Tämä on Vieraskirja Maggie Alandilta, Fit Small Business.

Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä on yli 3 miljardia kuukausittain aktiivista käyttäjää. Sosiaalisen median suosio ja sosiaalisen median mainonnan kustannustehokkuus tekevät siitä houkuttelevan markkinointiympäristön kaikenlaisille yrityksille. Seurauksena on, että sosiaalisen median hallintatyöpaikkojen Yhdysvalloissa odotetaan kasvavan 9 prosenttia seuraavan vuosikymmenen aikana. Sinulla on kilpailua, jos haluat palkata parhaan freelance-sosiaalisen median johtajan.

Siksi koonnimme tämän kattavan oppaan freelance-sosiaalisen median johtajan palkkaamiseksi.

Tässä artikkelissa kerrotaan kuinka:

 1. Luo upea työpaikkailmoitus houkutellaksesi freelance-sosiaalisen median manageria
 2. Kehitä freelancer-seulontahaastattelu
 3. Isännöi kilpailu tai koeaika valita oikea henkilö
 4. Vältä huijauksia
 5. Kirjoita freelancer-sopimus

Aloitetaan.

5-vaiheinen opas freelance-sosiaalisen median managerin palkkaamiseksi

Contents

1. Luo upea työmainos

Palkkaamisen johtajat eivät aina tiedä kuinka tehdä paras työkuvaus tai mihin se postitetaan. Työpaikkailmoituksen optimointi ja sen lähettäminen sellaiselle sivustolle, joka todella saa paljon työnhakijoiden liikennettä, lisää todennäköisyyttä, että hakijat vastaavat viestisi toisen sijaan.

Nouse merestä työpaikkailmoituksista. Seuraa alla olevia vinkkejä ja houkuttele laadukkaita sosiaalisen median freelancereita.

Jaa mielenkiintoisia ohjeita yrityksestäsi tai tiimistäsi

Työtehtäväsi ulkopuolisilla freelance-palkkatauluilla toimii ilmoituksena, ei vain työn, vaan yrityksen tuotemerkin lisäksi. Ota tilaisuus myydä yrityksesi. Vastusta kehotusta sisällyttää vain perustiedot, kuten sijainti, nimi ja teollisuus. Esittele sen sijaan yrityksesi tavalla, joka innostaa ehdokkaita. Jotkut Monsterin kaltaiset sivustot antavat jopa julkaista kuvia työpaikkasi, tiimin jäsenten ja hauskojen ryhmätoimintojen esittämiseksi. Katsotaanpa esimerkkiä AirBnB: ltä.

AirBnB-yhtiön yleiskatsaus

(AirBnB: n esittely sosiaalisen median johtajan työpaikkailmoituksessa)
Lähde: Buffer Social

Edellä esitetyn kaltaisessa työpaikkailmoituksessasi on lisätietoja siitä, mikä tekee yrityksestäsi hauskan tai kiinnostavan työpaikan, mitä teet maailman parantamiseksi tai asiakkaidesi elämän helpottamiseksi ja mitkä ovat yrityksesi arvot. Ainakin kuvaussi tulee herättämään hakijoiden kiinnostusta, ja se saattaa riittää pakottamaan heidät lukemaan muun työtehtävän ja hakemaan

Pidä työnimike yksinkertaisena

Vaikka monet yritykset yrittävät tehdä asioista mielenkiintoisia keksimällä luovia ammattinimikkeitä, kuten ”Rockstar Social Media Manager”, suosittelemme, että pidät otsikko selkeänä, jotta työmainoksesi löytyy. Esimerkiksi työnimike, Social Media Manager, on yleisempi, ja työnhakijat löytävät todennäköisemmin työpaikkailmoituksen, jos sillä on yhteinen otsikko.

Otsikko ”Social Media Manager” tuo esiin yli 2000 työpaikkaa todellakin. Sitä vastoin ”Social Media Rockstar” tuo esiin vain 18 työpaikkaa todella.

Ainutlaatuiset ammattinimikkeet sijoittuvat todennäköisimmin otsikoiden alle, jotka täsmälleen vastaavat etsittyjä avainsanoja. Siksi käytä suoraviivaista nimikettä, kuten ”Social Media Manager”, lisätäksesi todennäköisyyttäsi löytää laadukkaita freelancereita. Ehdokkaat käyttävät usein joukko yleisiä avainsanoja etsiessään tiettyä työtä online-työtaulukoista. Joten tee mainosten löytäminen heille helpoksi.

