Werkt uw e-mailmarketing? 14 Essentiële meetwaarden om te meten (de definitieve e-mailmarketinggids deel 6)

Als het gaat om gegevens, statistieken en cijfers, ben ik een soort nerd.


Ik vind het heerlijk om door mijn Google Analytics-cijfers te kammen. Ik ben geobsedeerd door het meten van mijn e-mailmarketingcampagnes. Ik hou van grafieken en tabellen en cijfers.

Met statistieken voor e-mailmarketing kan ik meteen zien wie mijn nieuwsbrieven opent. Ik kan mijn beste klanten zien en ik kan erachter komen welke onderwerpregels het beste werken.

E-mailmarketingstatistieken

(afbeeldingsbron)

Bekijk onze definitieve e-mailmarketinggids

 • Deel 1: de 11 hoogst converterende aanmeldingsformulieren
 • Deel 2: Contentupgrades – de snelste manier om meer abonnees te krijgen
 • Deel 3: Verhoog de betrokkenheid & inkomsten met een welkomstserie via e-mail
 • Deel 4:19 eenvoudige trucs om een ​​40% e-mail open tarief te krijgen
 • Deel 5: de perfecte onderwerpregel: 18 trucs om het te pakken
 • Deel 6: Werkt uw e-mailmarketing? 14 essentiële meetwaarden om te meten

Ik kan ook zien wat niet werkt. Wat kan ik de volgende keer beter doen?

Daarom zijn statistieken en gegevens zo belangrijk. Ze zijn niet alleen interessant, ze zijn ook essentieel voor het verbeteren van uw bedrijf.

Er is nog een andere reden waarom ik zoveel tijd besteed aan het kijken naar e-mailanalyse:

De mensen die uw e-mails openen, zijn uw meest betrokken en belangrijkste volgers. Ze waarderen uw bedrijf. Ze gaan met je om en hebben contact met je.

Waarom zou je er niet meer over willen weten?

e-mailcampagnegegevens

Een korte woordenlijst met termen voor e-mailstatistieken

Laten we eerst en vooral zorgen dat we allemaal op dezelfde pagina staan. Ik heb het in dit bericht over verschillende voorwaarden voor e-mailmarketing, waaronder:

Open ratio – Het percentage van uw totale aantal abonnees dat uw e-mail heeft geopend.

Klikfrequentie – Het percentage van uw totale aantal abonnees dat op een link in de e-mail heeft geklikt.

Afgemeld – Hoeveel mensen hebben zich uitgeschreven uit uw lijst na een e-mailcampagne.

Als je onze serie e-mailmarketing tot nu toe hebt gevolgd, heb je een aanmeldingsformulier voor e-mail op je website opgezet, een welkomstserie voor e-mail gemaakt en je onderwerpregel genageld.

Maar hoe meten we precies hoe goed uw e-mailmarketing presteert?

Het antwoord is e-mailanalyse. En heel veel!

In deze e-mailserie hebben we MailChimp gebruikt als demonstratie. Vandaag is het niet anders, want MailChimp biedt een breed scala aan statistieken en cijfers over uw campagnes.

Om toegang te krijgen tot de uwe, logt u in op MailChimp en gaat u naar ‘rapporten’.

mailchimp-rapporten

Klaar? Laten we ingaan op de essentiële statistieken.

1. Vooruitgang tegen uw algemene bedrijfsdoelen

Voordat we kijken naar open tarieven en klikfrequenties, wil ik dat u nadenkt over uw bredere bedrijfsdoelen.

Statistieken en cijfers zijn cruciaal, maar als ze u niet naar een groter doel leiden, zijn het slechts ‘ijdelheidstatistieken’. Met andere woorden, ze zien er misschien goed uit, maar helpen ze je om iets te bereiken?

Bedenk of uw e-mailmarketing de loyaliteit vergroot, meer omzet genereert en uw bedrijf naar een hoger niveau tilt.

De echte maatstaf voor succes voor elke e-mailmarketingcampagne is als het uw bedrijf verder duwt.

