Tietojen, tilastojen ja numeroiden suhteen olen tyypillinen nörtti.

Rakastan kammata Google Analytics -hahmojeni läpi. Olen pakkomielle mitaten sähköpostimarkkinointikampanjani. Rakastan kaavioita, taulukoita ja numeroita.

Sähköpostimarkkinointitietojen avulla näen heti, kuka avaa uutiskirjeeni. Näen parhaat asiakkaani ja voin selvittää, mitkä aihepiirit toimivat parhaiten.

Sähköpostimarkkinoinnin tiedot

(kuvan lähde)

Ota kiinni lopullisessa sähköpostimarkkinointiopassamme

  • Osa 1: 11 eniten tulosta tekevää kirjautumislomaketta
  • Osa 2: Sisältöpäivitykset – nopein tapa saada lisää tilaajia
  • Osa 3: Tehosta sitoutumista & tuloja sähköpostitse tervetulosarjoilla
  • Osa 4: 19 yksinkertaista temppua 40% sähköpostin avoimen hinnan saamiseksi
  • Osa 5: Täydellinen aihepiiri: 18 temppua sen naulaamiseen
  • Osa 6: Toimiiko sähköpostimarkkinointisi? 14 mitattavaa välttämätöntä mittaria

Voin myös nähdä, mikä ei toimi. Mitä voisin tehdä paremmin seuraavalla kerralla?

Siksi tilastot ja tiedot ovat niin tärkeitä. Ne eivät ole vain mielenkiintoisia, ne ovat välttämättömiä liiketoiminnan kehittämisessä.

On toinen syy, että vietän niin paljon aikaa myös sähköpostin analysointiin:

Sähköpostiasi avaavat ihmiset ovat kiinnostuneimpia ja tärkeimpiä seuraajia. He arvostavat yritystäsi. He ovat kiinni ja ovat vuorovaikutuksessa kanssasi.

Miksi et haluaisi tietää enemmän niistä?

sähköpostikampanjatiedot

Nopea sanasto sähköpostiosoitteiden termeistä

Ensinnäkin, varmistakaa, että olemme kaikki samalla sivulla. Puhun useista sähköpostimarkkinointiehdoista tässä viestissä, mukaan lukien:

Avoin korko – Prosentti kaikista tilaajista, jotka avasivat sähköpostisi.

Napsautussuhde – Prosenttiosuus kaikista tilaajista, jotka napsauttivat linkkiä sähköpostissa.

tilaamattomat – Kuinka monta ihmistä on lopettanut tilauksen luettelostasi sähköpostikampanjan jälkeen.

Jos olet seurannut sähköpostimarkkinointisarjojamme toistaiseksi, olet määrittänyt verkkosivustollesi sähköpostin rekisteröintilomakkeen, luonut sähköpostin tervetulosarjan ja navanut aihepiirisi.

Mutta kuinka mitataan tarkalleen, kuinka hyvin sähköpostimarkkinointisi toimii?

Vastaus on sähköpostianalyysit. Ja paljon heitä!

Koko tämän sähköpostisarjan aikana olemme käyttäneet MailChimp-ohjelmaa esittelynä. Tänään ei ole eroa, sillä MailChimp tarjoaa laajan valikoiman tilastoja ja lukuja kampanjoistasi.

Päästäksesi omallesi kirjaudu sisään MailChimp-sivulle ja siirry ‘raportteihin’.

mailchimp-raportit

Valmis? Annetaan sukeltaa olennaisiin mittareihin.

1. Edistyminen suhteessa yleisiin liiketoimintatavoitteisiisi

Ennen kuin tarkastelemme avoimia hintoja ja napsautussuhteita, haluan sinun pohtivan laajempia liiketoimintatavoitteitasi.

Tilastot ja numerot ovat tärkeitä, mutta jos ne eivät johda sinua kohti suurempaa tavoitetta, ne ovat vain turhamaisuusmittareita. Toisin sanoen ne saattavat näyttää hyvältä, mutta auttavatko sinua saavuttamaan kaiken?

Ajattele, lisäävätkö sähköpostimarkkinointisi uskollisuutta, lisää myyntiä ja vie yrityksesi seuraavalle tasolle.

Minkä tahansa sähköpostimarkkinointikampanjan onnistumisen todellinen mittari on, jos se vie yrityksesi entistä pidemmälle.

2. Avaa hinta

Verkkokaupan keskimääräinen avoin hinta – 16,71%

Avoin kurssi on usein luku, johon markkinoijat keskittyvät. Se kuvaa kuinka monta ihmistä avasi sähköpostisi.

