7 saker du bör göra för att marknadsföra din onlinebutik offline

Det finns otroligt mycket innehåll där ute som säger hur du marknadsför din e-butik online, men det finns mindre om hur du marknadsför det offline. Och faktum är: du behöver båda. Ju fler platser du marknadsför ditt företag, desto fler affärer får du!


Om du inte använder någon av följande offline-taktik är det dags att lägga till dem i det du gör för att marknadsföra ditt företag online.

1. Du deltar inte i möjligheterna till affärsnätverk

Oavsett om det är din lokala handelskammare eller en branschspecifik nätverksgrupp, har du inte råd att inte engagera dig i nätverksmöjligheter. Visst kanske du känner dig inte på plats och föredrar att gömma dig i ett mörkt hörn vid ditt första evenemang, men när du lär känna människor och ger värde till gruppen kommer folk att börja lita på dig och vill hjälpa dig. Ett bra sätt att lära känna människor snabbare är att volontär eller springa på ett kontor. Kom bara ihåg: du är inte där för att göra direktförsäljning utan snarare att bygga relationer över tid.

Jamal Asskoumi, ägare av CastleSmart.com, en brittisk fastighetsmäklare, säger att deltagande i konferenser och möten i hans bransch har varit till hjälp för att få kontakt med potentiella kunder.

CastleSmart.com

Han säger att när vi deltog i dessa evenemang “tillät oss nätverk med flera branschentusiaster som sedan fortsatte att vara användare av vår webbplats”, och att dessa ansträngningar lönade sig med en försäljningsökning på 15%.

2. Du följer inte upp beställningar

De flesta e-handelsföretag interagerar endast med kunder via e-post, men det finns begränsningar. Vad händer om en kund returnerar en produkt? Vet du någonsin vad som var fel med det? Ett snabbt telefonsamtal kan ge dig värdefull insikt om vad som var fel och hjälpa dig att förbättra processen eller dina produkter för framtida kunder. Att prata med dina kunder kan också hjälpa dig att förstå vad de vill så att du kan leverera det.

Alex Drysdale, grundare på Crik Nutrition, säger att prata med sina kunder har en enorm inverkan på att få dem att komma tillbaka för mer.

Crik

”Jag försöker ringa varje kund och fråga dem vad de älskar eller hatar med min produkt. Jag levererar också själv och levererar lokala beställningar personligen och ser till att jag lämnar tillräckligt med tid att prata med dem i 15 minuter. Alla älskar verkställande direktören i sitt hus och svarar på alla frågor de har om det de bara spenderade sina hårt tjänade pengar på. ”

3. Du bär inte alltid dina visitkort

Du tänker “Jag ska ta en öl. Varför skulle jag behöva mina visitkort? ” Och du kanske inte behöver dem. Men det är bättre att bära dem och inte behöva dem än att sparka dig själv eftersom du inte tog dem. Serendipity händer när du minst förväntar dig det. Du kan komma in i en konversation med din servitris om hennes armband och nämna att du har en Etsy-butik som säljer liknande mönster. Om hon vill kolla din butik, att ha ditt visitkort med dig gör att du ser mer professionell ut och gör det lätt för henne att besöka din butik senare.

Cristina Castro Moral, ägare av Sombras Blancas Art & Design, säger visitkort är viktiga för att hon ska marknadsföra sitt varumärkesföretag.

sbcard

”När jag arbetar med klienter som äger fysiska företag eller har ständig kontakt med många människor på grund av deras jobb, frågar jag dem vanligtvis om de skulle tänka mig skicka några av mina visitkort i posten. På det sättet, om möjligheten uppstår, kan de överlämna mitt kort till andra människor som kanske är intresserade av mina tjänster. Tack vare detta blir jag ständigt kontaktad av nya potentiella kunder från många olika platser. ”

Hon säger också att hon har en bunt visitkort i väskan och använder dem nästan som anteckningsblock.

”Varje gång någon ber om min e-post / telefon, även om det inte är affärsrelaterat, överlämnar jag mitt kort och använder ryggen för att klottera all extra information som behövs. Du vet aldrig var det kortet hamnar och chansen är stor att ett av de många korten når en potentiell kund. ”

4. Du visar inte dina produkter

Det finns mycket fler människor som inte bekant med ditt märke i din stad än de som är. Det är upp till dig att presentera dem för det. Annabel Annunziata från webbutiken Beauty At Its Finest säger att värd för en show i ditt samhälle – även om det är hemma – är ett utmärkt sätt att ansluta människor till dina produkter.

Visar av dina produkter

Hon säger att hon höll en show på en lokal salong, som annonserade för det via deras sociala mediekanaler. Hon satte upp sina produkter på displayen och såg till att hennes visitkort var framträdande. Hon hade också sin e-handel butik inrättad på sin bärbara dator för att visa människor och erbjöd till och med en kampanj utan frakt för beställningar gjorda på sin webbplats den dagen.

“Inte bara såg kunderna på salongen hur min butik såg ut och vad vissa produkter var utan [också] familjer och vänner till dessa kunder tittade på min webbplats och gav order till sina familjer att hämta det för dem.”

Hon säger att denna händelse skapade många försäljningar på salongen, och resultaten gick utöver den dagen, eftersom salongen nu håller en bunt med hennes visitkort på deras disk.

5. Du sköter inte relationer med media

Journalister skriver fortfarande för tryckta publikationer, tro det eller inte. Och lokala företag är alltid av intresse. Men din är det inte om journalister inte vet om dig! Det bästa sättet att få en journalist att skriva om dig är att bygga en relation med dem innan du vill ha någonting. Läs innehållet. Kommentera det online. Följ dem på sociala medier. Skaka handen vid ett nätverksevenemang. Ta dem till kaffe. Placera dig sedan som en pålitlig resurs när de behöver en.

Alex Reichmann, VD för iTestCash, har haft framgång med denna taktik:

”En kampanj som fungerade för mig var att komma i kontakt med en banktidning och föreslå en berättelseidé. Genom detta slutade de med att skriva en artikel om förfalskade pengar och jag fick ett omnämnande och citat i deras tidning och på deras webbplats. ”

Relationer med media

Han säger att han fick några kunder till sin webbplats som sa att de hade hittat honom via tidningsartikeln.

6. Du letar inte efter partnerskap

Istället för att tänka på den andra killen i stan som också säljer anpassade sällskapsdjursprodukter som tävling, kan du försöka omforma den som en potentiell partnerskapsmöjlighet. Det är troligt att du inte säljer identiska produkter, så det kan finnas sätt för dig att arbeta tillsammans eller hänvisa affärer till varandra. Om du deltar i ett branschevenemang ska du inte fly från tävlingen. Presentera dig själv och se vart konversationen går. En gång antog jag att en kvinna som också drev ett marknadsföringsföretag var tävling, men hon slutade med mig för att hjälpa till med ett stort projekt, och förhållandet var ömsesidigt gynnsamt i flera år.

Candice Galek, VD & Grundare av Bikini Luxe, säger att när hon först lanserade sin bikini-e-butik, förbjöd hon sin lokala marknad i Miami Beach. När hon gick upp, gick hon till lokala företagare och erbjöd sig att skapa reklamblad med Bikini Luxes reklam på ena sidan och deras på andra sidan och placerade reklambladet i sina affärer (i servettdispenser osv.)

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map