2. Open tarief

Gemiddeld open tarief voor e-commercebedrijf – 16,71%

Het open tarief is vaak het cijfer waar marketeers zich op richten. Het geeft aan hoeveel mensen uw e-mail hebben geopend.

Uiteraard zoeken we hier naar het hoogst mogelijke aantal. Hoe meer mensen uw e-mails openen, hoe groter de kans om ze te converteren of terug te sturen naar uw website.

open ratio

Een hoge open rate suggereert ook een zekere loyaliteit. Het betekent dat uw abonnees graag uw e-mails openen en kijken wat erin zit.

Het gemiddelde open tarief voor een e-commercebedrijf is 16,71%, dus als je daarboven komt, goed werk!

MAAR, vertrouw niet alleen op het open tarief. We moeten dieper graven om te zien of die abonnees actie ondernemen.

Wil je tips om je open rate te verbeteren? Lees deel 4 van onze definitieve e-mailmarketinggids.

3. Klik op Tarief

Gemiddeld klikpercentage voor e-commercebedrijf – 2,3%

De klikfrequentie is vaak een veel betere indicator van het succes van uw campagne. Een hoge klikfrequentie betekent dat mensen niet alleen uw e-mails openen, maar ook daadwerkelijk doorklikken naar uw website.

klikfrequentie

Het betekent dat ze geïntrigeerd en geïnteresseerd zijn in de inhoud van je e-mail. Het betekent ook dat uw call-to-action werkt en dat u de juiste doelgroep aanspreekt.

De gemiddelde klikfrequentie is vrij laag, dus wees niet ontmoedigd. Maar let op degenen die wel doorklikken. Zij zijn uw meest betrokken klanten.

4. Conversieratio op uw bestemmingspagina

Veel mensen denken dat een goede klikfrequentie betekent dat hun werk is gedaan. Maar de echte test van een goede e-mailcampagne is of die klik een conversie of een verkoop genereert.

Stel dat u een online marketingcursus geeft. Je stuurt een e-mail naar je abonnees die de cursus promoten en leidt ze naar een bestemmingspagina.

Vijf procent van uw abonnees klikt door naar de bestemmingspagina, maar hoeveel van die mensen melden zich dan aan voor uw cursus?

Conversiepercentage

(afbeeldingsbron)

Dat is de echte maatstaf van hoe succesvol uw campagne was.

U kunt uw e-mailconversies volgen door een tracking-URL van Google Analytics te maken en die link in uw nieuwsbrieven te plaatsen.

5. Bouncepercentage op uw bestemmingspagina

Naast de conversieratio meet ik ook graag het bouncepercentage. Met andere woorden, hoeveel mensen kwamen op deze pagina terecht en verdwenen zonder iets te doen?

Een hoog bouncepercentage hier betekent dat ik mensen heb overtuigd om door te klikken naar de pagina, maar ik heb niet genoeg gedaan om ze te laten converteren.

Het draait allemaal om het ontdekken van deze kleine zwakke punten tijdens de reis en uitzoeken wat je beter kunt doen. Voor mij zegt het bouncepercentage dat ik iets moet aanscherpen.

6. Inkomsten en verkooppercentage

Dit is vergelijkbaar met een conversieratio, maar specifiek ontworpen voor online bestellingen en inkomsten uit verkopen. MailChimp heeft een slimme manier om dit te berekenen. Het vertelt u precies hoeveel bestellingen u heeft gegenereerd via een e-mailcampagne.

Het verdeelt het ook in inkomsten per bestelling en totale inkomsten gegenereerd uit de campagne.

Om dit in te stellen, moet u uw e-commercesite linken aan MailChimp (een betaalde functie). Zodra u uw winkel heeft verbonden met MailChimp, worden de resultaten als volgt weergegeven:

mailchimp e-mailcampagne

Het is ideaal voor e-commercewebsites om te zien of een e-mailcampagne echte verkopen genereert.

