Hur svårt är det att marknadsföra din e-handelswebbplats?

Vad behöver du göra för att skapa varumärkesmedvetenhet och driva trafik?

Vi tenderar att göra e-handelsmarknad hårdare än den behöver vara. Att hålla sig till grunderna är det bästa alternativet.

marknadsföring av böcker

Ett fall i sak? Dessa tre stora marknadsföringstips från experter i branschen. Det är inget ovanligt här. Chansen är stor att du redan vet att du borde göra dessa tre saker. Kanske behöver du en påminnelse och fokusera på att få tid till dem? Om så är fallet, här går du.

Tips 1: Prelaunch SEO

Vi räckte till Rebecca Gill, webbdesigner, internetmarknadsförare och ägare av Web Savvy Marketing. Under de sju åren hennes företag har varit verksamt har Web Savvy Marketing blivit känt som en av de bästa inom webbdesignbranschen. Rebecca är en skicklig professionell vars åsikt är mycket eftertraktat för bidrag till utbildningsresurser när det gäller SEO.

Vi frågade vad hon rekommenderar kunder som anställer hennes företag att utforma en ny e-handelswebbplats. Rebecca sa oro för SEO först och design senare, “Se till att forskning och planering görs för SEO innan design, kodning eller lansering. SEO efter lanseringen är mycket för sent. ”

Det är ett intressant tips, för jag tror att de flesta av oss vänder den ekvationen. Vi oroar oss bara för att få en webbplats upp och leva och fokuserar sedan på att lägga till SEO-element.

hands-maskinskrivning på datorn

Naturligtvis är en av de viktigaste delarna av SEO innehållet som publiceras på din webbplats. Detta är ett stort problem för både sökmotorer och mänskliga besökare. Så att skriva bra kopior är ett måste, eftersom vi går igenom i den här artikeln om de 9 lagarna för SEO Copywriting.

Och om du vill att någon ska läsa artikeln, samt att fråga sökmotorer att indexera den ordentligt, behöver du en iögonfallande rubrik. I den här artikeln ger vi nio tips för att skapa oemotståndliga rubriker från några av världens bästa bloggförfattare.

Tips 2: Marknadsföring av sociala medier

Enligt Shelly Peacock, WordPress-designer och ägare av den galna snabbväxande Spinbird Group, sociala medier är en viktig marknadsföringstaktik för alla e-handelswebbplatser, “Beroende på din produkt, öka den när det är möjligt.” Hennes årtionde gamla företag är mest känt för sitt fokus på att utbilda sina kunder och marknadsföring på sociala medier är bara ett område som de ger anpassad hjälp för.

Shelley gav detta tips via Twitter, där hon har över 1 800 följare. Det är uppenbarligen en av hennes favoritwebbplatser på sociala medier. Men glöm inte Facebook och LinkedIn såväl som Pinterest och Instagram.

sociala media

Vi har faktiskt identifierat Instagram som den bästa webbplatsen för sociala medier för e-skräddare och till och med beskriv en fallstudie av en kvinna som tjänar 15 000 dollar varje gång hon laddar upp ett sponsrat inlägg. Om du bara har tid och resurser att ägna åt ett socialt medianätverk kan det vara så att Instagram är ditt bästa val. läs mer om det här.

Tips 3: E-postlistor

Shelly Peacock från The Spinbird Group gav oss en annan gyllene nugget på marknaden när hon sa: “Samla alla e-postmeddelanden du kan – det är bättre än någonsin för affärer.” Och för att göra dina meddelanden mer professionella föreslår Shelly att du laddar ner ett gratis program som HTMLsig för att lägga till en anpassad signaturrad.

Du visste redan om att bygga en e-postlista, eller hur? Men chansen är stor att du har glömt dess betydelse. Det är lätt att fånga så in i SEO och sociala medier och blogga och produktutveckling och varumärke att du glömmer de enkla men beprövade marknadsföringsmetoderna.

Ett av de bästa sätten att få besökare att anmäla sig till framtida marknadsföringsmail är att erbjuda en blymagnet. Du vet, de popup-rutorna som ber om ett namn och en e-postadress i utbyte mot en infographic eller e-bok eller video som visar dig de 10 bästa tipsna för … vad som helst. Du kan hitta alla möjliga innovativa idéer för att skapa en bra blymagnet genom att läsa den här artikeln.

Och när du har skapat den perfekta blymagneten måste du designa en uppmaningsknapp som verkligen lockar webbplatsens besökare att dra nytta av ditt erbjudande. Behöver du lite hjälp med det? Vi har tips för att skapa en magnetisk uppmaning här.

Så där har du det. Experterna har talat och de har påminde mig om att grunderna i SEO, marknadsföring på sociala medier och att skapa en e-postlista fortfarande är lika giltiga som någonsin när det gäller att marknadsföra din e-handelswebbplats.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me