Använder du Facebook-annonser?

De är ett fantastiskt sätt för ägare av onlinebutiker att få sina produkter inför en större publik. Det viktigaste av allt är att de får dina produkter framför rätt publik.

För e-handelare ger Facebook dig ett enkelt sätt att rikta in sig på en mycket specifik kund och köra dem tillbaka till din webbplats.

Med hjälp av vissa trick och tips kan du pressa ännu mer värde ur dem. Du kan få fler klick, mer riktade kunder och mer försäljning.

1. Använd en flerproduktkarusell

På Facebook kan du nu välja en karusellannons med flera produkter. Det finns massor av anledningar till att denna annonstyp ökar klickfrekvensen och minskar dina kostnader.

karusellannonser

Först och främst är det spännande och interaktivt. Kunder vill bläddra igenom och se fler produkter. Vår naturliga intrig får oss att klicka och leka med den. Det drar fler människor till ditt märke och engagerar dem.

För det andra visar du en grupp produkter som fungerar tillsammans. Använd det här alternativet för att berätta en historia eller förklara hur flera produkter interagerar.

För det tredje, använd den och visa ett bredare sortiment av produkter. Låt oss säga att du säljer snowboardutrustning. Kunder vill kanske inte omedelbart köpa en snowboard, men du kan använda karusellen för att visa dem billigare produkter som stövlar eller vax. Det ger dem en mycket större anledning att klicka.

2. Använd en videoannons

Facebooks algoritm prioriterar aktivt videoinnehåll. Genom att använda en video är det mycket mer troligt att din annons hittar sin väg till människors foder. Inte bara det, utan det är mer engagerande som format. Statistik visar att mer än hälften av dagliga Facebook-användare tittar på videor på plattformen varje dag.

Dina kunder är mycket mer benägna att stoppa och titta på en video, eftersom det direkt börjar spela när de bläddrar över den.

Du kan också använda den för att visa dina produkter i aktion. Till exempel gör Asos detta för att visa upp sitt sortiment av kläder. Om du äger en modebutik kan du göra en liknande sak själv. Välj videoformat när du skapar din annons.

Asos

(Även om man bedömer efter ett nytt ”arg ansikte” -symbol är det inte alla som älskar det nya Asos-sortimentet!)

3. Använd Facebook “erbjudanden”

Alla älskar en försäljning, och dina kunder är mycket mer benägna att klicka när du erbjuder rabatt.

Om du har en försäljning på dina produkter kan du skapa en annons specifikt för försäljningen eller erbjudandet. Varför inte skapa ett introduktionserbjudande för att locka människor i? Titta på hur Macy’s erbjuder 25% rabatt på alla produkter över 100 $.

Macys erbjudande

Det bästa med denna annons är att dina potentiella kunder inte ens behöver lämna Facebook för att lösa in den. Det finns mindre friktion, och det stänger klyftan mellan en försäljning. Klicka på annonsen ger dem en unik kod som de kan använda på din webbplats. Den här metoden använder också ‘socialt bevis’ genom att visa andra att ’14, 991′ människor redan har gjort anspråk på det. Sammantaget är detta ett lysande sätt att locka nya och befintliga kunder till din webbplats.

4. “Öka” ett befintligt populärt inlägg

Ibland är vi försiktiga med att lansera en annons, för vi vet bara aldrig hur bra den kommer att reagera. Kommer någon att klicka igenom? Kommer det att bli slöseri med pengar? Det är därför det är en bra idé att öka ett befintligt inlägg. Du kan välja ett inlägg som redan har genererat massor av aktier, klickomslag och interaktioner. Med andra ord, du vet att det fungerar. Nu, bara öka det för att nå tusentals nya människor.

Du kan välja att marknadsföra den till personer som redan gillar din sida eller nå ut till nya människor. (Jag visar dig några fler inriktningstrick längre ner). Det fina med ett förstärkt inlägg är att du redan vet att det ger resultat. Öka det, så garanteras du nästan mer försäljning och uppmärksamhet.

Marknadsför inlägg

5. Sluta sälja!

Inte varje annons behöver fokuseras på försäljning. I själva verket visar studier att vi tenderar att ställa in blatanta annonser. Vi är så vana att se annonser på nätet att vi automatiskt ignorerar dem. Sök istället efter andra sätt att få värde från din annons.

Ett alternativ är att marknadsföra ett evenemang. Som ägare av e-handel är evenemang ett fantastiskt sätt att öka varumärkesmedvetenheten. Kanske kan du vara värd för ett produktlanseringsevenemang i ditt område. Om du äger en modebutik kan du vara värd för ett catwalk-evenemang eller sponsra ett klädevenemang. Om du driver en smykkebutik kan du vara värd för en verkstad i ditt närområde. Använd sedan ett Facebook-evenemang för att skapa medvetenhet om det.

