Att köra trafik är svårt. Riktigt svår.

Det är nedslående att se en platt linje på din analys, trots allt hårt arbete.

Det finns en lösning: innehåll. Att publicera spännande, informativt och övertygande innehåll driver tusentals besökare till din webbplats. Det fungerar för e-butiksägare, bloggare och i stort sett alla andra företag du kan föreställa dig.

Dina läsare kommer att dela bra innehåll och hjälpa dig att nå de längsta hörnen på internet. Med varje ny blogg, video eller infographic tar du nya leads och skickar tillbaka dem till din webbplats.

Det finns tre gyllene regler för en effektiv strategi, och vi delar upp den i bitar idag:

  1. Kommer med bra idéer
  2. Att hålla sig till ett vanligt innehållsschema
  3. Optimera det för massor av trafik

DEL 1: Kommer med innehållsidéer

Det finns mycket innehåll där ute, så det kommer att kräva något speciellt för att sticker ut. Du måste ta fram unikt och kraftfullt innehåll. Men hur i hela världen kommer du att komma på solida idéer?

1. Använd Buzzsumo för att se vilket innehåll som dödar det online

Låt oss säga att du börjar med en helt tom skiffer. Du har en helt ny webbplats, men vet inte vilket innehåll du ska skapa. Gå in i Buzzsumo.

Buzzsumo visar dig det mest populära innehållet i en viss kategori. (I det här fallet “hamburgare i New York”. Du kan söka allt från “sociala medier marknadsföring” till “fastigheter”.) Som ni ser är det bästa innehållet enkelt och direkt: en lista över de bästa hamburgarna i New York.

buzzsumo

Om du har befintligt innehåll på din webbplats kan du använda Buzzsumo för att söka på din egen webbplats. Det kommer att få upp dina mest populära innehåll på sociala medier.

Råden här är enkla. Ta reda på vad som fungerar och återskapa det själv. Gör mer av det som fungerar.

2. Använd Google Analytics för att se vad som hittills fungerar

google analytics

Vad händer om du har skapat innehåll i månader med lite avkastning? Något fungerar inte, men du måste lyfta fram problemet.

Det är där Google Analytics är mycket praktiskt. Dyk in i ditt Analytics-konto och gå till ‘beteende’ > webbplatsinnehåll ”.

google analytics

Här kan du gå igenom varje blogg eller innehåll som du har lagt ut. Det visar dig vilken som har mest trafik, den längsta tiden på platsen och den lägsta avvisningsfrekvensen.

Leta efter mönster i ditt mest populära innehåll. Vad var ämnet för innehållet? Vad var formatet? Vad är det för en blogg, infographic eller video? Hade den en stark titel?

Ta reda på varför innehållet fungerade och gör mycket mer av det! Likaså dike alla format och ämnen som inte drar i trafiken. Det är slöseri med din tid.

3. Markera viktiga branschevenemang

Det enklaste sättet att ta fram aktuellt, relevant innehåll är genom att titta på världen omkring dig.

För mig är en av de viktigaste händelserna i startkalendern TechCrunch-konferensen. Så jag skapade en aktuell innehåll om det. Du kan göra samma sak i alla branscher.

Låt oss säga att du driver ett sportföretag. Du vet att OS kommer i augusti, vilket ger dig massor av ämnen att skriva om.

Markera det datumet i din kalender, liksom alla andra större händelser på vägen. Sätt dig själv en påminnelse en vecka före varje evenemang och skapa ett innehåll om det. Det betyder att du alltid kommer att ha något relevant och nyhetsvärt innehåll redo för det stora evenemanget.

Enkel. Lätt. Detta bör omedelbart börja fylla i din innehållskalender

4. Läs bloggar

Stephen King sa berömt:

Stephen King

Om du inte har tid att läsa har du inte tid att skriva.

Läsning skärper inte bara dina skrivfärdigheter, utan ger dig också idéer och inspiration. Jag lägger minst en timme på att läsa artiklar och bloggar varje dag. I en session kommer jag att skriva ner cirka tio olika idéer för nytt innehåll.

Kanske lämnade bloggen några frågor obesvarade. Kanske har du din egen åsikt. Leta efter en ny vinkel på befintligt innehåll.

5. Quora-frågor

Det finns bloggar och videor för att svara på folks frågor.

Människor vill lära sig om ett nytt ämne eller se något tydligare. Folk konsumerar innehåll eftersom de har ett problem som måste fixas. Ditt jobb är att fixa deras problem. Svara på deras frågor.

