Водич за маркетинг путем е-поште 3. део: Повећајте приход путем е-поште добродошлице серије

Не бисте тражили од некога да вас ожени на првом састанку, зар не?


По било којим стандардима постаје мало јак!

Морате да направите добар први утисак и да временом изградите везу. Тада можете да поставите велико питање.

Интернет маркетинг је некако сличан.

Не можете некога натерати да купи производе од вас. А ако се превише потрудите, можда бисте их чак и одвезли.

Ту долази „серија добродошлице е-поштом“.

Велцоме Емаил

То је трик за маркетинг путем е-поште за који је доказано да повећава дугорочно ангажовање за 33% и доноси 3 пута више прихода.

У овој серији за маркетинг путем е-поште, део први и други, показао сам вам како да повећате своје бројеве претплатника. У овом делу ћу објаснити како да најбоље искористите своје претплатнике, негујете их и претворим их у купце који плаћају.

Прво, одговоримо на очигледно питање.

Надоградња на наш дефинитивни водич за маркетинг путем е-поште

 • Део 1: 11 обрасца за највећу претплату за пријаву
 • Други део: Надоградња садржаја – најбржи начин за више претплатника
 • Део 3: Повећајте ангажман & приход са серијом добродошлице путем е-поште
 • Део 4: 19 једноставних трикова како бисте добили 40% отворену стопу е-поште
 • Део 5: Савршена линија предмета: 18 трикова за нокте
 • Део 6: Да ли ваш маркетинг е-поште функционише? 14 основних мерних вредности за мерење

Шта је серија добродошлице путем е-поште?

Када се претплатите на билтен за веб локацију веб странице, обично добијате потврду е-поште. Неке веб локације иду корак даље и шаљу вам „е-пошту добродошлице“. Можете чак добити и бесплатну е-књигу или нешто слично.

виргин-америца-емаил-Велцоме

Али ту се завршава. Након тога су само обични стари билтени и промоције.

Серија добродошлице путем е-поште пружа прву комуникацију преко пет до шест адреса е-поште. Можда и више. Послано током неколико недеља, серија е-поште полако доводи ваше податке новом претплатнику.

(Извор слике)

То вам даје дужи период за изградњу односа и ствара већу вероватноћу да их претворите у купце који плаћају.

Зашто је то тако ефикасно?

Тај први е-маил добродошлице је супер моћан. Статистички подаци показују да ваша прва адреса е-поште може донијети 320% више прихода од било које друге.

Па зашто га не испружити?

Ваши најновији претплатници су најактивнији, најактуалнији и најинтригиранији. Већа је вероватноћа да ће отворити ваше имејлове и вероватније да ће их купити.

Али након тог првог мејла, отворена стопа има тенденцију смањења. Претплатници забораве на вас, прешли су на друге ствари. Супротно томе, серија добродошлице одржава његу водича док су још увек врући.

„Негујући“ претплатнике на овај начин развија 50% више купаца који су „спремни за куповину“. Неговани купци такође купују веће куповине.

Ево још неколико разлога због којих серија добродошлице делује:

 1. Понављање Постоји маркетиншка теорија за стару школу која каже да купци морају да виде ваше брендирање и поруку седам пута пре него што ће вам веровати или купити од вас. Серија добродошлице више пута добија ваше име и марку испред њих. Посебно је важно ако сте нови посао.
 2. Шанса да испричате своју причу Велики разлог зашто ми гравитирамо одређеним брендовима (и на крају купујемо од њих) је тај што повезујемо са њиховом причом и њиховим етосом. Е-маил добродошлице пружа вам прилику да својим претплатницима кажете више о вама.

  гадно

 3. Изграђује поверењеКомистери су природно опрезни код нових веб локација или услуга. Низ е-порука гради поверење, па када их затражите продају, вероватније је да ће их кликнути.
 4. Више шанси за продају помоћу једног е-маила добродошлице, врши се притисак да се нешто брзо прода, што може изнервирати неке купце. Са шест или седам порука е-поште, можете своје производе уносити полако, почевши од малих, ризичних производа и радећи до великих оружја.
 5. Не преоптерећује нове претплатникеМаркетери имају тенденцију да угурају што више информација у своју е-пошту добродошлице, али то није увек ефикасно. Када се претплатници суоче са превише могућности или позива на акцију, могу се осећати преплављеним. Серија добродошлице уклања овај проблем, омогућавајући вам да се фокусирате на само једну ствар. Далеко ефикаснији.
 6. Леад нуртурингОбратка добродошлице пружа вам шансу да током времена полако негујете новог претплатника. Дугорочно гледано, ово је много јача маркетиншка техника.
 7. Изградња навика Као што ћете видети у доњим примерима, добродошла серија условљава нове претплатнике да активно пазе на ваше имејлове. Уместо да игноришу ваше исправке, нови претплатници ће доћи у навику да их радују. То је рецепт за високе отворене стопе у будућности.

