10 smarta sätt att billigt marknadsföra ditt e-handelsföretag

Det verkar som om varje dag dyker upp en ny e-handelsbutik (eller 20) online, vilket skapar ännu mer konkurrens för befintliga butiker. Men trots det ständigt ökande antalet konkurrenter, bör det faktum att detaljhandelsförsäljningen inom e-handel tänker slå 414 miljoner dollar år 2018 säga att det finns gott om marknadsandelar att dela.


Fortfarande är den överväldigande utmaningen för ägare av e-handel marknadsföring av sina produkter. Sökmotoroptimering håller på att hålla i halsen, och att köpa annonser med betala per klick kan bryta till och med den största budgeten. Entreprenörer handlar om bootstrapping och DIY, så jag ville veta vilka marknadsföringsidéer som finns där som inte kostade en arm och ett ben.

Jag frågade 10 e-handelsentreprenörer vilka unika idéer de hade för att marknadsföra sina företag billigt och fick några ganska bra strategier som du kan använda också.

1. Dela viralt innehåll på Reddit

fisk tank bank

Sam Williamson från FishTankBank tyckte det var utmanande att bygga en publik på sociala medier utan att investera i en reklamkampanj. I stället för att spendera företagets pengar, beslutade han och hans team att skapa intressant ‘viralt’ innehåll och dela det på den sociala bokmärkesidan Reddit.

Sam Williamson från FishTankBank

De flesta av medlemmarna i vårt team var bekanta med Reddit innan vi började, och vi hade alla en grov uppfattning om vilken typ av innehåll som vanligtvis var framgångsrikt på webbplatsen. Vi bestämde oss för att fokusera på ‘TIL’ subreddit (/ r / i dagslärat), som firar konstiga och intressanta fakta. Genom att producera vanliga inlägg med fakta om fisk lyckades vi inte bara driva tusentals besökare till vår webbplats, men vi lyckades också bygga vår e-postlista avsevärt.

Ett exempel på Williamsons framgång: efter att ha publicerat en artikel om att hålla fiskbehållare, fick artikeln 170 kommentarer och mer än 1 000 sidbesök.

Reddit kanske inte passar bra för ditt företag, men det finns andra sociala bokmärkeswebbplatser där du kan dela ditt blogginnehåll, till exempel Stumbleupon och BizSugar.

2. Använd en stark uppmaning till din webbplats

blu

Ge inte besökare på din webbplats mer kredit än de förtjänar. De behöver att du berättar exakt vad du vill att de ska göra. Det är där en bra appell till handling är praktiskt: med en välskriven kan konvertering av e-handel öka 22% kvartalsvis.!

Zondra Wilson, ägare av Blu Skin Care, testade denna strategi till stor framgång. Hon använde uppmaningsknappar för att vägleda besökarna att köpa.

Zondra Wilson från Blu Skin Care

Jag såg till att knapparna var stora och färgglada eftersom detta drar ögat och det får kunden att trycka på [dem].

Hon testade också ut en morsdag-försäljning med ett banner (inklusive den uppmaningen) högst upp på sin webbplats. Genom att sätta det datum försäljningen avslutades på bannern skapade hon en känsla av brådska som gjorde att folk blev galna att dra fördel av affären.

Ta en titt på din webbplats. Berättar du människor vad de ska göra? Vägleda dem att registrera sig för e-post eller köpa? Om inte, testa en uppmaning och mät resultaten på några veckor.

3. Ge en oväntad present

IMG_1264 (1)

Folk älskar att få gåvor, eller hur? Gene Caballero, medgrundare av GreenPal (anses Uber för gräsmattavård), kämpade för att hitta ett sätt att få kunder att berätta för andra hur bra gräsklippningstjänsterna var. Han visste att människor inte var benägna att diskutera ämnet över kaffe med en granne.

Då slog idén honom:

Gene Caballero från GreenPal

Vi visste redan om [våra kunder] hade husdjur eller inte, så varför inte använda den informationen för att få dem att prata om oss? Efter att ha köpt hundben och hundkatt på 100 dollar började vi skicka dessa till våra kunder, tacka dem för deras affärer och naturligtvis ge dem vår Yelp-länk. Efter några resor till postkontoret såg vi e-postmeddelanden och Yelp-recensioner skyrocket. Folk tackade oss för att vi tog oss en extra mil och sa hur de inte kan vänta med att berätta för sina vänner om vår tjänst. Uppdrag slutfört! Och de kommer aldrig att tänka på gräsmatta igen utan att tänka på oss först.