Quora är en outnyttjad resurs för detta. Användare publicerar äkta frågor varje dag. Och om en person frågar, kan du garantera att det finns tusentals fler som undrar samma sak.

Här är de två första frågorna som dyker upp på mitt flöde när jag loggar in på Quora:

quora

Omedelbart är det två fantastiska idéer för ett blogginlägg. Faktum är att mängden innehållsidéer du kan generera från dessa två frågor är enorm.

Få ditt eget konto på Quora, mata in dina favoritämnen och voila – omedelbar inspiration.

6. Fråga dina kunder / läsare

Om du vill driva allvarlig trafik måste du skapa innehåll som din målgrupp letar efter. Så gissa vem som är de bästa människorna att fråga … Det stämmer, dina befintliga kunder!

Använd dina sociala mediekanaler för att fråga dina befintliga läsare vilken typ av innehåll de vill se. Försök att vara specifik och ge dem ett alternativ. Fråga till exempel om de föredrar att din nästa blogg ska fokusera på sociala medier eller e-postmarknadsföring. Samla upp rösterna så har du ditt svar.

7. Dela dina erfarenheter

Några av de mest effektiva innehållen bygger på personliga upplevelser. Tänk på något som har utmanat dig de senaste månaderna och dela dina erfarenheter. Dina läsare älskar att läsa om det verkliga livet, vare sig det är bra eller dåligt.

Mitt första exempel är en oerhört positiv upplevelse som (förståeligt) genererade massor av läsare:

Ari Messe

Låt oss inse det, de flesta av oss har inte fyra företag med flera miljoner dollar. Men vilka framgångar kan du skicka till dina läsare? Vad har du lärt dig nyligen som skulle hjälpa andra?

Det fungerar lika bra när du är ärlig om saker du har kämpat med. Ali Messe är fantastisk på det här:

Ari Messe

Försök att skriva en ärlig och personlig artikel minst en gång i månaden. Det driver direkt trafik eftersom det är relatabelt, unikt och ger ditt företag en personlighet.

8. Titta på dina kommentarer

Den här är enkel. Dyk ned i kommentarsektionen under dina bloggar eller videor och leta efter insiktsfulla kommentarer. Leta efter de som vill ha ytterligare förklaring.

Använd det som grund för ditt nästa innehåll. Det visar dina läsare att du aktivt engagerar dig och att du är intresserad av deras bidrag.

Det svarar också på en fråga som hundratals andra förmodligen ställer också.

DEL 2: Fylla på din innehållskalender

Nu bör du vara överfulla av fantastiska innehållsidéer. Nu är det dags att förvandla dem till riktiga innehåll och schemalägga dem till din kalender. Du kan använda den ödmjuka Apple iCal för att ställa in innehållskalender. Jag gillar också att använda Sprout Social för att integrera mina sociala medier och mitt schema.

grodd sociala

9. Åtagit dig till veckopris

Om du inte ger dig själv tidsfrister hittar du snabbt att ditt arbete inte slutförs.

Håll dig fast vid ett publiceringsschema som är realistiskt. Därefter kommer jag att prata med dig några realistiska tidsfrister att förbinda mig.

Bygg aktivt skapande och publicering av innehåll i din veckoplan. Gör det till en prioritet.

10. Inlägg 2 blogginlägg per vecka

2 blogginlägg är ett enkelt, genomförbart mål för småföretag. En blogg behöver inte ta längre tid än ett par timmar att sätta ihop. Och det kommer att ge dig två stora chanser att driva trafik till din webbplats varje vecka.

På alternativa dagar kan du ge innehållet ett nytt tryck på sociala medier för alla som missat det.

11. Lägg upp en skyskrapa-innehåll per månad

Skyskrapa-innehåll är ett stort, saftigt, frestande innehåll som genererar mycket intresse. Det är mycket effektivare än små blogginlägg, men det är också mycket mer ansträngning.

I huvudsak vill du skapa en definitiv källa till något. Det kan till exempel vara en komplett guide till sociala medieverktyg under 2016.

Det kan vara de bästa snowboardtricken genom tiderna. Vad du än väljer, gör det stort, spännande och mycket delbart.

Skönhetens skönhet är att du får en enorm tillströmning av omedelbar trafik genom omedelbar delning. Du får också en fin långsvans av besökare som hittar innehållet genom sökmotorer.

Läs mer: Nyckeln till en enorm, konsekvent trafik: Skyskrapa-tekniken

12. En video per månad

Visste du att videoinnehåll är den mest delade formen av innehåll? Det är det. Det är inte så enkelt som att slå ut ett blogginlägg, men det kan vara mycket effektivare på lång sikt.

