Waarom de verpakking van uw producten ertoe doet

Het is moeilijk om je jeugd opnieuw te beleven. Maar er is iets aan de hand met het bezorgen van een pakket dat u bijna terug kan brengen. De meesten van ons kunnen zich de opwinding en duizeligheid herinneren die gepaard gingen met het openbreken van een cadeau op onze verjaardag of kerstochtend toen we klein waren.


Maar hoe zorgt u ervoor dat uw klanten genieten van de opwinding van het ontvangen van uw product? Zorgvuldige verpakking en presentatie kunnen een lange weg gaan. Er zijn markten voor grafisch ontwerp zoals Designhill die u geweldige productverpakkingsontwerpen voor uw bedrijf bieden. Hier kunt u uw pakket laten ontwerpen door een ontwerpwedstrijd te lanceren van ontwerpers over de hele wereld.

Bouw je merk

Ja, uw klant heeft uw product al gekocht, maar dat betekent niet dat u ze niet langer hoeft te koesteren. Hoe u uw goederen verpakt en presenteert voor verzending, kan een krachtig marketinginstrument zijn, dus laat het niet als bijzaak achter. Als online retailer wilt u zich richten op de algehele ervaring van uw klanten.

Gooi uw goederen niet zomaar in een doos. Gebruik in plaats daarvan uw verpakking als een manier om uw merk verder uit te bouwen. Volgens een onderzoek van Shorr Packaging Corp. is slechts 11% van de klanten vandaag volledig tevreden met de verpakking. Wauw, dat is veel ontevredenheid, die je de kans geeft om te stralen. Met een beetje zorg kunt u uw goederen laten opvallen in het drukke e-commerce veld, en u zult uw klanten terug laten komen voor meer.

Laat uw e-commercebedrijf opvallen

Nog maar een paar jaar geleden waren mensen niet gewend dingen online te kopen. Natuurlijk hebben ze af en toe iets gekocht dat ze lokaal niet konden krijgen, maar e-commerce was slechts een klein foutje in de algehele economie. My, hoe de tijden zijn veranderd.

Tegenwoordig zijn mensen niet bang om alles online te kopen. Mensen kopen alles, van boodschappen en tandpasta tot duurdere items, zoals computers en zelfs auto’s. Je noemt het zo ongeveer, en je kunt het online kopen.

In 2015 bedroeg de Amerikaanse e-commerce-omzet $ 287 miljard. En de rest van de wereld loopt niet ver achter. China had een omzet van $ 247 miljard; Japan had 76 miljard dollar en het Verenigd Koninkrijk bijna 67 miljard dollar. De trend lijkt altijd opwaarts te zijn. Marktonderzoeksbureau eMarketer voorspelt dat de wereldwijde online verkoop in 2017 bijna $ 2,4 biljoen zal bedragen.

Met zoveel mensen die naar internet gaan, wil je jezelf laten opvallen en herinnerd worden. Voor nieuwe klanten is het pakket dat voor de deur belandt misschien wel de eerste keer dat ze uw product fysiek zien en voelen. Hoe het tot stand komt, is een essentiële manier om merkloyaliteit te koesteren.

Verras uw klanten met een prachtige presentatie

Het eerste wat opvalt is de doos of envelop. Powerhouse e-Commerce-retailer Amazon verpakt zijn goederen voor het grootste deel in een eenvoudige bruine doos, maar met zijn herkenbare verpakkingstape en logo aan de zijkant.

Amazon box

Hoewel de bruine doos subtiel is, is er geen twijfel mogelijk waar het pakket vandaan kwam. Sommige retailers voegen graag wat meer flits toe aan de verzenddoos. Walmart prijkt soms de naam van het bedrijf in felle letters op de zijkant van de doos, en het valt niet te ontkennen dat de levendige oranje enveloppen van Shutterfly die het gebruikt om zijn koopwaar uit te sturen. De verzenddoos kan helpen een gevoel van intriges op te bouwen. Je wilt dat zelfs de buren zich afvragen wat er in dat pakket zit?

Het is duidelijk dat handelaren voorzichtig moeten zijn met hoe ze de buitenkant van een doos labelen. Je wilt geen reclame maken voor een duur item voor de hele wereld om te zien zitten op iemands veranda, gewoon smekend om te worden weggerukt. Maar als je het er aan de buitenkant niet spannend kunt maken, voeg dan wat stijl toe aan de binnenkant.

Tegenwoordig heeft zelfs het uitpakken van goederen een sociaal aspect. Mensen gaan naar hun sociale mediakanalen om hun opwinding over hun laatste online aankoop te delen. Wat een zegen, als online retailer, als u kunt profiteren van deze gratis advertenties om waardevolle mond-tot-mondrecensies te krijgen.

