Защо има значение опаковката на вашите продукти

Трудно е да преживееш детството си. Но има нещо в това да доставите пакет до прага си, който почти може да ви върне обратно. Повечето от нас могат да си спомнят вълнението и шеговитостта, които съпътстваха разкъсването на подарък на рождения ни ден или на Коледа сутрин, когато бяхме малко.


Но как да накарате клиентите си да се насладят на вълнението от получаването на вашия продукт? Внимателното опаковане и представяне може да измине дълъг път. Има пазари за графичен дизайн като Designhill, който ви предоставя невероятни дизайнерски опаковки на продукти за вашата компания. Тук можете да получите своя пакет, проектиран чрез стартиране на конкурс за дизайн от дизайнери от цял ​​свят.

Изградете марката си

Да, клиентът ви вече е закупил вашия продукт, но това не означава, че трябва да спрете да ги вълнува. Как пакетирате и представяте стоките си за доставка, може да бъде мощен маркетингов инструмент – така че не го оставяйте като размисъл. Като онлайн търговец на дребно искате да се съсредоточите върху цялостното изживяване на вашите клиенти.

Не хвърляйте просто вашите стоки в кутия. Вместо това използвайте опаковката си като начин за по-нататъшно изграждане на вашата марка. Според проучване на Shorr Packaging Corp., днес само 11% от клиентите са напълно доволни от опаковките. Леле – това е голямо недоволство, което ви дава възможност да блестите. С малко грижи можете да накарате стоките си да изпъкнат в препълненото поле за електронна търговия и ще накарате клиентите си да се върнат за повече.

Обърнете внимание на бизнеса си за електронна търговия

Само преди няколко години хората не бяха свикнали да купуват неща онлайн. Разбира се, може да са направили от време на време покупка на нещо, което не биха могли да получат на местно ниво, но електронната търговия беше само малък пробив в цялостната икономика. Моят, как времената са се променили.

Днес хората не се страхуват да купуват всякакви и всичко онлайн. Хората купуват всичко – от хранителни стоки и паста за зъби до по-скъпи вещи, като компютри и дори коли. Доста го назовавате и можете да го купите онлайн.

През 2015 г. продажбите за електронна търговия в САЩ възлизат на 287 милиарда долара. И останалият свят не изостава много. Китай имаше 247 милиарда долара продажби; Япония имаше 76 милиарда долара, а Великобритания – близо 67 милиарда долара. Тенденцията изглежда все по-възходяща. Компанията за проучване на пазара eMarketer прогнозира, че глобалните онлайн продажби ще бъдат близо 2,4 трилиона долара през 2017 г..

С толкова много хора, които се обръщат към интернет, искате да накарате да се откроите и да бъдете запомнени. За клиенти за първи път пакетът, който кацне на прага им, може да бъде първият път, когато те физически ще видят и почувстват вашия продукт. Начинът на пристигане е основен начин за поддържане на лоялността на марката.

Вълнувайте клиентите си с красива презентация

Първото нещо, което хората ще забележат, е кутията или плика. Магазинът за електронна търговия на Powerhouse Amazon в по-голямата си част пакетира стоките си в обикновена кафява кутия, но с разпознаваемата си опаковъчна лента и лого отстрани.

Кутия Амазонка

Въпреки че кафявата кутия е фина, няма грешка откъде идва пакетът. Някои търговци на дребно обичат да добавят още малко флаш към кутията за доставка. Walmart понякога украсява името на своята компания с ярки букви отстрани на кутията и няма грешка в ярките оранжеви пликове на Shutterfly, които използва, за да изпраща своите стоки. Кутията за доставка може да ви помогне да изградите усещане за интрига. Искате дори съседите да се чудят какво има в този пакет?

Очевидно е, че търговците трябва да внимават как етикетират външната страна на кутията. Не искате да рекламирате скъп артикул за цял свят, за да видите как седи на нечия веранда, просто моли да бъдете грабнат. Но ако не можете да го направите вълнуващо отвън – добавете малко стил вътре.

Днес дори разопаковането на стоки има социален аспект. Хората се насочват към своите канали в социалните медии, за да споделят вълнението си от последната си онлайн покупка. Каква полза като онлайн търговец на дребно, ако можете да се възползвате от тази безплатна реклама, за да получите ценни отзиви от уста на уста.

