Behöver du en Explainer-video för ditt företagande?

Detta är ett gästpost av Jeff Richardson från Breadnbeyond.com.

Trots dess popularitet är en förklarande video inte ett verktyg som alla kan dra nytta av. Entreprenörskap är tufft – du måste ligga före tävlingen. Explainer-videor är ett effektivt verktyg för att sticka ut från tävlingen genom att vara den ena personen med en fantastisk video på sin webbplats.

Breadmbeyond Explainer Video Services

Men inte alla företagare kan få maximala resultat från en förklarande video. Det beror på många faktorer som din nisch, budget, målgrupp och många fler. Jag har formulerat tre frågor som du behöver besvara för att bättre kunna bedöma om du ska investera dina resurser i en förklarande video.

1. Har du en webbplats eller använder du sociala medier för att marknadsföra dina tjänster?

Med den enorma förändringen i människors vana att leta efter produkter och tjänster online måste du definitivt ändra din marknadsföringsstrategi till en mer digital-orienterad strategi. I själva verket har över 95% av amerikanerna köpt något online minst en gång i livet. Det betyder att om du redan använder någon form av onlineplattformar för att marknadsföra dina produkter och tjänster, är du fortfarande i konkurrens.

Att ha en förklarande video på din webbplats hjälper dina besökare att förstå bättre vad du erbjuder, på ett kortare och mer underhållande sätt. Att placera en förklarande video på en målsida kan hjälpa dig att uppmärksamma dina besökare omedelbart när de kommer.

Explainer-video på en målsida

Sociala medier liknar en webbplats i detta avseende. Huvudskillnaden är att de flesta sociala medieplattformar är mer tillgängliga och optimerade för mobilanvändare. Sociala medier kan vara ett svårt område att spela när de marknadsför produkter eller tjänster, främst på grund av hur snabbt folk bläddrar förbi saker i deras tidslinjer.

Det är där visuellt innehåll som förklarande videor kan hjälpa dig att fånga din målgrupps uppmärksamhet. Genom att ha en stark öppning och iögonfallande animering kan du nå majoriteten av dina följare.

Även om inte alla sociala medieplattformar specifikt är gjorda för visuellt innehåll kan du fortfarande använda en förklarande video. Här är några sätt hur:

 • Facebook-sida innehöll video
 • Instagram-inlägg
 • Betald videoannonsering på Facebook, YouTube och Instagram

Du kan omöjligt driva en fysisk butik dygnet runt om du inte har många anställda som arbetar på skift. Att inrätta en webbplats eller sociala medier eliminerar problemet.

Hämtmat : 

Om du använder sociala medier och / eller en webbplats för att marknadsföra dina tjänster kan du få maximala resultat från en förklarande video.

2. Vilken typ av produkter eller tjänster säljer du?

Den typ av produkter eller tjänster du erbjuder påverkar också om du kan dra fördel av att ha en förklarande video. Jag har delat upp det i fyra huvudkategorier:

 1. Primära behov Om du erbjuder produkter som faller under kategorin primära behov, till exempel mat & drycker, kläder eller bostäder, du behöver ingen förklaringsvideo. Folk vet redan att de behöver dem – så du bör spendera dina resurser på att växa ditt varumärke.
 2. Programvara Om du är en utvecklare eller marknadsförare för ett SaaS-företag (mjukvara som tjänst) så säljer du säkert något komplicerat. Inte alla har samma nivå av medvetenhet inom teknik och datorer. Det är där en förklarande video kan hjälpa din målköpare att förstå din programvara bättre genom att använda enklare ord och visuella hjälpmedel. Det är också lättare att lyfta fram programmets nyckelfunktioner och unika jämfört med andra. Här är ett exempel på en förklarande video om Pinterest (alla vet Pinterest nu – jag har den, men den här videon gjordes 2012).
 3. Unik & Produkter för specialprodukter som har specialfunktioner måste tydligt förklaras för att locka så många köpare som möjligt. Explainer-videor kan hjälpa dig att bättre visualisera vilka specialfunktioner är och hur dessa funktioner är värda att ha.