Dotcom’s 2015 e-Commerce Packaging Study, Unwrapping the Customer Experience, ontdekte dat 39% van de respondenten een foto of video op sociale media heeft gedeeld, en 60% zei dat ze eerder een productimago zouden delen als het in een geschenk zou komen- als een doos, in plaats van een onopvallende bruine. Heeft u dat overtuigd om wat oomph aan uw verpakking toe te voegen??

Mensen ontvangen graag cadeautjes. Laat het dus voelen alsof het hun verjaardag is. Ga je gang en voeg kleine extra’s toe, zoals mooi vloeipapier of zelfs een gepersonaliseerde kaart. Als u klein genoeg bent, kunt u zich speciaal voelen door zelfs een begroeting met de naam van uw klant aan de binnenflap van de doos toe te voegen.

Als u uw klant enthousiast kunt maken, zullen ze eerder bereid zijn om hun ervaringen te delen. Misschien heb je zelfs geluk en laat je ze een unboxing-video delen op YouTube. Ongelooflijk, mensen doen dit massaal. Sinds 2010 zijn YouTube-video’s met “unboxing” in hun titel met 871% gestegen.

Een bedrijf dat geen tekort heeft aan het uitpakken van video’s op YouTube is Apple. Typ gewoon ‘iPhone unboxing’ in, en er verschijnen meer dan vier en een half miljoen hits. Geen verrassing, want Apple is de meester van de details van marketing.

iphone-doos

Deze YouTube-video van iJustine, die laat zien dat ze een nieuw Apple-horloge uitpakt, heeft bijvoorbeeld al meer dan een miljoen views. Je voelt de verwachting wanneer ze eerst de gewone verzenddoos opent en dan al snel in de vertrouwde dikke, hoogwaardige witte Apple-doos graaft. Haar enthousiasme is aanstekelijk, en dit soort gratis advertenties genereert nog meer buzz voor de nieuwste producten van Apple.

Gebruik verpakkingen die goed zijn voor uw klanten

Hoewel mensen een mooi pakket kunnen waarderen, zullen uw klanten niet blij zijn als uw producten beschadigd aankomen of moeilijk te openen zijn. Klanten kunnen kieskeurig zijn en als ze iets vervelends vinden bij het openen van hun pakket, aarzelen ze niet om een ​​slechte recensie achter te laten voor uw product of bedrijf.

fragile_box

In het E-Commerce Packaging Preference Survey 2016, vroeg Shorr Packaging Corp. klanten wat zij het meest irritant of irritant vonden aan hun pakketervaring. Dit is wat ze hebben gevonden:

 • 55% van de respondenten zei dat irriterende stoffen het moeilijkst te openen waren.
 • Op de tweede plaats komen met 19% was overmatige verpakking.
 • 13% van de respondenten noemde beschadigde verpakking (niet het daadwerkelijke item).
 • 8% van de mensen was geïrriteerd door niet-recyclebare materialen.
 • 4% hield niet van lelijke verpakkingen.

Aangezien het moeilijk is om de nummer één uit te schakelen voor mensen die hun pakketten openen, is het een goed idee om het mensen gemakkelijk te maken om bij hun goederen te komen. Niemand wil worstelen met het gebruik van een scherp mes om dikke plastic verpakkingen te openen die niet wijken. Mensen stellen het ook niet op prijs dat ze al hun verpakkingen moeten verwijderen zodra ze hun artikel hebben vrijgegeven.

Houd rekening met het milieu

Een andere interessante uitweg uit het onderzoek is dat consumenten zich steeds meer bewust worden van de milieu-impact van deze nieuwe online economie. Ze beseffen dat al deze e-commerce niet zonder milieukosten is. Volgens de Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) is verpakking verantwoordelijk voor maximaal een derde van het niet-industriële afval in ontwikkelde landen.

U wilt de artikelen die u verzendt beschermen, maar als online winkel wilt u niet overkomen als verkwistend en onverschillig voor het milieu. Tegenwoordig zijn er steeds meer milieuvriendelijke opties voor uw verpakking. De zogenaamde eco-verpakking is een bloeiende onderneming. Karton is een uitstekende keuze omdat het gemakkelijk kan worden gerecycled. Voor bonuspunten kun je karton gebruiken dat is gemaakt van gerecyclede content of post-consumer content.

Voor extra opvulling van uw producten kunt u ervoor kiezen om verpakkingsmateriaal van gerecycled papier te gebruiken. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kan worden gekreukt om een ​​decoratief tintje toe te voegen. Of, in plaats van ouderwetse pinda’s met piepschuim, zijn er op zetmeel gebaseerde alternatieven gemaakt van maïs, graansorgho en andere gewassen. Deze zijn niet alleen beter voor het milieu, maar uw klant hoeft zich geen zorgen te maken over verwijdering. Giet gewoon water over de plantaardige pinda’s en kijk hoe ze oplossen in niets.