Detta är ett fantastiskt exempel på hur kraftfull marknadsföring kan fås med minimala kostnader.

4. Ge en kupong till sociala delare

ce-kupong

Att ansluta till din publik på sociala medier är inte alltid så enkelt som du hoppas. Folk bombarderas med meddelanden från märken på Facebook, Twitter och Instagram, så du måste göra något för att de verkligen vill följa dig och dela ditt innehåll.

Oleg Korneitchouk, marknadschef för SmartSites, säger att en kupong till kunder som delar varumärkets sociala medieinnehåll har fungerat för hans kunder.

Oleg Korneitchouk från SmartSites

Detta gör kunden lycklig genom att ge dem en rabatt och växer ditt varumärke genom [ditt] sociala nätverk (som sannolikt kommer att innehålla andra möjligheter). Detta är ett win-win-scenario som kan snöboll med rätt meddelande.

Efter att ha implementerat en social kupong på Facebook för en av hans klienter, en säljare på nätet, såg märket en betydande ökning av besök på varumärkets webbplats (från Facebook), och transaktioner med den sociala kupongen ökade också.

… vi fick 50-100 besök från sociala per dag (ökning från 10-20) och såg en ökning av de totala transaktionerna (och personer som använder den genererade kupongen). Människor som samlade mynt tenderade att ha vänner som gjorde detsamma och det visade sig vara en mycket effektiv kampanj!

5. Dra People’s Heartstrings

skanna foton

Vad är ditt varumärkes historia? Hur förbättrar du dina kunders liv? Ibland kan den känslomässiga anslutningen hjälpa dig att locka fler kunder, som det gjorde för ScanMyPhotos.com.

Mitch Goldstone, president & Verkställande direktör för företaget för fotoscanning, säger att det har visat sig vara en mycket effektiv marknadsföringsstrategi att ha ett team av professionella textförfattare intervjuat kunder för att dela sina känslomässiga upplevelser när det gäller att digitalisera familjernas decennier gamla bilder..

Mitch Goldstone av ScanMyPhotos

Varje person som profilerats organiskt delar sina berättelser; de är glada över att se sin profil i “tryckt” och dela i stort på de flesta sociala medieplattformar. [Det finns] inget bättre vittnesmål än när en vän delar en skön upplevelse.

Överväg om känslomässig överklagande skulle ge en övertygande historia för potentiella kunder.

6. Få Guerrilla med din marknadsföring

Så många marknadsföringsstrategier är “varit där, gjort det”, så Marcus Miller, som driver ett digitalt marknadsföringsföretag i Storbritannien som heter Bowler Hat, säger att du måste använda Guerrilla-taktik för att få människors uppmärksamhet och engagera dem.

Inspirerad av boken Guerrilla Marketing av Jay Conrad Levinson försöker Miller hitta innovativa sätt att fånga människors uppmärksamhet. Ett exempel? Främja Movember män välgörenhet, som uppmuntrar män att växa en mustasch i november månad för att samla in pengar.

Marcus Miller från Bowler Hat

Mäns välgörenhetsorganisationer får inte alltid stödet för att de stora namnet välgörenhetsorganisationer kan samla så att allt som kan öka medvetenheten och utan enorma marknadsföring är perfekt. För Movember målade ett lokalt företag som heter Graffiti for Hire en karaktär på ett 30 fot högt torn på Custard Factory i Birmingham. Både välgörenhet och Graffiti for Hire drar nytta av någon fantastisk exponering och fri press på baksidan av en god sak. Detta är perfekt gerillamarknadsföring – i ansiktet, låg kostnad, maximal exponering.

Han säger att installationen tog sex dagar och över 100 burkar med sprayfärg och genererade exponering, hundratals press omnämnanden och massor av pengar för en viktig sak.

7. Hjälp en reporter

Fånga

Journalister är ute och letar efter källor för sina artiklar. Du är en expert på vad du gör, och det finns troligtvis någon som behöver en offert från en branschexpert precis som du. Det är så Maureen Pollack, VD och uppfinnare av WaterSlyde, har fått uppmärksamhet för sitt varumärke.

Maureen Pollack av WaterSlyde

Vårt bästa och mest ekonomiska sätt att marknadsföra har varit genom gratis PR. Vi har en rolig historia och när folk hör den ser vi en topp i våra webbsidor, vilket innebär mer försäljning.