Серија добродошлице у акцији

Прва веб локација коју сам пронашао користећи серију добродошлице путем е-поште био је Пинтерест (сигуран сам да су то први радили други, али Пинтерест ме искључио). Дакле, погледајмо их у детаље.

Пинтерест користи своју серију добродошлице да би укапао корисне савете и трикове о платформи не питајући превише претплатника. Прва е-пошта изгледа овако:

Пинтерест 1. адреса е-поште

Примијетићете да њихова насловна наслов пише „Први кораци 1“. Одмах знате да долази низ е-маилова.

Садржај почиње врло основно: „Шта је прибадач?“ Он пролази нове кориснике кроз степеницу и завршава позивом на акцију који није презахтеван:

„За сада покушајте да се пријавите и пронађете садржај за себе.“

Није напорно. Није претерано А нови претплатници су научили мало о услузи.

Најбоље од свега, они кажу претплатнику шта следеће очекује: “У наредних пет дана послаћемо вам више информација …”

То је суптилан начин да наведете претплатнику да пази на више мејлова у наредним данима. Претплатник активно пази на следећу пошту. Геније.

Друга е-пошта изгледа овако:

Пинтерест 2нд Емаил

Овог пута, он вас упознаје са још неколико детаља и подстиче вас да започнете са изградњом свог профила. Опет, постоји део „шта је следеће“ да вас подсети да сутра долази други.

Ево трећег мејла:

Пинтерест 3. адреса е-поште

Овај има много јачи позив на акцију. До сада је Пинтерест покривао основе и ви сте упознати са платформом.

Али сада је заиста потицај на позив на акцију који је битан: додавање дугмета „приквачи“ на вашу веб локацију.

Ово је предлог из првог датума. Да је Пинтерест тражио од претплатника да у прво имејл додају дугме „пин ит“, збунио би претплатнике и преплашио их.

Пинтерест није једина компанија која користи овај трик.

Асос користи краћу серију добродошлице, само три е-маила. Али, они не теже снажној продаји до трећег е-маила.

асосцасе

Прво вам говори шта можете очекивати од билтена Асос и подстиче вас да прегледате продавницу. Ништа напорно или захтевно.

Други вам приказује одређене предмете који би вам се могли свидети на основу вашег пола и наглашава предности куповине (бесплатна достава и бесплатан повраћај). Али они још увек нису директно тражили продају.

Тек у трећем мејлу они објављују продају, нудећи попуст од 10% и јачи позив на акцију – „купујте одмах“.

Суптилно је, али моћно. Полако јача марку и негује претплатника на продају.

Како да направите сопствену серију е-поште

Да бисте креирали серију е-поште добродошлице, требаће вам налог са услугом маркетинга е-поште. Ово упутство ће користити МаилЦхимп, али услуге е-поште попут Авебер, Цонстант Цонтацт или Емма нуде сличну опцију.

Серија добродошлице користи „аутоматизацију е-поште“. Аутоматизација вам омогућава слање е-порука које покреће одређени догађај. Као што је покретање серије добродошлице када се неко пријави на вашу листу е-поште. (Такође је корисно за супер трикове попут подсећања купаца на напуштену корпу, слање попуста на њихов рођендан или коришћење историје куповине за промоцију сличних артикала).

Аутоматизација је функција са плаћањем на МаилЦхимп-у, па ако имате само стандардни пакет, желећете да га надоградите. Ако сте потпуно нови, прво прочитајте наш МаилЦхимп туториал – Како саставити листу е-поште са нуле & пошаљите свој први билтен

Ево како то функционише:

Корак 1. Пријавите се на МаилЦхимп и кликните на аутоматизацију

мц-аутоматизација

МаилЦхимп кампању за аутоматизацију назива „радним током“, па стварамо радни ток аутоматизације.

мц-аутоматизација-радни ток

Корак 2. Изаберите листу претплатника коју желите да користите

Ако имате више листа, одаберите исправну!

Корак 3. Одаберите врсту тока рада

серија добродошлице

Притисните „добродошла серија“. Примијетићете да постоји пуно других порука е-поште које овдје можете аутоматизирати. Можете се вратити и проверити неке од њих касније.

Корак 4. Дајте радном току име и унесите име и адресу е-поште из које ће доћи серија добродошлице

Савет, неки блогери мисле да повећава отворену стопу како би заједно користили право име пошиљаоца и компанију. На пример, „Дарен из Битццха“, а не само „Битцатцха“.

Корак 5. Доделите окидач

У овом случају, наш окидач је “кад се претплатник придружи”. Тада желимо да им почнемо да шаљемо серију добродошлице.

