Ако сте икада послали кампању путем е-поште, знате „страх“ од притиска на дугме „пошаљи“.

Пошиљаћете хиљаде порука е-поште тамо, али хоће ли их неко отворити?

Према недавном извештају, просечна отворена стопа е-поште је 22.87%. Али могуће је постићи ово много више уз неколико паметних трикова и потешкоћа.

Ево резултата кампање коју сам недавно кандидовао за клијента у музичкој индустрији који је имао 40,7% отворену стопу:

маилцхимп-кампања

То је више него двоструко у односу на индустријски просек. Врхунац је био покушаја и грешака, али учинио сам то користећи већину од ових 19 савета. Они су испробани и тестирани.

На крају овог чланка имат ћете све трикове који су вам потребни да повећате и вашу отворену стопу.

Само помислите, ако имате 2.000 претплатника, као што је мој клијент учинио на горњој листи, и повећате своју отворену стопу за 5%, то је још 50 потенцијалних купаца.

Савет: Ово је четврти чланак у мојој коначној серији маркетинга е-поште, тако да ако сте пропустили остале делове, погледајте их овде:

  • Део 1: 11 обрасца за највећу претплату за пријаву
  • Други део: Надоградња садржаја – најбржи начин за више претплатника
  • Део 3: Повећајте ангажман & приход са серијом добродошлице путем е-поште
  • Део 4: 19 једноставних трикова како бисте добили 40% отворену стопу е-поште
  • Део 5: Савршена линија предмета: 18 трикова за нокте
  • Део 6: Да ли ваш маркетинг е-поште функционише? 14 основних мерних вредности за мерење

Скочимо право унутра:

Contents

Део И: Претплатници

Пре него што започнемо са подешавањем тема или временским одмаком испорука, први корак је преглед ваших претплатника.

Отворена цена е-поште

(Извор слике)

1. Уклоните неактивне претплатнике, они убијају вашу отворену цену

Могли бисте имати 100.000 претплатника, али тај број не значи ништа ако не отварају ваше имејлове. Имати велики број претплатника изгледа сјајно, али нажалост, то је само „метрика испразности“.

Уместо на количину, фокусирајте се на квалитету своје листе. Усредсредите се на активне претплатнике који редовно отварају ваше маилове. Они желе да чују од вас.

Ако претплатник није отворио ваше поруке е-поште током шест месеци, време је да их уклоните. Исто важи и за било који „тежак обрачун“ (тј. Е-пошта се не може испоручити). То вас кошта новца како бисте их послали, а повлачи отворену цену доле.

Као што видите, овај претплатник испод није отворио е-пошту или кликнуо на е-пошту више од три године и 23 кампање.

неактивни претплатници

То не мора нужно значити да су ваше е-поруке сисане! Можда више неће требати услуге које нудите или можда једноставно више не провјеравају ту адресу е-поште.

Све је у томе да обезбедите да на вашој листи постоје само висококвалитетни претплатници. Квалитет изнад квантитета.

Један трик који можете да користите је е-пошта последњег рова. Пошаљите е-поруку свима који се нису отворили шест месеци с насловом: „Нисмо се чули с вама одавно …“ и питајте их да ли желе да остану на листи. Можете понудити попуст или подстицај и за останак.

2. Очистите погрешно написане адресе е-поште

Ово је брз и једноставан начин да отворите још неколико отвора. Прођите кроз своју листу претплатника и исправите правописне грешке.

Готово увек је неколико оних који су поднели „[заштићена е-пошта]“ или „[адреса е-поште заштићена]“. Измените адресу и тражите од њих да потврде свој тачан имејл.

3. Нека претплатници бирају које ће поруке е-поште добијати и када

Неки претплатници радо се јављају два пута недељно. Остали ће више волети месечне исправке.

Неке занимају само попусти. Други желе да чују за сваки нови блог који објавите.

Можете да избегнете преоптерећење својих претплатника тако што ћете им дозволити да одаберу колико често добијају е-пошту и коју врсту садржаја желе да читају. Најбоље је да им дате ове опције када се пријаве. Погледајте како путничка компанија Скифт омогућава вам да бирате између дневних, недељних и других опција.

Нека претплатници бирају

4. Сегментирајте своју листу, тако да претплатници добијају релевантне поруке е-поште

Један од највећих разлога за ниску отворену стопу је тај што е-поруке једноставно нису релевантне за претплатника.

Претплатника у Сијетлу, на пример, вероватно не занима „10 најбољих кафића у Њујорку“. У овом случају листу претплатника можете одвојити према локацији. Сада можете послати публици свој садржај специфичан за локацију.

Про МаилЦхимп налог омогућава вам сегментирање листе по демографији, интересима или понашању код куповине. На пример, компанија Асос шаље различите е-поруке на основу вашег пола, склоности одећи и историји куповине.

Да бисте то учинили у МаилЦхимп-у, једноставно употребљавате ознаке и ‘прилагођена поља’ да бисте публику сегментирали у различите категорије. Један извештај сугерише да је 39% људи који су то урадили виде веће стопе отворености. 20% је такође видело већу продају.