Ett exempel på press som har lyft fram belysningen av hennes verksamhet är en artikel publicerad på Kveller, en judisk webbplats för föräldraskap. Den här artikeln skapade en ökning av trafiken till WaterSlydes webbplats med 2 000-5 000 besökare per dag under två veckor, samt en ökning med 500 sålda enheter.

Pollack använder webbplatsen Hjälp en reporter att skanna journalfrågor och svara på de (som mina för den här artikeln) som hon passar bra för.

8. Anslut till YouTube-influenser

Youtube

Att hitta påverkare som har koll på din publik är alltid en bra idé, och YouTube kan vara en underbar kanal för att inte bara kontakta dem utan också få dem att sälja dina produkter.

Tanner Rankin, grundare och VD för Source Approach, säger att samarbeta med influenser som är öppna för att bli dotterbolag är ett utmärkt sätt att nå en bredare publik med dina produkter.

Tanner Rankin of Source Approach

Vi hittar YouTubers med stark publik hos våra målkunder och erbjuder dem sedan gratis produkt och en kupongkod för deras publik. I kombination med en effektiv målsida är det svårt att slå!

Han säger att om du aktivt konsumerar innehåll i din nisch kan du antagligen identifiera flera välkända YouTubers som kan passa bra. Om inte, kan tjänster som Tomoson och Famebit hjälpa dig att hitta YouTube-påverkare och sortera dem efter publikstorlek, demografi osv..

Leta efter påverkare med en stor publik av dina målkunder som får ett starkt engagemang för sina videor (t.ex. aktier och kommentarer). Du vill också påverkare med en solid sociala medier som följer.

9. Be om (enkel) feedback

2c972b_245bdff06293496cb1abadd7d0024897

Det finns inget bättre än att få en tidigare kund att köpa från dig om och om igen. Det är där Fetch är praktiskt. Russell Silver, grundare av feedback-appen med 1 tryck, säger att inte bara hans verktyg får värdefull feedback på en kundupplevelse, utan det erbjuder också en speciell kampanj som är mer trolig att få upprepade affärer.

Russell Silver of Fetch

Vår marknadsföring sker efter köp och det sker i två steg. Först skickas en e-postmeddelande till en kundkoppling med 1 tryck. Detta hjälper till att marknadsföra märket genom att visa att de bryr sig om sina kunder och verkligen vill ha feedback för att lära sig och växa. För det andra tas varje granskare till en anpassad tacksida med en kampanj. Detta hjälper till att marknadsföra varumärkesbilden ytterligare (genom att meddelandet är i sin egen röst) och öka försäljningen online genom att ge ett incitament att återvända.

Användare av Fetch har fått upp till 30% svarfrekvens på e-postmeddelanden, samt en ökning på 10% i upprepade köpfrekvenser.

10. Skapa en Giveaway

Giveaway-tävling

Människor är motiverade att interagera med ditt varumärke när det finns en chans att vinna ett pris online. Jason Angelini på American Bench Craft säger att ge bort produkter på sociala medier har varit framgångsrikt för hans varumärke.

Jason Angelini från American Bench Craft

Den första giveawayen vi körde var via våra egna sociala mediekanaler när vi just började. Vi kunde få 50+ följare av sociala medier och prenumeranter på webbplatsen, och vi hade 200+ webbplatsbesök den första dagen av tävlingen.

Vi körde också en giveaway just igår kväll genom ett mycket större Instagram-konto. Vi erbjöd företaget 5 av våra plånböcker att ge bort till sina följare i gengäld för att deras följare gillade och följa vår sida. Den här kampanjen förde oss över 200 följare inom de första timmarna och vi får fortfarande följare nu. Vi hade också över 400 webbplatsbesök som kom direkt från denna kampanj.

Angelini rekommenderar giveaway-verktyget Gleam.io för att bygga en anpassad giveaway. Du kan kräva att folk besöker din webbplats, prenumererar på ditt nyhetsbrev eller följer dig på sociala medier för att delta i tävlingen.

Det här är bara 10 billiga idéer för att marknadsföra ditt e-handelsvarumärke. Det finns otaliga andra, och inte alla följer boken om marknadsföringsregeln. Hitta sätt att kreativt ansluta till din kundbas på nätet så ser du en uptick i trafik och försäljning. Vilka lågkostnadsstrategier har du använt för att marknadsföra ditt företag?

Läs sedan 13 webbplatsmål som ska ställas in (och krossa) före slutet av 2016

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map