7. Afmeldpercentage

Gemiddeld uitschrijvingspercentage voor e-commercebedrijf – 0,23%

Het is normaal dat een paar mensen zich afmelden voor uw nieuwsbrieven of updates. Daar zijn allerlei redenen voor. Misschien zijn ze vergeten dat ze zich hebben aangemeld, of misschien hebben ze hun probleem al opgelost.

Geen probleem.

MAAR, als u merkt dat uw afmeldpercentage hoger is dan gemiddeld, is er mogelijk iets mis. Mogelijk pusht u te vaak nieuwsbrieven en updates. Uw inhoud is mogelijk niet relevant voor het publiek.

Als uw aantal abonnees begint op te lopen, neem dan even de tijd om uw strategie opnieuw te beoordelen.

8. Niet-geabonneerde abonnees

Niet-geabonneerde abonnees zijn net zo belangrijk als abonnees. Dit zijn de mensen die op uw lijst blijven staan, maar nooit uw e-mails openen of met u communiceren.

Stel dat u 10.000 abonnees heeft, maar 5.000 hebben nog nooit een e-mail geopend. Dit zijn ‘unengaged’ abonnees. Je betaalt om e-mails te sturen naar mensen die ze nooit openen.

Het beste wat u hier kunt doen, is ze uit uw lijst verwijderen. Natuurlijk kan het verkeerd zijn om het aantal abonnees te halveren, maar dat is het beste.

HubSpot heeft om deze reden onlangs 250.000 abonnees van hun lijst verwijderd!

9. Bouncepercentage

Gemiddelde ‘zachte’ bounce voor e-commercebedrijf: 0,3%
Gemiddelde ‘harde’ bounce voor e-commercebedrijf: 0,24%

Een e-mail ‘bounce’ is een e-mail die niet kan worden bezorgd. Er zijn twee soorten bounce: een ‘hard bounce’ en een ‘soft bounce’.

bouncepercentage

Een zachte bounce is een e-mail die niet tijdelijk kan worden bezorgd. Misschien heeft de abonnee een serverprobleem of is zijn inbox vol.

Een harde bounce betekent meestal dat het e-mailadres niet bestaat. Het is nep, onjuist ingevoerd of verwijderd.

Soft bounces zijn prima, maar je wilt alle hard bounce e-mailadressen verwijderen. Waarom? Omdat ze eruit zien als een teken van spam, en dat weerspiegelt slecht in je e-maillijst. Uw lijst kan uiteindelijk op de zwarte lijst komen.

Verwijder na elke campagne alle hard-bounce-e-mails, vooral als uw percentage hoger is dan het gemiddelde.

10. 24 uur prestatie

De 24-uurs prestatiegrafiek van MailChimp is zowel leuk als nuttig. Het is leuk omdat je in realtime kunt kijken terwijl abonnees je e-mails openen en ermee communiceren.

24-uurs e-mailprestaties

De meeste abonnees openen uw e-mails binnen het eerste uur, zodat de eerste reactie een goede indicatie is van de gezondheid van uw e-maillijst.

De rest van de periode is echter ook nuttig. Het toont u pieken van activiteit op bepaalde momenten van de dag. Het kan u bijvoorbeeld laten zien dat een groot deel van uw abonnees de e-mail om 22.00 uur heeft geopend.

Als dit een veelvoorkomend patroon is in uw campagnes, weet u dat uw publiek over het algemeen ‘s avonds laat betrokken is. Het is handige informatie om te weten over uw klanten.

11. Abonnees met de meeste opens

Deze tabel geeft aan hoe vaak uw abonnees uw e-mail hebben geopend en rangschikt ze. Zoals je hieronder kunt zien, opende een abonnee mijn e-mail 73 keer.

e-mail wordt geopend

Dit is nogal buitengewoon, dus ik weet dat dit een belangrijke klant voor mij is. Ze zijn zo geïnteresseerd in mijn nieuwsbrief dat ze hem 73 keer hebben geopend! Deze persoon is een krachtige gebruiker. In de toekomst zou ik deze abonnee een speciale e-mail kunnen sturen met korting of een aanbieding.

