Detta är ett gästpost av Michael Quoc från Dealspotr.

E-postkontakt kan vara knepigt. Att hitta kontakter och skapa det perfekta meddelandet kräver finjustering, tillsammans med tid och tålamod. När du tänker på att den genomsnittliga affärsmannen får nästan 100 e-postmeddelanden per dag kommer ditt meddelande att försvinna i blandningen.  

Google Chrome-tillägg kan hjälpa din e-postsökning på flera sätt. Genom att kombinera Chrome och Gmail ger e-postfokuserade tillägg snabba utsträckningslösningar som ökar effektiviteten och hjälper till att maximera svaret på varje kampanj.

Men vilka tillägg är bäst när det gäller listuppbyggnad, komposition av e-post och uppföljning? Här är 10 som gjorde snittet.

Skapa uppsökande listor med ett klick på en knapp

Listbyggnad kan vara en av de mest tidskrävande delarna av uppsökningen. Hunter är ett tillägg som listar alla e-postadresser från någon webbplats utan att behöva skura hela sidan. Det ger dig också det vanligaste mönstret för e-postadresser för den webbplatsen – till exempel, {first}{last}@twitter.com.

Hunter app-lista

Hunter sanna optimering ligger i LinkedIn-sökningar. Jag gjorde en provsökning efter personer som arbetar på Twitter. Utan att ens klicka på Hunter-förlängningen ser jag redan en ruta på varje resultat som gör att jag kan spara kontaktinformation som ledning.

Hunter app-skärm

När jag klickar på tillägget får jag en förkortad lista med namn och e-postadresser som jag kan kontrollera eller avmarkera.

När du klickar på “Hitta e-postadresser och spara Leads” importeras alla valda e-postadresser till en lista på Hunter’s huvudsida.

Hunter app-skärmdump

Det är här du kan hantera din lista med potentiella kunder, verifiera e-postadresser och exportera data till en CSV-fil.

Skaffa Hunter i Chrome Web Store.

Fånga grammatiska misstag innan du skickar det e-postmeddelandet

När du försöker bygga en ny relation med en kontakt är det första de vanligtvis får från dig ett e-postmeddelande. Och när e-postmeddelandet innehåller grammatiska misstag och skrivfel kan det kosta förhållandet.

En annan uppsättning ögon hjälper. Medan stavkontrollfunktionen tar hand om de flesta stavfel hjälper Grammarly med de mindre uppenbara grammatiska misstag.

Grammatik-app

Där tillägget stöds ser du en liten grammatiklogo visas i något textfält på den webbplatsen. Jag försökte det med Gmail.

Grammatiska appförslag

När det uppstår ett fel blir Grammarly-logotypen (som finns här längst ner till höger) röd. Du kan sedan klicka på knappen och en grammatikmodul dyker upp med förslag:

Grammatik-app skott

Det förklarar inte bara problemet utan redogör också för varför detta är ett grammatiskt fel och hur man åtgärdar det. Jag klickar helt enkelt på det föreslagna ordet i grönt för att ersätta mitt misstag.

Utöver en traditionell stavningskontroll fångar Grammarly också ord som används i fel sammanhang, fixar ämnesverksavtalsproblem och redigerar modifieringsplacering och artikelanvändning.

Skaffa grammatik i Chrome Web Store.

Skicka massa e-postkampanjer i din Gmail-inkorg

Stora e-mail-kampanjer är nödvändiga för många företag, men utgående e-postgränser för Gmail gör detta nästan omöjligt – för att inte tala om att gå fram och tillbaka mellan din Gmail-mall och kalkylblad med e-postadresser.

GMass arbetar inuti Gmail för att skicka massmeddelanden antingen till listor som skapats i Google Sheets, eller manuella listor skapade med Gmail sökfunktion.

Gmass app

När du ansluter ditt konto till GMass kan du sedan länka till ett befintligt ark och extrahera e-postadresser, namnfält och annan information. Nu kan du köra e-merge-kampanjer, utarbeta och schemalägga uppföljningsmail och spåra öppnar och klickar.