  Låt oss ta som exempel Fuel Baby, ett märke av babymjölkflaskan med en frigöringsmekanism för formeln. Nu är det ganska svårt att föreställa sig utan en korrekt visualisering, eller hur? Med visuellt stöd är det mycket lättare att smälta konceptet med unika produkter som detta.

 4. Entreprenörskap för nischtjänster är ett stort universum. För en entreprenör som erbjuder nischtjänster som att utforma en affärsmodell för andra företag, bygga hundhus för tibetanska mastiff, massage för spädbarn – eller andra ultraspecifika fält – är förklarande videor ett kraftfullt verktyg. Låt mig förklara.

  Om du eller några andra företagare beslutar att utöva dessa tjänster måste det finnas en anledning bakom det, eller hur?

  Ibland kan det vara en utmanande uppgift att övertyga människor om varför de behöver din tjänst med ord. Explainer-videor hjälper dig att bättre kommunicera vad du har att erbjuda så att du kan nå en specifik grupp människor som är mer benägna att köpa din tjänst. Detta leder oss till den sista frågan.

3. Vem är din målkonsument??

Att känna till rätt målkonsument är ett av de viktigaste egenskaperna hos en framgångsrik företagare. Om du erbjuder dina produkter eller tjänster till andra företag, finns det en god chans att du tycker att förklarande videor är användbara.

När det gäller B2B (Business to Business), är tekniskhet viktig. En förklarande video kan hjälpa den här frågan, genom att kondensera komplicerad och teknisk information till en lätt att absorbera video som ditt företag kan använda för att närma sig potentiella kunder.

Men om du är inriktad på slutanvändare och enskilda konsumenter, måste du göra din inriktning mer specifik.

En förklarande video är en digital investering, vilket innebär att det inte finns någon fysisk form, och det kräver att dina målkunder ska kunna använda internet & teknik i allmänhet. Låt oss dela upp dem i fyra olika åldersgrupper:

 • 18-29 år gammal Det här är den främsta åldern för internetanvändare och sociala medier skräp. Baserat på en undersökning av Pew Internet har 99% av de amerikanska medborgarna inom denna åldersgrupp tillgång till internet. De har också den mest dagliga skärmtiden jämfört med andra åldersgrupper. Om du inriktar dig på denna åldersgrupp är en förklarande video (och videoinnehåll i allmänhet) ingen brainer.
 • 30-49 år gammal Liknande den tidigare åldersgruppen använder 96% av de amerikanska medborgarna inom detta åldersintervall aktivt internet – om än inte med så mycket skärmtid. Videor har visat sig öka sannolikheten för online-köp med 181%.
 • 50-64 år Det finns 9 av 10 amerikanska medborgare inom detta åldersintervall som inte längre begränsar sig till att läsa fysisk informationskälla som tidningar och tidskrifter. En stor del av denna grupp är datorkunskaper. Du kan välja att investera i en förklarande video, men det finns också en stor chans att deras läskunnighet är begränsad till grundläggande aktiviteter som att bläddra ner på deras Facebook-nyhetsflöden och titta på YouTube-videor.
 • Ålder 65+ Tekniken har nått alla åldersgrupper i universum – men dess räckvidd till äldre befolkningen (65+) är betydligt lägre. Människor i denna ålder behöver en mer personlig kommunikationskanal. Det har visat sig att de får bättre resultat att kontakta dem med konventionella metoder och spendera mer ansträngning för att närma sig dem ansikte mot ansikte. Så, NEJ, Jag rekommenderar inte att göra en förklarande video om du siktar på den specifika åldersgruppen.

Bedömning: Behöver du en Explainer-video?

Att svara på dessa tre frågor hjälper dig att avgöra om du ska investera i en förklarande video eller inte, men kom ihåg att det finns många andra faktorer som budgetar. Vissa premiumförklarande videoproduktionsföretag tar upp till $ 50 000 för en förklarande video, men det finns små till medelstora produktionshus som erbjuder mycket billigare erbjudanden med något anständigt slutresultat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map