ИИ део: Садржај ваших емаил адреса

До сада смо пооштрили вашу листу претплатника. Сада погледајмо како ваш садржај може повећати отворену стопу.

5. Додајте вредност сваком емаил-у

Тешка истина је да ће претплатници отворити е-пошту само ако ће им то додати вредност у њиховом животу. Морате људима дати добар разлог да отварају ваше имејлове.

Најбољи начин за то? Обезбедите опипљиву вредност сваки пут.

Вок, на пример, шаље вам е-поштом са кратким, брзим преокретима вести дана. Не можете их пронаћи на њиховој веб локацији, и врло је корисно ако сте имали напоран дан.

Додају вредност

Ако претплатник почне да повезује ваше билтене са огромном вредношћу, отвориће их сваки пут. Чак ће почети да пазе на то.

Ово је дугорочна стратегија. Брзе победе и трикови попут паметних тема могу радити за једнократне кампање, али прави начин да постигнете стално високе отворене цене је једноставно изградњом верности и угледа кроз сјајан садржај. Покушајте бити сигурни да је то нешто што не могу нигде другде.

6. Направите сјајну, директну линију предмета

Предметне линије чине или прекидају ваше отворене цијене. У ствари, они су толико важни, посвећујем им део пет ове серије е-поште.

Укратко, директне линије до тачке предмета обично најбоље функционишу. МаилЦхимп је приказао бројеве на 40 милиона тема, а најбољи извођачи били су изненађујуће досадни:

  • [назив компаније] продаја & маркетиншки билтен, или
  • [назив компаније] Билтен за вести из маја 2005,

који је повећао отворену стопу од 60%.

Наравно, не боли вас стално и стално постављати неколико знатижељних тема у стилу цлицкбаита. Овај једноставан подузетник Иаро Старк био је посебно интригантан:

Иаро интригуе цлицкбаит

Међутим, углавном се фокусирате на то да претплатницима тачно кажете коју ће вредност добити.

7. Разговарајте директно са својим претплатником, нека се осећа лично

Билтен путем е-поште често излази на хиљаде претплатника. Трик је у томе да личите на лични е-маил, директан једној особи.

Који е-маил вероватно отворите:

„Својим купцима нудимо 20% попуста“… или

“Сарах, има 20% попуста за тебе унутра”

Под претпоставком да се зовете Сарах, отворићете другу! Слате на хиљаде, али разговарајте са сваким претплатником понаособ. Користите исти, лични тон гласа и у е-пошти.

Знате своју публику боље од било кога другог. Разговарајте с њима на начин који ће се повезати.

8. Користите низ добродошлице за успостављање дугорочних отворених стопа

Ваши најновији претплатници су највише ангажовани и највероватније отварају ваше имејлове. Искористите то тако што ћете им на почетку дати тоне вредности.

Успоставите се у првих неколико мејлова, док су ваши нови претплатници врући и формираћете јаку везу. Ово дугорочно гарантује отворене стопе и формира навику.

Серија добродошлице

Серија добродошлице је најбољи трик овдје. Слањем пет или шест узастопних порука е-поште одмах након што се претплате, повежете се са читатељем. Ваш претплатник зна шта да очекује и они формирају навику. Почињу пазити на ваше имејлове.

Трећи део ове серије маркетинга фокусиран је на добродошлицу, зато покрените и погледајте.

9. Пошаљите га од стварне особе, а не на име предузећа

Статистички подаци показују да е-поруке са стварним именом добијају бољу отворену цену од оне послате из предузећа.

Разлог је прилично једноставан. Дошли смо до тога да игноришемо е-пошту са пословне адресе док је повезујемо са маркетингом или оглашавањем. Користећи своје право име, осећа се више лично и мање продајно.

Лично мислим да је најбоље да се то двоје мешају. На пример, слао бих поруке е-поште од „Дарен, на Битцатцха“.

Радећи то успостављам личну везу, али подсећам вас и на то где сте се пријавили.

10. Оставите своје поруке е-поште на литици

Сви знамо да најбоље књиге завршавају своја поглавља заморним клифовима. Не можете чекати да прочитате следеће поглавље! То можете учинити и са билтенима путем е-поште. Обећајте им нешто посебно или преплетајте причу кроз више билтена.

Када следећи пут виде вашу е-пошту у пристиглој пошти, радо ће је отворити и сазнати чему ћете их следеће подучити!

Део ИИИ: Време

Ако желите високу отворену стопу, од кључне је важности да исправите учесталост и правилност својих кампања. Тачно време и дан када такође шаљете ствари. Откријмо зашто:

Тајминг е-поште

(Извор слике)

11. Изаберите савршено време и дан за своју публику

Одабир правог тренутка за слање билтена врућа је тема међу трговцима путем е-поште.

Анализирајући сопствене податке, МаилЦхимп је установио да су отворене цене на највишем нивоу уторком, средом и четвртком око 10х. У овом тренутку, почистили смо наш инбок од викенда, средили се за недељу, а е-пошта од 10 сати делује као добродошло ометање посла..