En annan sak – GMass är inte bara för galna stora e-postkampanjer. Du vet det (helt uppenbara) tricket där du vill skicka ett meddelande till en liten grupp människor och du inte vill att de andra ska veta att det var ett gruppmeddelande? Vanligtvis skickar du e-postmeddelandet till dig själv och sedan BCC alla andra mottagare. GMass lägger till en knapp, bredvid skicka-knappen, som gör det åt dig.

Skaffa GMass i Chrome Web Store.

Logga ut med en minnesvärd, anpassad e-postsignatur

Eftersom e-post är ganska opersonlig av naturen har signaturer blivit ett sätt för proffs att snabbt presentera sig själva och sätta ett ansikte mot Arial-texten som vi så ofta läste under vår dag. Ett enkelt sätt att göra det är att skapa en anpassad signatur med Wisestamp.

Med sin praktiska signaturbyggare kan du lägga till din kontaktinformation, sociala medielänkar och en vänlig bild i slutet av varje e-post.

Appen börjar med att fråga vilken bransch / syfte du skapar signaturen för (till exempel valde jag marknadsföring) och du kommer därifrån.

Wisestamp-app

Med gratisutgåvan kan du bara göra en grundläggande signatur. Men ett Pro-konto ger dig tillgång till flera mallar och stilar och låter dig lägga till funktioner som slumpmässiga citat, en YouTube-video eller din senaste Tweet. Installera tillägget här och registrera dig för bättre avmeldningar.

Skaffa Wisestamp i Chrome Web Store.

Organisera och spåra klientmeddelanden längs din försäljningspipeline i Gmail

Streak, ett CRM-verktyg, snöbollar många verktyg för hantering av kundrelationer till en praktisk Chrome-förlängning. I den här artikeln kommer vi att fokusera på dess e-postfunktioner.

Streak-app-skärmdump

Streak hjälper dig att anpassa och skicka en e-postsammanslagning och sedan organisera resultaten i Gmail. Du kan dela e-postmedlemmar med medlemmarna i ditt “team”, förvandla ett e-postmeddelande till ett att göra-objekt och färgkoordinera dina e-postkonversationer baserat på var de passar längs din försäljningsrörledning – från leder till stängda erbjudanden.

Streak app shot

Installera Streak, så kommer det att varna dig varje gång ett e-postmeddelande läses medan du spelar in denna information på en tidslinje. Med en uppgraderad plan visar den dig som läste e-postmeddelandet, när och var den lästes och vilken enhet som användes för att öppna meddelandet. Du kan också berätta om din e-post har vidarebefordrats och öppnats av andra.

Få strejk i Chrome Web Store.

Förvandla Gmail till en uppgiftshanterare för att organisera & prioritera

När din e-postinkorg är översvämmad av skräppost och kampanjmeddelanden, kan det vara svårt att separera de e-postmeddelanden du faktiskt behöver svara på. ActiveInbox förvandlar din inkorg till en uppgiftshanterare – du kan tilldela varje e-post en viss uppgift och förfallodag så att du vet vad du gör med det i framtiden.

I det här exemplet ställde jag in det här e-postmeddelandet från ActiveInbox idag:

aktiv inkorg

När jag går tillbaka till min inkorg listas den som en uppgift som måste slutföras, snarare som ett e-postmeddelande som måste svara på. Företaget säger att “e-postmeddelanden inte är bokstäver, de är dåligt formaterade uppgifter” – och ActiveInbox kan hantera dem alla. Kolla in tillägget här.

Skaffa ActiveInbox i Chrome Web Store.

Följ upp uppsökande, webbplatser och viktiga e-postmeddelanden

FollowUp är ett annat tillägg som kommer att göra din Gmail-inkorg till en typ av uppgiftshanterare, men med fokus på att följa upp e-postuppgifter.

uppföljnings-app

Medan det finns många andra tillägg som hanterar detta, har FollowUp ett renare gränssnitt och en super enkel schemaläggare. Det finns också ett automatisk uppföljningsalternativ för de som gillar att ställa in det och glömma det.