Händelse

Titta på hur Jasper’s Market använder ett evenemang för att visa upp sina produkter. De säljer inte aktivt någonting, men allt bidrar till eventuell försäljning.

6. Stärk din varumärkesidentitet istället

Detta är ett annat bra sätt att marknadsföra utan att sälja någonting. Ta till exempel North Face. De är en utomhus- och äventyrsbutik. Ändå fokuserar deras annonser på att stärka deras varumärkesidentitet snarare än direktförsäljning.

norrut

De förstår att Facebook-annonser fungerar bäst när de är visuella, inspirerande och virala. På lång sikt kommer de att bygga sin kundbas och stärka sin varumärkeslojalitet med denna form av reklam.

7. Skapa en anpassad uppmaning

Om du frågar mig är detta en av Facebooks bästa nya funktioner. I stället för att använda det enkla rutformatet låter Facebook dig nu skapa en personlig uppmaning. Det är fortfarande enormt underanvändat av märken och säljare av e-handel. Ändå kommer det att öka din klickfrekvens drastiskt.

Skapa en anpassad uppmaning

När du ställer in din annons, gå till avsnittet “text och länkar”. Det låter dig välja mellan några nedrullningsalternativ, som “shoppa nu”, “lära sig mer”, “registrera dig” etc. Du kan också ange din egen anpassade uppmaning. Detta kommer aktivt att driva dina kunder att klicka och öka din potentiella försäljning.

anpassad uppmaning

Inriktning

Facebook har den unika förmågan att erbjuda nischreklam. Den registrerar demografiska och platsdata för de flesta av sina användare. Det samlar också in deras intressen, hobbyer och jobb. Alla är super användbara för e-handelare. Det finns dock några ännu kraftfullare sätt att rikta in dina annonser på. Här är några enkla idéer.

8. Rikta in dina besökare på webbplatsen

Många butiksägare använder instinktivt Facebook-annonser för att nå ut till nya kunder. Men det är faktiskt mycket effektivare att rikta in sig på personer som redan har besökt din webbplats. De är redan bekanta med ditt varumärke. De har redan bläddrat i dina produkter. Det finns redan en anslutning där, så de är mer benägna att köpa från dig. Du behöver bara påminna dem! Med Facebook-annonser kan du påminna dem om din webbplats och stärka din varumärkesidentitet i deras sinne.

Först måste du använda en liten kod som kallas en “Facebook-pixel”. Du placerar den på din webbplats så att Facebook kan samla information om vem som besöker din webbplats. Klicka nu på “Anpassad målgrupp” när du ställer in din annons.

Taregt webbplats trafik

Nu ser du det här alternativet. Nu kommer Facebook att rikta in sig på användare som redan har varit på din webbplats. Det är mycket mer troligt att du klickar och säljer med den här tekniken.

9. Rikta dina e-postprenumeranter

Återigen använder detta samma metod ovan. Bara den här gången är din målgrupp ännu närmare kopplad till dig. De har registrerat sig på din e-postlista, vilket betyder att de redan är mycket intresserade av dina produkter. Några försiktiga Facebook-annonser kommer att öka ditt varumärkesmedvetande ytterligare och övertyga dem att köpa.

Mål e-postlista

10. Rikta in människor i processen att köpa något

Facebook har nyligen lanserat ett nytt avsnitt av sin inriktningsalgoritm. Det kallas ‘beteenden’, cirklade nedan.

Målköpbeteende

Genom att gå till “köpbeteende” i rullgardinsmenyn kan du välja att rikta in sig på personer som håller på att köpa en viss produkt. Låt oss säga att du har bläddrat i webbplatser som vill köpa en ny spelkonsol. Med hjälp av kakor i din webbläsare vet Facebook när du letade efter en ny konsol, så det börjar visa annonser för dig skräddarsydd efter spel. Du har antagligen upplevt det här själv.

Som säljare av e-handel kan du vända borden. Nu kan du rikta dig till personer som håller på att köpa en konsol. Perfekt om du säljer spel eller tillbehör. Du kan göra detta för nästan vad som helst: smycken, mode, solglasögon osv.

11. Rikta in sig på människor baserat på deras inkomst (eller online-spenderare över genomsnittet)

Om du lagerför dyra produkter slösas din annonsering vanligtvis på en bråkig student! Låt oss säga att du säljer lyxiga tvålar till $ 100 per tvålstång eller premium solglasögon till $ 500 per par. Du har tydligt en specifik, avancerad marknad i åtanke. Jag har aldrig sett en trasig student tappa 100 $ på en tvålstång, så du kaster bara reklampengar i luften om du marknadsför din produkt till denna breda publik.