Kuvaile hauskoja tiimin jäseniä, joiden kanssa he työskentelevät

Sisällytä lyhyesti tiedot joukkueestasi. Monet sosiaalisen median asiantuntijat ovat erittäin sosiaalisia. Itse asiassa he ovat ehkä valinneet tämän linjan, koska he rakastavat yhteydenpitoa ihmisiin. Tietäminen siitä, että he ovat osa joukkuetta eikä työskentele yksin, voi lisätä freelancerisi työpaikkailmoituksen vetovoimaa.

Selvitä missä työ tehdään

On tärkeää, että ilmoitat selvästi, vaatiiko työ siirtymistä vai onko työ tehtävä tietyllä työpaikalla. Siirtyminen voi olla uraauurtava monille päteville hakijoille, etenkin perheille. Toisaalta, jos työ on kaukana, mainosta sitä. 100-prosenttisesti etätyöt houkuttelevat paljon enemmän hakijoita, joten kerro heille, onko vaihtoehto työskennellä ulkopuolella.

  Sähköpostimarkkinoinnin opas, osa 3: Lisää tuloja sähköpostitse tervetulleiksi -sarjassa

Anna yleiskuva sijainnista

Pitkä tylsä ​​luettelo työtehtävistä ja päivittäisistä tehtävistä yksin voi tukahduttaa kaiken sen jännityksen, jonka olet onnistunut herättämään. Sen sijaan tarjoa lintuperspektiivi siitä, mitä sosiaalisen median managerilta odotetaan. Määritä tehtävän tarkoitus ja kuinka se auttaa yritystä saavuttamaan tavoitteensa. Parhaat ehdokkaat ovat riittävän taitavia tekemään päätelmiä päivittäisistä tehtävistä sekä pelkän yleiskatsauksen perusteella käytetyistä työkaluista. Hyvä esimerkki työn yleiskatsauksesta on esitetty alla.

Työn yleiskuvaus

(Yleiskatsaus työpaikkaan)
Lähde: löysä

Työpaikkailmoituksesi tulee tarjota nopea tehtävien poistuminen käyttämällä toimintasanoja, kuten:

 • keihäänkärkien sosiaalisen median markkinointikampanjat ja strategiat
 • ylläpitää brändisanoma sosiaalisen median alustoilla
 • luo sisältöä erilaisissa mediamuodoissa sitoutumisen ja tuloksen lisäämiseksi
 • käyttötarkoitukset tiedot ja analyyttiset työkalut kampanjoiden parantamiseksi ja maksimoimiseksi
 • Johtaa kilpailijoiden tutkimus
 • Works kautta organisaation brändijohtajien, graafisten suunnittelijoiden ja muiden sisällöntuottajien kanssa

Tärkeintä on pitää luetteloluettelo lyhyt, jotta vältetään ehdokkaiden ylenmääräinen. Voit keskustella kunkin näiden työtehtävien yksityiskohdista seulontahaastattelun aikana.

Määritä työvaatimukset selvästi

Selkeästi määritelty vaatimukset auttavat ehdokkaita arvioimaan tarkasti, onko heillä menestymiseen tarvittava asia. Tarvitsetko esimerkiksi freelancerilta markkinointitutkinnon? Selkeät vaatimukset auttavat pätemättömien työnhakijoiden poistamisessa ja vähentävät merkityksettömiä sovelluksia, jotka muuten joudut etsimään. Seurauksena on, että saat terveen määrän päteviä hakijoita. Katso esimerkki selkeistä työvaatimuksista alla.

Määritä työvaatimukset selvästi

(Työn kuvaus selkein vaatimuksin)
Lähde: LinkedIn

Se auttaa myös, jos olet selvä, mitkä vaatimukset tosiasiallisesti vaaditaan ja mitkä ovat vain parempia tai mukavia. Et halua hakijoiden ajattelevan mukavaa ammattitaitoa, kuten tuntemusta Hootsuite-ohjelmasta, koska he eivät välttämättä ota yhteyttä, jos heillä ei ole sitä. Suositellun taitojakson lisääminen kutsuu ihanteelliset ehdokkaasi esiin ja antaa heille lisää syitä painaa hakemispainiketta, mutta se ei syrjäytä muuten hyvin päteviä freelancereita..