En intressant funktion i detta tillägg är att om du har ett uppföljningsmeddelande schemalagd för en viss e-postadress, och sedan kontakten skickar tillbaka dig innan den går ut, avbryter den e-postuppgiften för uppföljning.

Och det är inte bara e-postmeddelanden du kan följa upp.

uppföljning av skärmbild

Du kommer också att kunna använda tillägget när du surfar på nätet som ett slags bokmärke, men med en påminnelse om att “följa upp” på den här sidan vid ett visst datum eller tidpunkt. Du kan använda FollowUp gratis i 14 dagar.

Hämta FollowUp i Chrome Web Store.

Minska tiden för att skriva e-postmeddelanden genom att skapa kortkommandon

Ett självklart sätt att slösa bort tid när du skickar e-post skriver ut samma sak om och om igen i dina svar. Auto Text Expander är kanske det minst estetiska tillägget i listan, men det kan vara en realtidsparare genom att lägga till anpassade genvägar till ditt tangentbord.

Säg att du måste skriva in ditt företags beskrivning i många av de e-postmeddelanden du skickar. Skapa bara en beskrivning på Auto Text Expander-webbplatsen och tryck på “spara”.

auto text expander

Till exempel, varje gång jag behöver skriva ut samma info i ett e-postmeddelande skriver jag bara DS i min e-postadress och texten dyker upp omedelbart (så snabbt, jag kan inte ens ta en skärmdump av processen).

Den bästa delen? Tillägget är inte begränsat till Gmail. Använd den för att snabbt fylla i kontaktinformation eller inlämningsformulär på webben – det stöder till och med HTML. Få förlängningen och ge fingrarna en paus.

Hämta Auto Text Expander i Chrome Web Store.

Spåra dina öppnade e-postmeddelanden visuellt med en titt på din inkorg

Om du är intresserad av att omedelbart veta när ett meddelande har öppnats och läst är Mailtrack förlängningen för dig. Med det enda syftet att spåra e-post lägger Mailtrack till ett visuellt element i din inkorg så att du får en överblick om och när meddelandet läses.

När tillägget är installerat kommer skickad e-post se ut så här (notera den enda markeringen):

mailtrack-app

När den har lästs meddelas du på några olika sätt. En är e-post …

mailtrack skärmdump

Via push-meddelande …

mailtrack push

Eller rätt i din inkorg (notera att båda kontrollerna nu är gröna).

mailtrack e-post

Mailtrack berättar om dina e-postmeddelanden har öppnats, när de lästes och om de öppnades för mer utvärdering. Du kan tillgodose ditt behov av läsningar med tillägget.

Hämta Mailtrack i Chrome Web Store.

Importera LinkedIn och sociala medier info för alla kontakter i din adressbok

E-postadresser, ofta smarta, ger dig sällan en stor inblick i personen bakom miniatyrstorleken avatar. Med Rapportive kommer stalkeren i dig att vara nöjd med mängden professionell information om din klient som returneras direkt i din Gmail-inkorg.

rapportiv app

Mitt i en viss e-postkonversation lanserar tillägget en modul som automatiskt fyller din kontakts LinkedIn-information. Och det är inte bara på Gmail – Rapportive hjälper dig att odla relationer med MailChimp, CrunchBase och liknande.

Du kan få Rapportive gratis eller ladda ner LinkedIn allt-i-ett CRM-förlängning Sales Navigator för en mer affärsinriktad strategi.

Få Rapportive i Chrome Web Store.

Spara tid och ansträngning med dessa tillägg

Försök med en eller alla dessa 10 tillägg för att göra din e-postmarknadsföring och uppsökande nästan enkel.

Finns det en tillägg som inte nämns här som du tycker är särskilt användbar? Vi skulle gärna höra om det.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me