Luonnollisesti etsimme täältä korkeinta mahdollista numeroa. Mitä enemmän ihmisiä avaa sähköpostiviestejä, sitä enemmän on mahdollisuuksia muuntaa ne tai ohjata ne takaisin verkkosivustoosi.

avoin korko

Korkea avoin korko viittaa myös tiettyyn uskollisuuteen. Se tarkoittaa, että tilaajat haluavat avata sähköpostiviestisi ja nähdä, mitä sisällä on.

Verkkokauppayrityksen keskimääräinen avoin korko on 16,71%, joten jos lyöt sen yli, hyvä työ!

MUTTA, älä luota pelkästään avoimeen korkoon. Meidän on kaivettava syvemmälle nähdäksesi, ryhtyvätkö nämä tilaajat toimiin.

Haluatko vinkkejä avoimen koron parantamiseksi? Lue lopullisen sähköpostimarkkinoinnin oppaan osa 4.

3. Napsauta Arvostele

Verkkokaupan keskimääräinen napsautussuhde – 2,3%

Napsautussuhde on usein paljon parempi osoitus kampanjasi menestyksestä. Korkea napsautussuhde tarkoittaa, että ihmiset eivät vain avaa sähköpostiviestejä, vaan he todella napsauttavat verkkosivustollesi.

napsautussuhde

Se tarkoittaa, että he ovat kiinnostuneita ja kiinnostuneita sähköpostisi sisällöstä. Se tarkoittaa myös, että toimintakehotuksesi toimii ja olet sitoutunut oikealle yleisölle.

Keskimääräinen napsautussuhde on melko alhainen, joten älä lannistu. Mutta ota huomioon ne, jotka napsauttavat läpi. He ovat kiinnostuneimpia asiakkaitasi.

4. Aloitussivusi muuntokurssi

Monien mielestä hyvä napsautussuhde tarkoittaa heidän työnsä tekemistä. Hyvän sähköpostikampanjan todellinen testi on kuitenkin se, johtaako tämä napsautus tulosta vai myyntiä.

Oletetaan, että suoritat online-markkinointikurssin. Lähetät sähköpostin kurssia mainostaville tilaajillesi ja ohjaat heitä aloitussivulle.

Viisi prosenttia tilaajista napsauttaa aloitussivua, mutta kuinka moni näistä ihmisistä kirjautuu sitten kurssillesi?

Muuntokurssi

(kuvan lähde)

Se on todellinen mitta siitä, kuinka onnistunut kampanjasi oli.

Voit seurata sähköpostisi tuloksia luomalla seuranta-URL-osoitteen Google Analyticsista ja lisäämällä linkin uutiskirjeisiin.

5. Poistumisprosentti aloitussivulla

Tulosprosentin lisäksi haluan mitata myös poistumisprosentin. Toisin sanoen kuinka moni ihminen laskeutui tälle sivulle ja katosi tekemättä mitään?

Korkea poistumisprosentti tarkoittaa tässä, että olen vakuuttanut ihmiset napsauttamaan sivua, mutta en ole tehnyt tarpeeksi saadakseni heidät muuntamaan.

Kyse on löytää nämä pienet heikkoudet matkalla ja selvittää, mitä voit tehdä paremmin. Minulle poistumisprosentti kertoo, että minun on kiristettävä jotain.

6. Liikevaihto ja myynti

Tämä on samanlainen kuin muuntokurssi, mutta on erityisesti suunniteltu online-tilauksiin ja myyntituottoihin. MailChimpillä on fiksu tapa laskea tämä. Se kertoo tarkalleen kuinka monta tilausta olet luonut sähköpostiviestikampanjasta.

Se jakaa sen myös tuloiksi tilausta kohden ja kampanjasta saatuihin kokonaistuloihin.

Tämän määrittämiseksi sinun on linkitettävä verkkokauppasivustosi MailChimp-palvelimeen (joka on maksettu ominaisuus). Kun olet yhdistänyt myymälän MailChimpiin, tulokset näytetään seuraavasti:

mailchimp-sähköpostikampanja

Verkkokauppasivustoilla on ihanteellista nähdä, johtaako sähköposti-kampanja todellista myyntiä.

7. Peruuta tilaus

Verkkokauppayrityksen keskimääräinen tilaajien määrä – 0,23%

On luonnollista odottaa, että muutama ihminen lopettaa uutiskirjeesi tai päivityksesi tilaamisen. Tähän on kaikenlaisia ​​syitä. Ehkä he unohtivat liittyvänsä, tai ehkä he ovat jo ratkaisseet ongelmansa.

