjitur siç duhet fuqinë e motorit të dytë më të madh në botë të kërkimit, YouTube.

Për të njëjtën arsye që ju mund të rekomandoni Google+, Facebook, ose Instagram për të synuar perspektivat B2B, YouTube është logjik për një sërë arsyesh. Videoja ka 5 herë më shumë tërheqje sesa fjala e shkruar, kështu që pse tregoni tregimin në tekst kur mund ta tregoni me video?

Të përfitoni sa më shumë nga Marketingu B2B në Median Sociale

Pavarësisht nga faqet sociale që përdorni për të gjetur udhëheqës dhe klientë për kompaninë tuaj B2B, ju duhet strategjia e duhur për të marrë rezultate të mira. Kjo do të thotë të jesh konsistent në azhurnimet e tua, të ndash përmbajtjen përkatëse dhe të synosh audiencën tënde. Këtu janë këshilla shtesë për t’ju ndihmuar nga Sandip Banerjee, Specialist për Hacking në Rritje në Web3 Solution.

Sandip Banerjee

1. Koha është gjithçka
Kur postoni është gati po aq e rëndësishme sa ajo që postoni. Mund të kërkojë disa eksperimente për të zbuluar kur audienca juaj është më e përgjegjshme ndaj aksioneve tuaja. Programimi i softuerit ju lejon të shkruani më parë azhurnimet tuaja dhe t’i vendosni ato të shkojnë drejtpërdrejt në momentin ideal.

2. Njohja e audiencës tuaj është e Implikueshme
Nëse jeni duke investuar në reklama në Facebook ose në LinkedIn ose duke gjetur njerëz të rinj të rëndësishëm për t’u ndjekur në Twitter, do të humbni kohën tuaj duke dërguar mesazhin tuaj te njerëzit e gabuar nëse nuk e filtroni audiencën tuaj. Kush përdor fjalët kyçe që janë të rëndësishme për demografinë tuaj? Kush po flet për konkursin? Këta janë me siguri kandidatë të mirë për t’u lidhur.

3. Lidhni pikat në lidhje
Nëse shkruani një azhurnim social duke folur për një gjë dhe të përfshini një lidhje, ajo lidhje nuk duhet të jetë në lidhje me diçka tjetër plotësisht. Njerëzit duan qëndrueshmëri, dhe duke siguruar që ajo që ndani është e rëndësishme për lidhjen që postoni, do të provoni vlerën dhe besueshmërinë tuaj për ndjekësit tuaj.

4. Gjeni cadencën e duhur
Do kanal shoqëror operon me një kadencë të ndryshme. Twitter lëviz me shpejtësinë e dritës; ajo që ju postoni tani nuk do të shihet nga të gjithë thjesht sepse ka më shumë përdorues që pretendojnë për vëmendjen e ndjekësve tuaj. Kështu që mund t’ju duhet të postoni më shpesh. Sidoqoftë, në Grupet e LinkedIn, mund të ketë pak aktivitet, prandaj ki kujdes që të bombardosh Grupin me një azhurnim ditor, nëse je i vetmi që ndan.

5. Jini konsistent
Menaxhimi i mediave sociale merr përkushtim dhe qëndrueshmëri. Njerëzit nuk duan të shohin që azhurnimi juaj i fundit ishte gjashtë muaj më parë. Nëse nuk keni kohë ose energji t’i kushtoni vëmendje javore (nëse jo çdo ditë) llogarive tuaja, punësoni një konsulent të mediave sociale për t’ju ndihmuar. Do të merrni rezultate më të mira nëse njerëzit e dinë se mund të mbështeten tek ju për përmbajtje të rregullt, të dobishme.

Duke përqendruar përpjekjet tuaja për marketing në media sociale B2B në këto kanale, do të angazhoni më mirë audiencën e duhur, do të ndërtoni besim me ta dhe do të qëndroni në mendjen e tyre kur ata janë gati për të blerë.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me