мц-окидач

Корак 6. Подесите када се е-пошта активира

За најбоље резултате, поставите први окидач на „одмах“. Другим речима, ваш претплатник добија прву е-пошту у серији одмах. Много је вероватније да ће отворити е-пошту ако стигне одмах након пријаве – пре него што се одврати!

мц-воркфлов

Корак 7. Дизајнирајте своју прву е-пошту добродошлице

Сада за забаван део. Напуните прво писмо добродошлице садржајем и користите предлошке МаилЦхимпа да бисте га стилски прилагодили. (Заглавили сте шта треба ставити у серију добродошлице е-поштом? Имамо доле више савета).

Корак 8. Подесите распоред

Колико брзо желите да претплатник прими други, трећи и четврти емаил? То ће се разликовати за сваког од вас. У неким случајевима, попут Пинтерест-а, један дан добро функционише.

За остале – посебно продавце и оне који продају софтвер или дигиталне производе путем интернета – можда ћете желети да искористите дуже празнине како бисте претплатницима омогућили да стекну поверење..

Корак 9. Тест, тест, тест

Сада када је ваша серија добродошлице у току, пажљиво пазите на аналитику. Погледајте отворене стопе и стопе кликова. Можете ли их побољшати? Пијаците предметну линију, садрзај и распоред док не схватите како треба.

Бонус савети

Пре него што одем, прођимо кроз неколико савета о бонусу како бисмо вашу серију добродошлице извели у најбољем реду.

1. Који су ваши циљеви?

Пре него што започнете, која су ваша три главна циља? Тако одлучујете шта иде у вашој серији е-поште. Ако сте интернетска продавница, то могу бити информисаност, пратиоци на Инстаграму и продаја.

У том случају ће се ваша прва адреса е-поште односити на вашу причу, друга ће подразумевати охрабрење да прате ваш Инстаграм, а трећа ће тражити продају.

2. Ко си ти?

Проверите да ли је у вашој првој е-пошти тачно ко сте.

хеллофресх

3. Појачајте предности да будете на листи

Искористите ову прилику да их подсетите тачно зашто су се пријавили. Дајте им добар разлог да пазе на своју е-пошту. Да ли је то попуст или ексклузивне информације?

4. Испричај причу

Једна од мојих најдражих серија добродошлице била је дугачка 20 адреса е-поште! Била је то финансијска компанија и они су користили серију добродошлице да би испричали причу о томе како су помогли једном од својих клијената.

Користећи занимљиву причу, успели су да у потпуности сумирају ко су, шта су радили и како додају вредност. Уз пут су представили разне производе, почевши од е-књиге са ниским ценама па све до њихове услуге консултација.

5. Брза прва продаја

Што раније купац нешто купи (било шта), то је боље. Једном када купују од вас, постоји веза. Много је вероватније да ће убудуће отварати поруке е-поште и поново их куповати.

Користите серију добродошлице како бисте осигурали малу продају што је раније могуће.

6. Прво одлучите шта желите да кажете

Немојте само одлучивати о серији од пет мејлова и тада смислите како да их попуните. Одлучите шта желите рећи, а затим то поделите на појединачне е-поруке.

7. шта даље?

Увек их оставите са клизачем и обавестите их када очекују следећи мејл. Обавезно пазите на то.

Опширније

8. Држите е-пошту доследним

Покушајте да дизајн и изглед буду доследни током читаве серије. Задржите и досљедну линију предмета користећи нумерирани систем или сталну тему. То је мали трик који јача ваш бренд.

9. Затражите више података

У почетном обрасцу за пријаву, најбоље је избегавати превише питања. Име и адреса е-поште су све што је потребно да бисте претплатницима брзо прошли кроз врата.

Међутим, серија добродошлице вам даје прилику да касније потражите више информација. У трећем или четвртом е-маилу можете затражити пол, локацију и друге поставке. То ће вам помоћи да сегментирате листу претплатника и пошаљете више одговарајућих е-порука.

10. Сачекајте док се серија добродошлице заврши пре него што пошаљете свој стандардни билтен

Обавезно припазите да ваш нови претплатник не добије ваше уобичајене билтене или промотивне е-поруке све док не изађе серија добродошлице. Мало је збуњујуће и дезоријентира.

У последњем мејлу ове серије обавестите их да је готово и несметано их пребаците у редовне билтене.

11. Ако претплатник користи промо код, немојте га више слати!

Ако користите добродошлицу у низу за промоцију промотивног кода више пута, обавезно пратите продају. Не желите да стално шаљете претплатнику исти промотивни код ако су га већ користили.

Серија добродошлице савршен је начин за изградњу лојалности према марки и стварање јачег односа са купцима за будућност. Поруке вам пружају више прилика за продају док је ваш претплатник највише ангажован и узбуђен због вашег производа.

Да ли неко вани користи серију добродошлице или друге облике аутоматизације е-поште? Да ли планирате у будућности? Јавите ми ваше мисли и идеје у одељку за коментаре!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map