Ei iso juttu.

MUTTA, jos huomaat, että tilausprosentti nousee keskimääräistä korkeammaksi, voi olla jotain vikaa. Saatat ajaa uutiskirjeitä ja päivityksiä liian usein. Sisällölläsi voi olla merkitystä yleisölle.

Jos tilaajasi määrä alkaa hiipiä, vie jonkin aikaa arvioidaksesi strategiaasi uudelleen.

8. Sitoutumattomat tilaajat

Sitoutumattomat tilaajat ovat yhtä tärkeitä kuin tilaajat. Nämä ovat ihmisiä, jotka pysyvät luettelossasi, mutta eivät koskaan avaa sähköpostiviestejäsi tai ole tekemisissä kanssasi.

Oletetaan esimerkiksi, että sinulla on 10 000 tilaajaa, mutta 5 000 ei ole koskaan edes avannut sähköpostia. Nämä ovat ‘sitoutumattomia’ tilaajia. Maksat lähettämällä sähköpostia ihmisille, jotka eivät koskaan avaa niitä.

Paras asia, jonka voit tehdä täällä, on poistaa ne luettelostasi. Tietysti voi tuntua väärin kallistaa tilaajanumerot puoliksi, mutta se on parhainta.

HubSpot poisti äskettäin 250 000 tilaajaa luettelostaan ​​tästä syystä!

9. Poistumisprosentti

Keskimääräinen ”pehmeä” poistuminen verkkokauppayrityksessä: 0,3%
Keskimääräinen ”kova” poistuminen verkkokauppayrityksessä: 0,24%

‘Pomppu’ on sähköposti, jota ei voida toimittaa. Poistumista on kahta tyyppiä: ‘kova pomppiminen’ ja ‘pehmeä pomppiminen’.

poistumisprosentti

Pehmeä pomppiminen on sähköposti, jota ei voida toimittaa vain väliaikaisesti. Ehkä tilaajalla on palvelinongelma tai hänen postilaatikko on täynnä.

Kova pomppiminen tarkoittaa yleensä sitä, että sähköpostiosoitetta ei ole. Se on joko väärennös, syötetty väärin tai poistettu.

Pehmeät pommitukset ovat hienoja, mutta haluat poistaa kaikki kovat pomppisähköpostiosoitteet. Miksi? Koska ne näyttävät roskapostin merkiltä ja heijastavat huonosti sähköpostilistasi. Luettelosi saattaa lopulta olla mustalla listalla.

Puhdista jokaisen kampanjan jälkeen kaikki poistumattomat sähköpostit, varsinkin jos prosenttimäärä on keskimääräistä korkeampi.

10. 24 tunnin suorituskyky

MailChimpin 24 tunnin suorituskykykaavio on sekä hauska että hyödyllinen. Se on hauskaa, koska voit katsella reaaliajassa, kun tilaajat avaavat sähköpostisi ja ovat vuorovaikutuksessa heidän kanssaan.

24 tunnin sähköpostisuoritus

Useimmat tilaajat avaa sähköpostisi ensimmäisen tunnin sisällä, joten alkuperäinen vastaus on hyvä osoitus sähköpostiluettelosi terveydestä.

Myös muu ajanjakso on hyödyllinen. Se näyttää aktiviteetin huiput tietyinä vuorokauden aikoina. Se voi esimerkiksi näyttää sinulle, että suuri osa tilaajista avasi sähköpostin klo 22.00.

Jos tämä on yleinen malli kampanjoissasi, tiedät, että yleisösi harjoittaa yleensä myöhään illalla. Se on kätevä tieto asiakkaidestasi.

11. Eniten avautuvat tilaajat

Tämä taulukko kertoo kuinka monta kertaa tilaajasi avasivat sähköpostisi ja järjestää heidät. Kuten alla näet, yksi tilaaja avasi sähköpostini 73 kertaa.

sähköposti avautuu

Tämä on melko epätavallista, joten tiedän, että tämä on minulle avainasiakas. He ovat niin kiinnostuneita uutiskirjeestäni, että ovat avanneet sen 73 kertaa! Tämä henkilö on energian käyttäjä. Voin tulevaisuudessa lähettää tälle tilaajalle erityisen sähköpostin alennuksella tai tarjouksella.