Mainosta palkkaa ja etuisuuksia

Itse asiassa Palkatyökalu osoittaa, että sosiaalisen median johtajat ansaitsevat noin 17,84 dollaria tunnissa. Haluat kuitenkin mainostaa tuntihinnan, koska se on yleisempää, kun työskentelet freelancerin kanssa.

Yli 50 prosenttia yhdysvaltalaisista yrityksistä ei anna palkatietoja työpaikkailmoituksissa. Jos haluat parantaa hakijoiden lukumäärää, harkitse kuitenkin palkatietojen julkaisemista osana mainostasi freelancerille. Tutkimukset paljastavat, että palkatietojen sisällyttäminen työpaikkailmoituksiin johtaa hakijoiden määrän kasvuun 30 prosentilla.

Mainosta palkkaa ja etuisuuksia

(Keskimääräinen sosiaalisen median managerin tuntihinta)
Lähde: Tegelikult.com

Lisäksi harkitse muutamien etujen sisällyttämistä osaksi yleistä korvauspakettia.
Glassoors -tutkimuksen mukaan lähes 60 prosenttia vastaajista ilmoittaa harkitsevansa etuja vahvasti tarjouksen hyväksyessään. Etuudet ja edut kuulostavat erityisen houkuttelevalta freelancereilta, koska he tietävät, että laki ei edellytä sinua tarjoamaan etuja. Se antaa kuvan siitä, että olet antelias työnantaja.

Jos budjetti sallii, tässä ovat tyypillisiä etuja freelancereille:

 • Rahoitusperusteinen tulospalkkio projektin suorittamisesta aikaisin tai projektin tavoitteiden ylittämisestä
 • Maksettu vapaapäivä tietyn ajanjakson, kuten 90 tai 120 päivän, työskentelyn jälkeen
 • Ilmaiset liput, matkat, ateriat ja / tai paikalliset majoitukset

Lähetä työsi

Jotta saat parhaan mahdollisen valokuvan työpaikkailmoituksellesi, postita se useisiin paikkoihin. Tähän sisältyy tärkeitä työnvälityssivustoja, kuten todella, Monster ja CareerBuilder. Voit hyötyä myös lähettämällä työsi sivustoille, jotka palvelevat freelancereita, kuten Upwork, Freelancer.com ja PeoplePerHour..

  17 Facebook-mainostemppuja, jotka todella lisäävät myyntiä!

2. Kehitä tehokas freelancer-seulontahaastattelu

Haastattelu on tilaisuus arvioida mahdollisia freelancereita ja antaa lisätietoja yrityksestäsi ja työstäsi. Tyypillisessä työntekijähaastattelussa haastattelija esittää kysymyksiä, jotka arvioivat ehdokkaan tietämystä yrityksestä. Tätä tapahtuu kuitenkin harvoin freelancerin haastattelussa. Ellet ole tunnettu yritys, jolla on useita sijainteja, pysy kiinni kysymyksissä, joissa arvioidaan ehdokkaan tausta ja tekniset taidot.

Tässä on neljä kysymystä, joita voit käyttää tai muokata. Ne antavat hyvän kuvan ehdokkaan kokemuksesta ja pätevyydestä sosiaalisen median hallinnassa.

1. Mitä strategiaa käytät houkuttelemaan seuraajia sosiaaliseen mediaan?

Jos kysyt ehdokkaan viimeisimmistä saavutuksista sosiaalisessa mediassa, saat todennäköisesti vastauksia, joihin sisältyy parannusta monissa keskeisissä mittareissa, kuten tykkäyksissä, seuraajissa ja tavoitettavuudessa. Brändinhallinnan asiantuntija Emad Abou Elgheit kirjoittaa, että luvut eivät yksinään kuvaa todellista taitotasoa, koska kasvu voi johtua monista muista tekijöistä, kuten vahvasta PR: stä, valtavista mainosbudjetteista ja vahvasta henkilökohtaisesta brändistä..