Målinkomst

Genom att rikta in sig på personer med bara ett högt nettovärde eller hög genomsnittsinkomst är det mer troligt att du träffar din målgrupp.

Facebook kategoriserar också de som spenderar mer än genomsnittet online. Naturligtvis är dessa Facebook-användare glada att få ut sina kreditkort och älskar lite online shopping! Dessa är de perfekta användarna att rikta in sig på, särskilt när de begränsas av intressen och demografi.

12. Rikta på föräldrar efter deras barns ålder (eller mål inriktade mödrar!)

Den här är bra för alla som säljer babyprodukter, barnkläder eller produkter för föräldrar. Men uppenbarligen finns det ett stort åldersskillnad för föräldrar med barn. Att inrikta sig på “föräldrar” kan betyda de med en tonåring. Ganska meningslöst om du säljer babytillbehör. Så Facebook delar upp det i förälderns ålder.

Målföräldrar

Det finns också en bra kategori precis under detta för “förväntade mödrar”. Detta är en enorm marknad som du kan använda om du säljer babykläder och Facebook låter dig marknadsföra direkt till alla gravida mammor runt om i världen!

13. Rikta in någon i en långvarig relation

Par som är halva världen borta från varandra älskar att skicka gåvor. Du kan hjälpa dem genom att rikta in dem direkt. Facebook använder sina olika analyser för att identifiera par som är i långa avstånd.

Målförhållanden

Som du ser på bilden kan du också rikta in dig på personer om de har fått en årsdag. Dessa människor letar alltid efter en gåva inom en snar framtid. Du kan också rikta in dig på vänner till de som har ett nytt jobb eller vänner till ett nyligen förlovat par. Det här är människor som troligen letar efter att köpa något.

Bildoptimering

Facebook prioriterar bilder och videor ovanför andra innehållsformer, så du måste få dem precis rätt. Du måste stoppa människor i deras spår med ett iögonfallande foto. Här är ett par knep som hjälper.

14. Använd en vit bakgrund

Reklamsexperter har gjort tusentals tester och kommit fram till att vit bakgrund driver fler klickomslag. Varför? Eftersom det i allmänhet drar ögat. Webbdesigners använder regelbundet vitt utrymme för att få huvudobjektet att sticker ut mer.

Vitt utrymme

I den här bilden kan du se hur apelsinen dyker upp från skärmen. Det förstärks av den vita skärmen bakom den. Kundens öga dras automatiskt mot det och de är mycket mer benägna att klicka på länken. Prova själv med dina egna annonser.

15. Använd regeln om tredjedelen

Tredje regeln är en designprincip som hjälper till att skapa en känsla av balans i en bild. Det är enkelt att implementera denna princip; dela din bild i 9 lika stora lådor genom att rita två linjer horisontellt och två vertikalt. Att placera huvudämnet för din annons i tvärsektionerna på de ritade linjerna ger en balanserad känsla. Här är en annons som implementerade denna regel:

Trådens regel

Dessa killar har det helt här. De ljusa färgerna dyker upp, medan det finns en känsla av enhetlighet och balans – allt tack vare den praktiska dandy “tredjedelsregeln.” Lägg märke till hur avsiktliga proportioner av föremål är; två tredjedelar av annonsen är skorna (primärt objekt) medan den sista tredjedelen är varumärket (sekundärt objekt). Detta ger en visuell hierarki, där du först dras till deras vackra mockar, sedan introduceras du till varumärket. De ger också produkten och logotypen massor av andningsutrymmen, vilket ger den en elegant och välbalanserad touch. Läs mer om designprinciper för Facebook-annonser.

16. Lägg alltid din produkt i höger hand

Detta trick kan verka konstigt, men statistik visar att produkter säljer bättre när de annonseras i en persons högra hand. Galen! Men sant. Allt är baserat på ålderdomlig marknadsföringskunskap. I en butik, till exempel, föremål som du köper regelbundet placeras på höger sida när du flyttar ner.

Koks höger hand

Du kan använda samma trick online. Våra ögon dras omedelbart till höger. För de flesta av oss är det mer naturligt.

Du kan använda alla slags jedi-mind-trick när du använder marknadsföring och annonsering online.

BONUS TRICK! 17. Använd en exakt siffra för prissättning

Ditt sinne behandlar en enkel figur mycket snabbare än en med pennies. Så istället för att marknadsföra ett par solglasögon till $ 14,95, marknadsför dem till $ 15. Var inte rädd att runda upp eller ner i strävan efter en bättre klickfrekvens.

Med hjälp av dessa trick kan du få mycket mer försäljning på både kort och lång sikt.

Som alltid är jag här för att svara på alla frågor du har om Facebook-reklam eller marknadsföring i allmänhet. Tack för att du läser!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me