Експеримент је, међутим, покренуо сличну студију и открио да им је отворена цена е-поште виша током викенда – када су људи имали мање порука е-поште. Слали су се да је средина ујутро било најефикасније време.

Моја сумња је да е-поруке од предузећа до посла добијају највише отворене цене средином недеље, док се хобији, е-трговина и разонода за слободно време отварају током викенда..

То је само предоџба, и саветујем вам да експериментишете са својом публиком како бисте пронашли најбоље време за вас.

У свим случајевима, пошаљите е-пошту средином јутра у дотичној временској зони примаоца. То можете учинити у МаилЦхимпу користећи њихову функцију ‘тимеварп’.

Тимеварп функција у Маилцхимп-у

12. Шаљите е-пошту у редовним и доследним интервалима

Изаберите распоред и придржавајте се га. Ако је то једном недељно у четвртак ујутро, будите сигурни да је увек једном недељно у четвртак ујутро.

Насумично убацивање и напуштање претплате претплатника збуњује и дезоријентира. Чинећи редовне и доследне ваше билтене, претплатници их почињу очекивати и формирају навику да их отварају.

13. Не пречесто, али не превише често…

Само ви можете одлучити колико често ћете слати комуникације, али припазите на две ствари: умор е-поште и заборавност!

Прво, ако претплатници пречесто примају е-пошту, они постају фрустрирани. Е-поруке се затим не читају.

Међутим, ако га оставите предуго између мејлова, претплатници могу заборавити ко сте и зашто су се пријавили. Они могу једноставно занемарити е-пошту, избрисати је или отказати претплату.

Постоје изузеци од овог правила. Неки дневни билтени одлично функционирају, али ако одаберете ову руту, обавезно претплатници знају за шта су се пријавили!

Ако претплатници почну да пате од умора е-поште, користите последњу поруку да их спречите да се потпуно одјаве. Трилиста, на пример, пита оне који ће се одјавити ако желе да примају мање имејлова уместо тога.

примати мање имејлова

14. Пошаљите га два пута!

Ово је лукав трик, а ја га сам не користим. Али знам неке трговце који то раде, па ћу вас пустити да одлучите.

Након што ваш билтен изађе, причекајте недељу и осврните се на своју отворену цену. Прикупите све адресе е-поште које га нису отвориле први пут, и пошаљите их поново.

Овај пут можете покушати преместити наслов предмета како бисте охрабрили више људи да га отворе. Један продавач, Неал Тапариа, успео је за 55% даље достизање користећи ову технику.

Део ИВ: Бонус трикови

Трикови који нису сасвим одговарали било где другде!

15. Не држите се нежељених филтера

Клијенти е-поште добро су обучени за уочавање нежељене е-поште. Предмети са очигледном промотивном копијом вјероватно ће бити одбијени, зато искључите капице и закључите се од ускличника!

Погледајте и овај списак речи за покретање нежељене поште и избегавајте их по сваку цену.

16. Држите се конзистентног дизајна

Они са највишом стопом кликова савладали су уметност верности претплатника. Отварају е-пошту јер је пошиљалац упознат и поуздан. Доследан распоред и дизајн помажу у изградњи ове верности и познавања.

МаилЦхимп има мноштво различитих предложака дизајна, али одолите нагону да га промените за сваку кампању.

17. Проверите да ли ради на мобилном уређају

Рад на паметним телефонима и мобилним уређајима

66% порука е-поште је сада отворено на паметном телефону, тако да будите сигурни да ваш билтен изгледа сјајно на иПхоне-у, таблету или било ком другом мобилном уређају.

Већина сервиса за е-пошту користи „респонзивни дизајн“ да аутоматски провере да ли е-пошта функционише на мобилном уређају, али покрени тест пре него што је пошаљете свима.

18. Питајте претплатнике зашто су отишли

Ако желите знати зашто људи не читају ваше поруке е-поште, питајте оне који су се одјавили. Искрене и искрене повратне информације није увек лако чути, али научићете највише из тога.

Када се корисник претплати, поставите потврдни оквир да бисте их питали зашто одлазе. Пишете ли пречесто? Да ли су ваше информације постале ирелевантне?

Одговори на ово питање помоћи ће вам да побољшате своју услугу постојећим претплатницима.

19. Тест, тест, тест! И тестирај поново

Тежак део маркетинга је да нема исправног одговора. Не постоји „најбоља“ тема или „савршено“ време за слање билтена.

Ако нисте сигурни, покрените сплит тест да бисте то сазнали. Не можете одлучити између тема? Покрените сплит тест са малим пододељком своје листе претплатника. Без обзира што активира највиши отворени степен, најбоља вам је тема.

Покушајте покренути сплит тест у различите дане и у различито време. Када ваша публика највише реагује?

То је све за део 4 моје серије е-поште! Не заборавите да проверите део 1, део 2 и део 3 и пазите на наредни одељак о изради савршене линије предмета.

Да ли сте тестирали и подешавали отворену стопу е-поште? Какво је ваше искуство и шта вам најбоље успева? Јавите ми у одељку за коментаре.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me