Проучването на опаковката за електронна търговия на Dotcom за 2015 г., Разгръщайки опита на клиентите, установи, че 39% от анкетираните са споделили снимка или видеоклип в социалните медии, а 60% са казали, че би било по-вероятно да споделят изображение на продукт, ако се появи в подарък, като кутия, а не неписан кафяв. Убеждавате ли това да добавите малко oomph в опаковката си?

Хората се радват да получават подаръци. Така че, усетете, че е рожденият им ден. Продължете напред и добавете малко екстри, като доста тъкан хартия или дори персонализирана карта. Ако сте достатъчно малка операция, дори добавянето на поздрав с името на клиента към вътрешната клапа на кутията, ще ги почувства специални.

Ако можете да развълнувате клиентите си, те ще бъдат по-склонни да споделят опита си. Можете дори да извадите късмет и да ги накарате да споделят unboxing видео в YouTube. Невероятно е, че хората правят това много масово. От 2010 г. видеоклиповете в YouTube с „unboxing“ в заглавието си са нараснали 871%.

Една компания, която няма недостиг на разопаковане на видеоклипове в YouTube, е Apple. Просто напишете „iPhone unboxing“ и нагоре ще се появи над четири и половина милиона посещения. Няма изненада – тъй като Apple е майстор на детайлите на маркетинга.

iphone-кутия

Като пример, това видео на YouTube от iJustine, което показва, че отключва нов часовник на Apple, вече има над един милион гледания. Можете да почувствате очакването, когато тя първо отваря обикновената кутия за доставка, а след това скоро се рови в познатата дебела, висококачествена бяла кутия на Apple. Нейният ентусиазъм е заразен и този вид безплатна реклама просто генерира, още повече, бръмча за най-новите продукти на Apple.

Използвайте опаковка, която е добра за вашите клиенти

Въпреки че хората могат да оценят красив пакет, ако вашите продукти пристигнат повредени или са трудни за отваряне, клиентите ви няма да са доволни. Клиентите могат да бъдат фини и ако открият нещо досадно с отварянето на пакета си, няма да се колебаят да оставят лошо ревю за вашия продукт или компания.

fragile_box

В своето проучване за предпочитане на опаковки за електронна търговия за 2016 г. Shorr Packaging Corp. попита клиентите какво е най-досадното или дразнещо при опита им с пакети. Ето какво откриха:

 • 55% от анкетираните казват, че дразнител номер едно са опаковки, които трудно се отварят.
 • Влизането на номер две с 19% беше прекомерно опаковане.
 • 13% от анкетираните са посочили повредена опаковка (не действителната стока).
 • 8% от хората се дразнят от материали, които не могат да се рециклират.
 • 4% не оцениха грозните опаковки.

Виждайки, че изключването на номер едно за хората, които отварят пакетите си, е, че е трудно да се отворят, не е замислено да улеснява хората да стигнат до стоките си. Никой не иска да се бори с помощта на остър нож, за да отвори дебела пластмасова опаковка, която няма да помръдне. Хората също не оценяват необходимостта да се отърват от всички опаковки, след като пуснат стоката си.

Поддържайте околната среда в ума

Друго интересно извличане от проучването е, че потребителите стават все по-наясно с въздействието на околната среда от тази нова онлайн икономика. Те осъзнават, че цялата тази електронна търговия не е без екологични разходи. Според Американската агенция за защита на околната среда (EPA) опаковките са отговорни за една трета от непромишлените отпадъци в развитите страни.

Искате да защитите артикулите, които изпращате, но като онлайн търговец на дребно, не искате да се натъквате на толкова разточителни и безгрижни за околната среда. Днес има все повече и по-екологични опции за вашата опаковка. Така наречената екопаковка е процъфтяващ бизнес. Картонът е отличен избор, тъй като може лесно да се рециклира. За бонус точки можете да използвате картон, направен от рециклирано съдържание или съдържание след потребители.