Pohjimmiltaan voin seurata aktiivisimpia ja kiinnostuneimpia tilaajiani.

12. Sijainti

Tämä kartta näyttää tarkalleen missä ihmiset avasivat sähköpostisi. Asiakkaiden ja tilaajien asuinpaikkojen tunteminen on tärkeää niin monista syistä.

suosituimmat paikat auki

Ensinnäkin, se antaa sinulle ilmoituksen parhaasta ajasta seuraavan sähköpostisi uutiskirjeen lähettämiseen tilaajien aikavyöhykkeen perusteella.

Mutta se tekee enemmän. Se kertoo yrityksesi ja tuotteesi suosituimmat tuotteet. Se antaa sinulle selkeän väestöryhmän, jota voit käyttää jatkokampanjaan ja ilmoituksiin esimerkiksi Facebookissa.

Se antaa sinun tietää kuinka räätälöidä markkinointisi ja paikallinen SEO.

Myös muut analytiikkakartat (kuten Facebook Insightsissa tai Google Analyticsissa) ovat hyödyllisiä. Mutta sähköpostikartta on paljon tarkempi, koska nämä ovat kiinnostuneimpia seuraajasi.

13. Huolinta

Emme harkitse usein sähköpostin jakamisen tärkeyttä, samoin kuin blogiviestin tai verkkosivun. Mutta se voi olla uskomattoman voimakas.

Esimerkiksi, jos ystäväsi välittää sinulle sähköpostin, aiot lukea melkein 100% sen, eikö? Se on henkilökohtainen suositus. Siksi kiinnitän melko paljon huomiota ”termiini” -korkooni.

Ensinnäkin se tarkoittaa, että sisältöni tavoittaa uuden lukijan, josta voi tulla uusi asiakas.

Toiseksi se tarkoittaa, että tilaajani löysi sähköpostista jotain todella hyödyllistä. Heidät siirrettiin siirtämään se jollekin toiselle. Se tarkoittaa (toivottavasti) teen jotain oikein.

Yritä kysyä tilaajiltasi välittää sähköpostia ystävällesi seuraavan kerran, kun lähetät uutiskirjeen.

14. Sijoitetun pääoman tuotto

Kuten mainitsin tämän artikkelin alussa, tilastot eivät tarkoita mitään, jos sähköpostistrategiasi ei edistä yritystäsi.

Sijoitetun pääoman tuotto

(kuvan lähde)

Yksi selkeimmistä tavoista mitata tätä on sijoitetun pääoman tuotto eli ROI. Tämä on kuinka paljon rahaa tuotat verrattuna sijoittamasi sijoitukseen.

Oletetaan esimerkiksi, että sinulla on 5000 tilaajaa, mikä maksaa 50 dollaria kuukaudessa MailChimpillä. Voit myös käyttää 50 dollaria kuukaudessa Facebook-mainontaan saadaksesi ihmiset kirjautumaan sähköpostiluetteloosi.

Kulut yhteensä 100 dollaria kuukaudessa sähköpostimarkkinointiin. Sinun on kerryttävä 100 dollaria kuukaudessa suoraan sähköposteista kustannusten kattamiseksi.

Jos ansaitset 200 dollaria takaisin myynnistä sähköpostimarkkinoinnin kautta, kaksinkertaistut sijoitetun pääoman tuottoprosentin. Jos ansaitset 500 dollaria, sinulla on 5x ROI. Jos haluat tietää oman sijoitetun pääoman tuottoprosentin, voit käyttää Sleeknoten sijoitetun pääoman tuottolaskuria.

Sähköpostimarkkinointi voi tarjota jopa 4 300x sijoitetun pääoman tuoton, kun se on kiinni suuressa mittakaavassa.

Tiedot, luvut ja analytiikka kertovat sinulle kaiken, mitä sinun on tiedettävä sähköpostikampanjoistasi. Ovatko he töissä? Ketkä ovat parhaimmat asiakkaasi? Mitä voisit tehdä paremmin?

Älä kuitenkaan keskity vain turhamaisuusmittareihin. Varmista, että kaivaat syvälle lukuja, joilla on todella merkitystä.

Mitä mittareita pidät tärkeimmistä sähköpostikampanjoissasi?

Tämä viesti vie minut kuuden osaisen sähköpostimarkkinointisarjan loppuun. Toivottavasti olet löytänyt siitä hyödyllisen! Haluatko uuden perusteellisen sarjan markkinoinnin tai web-kehityksen tietystä näkökulmasta? Kerro siitä kommentissa.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me