Det kan vara så enkelt som att prata in i kameran och beskriva några viktiga fakta eller statistik. Så länge du tillhandahåller värdefull information kan du prova den i en mängd olika medier.

Det fungerade ganska bra för Marija Hamed, som fick 100 000 visningar på denna enkla, men informativa video.

13. En e-bok eller ett stort projekt per år

Ovanpå ditt vanliga innehåll borde du schemalägga ett stort projekt per år. Detta projekt kan vara en e-bok eller en vitbok. Det här är auktoritativa guider som verkligen får djupgående information om ett visst ämne.

De positionerar dig som en expert på ditt ämne och ger läsarna en enorm inblick i dina färdigheter. Det är perfekt för att bygga förtroende.

Inte bara det, utan de är en beprövad trafikförare. Folk kommer alltid att jaga e-böcker och utökat innehåll. Ännu bättre kommer de att dela med en e-postadress för att få den. Genom att använda en e-bok som “blymagnet” samlar du tusentals e-postadresser.

Och – du gissade det – nyhetsbrev via e-post driver en allvarlig trafik.

14. Låt andra göra det hårda arbetet för dig

Att skapa innehåll kan vara utmattande. Så här är ett trick: utnyttja användargenererat innehåll.

Gör vad Starbucks gjorde och få dina användare att publicera bilder på din produkt i aktion. Starbucks startade en tävling där kunderna kunde dela bilder på sina kopp-doodles.

starbucks

Resultatet? Veckor värt fantastiskt gratisinnehåll för att publicera online. Bli kreativ, du kan göra något liknande med nästan vad som helst.

Här är ett ännu enklare tips: uppmuntra användarrecensioner på allt du säljer. Det är ett enkelt sätt att få upp nytt innehåll på webbplatsen regelbundet (bra för SEO).

15. Återvänd allt. Hela tiden.

När du har publicerat en ny blogg ställer du dig en enkel fråga: Vad kan jag göra mer med det här??

Kan du göra den informationen till en podcast? Kan du ta de viktigaste fakta och skapa en kraftfull infographic? Kan du göra det till en YouTube-video eller animation?

Du kan återanvända samma innehåll på så många olika sätt. Din publik gillar att smälta innehåll på olika sätt, så ge dem det! Det sparar massor av forskningstid och du kan generera tre gånger så mycket trafik.

Sprid det återanvända innehållet under de kommande månaderna, och din kalender börjar fyllas fint!

DEL 3: Optimera den för trafik

Hittills har jag visat dig hur du kan hitta bra innehåll och starta ett fast schema. Men vi saknar den sista delen: se till att det driver massor av trafik.

När allt kommer omkring, om du lägger ut en blogg och ingen läser den, existerar den verkligen?

16. SEO-nyckelord

En av anledningarna till att innehåll är så bra på att köra innehåll är fördelarna med sökmotorerna. Först och främst gillar Google att se massor av regelbundna uppdateringar och innehåll.

För det andra hjälper innehåll Google att förstå mer om vem du är och vad du gör. Genom att använda mycket riktade sökord i ditt innehåll kan du driva mycket trafik via Google.

Välj de nyckelord du vill ranka efter och gör dem till en enorm del av ditt innehåll. Låt oss gå tillbaka till vårt burgerexempel. Du vill se till att ditt innehåll innehåller massor av referenser till hamburgare och New York.

Det är så enkelt, men det fungerar.

Läs mer: Kreativa sätt att hitta hög ranking och konvertera nyckelord

17. Killerrubriker

Om du verkligen vill driva trafik måste du sticker ut från allt annat innehåll där ute. Dina rubriker och titlar måste bryta igenom bruset och övertyga människor att klicka på dem.

Spendera minst 20% av din tid på att skapa en ord-perfekt titel. Gör det spännande, retande och i ansiktet. Om du inte får den här delen rätt, har du slösat bort din tid på huvudartikeln!

Pro tip: Jag skrev en praktisk guide om hur man skapar mördarerubriker. Använd det väl!

18. Ta alltid med kattungar

Kattungar driver mycket trafik.

kattunge

En innehållsstrategi är fortfarande det bästa (och billigaste) sättet att driva trafik till din webbplats. Men det är inte lätt.

Trafikförvärv tar tid, tålamod och ett schema. Det är nyckeln till långsiktig, värdefull trafik.

Det är därför en kalender är innehållsproducentens bästa vän! Har du några frågor eller tankar om ämnet? Låt mig veta i kommentaravsnittet nedan.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me