In wezen kan ik mijn meest actieve en betrokken abonnees volgen.

12. Locatie

Op deze kaart ziet u precies waar mensen uw e-mail hebben geopend. Weten waar uw meest betrokken klanten en abonnees wonen, is om zoveel redenen belangrijk.

toplocaties door open

Allereerst geeft het u een indicatie van de beste tijd om uw volgende e-mailnieuwsbrief te versturen, gebaseerd op de tijdzone van uw abonnees.

Maar het doet meer. Het vertelt u waar uw bedrijf en producten het populairst zijn. Het geeft je een duidelijke demografie die je kunt gebruiken voor verdere promotie en advertenties op bijvoorbeeld Facebook.

Het laat u weten hoe u uw marketing en uw lokale SEO kunt aanpassen.

Andere analytische kaarten (zoals op Facebook Insights of Google Analytics) zijn ook handig. Maar uw e-mailkaart is veel specifieker, omdat dit uw meest betrokken volgers zijn.

13. Doorsturen

We beschouwen het belang van het ‘delen’ van een e-mail niet zo vaak als een blogpost of webpagina. Maar het kan ongelooflijk krachtig zijn.

Als een vriend je bijvoorbeeld een e-mail stuurt, ga je het bijna 100% lezen, toch? Het is een persoonlijke aanbeveling. Daarom besteed ik best veel aandacht aan mijn ‘forward’ tarief.

Allereerst betekent dit dat mijn inhoud een nieuwe lezer bereikt, die een nieuwe klant zou kunnen worden.

Ten tweede betekent dit dat mijn abonnee iets heel nuttigs in de e-mail heeft gevonden. Ze werden ertoe bewogen het aan iemand anders door te geven. Het betekent (hopelijk) dat ik iets goed doe.

Vraag uw abonnees expliciet om de e-mail de volgende keer dat u een nieuwsbrief verstuurt naar een vriend door te sturen.

14. Rendement op investering

Zoals ik aan het begin van dit artikel al zei, betekenen de statistieken niets als uw e-mailstrategie uw bedrijf niet vooruit duwt.

Rendement op investering

(afbeeldingsbron)

Een van de meest eenvoudige manieren om dit te meten, is het rendement op investering of ROI. Dit is hoeveel geld u genereert in vergelijking met de investering die u doet.

Stel dat u 5000 abonnees heeft, wat $ 50 per maand kost bij MailChimp. U besteedt ook $ 50 per maand aan Facebook-advertenties om mensen ertoe te brengen zich aan te melden bij uw e-maillijst.

In totaal besteed je $ 100 per maand aan e-mailmarketing. U moet elke maand $ 100 rechtstreeks uit e-mails genereren om de kosten te dekken.

Als u $ 200 terugverdient van verkoop via e-mailmarketing, verdubbelt u uw ROI. Als je $ 500 verdient, heb je een 5X ROI. Als u uw eigen ROI wilt weten, kunt u de ROI-calculator van Sleeknote gebruiken.

Wanneer het op grote schaal wordt aangepakt, kan e-mailmarketing tot wel 4.300X aan return-on-investment opleveren.

Gegevens, cijfers en analyses vertellen u alles wat u moet weten over uw e-mailcampagnes. Zijn zij aan het werk? Wie zijn je beste klanten? Wat kun je beter doen?

Richt u echter niet alleen op de ‘ijdelheidstatistieken’. Zorg ervoor dat je diep in de cijfers graaft die er echt toe doen.

Welke statistieken vind je het belangrijkst bij je e-mailcampagnes?

Deze post brengt me aan het einde van onze zesdelige serie over e-mailmarketing. Ik hoop dat je het nuttig hebt gevonden! Wilt u nog een diepgaande serie over een specifiek aspect van marketing of webontwikkeling? Laat het me weten in de comments.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map