Maak het uw klanten gemakkelijk om artikelen te retourneren

Veel succesvolle online retailers stellen het op prijs dat u bereid moet zijn om retourzendingen te accepteren als u wilt dat iemand een risico op u neemt. Zelfs uw beste klanten willen weten dat ze een artikel kunnen retourneren als het niet past, beschadigd is of niet werkt met wat ze in gedachten hadden.

Shorr Packaging Corp. ontdekte dat premium shoppers (klanten die gedefinieerd zijn als meer dan $ 200 per maand aan online aankopen besteden) veel winst maken. Ze ontdekten dat 22% van deze kopers zei dat ze minstens een kwart van hun online aankopen retourneerden. Maar 95% van deze klanten verklaarde dat ze zaken zullen herhalen als het retourproces eenvoudig is.

U wilt het mensen zo gemakkelijk mogelijk maken om hun artikelen terug te sturen als ze niet tevreden zijn. Een eenvoudige oplossing die veel kledingwinkels gebruiken, is om retourbriefjes op te nemen. Maak het uw klant gemakkelijk om zijn artikelen terug in de doos te doen en eenvoudig een label te plakken.

Nordstrom, een bedrijf dat lange tijd trots is geweest op de klantenservice van hoge kwaliteit, heeft een retourlabel en betaalt ook de verzendkosten voor het retourneren. Als u in de VS woont, hoeft u alleen maar uw goederen terug in de doos te gooien, op een etiket te plakken en het aan uw postbode af te geven. U hoeft zich geen zorgen te maken over het vertrek naar het postkantoor of de UPS om uw pakket te laten wegen en verzendkosten te berekenen.

Soms zijn het de kleine dingen. Trunk Club bevat zelfs tape waarmee de klant de doos weer kan sluiten. Want serieus, wie heeft er tijd om een ​​rol tape op te sporen. Andere retailers zoals Stitch Fix bevatten een retourtas, die goedkoper is en gemakkelijker te verzenden dan een doos.

trunk_club

Houd uw kosten laag

Creativiteit is geweldig, maar je wilt niet te gek worden. Je moet wel rekening houden met verzendkosten.

Tegenwoordig gebruiken veel van de grootste vervoerders, waaronder FedEx, UPS en DHL, het dimensionale gewicht om de verzendkosten te berekenen voor pakketten op de grond van minder dan drie kubieke voet. Dit houdt in dat ze zowel rekening houden met de grootte van uw doos als met het gewicht. Zorg er dus voor dat de doos die u kiest bij uw goederen past. Mailers kunnen ook een optie zijn als uw product klein is.

Ongeacht de grootte van uw doos, zorg ervoor dat u wat opvulling erin gooit, zelfs als deze niet breekbaar is. Je wilt niet dat je goederen in de doos rondfladderen. Pas op dat u niet te veel gewicht toevoegt aan uw opvulling. U kunt een van de hierboven genoemde milieuvriendelijke opties of lichtgewicht noppenfolie proberen, die u in vellen, rollen of tassen kunt krijgen.

Gebruik uw verpakking om een ​​blijvende, positieve indruk achter te laten

Als online winkel heb je misschien geen fysieke etalage, maar wil je je klanten toch een persoonlijke en weelderige ervaring bieden, alsof ze aan het winkelen zijn in een kleine boetiek. Met andere woorden, je wilt dat ze zich speciaal voelen. U doet dit waarschijnlijk al met uw website en andere interacties, maar vergeet niet een gebied dat vaak over het hoofd wordt gezien: verpakking.

Hoe u uw goederen verpakt en presenteert voor verzending, zal een blijvende indruk achterlaten – niet alleen bij uw klanten, maar mogelijk ook bij hun vrienden en zelfs vrienden van vrienden, via sociale media.

U bent misschien tevreden dat u uw verkoop heeft gedaan, maar verspil geen gouden kans. Met mooie, maar praktische verpakkingen kunt u nieuwe klanten aantrekken en, net zo belangrijk, degenen die u al heeft behouden. Terugkerende klanten geven gemiddeld 67% meer uit dan nieuwe klanten, dus u wilt indruk maken op zelfs degenen die al een aankoop bij u hebben gedaan.

U wilt rekening houden met het hele proces van de transactie van uw klanten. Hun transactie is niet voltooid wanneer ze op de koopknop klikken. Je moet ze versteld doen staan ​​als hun pakket aankomt. Dit kan het verschil zijn tussen een eenmalige klant en iemand die loyaal is aan uw merk en herhaalde aankopen doet.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map