Kysy sen sijaan ehdokkaan yleinen strategia. Haluat jonkun, joka osaa:

 • Tutki ja löydä oikeat avainsanat
 • Yhdistä vaikuttajaan
 • Tunnista ja hyödynnä suuntauksia
 • Keksiä asianmukaisia ​​hashtageja

Nämä ovat fanejasi kasvattamisen perusteet.

2. Millaisia ​​tietoja käytät määrittääksesi kampanjoidesi onnistumisen?

Ihanteellinen ehdokas keskittyy sitoutumiseen liittyviin mittareihin, kuten osakkeiden lukumäärään, kommentteihin ja mainintoihin. Henkilö tarkastelee myös sosiaalisen median kanavista tulevaa verkkosivustojen liikennettä.

Lisäksi ihanteellisen ehdokkaan tulisi mainita lopullinen mitta: muuntokurssi. Jälkeenpäin, sijoitat rahaa sosiaalisen median markkinointiin parantaaksesi tulojasi. Siksi tämä kysymys auttaa erottamaan aloittelijat todellisista ammattilaisista. Muista, että sijoitat sosiaalisen median hallintaan asiakkaiden kiinnostamiseksi ja tulosten saamiseksi. Hyvä freelanceri tuo sinulle tuhansia seuraajia ja satoja tykkääjiä, mutta loistava sitouttaa asiakkaita ja muuntaa heidät asiakkaiksi.

3. Kuinka pääset tavoittelijoihimme verkkotunnuksessamme?

Kokeneet ehdokkaat tietävät yhteydenpidon tärkeyttä teollisuuden vaikuttajiin houkutellakseen lisää seuraajia. He osaavat nopeasti tunnistaa yleisöllesi arvokkaita sosiaalisen median persoonallisuuksia. Strategia on myös yksinkertainen:

 • seuraa influenssaa
 • jaa influenssaajan viestit ajoittain
 • Älä unohda mainita vaikuttajaa jokaisessa viestissä
 • odota influenssaa ilmaisemaan kiitollisuutta jakamisestaan
 • lähetä suora viesti tai sähköposti
 • ehdottaa yhteistyötä

Jos ehdokas tarjoaa vastauksen enemmän tai vähemmän samassa strategiassa, puhut sitten henkilölle, joka sopii asemaan. Tämä osoittaa, että henkilö voi kasvattaa sosiaalista mediaa seuraten tyhjästä.

Ehdokkaat, joilla ei ole kokemusta sosiaalisen median hallinnasta, pyrkivät ehdottomasti vastaamaan tähän kysymykseen. Ajatus yhteydenpidosta vaikuttajien kanssa yleisön kasvattamiseksi ei ehkä ole ylittänyt heidän mieltään, koska se vaatii kehittyneempiä taitoja kuin tavallinen aikataulutus, kommenttien vastaaminen ja sisällön lähettäminen.

4. Kuvaile, kuinka olet auttanut brändiä parantamaan sen sosiaalisen median läsnäoloa?

Tämän kysymyksen avulla ehdokas voi pohtia ja laajentaa vastauksiaan edellä esitettyihin kysymyksiin. Haluat, että freelance-hakija puhuu kokemuksestaan, jotta voit selvittää, ovatko he todella suorittaneet nämä taidot ammatillisessa ympäristössä vai lukevatko ne vain verkossa. Tämän kysymyksen pitäisi saada ehdokkaat puhumaan seuraajien houkuttelemisesta, yhteydenpidosta vaikuttajaan ja oikeiden KPI-arvojen analysoinnista.

3. Järjestä kilpailu tai suorita maksettu kokeilujakso

Monet freelancer-verkkosivustot, kuten Freelancer ja PeoplePerHour, tarjoavat mahdollisuuden isännöidä kilpailua kiinteällä summalla. Tarjoat palkinnon ja maksat sen vain freelancerille, joka “voittaa” tekemällä parhaan työn. Se on loistava tapa testata monia freelancerin taitoja ennen kuin palkat yhden henkilön.

  10 älykästä Chrome-laajennusta, jotka nopeuttavat sähköpostisi tavoittamista

Tai harkitse 30–90 päivän maksetun koeajan suorittamista, varsinkin jos palkat kauko-freelanceria. Koeaika, jota voidaan kuluttaa pahasti työntekijän ja työnantajan suhteissa, hyväksytään yleensä freelancer-maailmassa. Vaikka freelancerin haastattelukysymykset voivat antaa sinulle hyvän kuvan ehdokkaan kyvyistä, et tiedä onko hakija täydellinen ottelu sinulle ja joukkueellesi, kunnes työskentelet heidän kanssaan.