За добавяне на подплънки за вашите продукти, можете да изберете да използвате опаковъчен материал, направен от рециклирана хартия. Предлага се в най-различни цветове и може да се накъса, за да добави декоративна нотка. Или вместо старомоден стиропор за опаковане на фъстъци, има алтернативи на базата на нишесте, направени от царевица, зърно сорго и други култури. Те са не само по-добри за околната среда, но и клиентът ви няма да трябва да се занимава с изхвърляне. Просто изсипете вода върху фъстъците на растителна основа и гледайте как се разтварят в нищо.

Улеснете връщането на артикулите на клиентите си

Много успешни онлайн търговци на дребно оценяват, че трябва да сте готови да приемете връщания, ако искате някой да рискува върху вас. Дори вашите най-добри клиенти искат да знаят, че могат да върнат даден артикул, ако той не пасва, е повреден или не работи с това, което са имали предвид.

Shorr Packaging Corp. установи, че купувачите на премии (тези, определени като харчат повече от 200 долара на месец за онлайн покупки) правят много печалби. Те откриха, че 22% от тези купувачи заявяват, че връщат поне една четвърт от своите онлайн покупки. Но 95% от тези клиенти заявяват, че ще извършват бизнес, ако процесът на връщане е лесен.

Искате да улесните възможно най-лесното връщане на артикулите на хората, ако не са доволни. Едно лесно решение, което използват много търговци на дрехи, е да включите фишове за връщане на поща. Улеснете клиента си да върне своите артикули обратно в кутията и просто да залепи етикет.

Nordstrom, компания, която отдавна се гордее с качественото обслужване на клиентите, включва етикет за връщане и също плаща за разходите за връщане на товари. Ако живеете в САЩ, всичко, което трябва да направите, е да хвърлите стоките си обратно в кутията, да плеснете на етикет и да го предадете на пощенския си превозвач. Не е необходимо да се занимавате с връщане на пощенски станции или UPS, за да претегляте пакета си и да изчислите пощенските разходи..

Понякога това са малките неща. Trunk Club дори включва лента за клиента да затвори кутията обратно. Защото сериозно, който има време да издига ролка лента. Други търговци на дребно като Stitch Fix включват торбичка за връщане, която е по-евтина и по-лесна за изпращане по пощата, а след това кутия.

trunk_club

Намалете разходите си

Креативността е страхотна, но не искате да ставате твърде луди. Все още трябва да вземете предвид транспортните разходи.

Днес много от основните превозвачи, включително FedEx, UPS и DHL, използват размерно тегло за изчисляване на таксите за доставка на наземни пакети, по-малки от три кубически фута. Това означава, че те вземат предвид размера на вашата кутия, както и теглото. Затова се уверете, че избраната от вас кутия отговаря на вашите стоки. Пощата също може да бъде опция, ако вашият продукт е малък.

Без значение от размера на кутията ви, не забравяйте да хвърлите подплънки, дори и да не са чупливи. Не искате вашите стоки да се преливат вътре в кутията. Внимавайте да не добавите прекалено много тегло с подплънките си. Можете да изпробвате някоя от споменатите по-горе екологични опции или лека обвивка с балончета, която можете да получите в чаршафи, рула или торби.

Използвайте опаковката си, за да оставите трайно, положително впечатление

Като онлайн търговец на дребно може да нямате физическа витрина, но все пак искате да дадете на клиентите си персонализирано и разкошно изживяване, като че ли пазаруват в малък бутик. С други думи, искате да се чувстват специални. Вероятно вече правите това с уебсайта си и други взаимодействия, но не забравяйте зона, която често се пренебрегва – опаковане.

Начинът, по който пакетирате и представяте вашите стоки за доставка, ще остави трайно впечатление – не само на вашите клиенти, но потенциално и на техните приятели и дори приятели на приятели чрез социалните медии.

Може да се чувствате доволни, че сте направили продажбата си, но не пропилявайте златна възможност. С красива, но практична опаковка можете да привлечете нови клиенти и също толкова важно да запазите тези, които вече имате. Връщащите се клиенти изразходват средно 67% повече от клиентите за първи път, така че искате да впечатлите дори онези, които вече са направили покупка от вас.

Искате да вземете под внимание целия процес на транзакцията на вашите клиенти. Тяхната транзакция не е завършена, когато кликнат върху бутона за покупка. Трябва да ги уау, когато пакетът им пристигне. Това може да е разликата между еднократен клиент и човек, който е лоялен към вашата марка и прави многократни покупки.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map