Koeaikalla sinun on tehtävä seuraava:

 • noudata freelancerin työetiikkaa ja arvoja
 • mitata freelancerin kykyä oppia prosessejasi ja järjestelmiäsi
 • arvioi, toimiiko freelancer hyvin yhdessä sinun ja tiimisi kanssa
 • arvioida freelancerin teknisiä, luovia ja päätöksentekovalmiuksia
 • arvioida freelancerin yleinen soveltuvuus työhön

Näiden etujen avulla on vaivan arvoista yrittää myydä ehdotus parhaimmille ehdokkaillesi. Kerro heille, että kilpailu tai koeaika tarjoaa etuja molemmille osapuolille. He voivat puolestaan ​​edistää taitojaan ja arvioida auttaako yrityksesi, tiimisi ja mahdollisuutesi saavuttaa uratavoitteensa. Ja hyödyt siitä, että pystyt kokeilemaan ennen ostamista.

Koeajat kestävät yleensä 30–90 päivää. Sinulla on enemmän kuin tarpeeksi tilaisuus tutustua menestyneeseen ehdokkaaseen henkilökohtaisesti ja ammattimaisesti tuona aikana.

4. Huijausten välttäminen

Varovaisuus, kun etsit freelanceria. Freelance-verkkosivustoilla on usein pieni osuus huijareista, joilla näyttää olevan hyvät hinnat ja salkut. Mutta jotkut “toimivat järjestelmässä” pyytämällä maksua etukäteen eivätkä toimita.

Esimerkiksi Gurussa freelancer voi väittää, että projekti on valmis ja lähettää laskun, joka maksetaan automaattisesti. Jos et ole varovainen, freelancerille maksetaan palkka, vaikka et olisi hyväksynyt heidän työtään. Kyllä, se voidaan korjata suurimman osan ajasta, mutta jotta huijausta ei tapahdu, asiakkaiden tulee pyytää viitteitä, tarkastella portfoliota ja lukea muita asiakasarvioita. Jopa viiden tähden luokitukset ovat tyhjiä, mutta ne ovat hyvä alku.

Joten käytä vaiheessa 5 olevia vinkkejä huijauksen estämiseksi, ja tarkista freelancereiden aiemmat asiakkaat ja asiakasarviot ennen kuin suostut työskentelemään erityisesti kenen tahansa kanssa.

5. Suunnittele sopimus, kun freelanceriksi on valittu

Kun olet valinnut yrityksellesi parhaan sosiaalisen median manager-freelancerin, varmista, että suojaat itsesi riippumatta siitä, mitä freelancer-verkkosivustoa tai maksuohjelmistoa käytät. Mieti:

 • sopimuksen laatiminen keskeisten suoritteiden ja täsmennettyjen välitavoitteiden / mittareiden kanssa
 • maksujen yhdistäminen hankkeen välitavoitteisiin tai saavutuksiin
 • käyttämällä escrow-tiliä (parhaat freelance-sivustot tarjoavat tämän vaihtoehdon) maksamiseen

Tällä tavalla sinulla asiakkaana on paremmat mahdollisuudet saada työ valmiiksi, tehdä ajoissa eikä saada huijausta. Ja jos sinulla on riita freelancerin kanssa, sinulla on vankka dokumentaatio, jos tarvitset apua työtuotteen tai maksukysymyksen ratkaisemisessa.

johtopäätös

Sosiaalisen median kasvava suosio ja kustannustehokkuus tekevät siitä houkuttelevan markkinointikanavan pienille, keskisuurille ja suurille yrityksille. Monet yritykset hakevat palveluita freelance-sosiaalisen median resursseista auttaakseen niitä lisäämään tuotemerkkitietoisuutta, lisäämään sitoutumista ja polttoaineiden myyntiä. Jos haluat tehdä saman, aloita kirjoittamalla upea työpaikkailmoitus, suorittamalla tehokas haastattelu, tarjoamalla kilpailu- tai koeaika ja kehittämällä hyvä sopimus. Ja joka tapauksessa, älä huijaa.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me